nmpa 0 Report post Posted November 22, 2004 Ενα γεια σε όλους από ένα νέο μέλος :-), που μοιράζεται το ίδιο πάθος για χιόνι, και διαβάζει από καιρό το forum. Θα ήθελα την γνώμη όποιου μπορεί, για κάτι που με απασχολεί. Πήρα πρόσφατα σκι (Salomon Streetracer 7) και μπότες από κεντρικό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, για να ανανεώσω το εξοπλισμό που είχα κάποια χρόνια. Το μήκος των σκι ειναι 1.60, σύμφωνα με την προτροπή του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που σημειωτέον έχει μεγάλη εμπειρία σαν σκιερ, και ασχολείται και με μαθήματα. Πληροφοριακά, είμαι 34 χρονών, κάνω σκι εδώ και κάποια χρόνια, αλλά αραιά, με κατατάσσω στο 3 της κλίμακας που δημοσιεύτηκε στο φορουμ. Εχω βάρος 76 κιλά, ύψος 1.79. Υπόψιν, είμαι αυτοδίδακτος, και φέτος θέλω επιτέλους να κάνω και κάποιο μάθημα. Όπου μπήκα στο Ιντερνετ, οι σχετικοί πίνακες δίνουν για μένα σκι με μήκος 1.65. Δεδομενου ότι σκοπός μου είναι να βελτιωθώ, να ξεκολλήσω από το intermediate plateau και να κατεβαίνω με ευχαρίστηση και... στυλ τις κόκκινες, και να είμαι σταθερός σε μεγαλύτερες ταχύτητες, γενικώς να βελτιωθώ σαν σκιερ, μήπως θα έπρεπε να προτιμήσω το 1.65? Πάντως ο άνθρωπος απ'όπου πήρα τον εξοπλισμό άκουσε αυτές τις επιφυλάξεις, και επέμεινε ανεπιφύλακτα στο 1.60. Επειδή όμως θέλω να ψάχνομαι στις επιλογές μου, θα εκτιμούσα την γνώμη και άλλων ατόμων με εμπειρία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και ... καλό χειμώνα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted November 22, 2004 Καλώς ήρθες στο φόρουμ του συλλόγου... Ο πωλητης σε έδωσε το σωστό μήκος αν συνυπολογίσουμε το βάρος σου και το συγκεκριμένο πέδιλο. Νομίζω ότι το 160 θα σε βοηθήσει να πας σε άλλο επίπεδο με ευκολία. Καλό είναι να κάνεις και κάποιο μάθημα στο βουνό για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να πας στο επιθυμητό για σένα επίπεδο. Επίσης μην ξεχνάς ότι μπορείς να γραφτείς στον Σύλλογο και να απολαμβάνεις ειδικών προνομίων σε ΧΚ για μαθήματα στο σκι. Καλό χειμώνα Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted November 22, 2004 Μια χαρα ειναι το 160 Θα σου ειναι και πιο ευκολο. Απλα θα χρειαστεις ενα καλο δασκαλο για να σε βοηθησει. Ειναι ο μονος τροπος για να ξεκολλησεις απο ενα επιπεδο και να πας στο επομενο. Το καλο με το snowclub ειναι οτι ολα τα παιδια εχουν γνωστους σε πολλα χιονοδρομικα και μπορουν να σε συστησουν. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted November 22, 2004 Η επιλογη σου ηταν η σωστη.Συμφωνω και εγω.Αν ησουν πιο βαρυς ισως να χρειαζοταν λιγο ψηλοτερα.Σε αυτα τα κιλα ομως+επιπεδο+σκληροτητα του εν λογω πεδιλου που αναφερεις,το 1.60 ηταν μονοδρομος. Τον ιδιοκτητη που αναφερεις,τον εμπιστευομαι με κλειστα ματια σε οτι αφορα θεματα τεχνικης και γενικα για το σκι.Τον ειχα 2 χρονια προπονητη στο συλλογο που ημουν και εμαθα τα 2πλασια αποσα ειχα μαθει τα προηγουμενα 8 χρονια με αλλους προπονητες Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted November 22, 2004 To 1.60 είναι μια χαρά. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
nmpa 0 Report post Posted November 22, 2004 Παιδιά ευχαριστώ για τον χρόνο σας, μπορώ να πω ότι τώρα είμαι 100% σίγουρος για την επιλογή μου :-). Χαίρομαι που απευθύνθηκα στο φορουμ! Κρατώ και την συμβουλή σας για μαθήματα, που άλλωστε και εγώ θεωρώ απαραίτητα, οπότε θα ζητήσω ξανά την βοήθεια σας όταν θα έρθει η ώρα για σκι... που ελπίζω να είναι συντομα. Αλήθεια, πόσα μαθήματα νομίζετε ότι θα ήταν απαραίτητα για κάποιον στο επίπεδο μου? Και πόσο περίπου κοστίζουν? Τι διευκολύνσεις υπάρχουν για μέλη του συλλόγου? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted November 22, 2004 Ελα στην συναντηση που εχουμε την Πεμπτη Θεσσαλονικη ωστε να σου λυθει καθε απορια.. Παντως εχουμε εκπτωσεις σε μαθηματα σκι στα Πηγαδια,στο Καιμακτσαλαν αλλα και αλλου..επισης και σε εξοπλισμο σκι.. Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 22, 2004 Η γνώμη μου είναι οτι τα σκι 1.65 θα ήταν ελαφρώς καλύτερα , όχι οτι και με αυτά δεν θα κάνεις "δουλειά". Με το 1.65 θα ικανοποιείς καλύτερα αυτό και σε σχέση με μεγαλύτερης κλίσης πλαγιές: και να είμαι σταθερός σε μεγαλύτερες ταχύτητες ακόμα, Πάντως ο άνθρωπος απ'όπου πήρα τον εξοπλισμό άκουσε αυτές τις επιφυλάξεις, και επέμεινε ανεπιφύλακτα στο 1.60. να αναφέρω οτι ένας πωλητής ή οποιοσδήποτε, όσο καλός σκιέρ και να είναι δεν μπορεί να είναι απόλυτος αν δεν δει τον χιονοδρόμο στο βουνό. Για τα κιλά σου , το 1,65 νομίζω οτι θα σου ταίριαζε καλύτερα πέρα από οποιαδήποτε περιγραφή του επιπέδου σου. Οι διαφορές στο side cut του streetracer 7 ( tip and tail ) μεταξύ του 160 και 165 είναι μόλις στο ένα εκατοστό για το tip . Οπότε γιατί όχι 5 εκατοστά πιο ψηλό; Δεδομένου πάντα των κιλών σου και τις καλύτερης σταθερότητας σε υψηλότερες ταχύτητες; Πάντως και το ύψος παίζει ρόλο δεδομένου της δράσης των μοχλών στις στροφές και εσύ είσαι στο 180! :wink: Τέλος πάντων και με αυτά μια χαρά θα κάνεις. . . .enjoy it! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 22, 2004 Δηλαδή Mr Fidelio εγώ που πήρα RX8 στο 1.65 με 75 κιλά βάρος και 1.81-1.82 ύψος έκανα καλά ή ... Ε? :wink: Φιλικά Το ¨Μαύρο Πρόβατο¨του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 22, 2004 Δώσε μου ένα λινκ για τα RX 8 (ποιά είναι αυτά; ) πες τι σκι σου αρέσει να κάνεις και μετά θα σου πω την γνώμη μου. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 22, 2004 Το Fischer Rx8 σε ύψος 1.65 http://www.fischerski.com/en/alpine/ Τώρα από σκι, αν δεις προηγούμενο post με διαβάθμιση είμαι στο 4. Κατά % εντός πίστας και κατά 20% ελληνικό απάτητο. Μπορεί και να είναι 90-10. Φιλικά Το ¨Μαύρο Πρόβατο¨του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 24, 2004 Σύμφωνα με την κλίμακα στο φόρα (βασικά δεν μου λέει τίποτα αλλά οκ . . . ) και σύμφωνα με την ψηλοαόριστη περιγραφή του πέδιλου στο site που μου έδωσες, το RX8 μάλλον είναι υπέρμετρα καλό για το επίπεδό σου (πάντα σύμφωνα με το οδηγό στο site) καθώς το RX8 το κατατάσσει σε ski level 8-9!!!. (άλλη κλίμακα από εκεί , έχουμε πήξει στις κλίμακες ) (βασικά μάλλον οι κλίμακες αυτές , εδώ και στο άλλο site είναι αντιφατικές , τεσπά . . .μαλακίες) Ωστόσο ένα allmountain πέδιλο το οποίο βρίσκεται πιο πάνω από τις επικείμενες προσδοκίες μας, μιας σαιζόν που έρχεται , είναι συνήθως η καλύτερη λύση. Στην αρχή μπορεί να σε δυσκολέψει ή τουλάχιστον θα σου φανεί αδιάφορο μιας και δεν θα ξέρεις να το "δουλέψεις" το πέδιλο , με την έννοια ότι δεν ξέρεις να το "πατήσεις" σωστά στις στροφές , αλλά γρήγορα θα προσαρμοστείς και θα μπορείς να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις του. Δεδομένου ότι είναι το δεύτερο σε ιεραρχία της σειράς RX μάλλον πρόκειται και για ένα μαλακό πέδιλο , οπότε θα ελέγχεται μια χαρά, αρκεί να σταθείς τεχνικά σωστά στις πλαγιές , τότε σαν παιχνίδι θα σου φανεί στα πόδια σου. Ο εξοπλισμός πρέπει πάντα να σου δίνει περιθώρια βελτίωσης. Οπότε no prob. Για το ύψος τώρα δεν ξέρω τι να σου πω, ναι μεν δίνει side cut στο site αλλά από ότι βλέπω η ακτίνα στροφής είναι η ίδια για όλα τα μοντέλα ενώ για το βάρος του χιονοδρόμου κατά περίπτωση δεν μας λέει ????!!! Τι να σου πω, . .? Καλά θα είναι. 75 κιλά είπες ε; και μόλις ρολάρεις σε κόκκινες; Δεν θα έχεις πρόβλημα, μιας και είσαι σε καλή φυσική κατάσταση (από ότι μου είχες πει τις προάλλες) και νέος άνθρωπος να εξελιχθείς γρήγορα. Από ένστικτο και χωρίς να σε ξέρω το 1,65 θα σου πρότεινα και εγώ , από την στιγμή που θέλεις να εξελιχθείς και να μην μείνεις στην recreational φάση. Από την στιγμή που θέλεις να τα χώνεις ρε παιδί μου . . . Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 24, 2004 Ευχαριστώ Χρήστο, μέσα στο μυαλό μου είσαι και καλά που με κατάλαβες γιατί βαριόμουν να τα γράψω :wink: Θα τα πούμε και στα μέρη σου και θα κάνουμε και σκι παρέα, οπότε κάτι θα καταλάβεις ακόμα Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted November 24, 2004 Γεια σου nmpa. fidelio έγραψε: Η γνώμη μου είναι οτι τα σκι 1.65 θα ήταν ελαφρώς καλύτερα , όχι οτι και με αυτά δεν θα κάνεις "δουλειά". Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω οτι συμφωνώ. Όταν ήμουν στο φυτώριο θυμάμαι που τα σκι μας ήταν πάνω κάτω στο ύψος μας(για κοφτές στροφές) και λίγο πιο μεγάλα στις περιπτώσεις γιγαντιαίου. Εξάλλου αρχικά, η πρόοδος που θα σημειώνεις θα ειναι πιο έντονη στα πρώτα στάδια. Και δεν αγοράζεις σκι κάθε χρόνο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted November 24, 2004 Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω οτι συμφωνώ. Όταν ήμουν στο φυτώριο.... Τελικά συμφωνείς ή όχι? Το φυτώριο ήταν θερμοκήπιο? Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 27, 2004 ...Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω οτι συμφωνώ. Όταν ήμουν στο φυτώριο θυμάμαι που τα σκι μας ήταν πάνω κάτω στο ύψος μας(για κοφτές στροφές) και λίγο πιο μεγάλα στις περιπτώσεις γιγαντιαίου.... Τα "παλια" σκι... Κατι τετοιο δεν ισχυει πλεον. Εγω που ειμαι 1.77 ετρεχα slalom με 1.-1.85 και γιγαντιαιο με 1.95-2.00 Πλεον αυτα τα υψη ειναι εξωπραγματικα!!! :!: Τα κιλα+επιπεδο+τροπος καταβασης(μικρες-μεγαλες στροφες)+σκληροτητα πεδιλου ειναι το κριτηριο πλεον για την επιλογη υψους. Μπορει καλλιστα 2 ατομα π.χ. το ενα 190 το αλλο 170,να παρουν το ιδιο πεδιλο στο ιδιο υψος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmpa 0 Report post Posted December 28, 2004 Ενώ στην αρχή όλοι συμφωνούσαν με το 1.60, μετά κάποιοι μου πρότειναν και το 1.65... Πάντως τελικά εγώ αποφάσισα να μείνω στο 1.60, αφού η πλειοψηφία δείχνει να λέει ότι δεν θα έχω πρόβλημα και θα μάθω ευκολότερα Ελπίζω όταν θα κατεβαίνω τις μεγάλες ισιάδες στο τέλος της πίστας του καιμακ, λίγο πατητός, να μην το μετανοιώσω :? Eleni όντως και εγώ εως ότου πάω να πάρω καινούργια carving είχα την εντύπωση ότι θα έπρεπε τα σκι να συμβαδίζουν με το ύψος μου, και όχι με το βάρος μου. Γράψε λάθος.. Ελπίζω μόνο να μην είμαι οριακά στο βάρος (είμαι περίπου 76 κιλά), και αν βάλω κανά δυο κιλά να είμαι για 1.65 τελικά :? Θα΄χω άγχος να μην βάλω κανα κιλό Quote Share this post Link to post Share on other sites
serJ 2 Report post Posted December 28, 2004 Παραθέτω το παρακάτω κείμενο απο το http://www.oreivatein.com/page/sponsors/fi.../fischer1.htm#5 γιατί εμένα με βοήθησε πολύ στο να επιλέξω σκι και ύψος. Τι ύψος πρέπει να έχουν τα κάρβ-σκι? Αυτη ειναι η αγαπημενη μου ερωτηση. Οι απαντησεις που ακουγονται ειναι περα απο το οριο της φαντασιας, και αν η επιλογη ενος καρβ πεδιλου δεν ειχε να κανει και με την σωματικη σας ακεραιοτητα, θα ελεγα οτι εχουνε πλακα. Η συνηθης απαντηση λοιπον ειναι οτι πρεπει να ειναι πιο κοντα απο το υψος σας. Μερικες εταιριες μαλιστα εχουν ορισει και πινακες για το ποσο κοντο πρεπει να ειναι το σκι σας, αλλοι παλι "ειδικοι" καταφευγουν σε πιο πρακτικους τροπους, που εχουν να κανουν με το στοκ στη αποθηκη τους η με την αντιστοιχη παραγγελια τους. Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη. Απο το 1974 γνωριζουμε τα αποτελεσματα του Δρ. Σομποτκα σε ερευνες σε μοντελλα του σκι και αναφερει το εξης: το κοντυτερο πεδιλο με το φαρδυτερο φτυαρι θα εκτελεσει την μικροτερη δυνατη ακτινα στροφης στο μικροτερο δυνατο χρονο. Ολα κατανοητα μεχρι εδω, αλλα υπαρχει ενας παραγοντας ο οποιος λεγεται ελαστικοτητα του πεδιλου και ειναι κατασκευαστικος παραγοντας . Υπαρχει επισης η δυναμη πλαγιας παρεκλισσης, και ολα αυτα δενουν μαζι με το μηκος του σκι σε μια σχεση που μας λεει οτι: F=1/2Slmp/cs Με απλα λογια η η δυναμη μεσης παρεκλισης θα εξαρταται παντα ειτε απο το μηκος του πεδιλου, ειτε απο την γωνια στηριξης του πεδιλου. Και για να μην κανω τα πραγματα πολυπλοκα, μπορω να φτασω στο επιθυμητο αποτελεσμα, το οποιο π.χ ειναι η επιλογη ενος αγωνιστικου πεδιλου, απο πολλους δρομους... Να μειωσω το φαρδος και να αυξησω το μηκος του πεδιλου, μειωνοντας τη γωνια στηριξης, και να κρατησω την ελαστικοτητα σε μεγαλυτερα ελαστικα επιπεδα ή μπορω να αυξησω το φαρδος, με αντιστοιχη μειωση του μηκους, ενω η ελαστικοτητα να παρει πολυ μικρες τιμες. Ακουγεται πολυπλοκο, αλλα εαν συνδιασετε αυτα που διαβασατε παραπανω, θα δειτε οτι ετσι ειναι. Για την πραξη εχει σημασια να ξερουμε για τι ειδους χρηση προοριζεται το πεδιλο, που θελουμε να αγορασουμε. Απο εκει και περα, βασει του προσωπικου στυλ και με τη βοηθεια του ειδικου, μπορουμε να προβουμε σε μια επιτυχημενη επιλογη. Δικη μου γνωμη: δοκιμαστε και τις δυο εναλλακτικες δυνατοτητες. Θα μεινω λιγο σε αυτο το θεμα, για να σας εξηγησω τι βιωνει οποιοσδηποτε αγαραζει ενα πεδιλο κοντυτερο απο το υψος του χωρις να λαβει υποψη του τις παραπανω παραμετρους. Λογω του μικρου υψους και του μεγαλου φαρδους, η εκδηλωση της πλαγιας παρεκκλισης θα ειναι εντονη, το πεδιλο θα αλλαξει πορεια με μηδενικη πλαγιολισθηση και εσεις θα ζησετε την ισοδυναμια αδρανειας και βαρυτητας, με ενα αισθημα απωλειας στηριξης εως και ανατροπης. Καταλαβαινουμε επομενως οτι η ελαστικοτητα αποτελει ενα βασικο στοιχειο για την επιλογη του υψους,το φαρδος επισης. Η επιτυχια ερχεται απο τον ιδανικο κατασκευαστικο συνδιασμο και απο την προσωπικη εμπειρια. Τι πρέπει να ξέρω αγοράζοντας ένα κάρβ-σκι? Η απαντηση εδω ειναι σχετικα απλη. Πρωτα πρεπει να ξεκαθαρισετε το ειδος της χρησης που θελετε να κανετε με το πεδιλο αυτο, καθως και το επιπεδο σας . Εαν συμβουλευθειτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα του πεδιλου που δινονται απο καθε εταιρια, και εχετε τη δυνατοτητα ή καλυτερα απαιτησετε να δοκιμασετε το πεδιλο, τοτε σιγουρα θα κανετε μια επιτυχημενη αγορα η τουλαχιστον μια αγορα που θα ικανοποιει απολυτα εσας. Λαβετε υποψην σας οσα αναφερουμε παραπανω και αποφυγετε να πεσετε θυμα του μαρκετινγκ καθε εταιριας. Ελπίζω να σας βοηθήσει και σας το ίδιο μέ μένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Quote Slowly the Much Oil !!! Share this post Link to post Share on other sites
GiannisV 5 Report post Posted December 28, 2004 A! Πολύ καλό άρθρο!!!!!! Quote Ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι...να μάθεις.! Share this post Link to post Share on other sites
kostas1973 0 Report post Posted December 30, 2004 ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΚΙ. ΕΠΙΠΕΔΟ 4-5 ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΠΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΑ 3-5 ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΑΝ Η ΠΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ,ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΜΑΥΡΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΕΣ.ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΜΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ :oops: ΥΨΟΣ 1.70 ΒΑΡΟΣ 78 ΚΙΛΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ . Υ.Γ. ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΗΣΕ ΑΠΟ ΠΡΟΥΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 300 ΕΥΡΩ .ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΦΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΕΔΟΧΕΙΟΥ. ΤΙΜΗ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΛΙΦΤ , 5 ΚΑΤΕΒΑΣΙΕΣ 9 ΕΥΡΩ ΟΛΟΗΜΕΡΗ 18 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΙΕΣ ΚΟΣΤΑΣ1973 ΚΟΡΙΝΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aristomenis 1 Report post Posted December 30, 2004 Υ.Γ. ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΗΣΕ ΑΠΟ ΠΡΟΥΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 300 ΕΥΡΩ .ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΦΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΕΔΟΧΕΙΟΥ. ΤΙΜΗ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΛΙΦΤ , 5 ΚΑΤΕΒΑΣΙΕΣ 9 ΕΥΡΩ ΟΛΟΗΜΕΡΗ 18 ΕΥΡΩ 300 ευρω; για 1,2,3; Πόσες μερες ρε φιλε; Quote Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with... Share this post Link to post Share on other sites
kostas1973 0 Report post Posted January 2, 2005 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ -4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 3, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ ΣΚΙ ΜΕΤΡΙΑΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ 16Ο ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ PLEASE SEND PM ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗS Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites