Dim 4,703 Report post Posted September 29, 2014 Το είπαμε και παραπάνω. Όλη αυτή η εξόρμηση, βοηθά για προβληματισμό και καλύτερη ακόμη προετοιμασία για την επόμενη φορά (που σίγουρα θα υπάρξει). Φυσικά δεν είναι ντροπή να σταματάς. Λάθος είναι να πιέζεις τον εαυτό σου για κάτι που νιώθεις πως δεν το έχεις!. Είναι η στιγμή. Λάθος είναι να δημιουργείς κατάσταση και πανικό, την ώρα που έχεις τον οδηγό μαζί σου. Αλλά και πάλι, το κίνητρο δεν είναι αρνητικό, είναι από ένστικό προστασία των υπολοιπών. Νομίζω πως από πλευράς περιγραφής και καταστάσεων το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Ας δούμε τώρα την επόμενη δράση, που πιθανόν να είναι σε κάποιο βουνο, όπου θα έχουμε μιμητικές ασκήσεις του σκι και πεζοπορία!!!! 8 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
TPiachas 24 Report post Posted September 29, 2014 Λοιπόν σε όσα ειπώθηκαν θα ηθελα να διευκρινήσω κάποια πράγματα .. Ευχαριστω κατ´ αρχήν τον Δημητρη και τα υπολοιπα μέλη που με δέχτηκαν στην εκδρομη σας .. Οπως και τον Γιωργο που ακολούθησα ως αρχηγό ως το πέρασμα του Γιοσου όπου έκρινα οτι θελω να γυρίσω χωρις να δημιουργήσω πανικό απλα εξέφρασα τους προβληματισμούς μου και γύρισα με δυο ακόμα άτομα που το αποφάσισαν επίσης ..κάποιοι μίλησαν για δραματοποίησεις προς Αγραν like.. Λυπάμαι .. Μιλησα εδω και στο φβ για προβληματισμούς μου για να βελτιωθούμε ολοι .. Ημουν πολυ ανήσυχος για την ομάδα που συνέχισε και ηρέμησα την επόμενη μερα που επικοινωνήσαμε οτι ολα ειναι καλα .. Όταν πληροφορήθηκα οτι γίνανε ακόμα πιο σοβαρά περιστατικά με δυο ορειβάτες .. Μια κοπέλα στο Γομαροσταλι που οριακά δεν πέθανε απο υποθερμία και αλλα δυο σοβαρά περιστατικά .. Εξέφρασα κάποιους προβληματισμούς .. Η έννοια κλεισίματος του βουνού ειναι ενδεικτική για πρόσθετα μετρα ασφαλείας .. Καποιοι απο την ομάδα είπαν οτι είπα ανακρίβειες για την υποθερμία .. Απο τα περιστατικά των υποθερμιων όλων μας που φθάσαμε ως τα 2500- 2600 περίπου και απο το γεγονός οτι κι εγω βίωσα υποθερμία με αποτέλεσμα να μην βγάλω τον βαρύ εξοπλισμό μου εως τα 1100 της Γκορτσιας για να επανακαμψω θερμοκρασιακα έκρινα οτι και κάποιοι απο τα παιδια θα βίωσαν υποθερμία .. Επίσης στο τηλεφωνο για να μάθουμε πως ειναι η ομάδα αναφέρθηκε απώλεια προσανατολισμού της ομάδας για λιγο σε πυκνή ομίχλη .. Τέλος λυπάμαι που λίγοι ανέφεραν οτι έφυγα μπροστά εγκαταλείποντας την ομάδα ...οι συνθήκες ήταν ακραίες και δύσκολες .. Κράτησα τον δικο μου ρυθμό κυριως για να κρατηθώ ζεστός και έκρινα οτι μια προπορευόμενη ομάδα 2- 3 ατόμων μονο βοηθάει μπροστά .. Κι αυτο έκανα .. Μιλούσα διαρκώς στον πομπό μου μου έδωσε ο Κυριακος με ολους και ενημέρωνα ολους που είχαν πομπό ( Γιωργο, Δημητρη , Κυριακο , κουμπάρο , για συνθήκες μπροστά οπως και Για υπινεμα σημεία για μικρη στάση για ξεκούραση ανεφοδιασμό και προσθήκη ρουχισμού .. Στο δύσκολο πέρασμα ενημέρωσα Γιωργο για το πάγωμα συρματοσχοινου και βράχων και πήρα οδηγία να προσεγγίσω το μονοπατι.. Το έκανα αλλα η ορατότητα που ήταν 5 μετρα οι ριπές αερα και το χιονι με τον πάγο μαζι με τα εξέχοντα βράχια και φυσικα τον γκρεμό με οδήγησαν στην δύσκολη απόφαση να γυρίσω πίσω μαζι με Περικλη και Νατασα ... Είπα την γνώμη χωρις πανικό και ευχήθηκα καλη επιτυχία στην υπόλοιπη ομάδα και ξεκινήσαμε μια δύσκολη κατάβαση με στοιχεία υποθερμιας επιδεινούμενα η οποία έφτασε σε αίσιο τέλος με υπερπροσπάθεια λιγο πριν τη νυχτα.. Πάλι προ πορευτηκα για να προλάβω το ταξί που είχαμε δώσει ραντεβου γιατι η Νατασα οριακά άντεχε την κοπιώδη κατάβαση και η νυχτα και το κρυο επεφτε.. Έφτασα στην Γκορτσια στις 19.30 και η Νατασα με τον Περικλή στις 19.45 .. Σας ευχαριστω για την όμορφη αλλα δύσκολη εκδρομη μας και θα συμβούλευα γενικα σαν ειδικος ψυχολογίας όταν κάποιος διαφοροποιείται για σοβαρούς λόγους απο την ομάδα μην μπαίνετε σε ψυχολογία αγέλης και του επιτίθεστε .. Εχετε όλη την αγάπη μου .. Πρόεδρε να αναρρωσεις πλήρως και να βρεθουμε πάλι στα βουνα μας και τα χιονια μας .. Καλο χειμωνα σε ολους 15 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,187 Report post Posted September 29, 2014 ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ !! ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΟΝΟ για τις Αναβάσεις ?? ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟς ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑς μπορώντας με τον τροπο αυτο και να ειμαστε ποιο κοντα σε ολες τις εκδηλωσεις ,,αλλα να σε εχουμε και εκπρόσωπο μας για τις ενημερώσεις του χκ βασιλιτσας μιας και το αυτο χκ το εχεις στο τσεπακι σου ... 3 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
TPiachas 24 Report post Posted September 29, 2014 Σε ευχαριστω Νικο .. Θα το ρυθμίσουμε .. Θα μιλησουμε ..! Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 29, 2014 Με κάλυψε η απάντησή σου. Δυστυχώς λόγω κινητού δεν μπορώ να επεκταθώ. Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimakos 1,095 Report post Posted September 29, 2014 Θανο νομιζω πως κανεις δεν ειχε προθεση να εναντιωθει με την επιλογη σου και να σε κατακρινει. Ειμαστε ολοι μια ομαδα με αγαπη για την φυση που σκοπος μας ειναι να την ανακαλυπτουμε και να την ζουμε με τον καλητερο δυνατο τροπο. Παντως αν απτην πλευρα μου συντελεσα με αυτα που εγραψα στο να νιωσεις πως σε "επιτιθομαστε" σου ζηταω συγνωμη. Θα χαρω να ξανασυναντηθουμε το συντομοτερο ωστε να οργανωσουμε την επομενη εξορμιση!!! 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
TPiachas 24 Report post Posted September 29, 2014 Βασικά ολα πήγαν καλα σε ενα αντικειμενικά δύσκολο ΣΚ του Ολύμπου .. Έθεσα κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς και εξήγησα την στάση μου να γυρίσω πίσω .. Χαίρομαι που ολοι οι ορειβάτες που ανέβηκαν Ολυμπο αυτο το ΣΚ ειναι καλα οπως και η ομάδα μας ,. Καλες ασφαλείς αναβάσεις και καταβάσεις Jimakos αγάπη .. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted September 29, 2014 Γιατρέ, σου έχω ειδική αποστολή. Την άλλη Τετάρτη που θα βρεθουμε (8/10) θα σου την πω από κοντά! 1 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted September 29, 2014 Μπραβο παιδια, που γνωρισατε τον Ολυμπο στα δυσκολα, εχει την ομορφια του και αυτο.....ο Ολυμπος με τετοιες συνθηκες ειναι αρκετα δυσκολο βουνο που θελει πολυ προσοχη, ειδικα απο οσους δεν ειναι εξοικειομενοι οχι με το κρυο, αλλα με στενα γλιστερα περασματα και τους κινδυνους που κρυβουν. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimakos 1,095 Report post Posted September 29, 2014 Το video με την ιστορια των 2 νεκρων του ολυμπου το 1979 που μας διηγηθηκε ο γουλης στο καταφυγιο. Για να θυμομαστε οτι καποιοι ανοιξανε τους δρομους που εμεις τωρα ευκολα διασχιζουμε... http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_e_ws6r_e6aotc%3D 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 30, 2014 Το video με την ιστορια των 2 νεκρων του ολυμπου το 1979 που μας διηγηθηκε ο γουλης στο καταφυγιο. Για να θυμομαστε οτι καποιοι ανοιξανε τους δρομους που εμεις τωρα ευκολα διασχιζουμε... http://www.antenna.g..._ws6r_e6aotc%3D Η μουσική υπόκρουση είναι super! :rock: 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spidercc 38 Report post Posted September 30, 2014 Οφείλουμε να πούμε και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στις 4 γυναίκες της ομάδας που έφτασε στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» διότι παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, δεν σκέφτηκαν σε καμία περίπτωση να κάνουν πίσω, δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα και τα κατάφεραν περίφημα!Του χρόνου κορυφή! 7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted September 30, 2014 αυτές οι γυναίκες Θωμά δεν είναι οποιεσδήποτε γυναίκες!!! (όπως άλλωστε κι εσύ πολύ καλά ξέρεις ) άλλωστε είναι γνωστό ότι πρώτα θα πάθουν όλοι υποθερμία και τελευταία η Άννυ γιατί είναι μετεμψύχωση σκυλιού Αγίου Βερνάρδου με Χάσκι 4 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted September 30, 2014 Και ενα videaki απο μενα για να ολοκληροσω την δικη μου αφηγηση! περιμενω να δω υλικο και απο τους υπολοιπους! Απλά τα σπάει!!!!!Καταπληκτικό Δημήτρη!!!!. Πολλά μπράβο. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted September 30, 2014 (edited) Έτοιμο κι ένα βιντεάκι, το οποίο δυστυχώς θα σας ζαλίσει γιατί είχα βάλει την κάμερα στο μπατόν , αφού ξέχασα να πάρω μαζί μου το mount που μπαίνει στο σώμα... Συγνώμη για το κουνημένο βίντεο, αλλά είπα από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό! http://www.youtube.com/watch?v=2N6r2j9izsU Και μερικές ακόμη φωτογραφίες Edited September 30, 2014 by annie 16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted September 30, 2014 Είμαι πολύ περήφανη για όλους σας χιονοφιλαράκια μου! ήσασταν τέλεια δεμένη ομάδα (όπως και παρέα άλλωστε) αλλά όπως μου είπατε και φαίνεται και στο βίντεο είχατε και ΠΑΡΑ πολύ καλό αρχηγό – οδηγό! Τον κύριο Γιώργο Παυλίδη τον γνώρισα το καλοκαίρι στη Χαλκιδική (στο "όλοι κλούσοι") αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε στον Σύλλογο! και πάλι πολλά μπράβο σ’ όλη την ομάδα!!! 7 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted September 30, 2014 Πολύ ωραίο Άννυ! Και ωραίο τραγούδι διάλεξες 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted October 1, 2014 Έτοιμο κ από μένα το 2ο βιντεάκι. Λίγο ακόμα θα σας ζαλίσουμε με φώτος κτλ αλλά είναι το σύνδρομο των "επόμενων ημερών". http://www.youtube.com/watch?v=0hceBicOhE0 17 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted October 1, 2014 Πολύ ωραία τα βιντεάκια σας! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 1, 2014 Τι νόμιζες; Μόνο ο Αλκτράζ κάνει φωτορομάντζα; Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post Posted October 1, 2014 Μπράβο!!!!!!!! Αυτή την εκδρομή την βάζω στα Must. Ίσως του χρόνου να μπορώ να σας κάνω παρέα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 1, 2014 Ο σχεδιασμός μιλά για Ιούλιο!!!!! Δεν την ξαναπατάμε!!! 8 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted October 1, 2014 Όλα τα βιντεάκια είναι καταπληκτικά. Μπράβο παιδιά!!!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted October 2, 2014 Πωωω ζόρικα φάνηκε να είναι.... Πολλά μπράβο σε όλους! Ξεκινάω προετοιμασία για του χρόνου 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 2, 2014 Ξεκίνα για το σκι για φέτος, γιατί ήδη είμαστε στον Οκτώβριο και τα άλλα εύκολα! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites