maylo 132 Report post Posted December 7, 2014 Το ίδιο λέμε ,100-110 θα ειναι οκ,εξερτατε ποσό πιέζεις τα σκι στης στροφές ,ποσό επιθετικά κανεις ,ακόμα και ποσό έχεις σηνετισει να τα σβιγεις,εγω για παράδειγμα τα σβιγω τέρμα (μπορεί να ειναι λάθος πια με τα καινούργια μοδελα αλλα ετσι εχω συνετίσει ) Μαλλον τις φορας λιγο μεγαλες,για να μπορεις να το κανεις αυτο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 7, 2014 Παντα φοράω 29,5 ενω το πόδι μου ειναι 29 Αλλα απο πολυ μικρός το προτο ρέμα του προπονιτι ήτανε να ειναι σφιχτές η μπότες ,μου εχει μείνει απο τοτε,φαντάσου οτι εχω σημάδια στα καλάμια μου εδω και 30 χρονια ,τα σβιγω για να χοραη ενα δάκτυλο πισο στη γαμπα Quote Share this post Link to post Share on other sites
maylo 132 Report post Posted December 7, 2014 Τα πανω κλιπς πρεπει να ειναι πολυ σφιχτα,αλλα αμα σφιγγεις και τα κατω πανω απο τη δευτερη θεση αυτο σημαινει οτι η μποτα ειναι πολυ μεγαλη σε μηκος η ογκο η και τα δυο για το ποδι σου 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 7, 2014 Για τα πάνω κλιπς μιλάμε εξού και τα σημάδια στα καλάμια μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 7, 2014 για μενα τα κατω κλιπς πρεπει να ειναι σωστα σφιγμενα, τα πανω πιο χαλαρα...πρωτον, δεν τρεχουμε σε αγωνες και μια (αλπικη) μποτα με χαλαρα τα πανω κλιπς σε αναγκαζει να εισαι πιο μπροστα και να πιεζεις περισσοτερο τα καλαμια. τον προηγουμενο μηνα στη Γαλλια με βαλανε να κανω 2 καταβασεις με ανοιχτες τις μποτες (ολα τα κλιπς) Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted December 7, 2014 Ερωτηση κι ας ψιλοσκιζουμε το θεματακι του φιλου.εγω εαν σφιξω κατω μουδιαζω.οποτε βαζω δευτερο κλικ κατω και επανω οσο περνα η ωρα σφιγγω.κανω καλα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted December 7, 2014 Εγώ πήρα τις απαντήσεις που ήθελα συνεχίστε ελεύθερα έχει ενδιαφέρον η κουβέντα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
maylo 132 Report post Posted December 7, 2014 Λογικο ειναι να μουδιαζεις αφου κοβεται η κυκλοφορια του αιματος.Μια σωστα επιλεγμενη μποτα,σαν νουμερο και καλουπι, δεν πρεπει να σου επιτρεπει να σφιξεις πολυ.Τα πανω κλιπς αφορουν τον ογκο που καταλαμβανει το κατω μερος του ποδιου σε σχεση με το πανω κομματι του πλαστικου της μποτας οποτε σφιγγουμε μεχρι να μας αγκαλιασει σωστα.Αν εχουμε πολυ λεπτα ποδια πρεπει να μεταφερουμε και τα κλιπς. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 7, 2014 για μενα τα κατω κλιπς πρεπει να ειναι σωστα σφιγμενα, τα πανω πιο χαλαρα...πρωτον, δεν τρεχουμε σε αγωνες και μια (αλπικη) μποτα με χαλαρα τα πανω κλιπς σε αναγκαζει να εισαι πιο μπροστα και να πιεζεις περισσοτερο τα καλαμια. τον προηγουμενο μηνα στη Γαλλια με βαλανε να κανω 2 καταβασεις με ανοιχτες τις μποτες (ολα τα κλιπς) Κάθε προη που ξεκινάω ,τα πόρτα δυο κατεβάσματα ειναι με πολυ χαλαρά σφιγμένα κλιπς,για δυο λόγους : ζέσταμα του ποδιού και να ζεσταθούμε και τα πλαστικά της μπότας !!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 8, 2014 καλα κανεις Πεπε. εγω το πρωι ανοιγω οσο ανεβαινω με το λιφτ τα κλιπς. μετα απο καμια ωρα ειναι ΟΚ Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Blue hunter 1,147 Report post Posted December 8, 2014 για μενα τα κατω κλιπς πρεπει να ειναι σωστα σφιγμενα, τα πανω πιο χαλαρα...πρωτον, δεν τρεχουμε σε αγωνες και μια (αλπικη) μποτα με χαλαρα τα πανω κλιπς σε αναγκαζει να εισαι πιο μπροστα και να πιεζεις περισσοτερο τα καλαμια. τον προηγουμενο μηνα στη Γαλλια με βαλανε να κανω 2 καταβασεις με ανοιχτες τις μποτες (ολα τα κλιπς) Περισυ εβαλα στο πισω μερος της μποτας (γαμπα) εξτρα προσθηκες,δηλ.δυο λεπτα φυλλα απο neopren 3mm για να βρισκομαι ακομη πιο μπροστα.Καντε δοκιμη - κουραζει λιγο αλλα κανει δουλεια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted December 8, 2014 χεχε..εχω βαλει τις σφηνες πριν απο 5 χρονια (απο τοτε που πηρα τις μποτες) 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted December 8, 2014 Με τις μπότες που έχουν ένα κλίπ τι γίνεται? Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted December 8, 2014 (edited) Με τις μπότες που έχουν ένα κλίπ τι γίνεται?Ειναι entry level μπότες. Συναντώνται σε πολυ μικρα νούμερα (παιδια) και σε μεγαλύτερα τις δίνουν σε καταστήματα ενοικιασεων για αρχάριους. Γενικα θεωρείται rental είδος και ειναι για να αρχίσεις να εξοικειωνεσαι με λίγα βάσανα. Edit : σε θεωρητικό επίπεδο φυσικά γιατι ενδέχεται να βρεις μια μποτα με ενα κλιπ που να σου ταιριαζει γάντι. Απλα ειναι δύσκολο και θα εχει και χαμηλό flex. Edited December 8, 2014 by GiGi Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 8, 2014 Οι μπότες με ενα κλιπ ( τουλίπες τα λέμε εμεις ) δεν κάνουν παιδια ,GiGi συγουρα θα σου πάνε γάντι γιατι ούτε φλεξ έχουν ούτε κρατάνε Δεν πιέζουν το πόδι για αυτο και σου πάνε καλα,σαν ατλητικα Quote Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted December 8, 2014 Οι μπότες με ενα κλιπ ( τουλίπες τα λέμε εμεις ) δεν κάνουν παιδια ,GiGi συγουρα θα σου πάνε γάντι γιατι ούτε φλεξ έχουν ούτε κρατάνε Δεν πιέζουν το πόδι για αυτο και σου πάνε καλα,σαν ατλητικα Ε ναι. Δεδομένου οτι καλη μποτα σου ειναι αυτη που την μισές τις πρώτες φορές απο την πλαινη πίεση, αυτη που εισαι άνετα, δεν ειναι καλη. Άρα δεν σου πανε γάντι για μποτα του σκι αλλα γάντι για να πλυνεις το μπαλκόνι! Το ίδιο πράγμα λεμε με αλλα λόγια. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted December 9, 2014 Για τα μπαλκόνια δεν κάνει,μάλλον θα παιρναει νερό 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites