Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
anemar

ΟΛΥΜΠΟΣ-Ακομα ενα Χ.Κ. στη Β.Ελλαδα??

Recommended Posts

Αντιγραφω απο την σημερινη(8/12/2004)Ελευθεροτυπια:

["Χιονοδρομικο κεντρο στο βουνο των θεων"

Στα "σκαρια" βρισκεται η κατασκευη ενος χ.κ. στο βουνο των θεων,τον Ολυμπο.Η Νομαρχια Λαρισας και Περιφερεια Θεσσαλιας παρουσιασαν στην Ελασσονα,την πρωτη φαση μελετης για την τουριστικη αξιοποιηση του Ολυμπου.

Προκειται για επενδυτικο σχεδιο συνολικου προυπολογισμου 7.2 εκ. ευρω,το οποιο,περα απο τις εγκαταστασεις χιονοδρομιας σε υψομετρο 1900 μετρων στη θεση"Βρυσοπουλες",προβλεπει ακομη συγχρονες και ολοκληρωμενες υπηρεσιες διαμονης-αναψυχης καθως και τις απαραιτητες υποδομες προσβασεων και ασφαλους διαχειρησης του ευαισθητου ορεινου περιβαλλοντος της περιοχης.

Στην περιοχη υπαρχουν ηδη και θα αξιοποιηθουν-υποδομες χιονοδρομιας(αναβατηρες,διαστρωτικα-εκχιονιστικα μηχανηματα,συνεργειο επισκευης οχηματων-μηχανηματων),οι οποιες ανηκουν στον Ελληνικο Στρατο και χρησιμοποιουνται για την εκπαιδευση των Καταδρομεων(χιονοδρομων).

Η μελετη αναμενεται να ολοκληρωθει και να παραδοθει στο τελος του μηνα.Ο νομαρχης Λαρισας Λ.Κατσαρος,εξεφρασε την ικανοποιηση του για τη δρομολογηση αποτελεσματικων διαδικασιων για την αναπτυξη του ορεινου ογκου του Ολυμπου,σημειωνοντας παντως την αναγκη προσεκτικων κινησεων για τις παρεμβασεις στην περιοχη:"Ο,τι δεν καναμε για δεκαετιες,δεν πρεπει να το κανουμε βιαστικα...",ειπε χαρακτηριστικα.

Παντως τα χ.κ. δεν ειναι πλεον επιλεξιμες δαπανες για τα Κοινοτικα Πλαισια Στηριξης με αποτελεσμα οι οποιες επενδυτικες δραστηριοτητες να χρηματοδοτουνται μονο μεσω του αναπτυξιακου νομου.]

Αυτα γραφει σημερα η "Ε".Λετε?? :P Αντε να δουμε

Χωρίς να μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις περιβαντολογικές επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα χαρώ εάν δημιουργηθεί ένα σωστό χιονοδρομικό κέντρο με αξιόλογο verical και μεγάλη ποικιλία πιστών. Σίγουρα θα το προτιμήσω για μια ενδεχόμενη πολυήμερη εξόρμηση απο την πρωτεύουσα αντί να αναγκάζομαι να πληρώνω χρυσές υπηρεσίες κάτω του μετρίου σε Παρνασσό και Καλάβρυτα...

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Αν όλη η ιστορία γίνεται για να μεγαλώσει το ήδη υπάρχον Χ/Κ στις Βρυσοπούλες τότε ο Παρνασσός θα συνεχίσει να είναι το μεγαλύτερο Χ/Κ στην Ελλάδα.

Οι Βρυσοπούλες δεν είναι το καλύτερο μέρος για να φιαχτεί ενα καλό Χ/Κ στον Όλυμπο και καλύτερα να μην φιαχτεί τίποτα γιατί το μόνο που θα καταφέρουν -πέρα απο τα χρήματα που θα φάνε όσοι εμπλακούν στο έργο- είναι να έχουμε ενα ακόμα μέτριο Χ/Κ και τίποτα άλλο.

Η άποψη μου είναι ν'αφήσουν το βουνό ως έχει.Στο βωμό του χρήματος μην τα ισοπεδόνουμε όλα ακόμη και το βουνό των Θεών.Ας εκσυγχρονήσουν τα υπάρχοντα και όπου είναι δυνατόν να τα επεκτείνουν,σε συνδυασμό πάντα με έργα υποδομής.

Η άποψη μου είναι ν'αφήσουν το βουνό ως έχει.Στο βωμό του χρήματος μην τα ισοπεδόνουμε όλα ακόμη και το βουνό των Θεών.Ας εκσυγχρονήσουν τα υπάρχοντα και όπου είναι δυνατόν να τα επεκτείνουν,σε συνδυασμό πάντα με έργα υποδομής.
?

συμφωνω απολυτως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παιδια, ας ειμαστε σοβαροι.... Ειναι δυνατον να κρινουμε μια μελετη για επενδυση 7εκ ευρω με ενα "πιστευω" ή ενα "νομίζω"... ; Αυτοι οι ανθρωποι κανουν επιστημονικες μελετες και ελεγχουν καθε παραμετρο της επενδυσης, απο περιβαλλοντολογικη επιβαρυνση μεχρι κοστολογικη αποσβεση. Τί τους περάσατε, κομπογιανίτες;

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Πάντα είχα μία απορία: γιατί δεν υπάρχουν ιδιωτικά χιονοδρομικά στην Ελλάδα? Γιατί εξακολουθεί η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι/νομαρχίες κτλ) να παίζει τον επιχειρηματία? Ενας ρόλος στον οποίο είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι θα αποτύχει?

Μήπως ο Όλυμπος (ή άλλα μέρη) είναι μια πολύ καλή ευκαιρία επιτέλους να εμπλακούν μεγάλες ξένες εταιρίες σε βιώσιμα projects? Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο που είπε ότι δεν θέλουμε απλώς ένα ακόμα μέτριο χ/κ. Πως το κράτος αντιλαμβάνεται τον σύγχρονο τρόπο για εκτέλεση τεράστιων έργων οπως η γεφυρια του ριου, και δεν το προσπαθεί για πολύ πιο εύκολες περιπτώσεις?

Για μένα το μόνο ερωτηματικό θα είναι αν οι ξένοι θα θεωρήσουν συμφέρουσα μια τέτοια επένδυση, αλλά εκεί ακριβώς το κράτος θα πρέπει να προστρέξει και να στηρίξει τις επενδύσεις.

Και για όσους λένε ότι ένα τέτοιο έργο δεν χρειάζεται έχω να πώ το εξής: η ελληνική περιφέρεια, και ειδικά οι ορεινή, υποφέρει απο ανεργία/αποβιομηχάνιση/εσωτερική μετανάστευση. Τέτοια έργα είναι ανάσα ζωής για τους ανθρώπους της περιφέρειας, γιατί αυξάνουν τον τουρισμό χειμώνα - καλοκαίρι, και δίνουν έναν λόγο στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους. Ας το σκεφτόμαστε αυτό λοιπόν πριν πούμε ότι κάτι δεν χρειάζεται. Κρατώ βέβαια και απαιτώ και εγώ σεβασμό στο περιβάλλον.

nmpa στην Ελλάδα για κάποιο περίεργο λόγο όλοι εξυμνούν τις ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψην τις τεράστειες αποτυχίες.Πάντως αν δεις τα μεγάλα χιονοδρομικά της Ευρώπής,έχουν σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και τους αντίστοιχους δήμους.Και είναι λογικό.Ποιός ιδιώτης θα επενδύσει ιδίως στην Ελλάδα σε έναν τομέα που είναι άγνωστος στο κοινό;Χωρίς ιδιαίτερες υποδομές όπως δρόμοι,Μεσα μαζικής μεταφοράς;Και ποιός θα χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα ιδίως στους χαλέπους καιρούς που διανύουμε;Μόνο το κράτος μπορεί να το κάνει.Αλλά το κράτος κοιμάται τον υπνο του δικαίου

Aristomenis επέτρεψε μου να αμφιβάλω για τις μελέτες οικονομικοτεχνικές και παριβαλοντικές που εκπονούνται κατά καιρούς απο διάφορους που θέλουν να αξιοποιήσουν την Ελληνική φύση.

Οι μελέτες που γίνονται στην Ελλάδα για τα Χ/Κ μπορεί να μην γίνονται απο κομπογιανίτες αλλα σίγουρα γίνονται απο πολιτικούς. Βασικός στόχος είναι οι ψήφοι γι'αυτό και τα διαχειρίζονται τοπικές, νομαρχιακές και κρατικές διοικήσεις. (Για όσους ξέρουν όταν φιάχτηκε το πρώτο ΧΚ Παρνασσου, η Φτερόλακκα, παρα το οτι ήταν πιο κοντά στην Αμφίκλεια και εκεί ανήκει και διοικητικά ο δρόμος που φιάχτηκε ηταν απο Λειβαδιά-Αράχωβα γιατί εκεί εκλεγόταν ο τότε πρόεδρος της βουλής Παπασπύρου).

Στόχος λοιπόν των πολιτικών (όπως είναι και ο νομάρχης Λαρίσης) είναι να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους-ψηφοφόρους δίνοντας τους δουλειά και λέγοντας μεγάλα λόγια και κάνοντας μικρά έργα (ένα μέτριο Χ/Κ στον ΑΓ.Αντώνη).

Για όσους δεν ξέρουν πριν λίγα χρόνια οι Δήμαρχοι της περιοχής θέλανε να φιάξουν στις πλαγιές του βουνού και μια Ελληνική disneyland με τους θεούς του Ολύμπου να πρωταγωνιστούν στο show.

Γι'αυτό πιστεύω οτι στο τέλος δεν θα φιαχτεί τίποτα.

Aristomenis επέτρεψε μου να αμφιβάλω για τις μελέτες οικονομικοτεχνικές και παριβαλοντικές που εκπονούνται κατά καιρούς απο διάφορους που θέλουν να αξιοποιήσουν την Ελληνική φύση.

Καλα κανεις και αμφιβαλλεις φιλε SP, απλα το να κριτικαρουμε και να απαξιωνουμε ετσι απλα ενα project ορισμενων εκατομυριων ευρω, γραφοντας 2 σειρες με "νομιζω" και "περιβαλλον" κτλ. ειναι λιγο ακομψο, παραπεμπει σε συζητηση καφενειου και υποβιβαζει το επιπεδο του φορουμ :shock: ...

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Καλα κανεις και αμφιβαλλεις φιλε SP, απλα το να κριτικαρουμε και να απαξιωνουμε ετσι απλα ενα project ορισμενων εκατομυριων ευρω, γραφοντας 2 σειρες με "νομιζω" και "περιβαλλον" κτλ. ειναι λιγο ακομψο, παραπεμπει σε συζητηση καφενειου και υποβιβαζει το επιπεδο του φορουμ :shock: ...

Μήπως έχεις διαθέσιμο το πλάνο και τις μελέτες να μου τις στείλεις και να κάνουμε διάλογο πάνω σε υπαρκτά πράγματα;Ένα δημοσίευμα εφημερίδας έχουμε μόνο.Ξέρει κανείς αν έχει αναζητηθεί χρηματοδότης για το εγχείρημα αυτό;Αν δεν ξέρουμε λεπτομέρειες να πούμε τί;Με ικασίες θα ασχολούμαστε.Μακάρι να αρχίσει να υλοποείται-αν κι εγώ είμαι αντίθετος για τον Όλυμπο-και να δούμε πόσοι θα προσφύγουν στο ΣΤΕ

Για όσους δεν ξέρουν πριν λίγα χρόνια οι Δήμαρχοι της περιοχής θέλανε να φιάξουν στις πλαγιές του βουνού και μια Ελληνική disneyland με τους θεούς του Ολύμπου να πρωταγωνιστούν στο show.

Αθάνατο ελληνικό πνεύμα....και μη χειρότερα!!

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Για να δουμε τι θα γινει με αυτη την ιστορια. Εξαλλου δεν εχουμε και

πολλες πληροφοριες περα απο ενα δημοσιευμα, ενα απο τα πολλα

που διαβαζουμε με εξαγγελιες επι παντος επιστητου.

Προσωπικη μου γνωμη ειναι πως πρεπει να επενδυθουν χρηματα στα

υπαρχοντα χ/κ και οχι να φτιαξουμε καινουργια. Η τακτικη του

διαιρει και βασιλευε δε νομιζω πως δουλευει καλα παντοτε.

Θα προτεινα μαλιστα να υπραρξει και μια επισημη θεση του συλλογου

(πχ. με μια ανακοινωση) στο θεμα, εαν δηλαδη ειμαστε υπερ

της εμφανισης χ/κ σαν τα μανιταρια η οχι.

Σπυρος

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

...στη θεση"Βρυσοπουλες",προβλεπει ακομη συγχρονες και ολοκληρωμενες υπηρεσιες διαμονης-αναψυχης καθως και τις απαραιτητες υποδομες προσβασεων και ασφαλους διαχειρησης του ευαισθητου ορεινου περιβαλλοντος της περιοχης.

Στην περιοχη υπαρχουν ηδη και θα αξιοποιηθουν-υποδομες χιονοδρομιας(αναβατηρες,διαστρωτικα-εκχιονιστικα μηχανηματα,συνεργειο επισκευης οχηματων-μηχανηματων),οι οποιες ανηκουν στον Ελληνικο Στρατο και χρησιμοποιουνται για την εκπαιδευση των Καταδρομεων(χιονοδρομων).

Η μελετη αναμενεται να ολοκληρωθει και να παραδοθει στο τελος του μηνα.Ο νομαρχης Λαρισας Λ.Κατσαρος... Λετε?? :shock: Αντε να δουμε

Τον Ε.Σ. ο κύριος Νομάρχης τον ρώτησε;

Όλο αυτό το δημοσίευμα «μυρίζει» δελτίο τύπου «για να μας θυμούνται»...

Οι ιδιωτικές εταιρείες ΔΕΝ πρόκειται να κάνουν ΚΑΜΜΙΑ μεγάλη και/η μακροχρόνια επένδυση πριν εμφανιστεί (πράγμα αδύνατον) μια κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει ΑΜΕΣΩΣ το αναπτυξιακό-φορολογικό- επιχειρησιακό καθεστώς της προηγούμενης κυβέρνησης... (Ακόμη και μετά από ανασχηματισμό... :shock: )

ΔΕΝ θεωρούμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ και αυτό δικαίως, διότι ΔΕΝ είμαστε ούτε σοβαροί ούτε αξιόπιστοι...

R.I.P

θα είσαι πάντα μαζί μας!

Οσοι μιλανε οτι ιδιωτικες πρωτοβουλιες θα αποτυχουν και μονο στο κρατος να στηριζομαστε,ας κοιταξουν λιγο γυρω τους και να δουν τα χαλια μας....αν δεν ηταν και οι Ολυμπιακοι αγωνες ουτε ΜΜΜ(μεσα μαζικης μετφορας)δεν θα ειχαμε!!!Ενα μεγαλο χωριο ειναι η πρωτευουσα της Ελλαδας και ακομα χειροτερα οι υπολοιπες πολεις οσο αναφορα την αναπτυξη,τις μεταφορες κλπ

Αυτο ομως δεν σημαινει τιποτα!Για κοιταξτε την Γειτονικη Βουλγαρια που ειναι 2 φορες χειροτερα τα δεδομενα......με ενα κοσμο λες και ειναι προπολεμικη Ελλαδα και εκει σε αυτο το χαλια κρατος εχουν επενδυσει δισ,οι Αυστριακοι μετατρεποντας το Bansko σε 2 χρονια στο καλυτερο χιονοδρομικο των Βαλκανιων! Και μην μου πειτε οτι εχουν πιο πολυ χιονι γιατι αν δειτε τις μερες λειτουργιας τα 5 τελευταια χρονια ....ο Παρνασσος υπερεχει ισως!

μακαρι να ερθουν και εδω τετοιες επενδυτικες εταιριες και να υπαρχει αναλογη εκμεταλευση των Ελληνικων ορεινων ογκων

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ"

Ζετο

Δεν ξέρω αν το Bansko έχει καλύτερο χιόνι απο τον Παρνασσό αλλά ξέρω οτι η Βουλγαρία έχει πολύ πιο χαμηλούς μισθούς απο την Ελλάδα.

Αν λοιπόν πιστεύεις οτι αξίζει να έχουμε ωραία Χ/Κ τύπου Bansko και να έχουμε και μισθούς τύπου Βουλγαρίας (γιατί μόνο τότε θα βγάλουν κέρδη οι επενδυτές) να μου λείπει.

Αυτά .

Προς sp: Αποτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες φυσικά υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές πετυχημένες. Για μένα τα πράγματα είναι απλά, ο ιδιώτης θα πονέσει τα λεφτά του και γι'αυτό θα αγωνιστεί να πετύχει, και γι'αυτό το κράτος δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι επιχειρηματίας - απλά δεν καίγεται αρκετά.

Ο proteusdiver εχει δίκιο, το κράτος πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προυποθέσεις ώστε να μειωθεί το ρίσκο για τους επιχειρηματίες. Αυτή είναι η δουλεία του, και είναι πολύ σημαντική.

Προς loretan: η επιτυχία τέτοιων επενδύσεων ψυχαγωγίας (leisure) δεν εξαρτάται από τους χαμηλούς μισθούς, είναι θέμα προβολής/προγραμματισμού/ποιότητας υπηρεσιών/συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, κτλ. Αλλοιώς θα έπρεπε να τα παρατήσουμε με τον τουρισμό γενικά, αφού γύρω μας υπάρχουν φθηνότερες χώρες όπως τουρκία, βουλγαρία, κτλ.

ΖΕΤΟ την έχουμε δει την ιδιωτική επένδυση μην ανησυχείς.Κι επειδή αναφέρθηκες σε ΜΜΜ ρίξε μια ματιά στα ΚΤΕΛ που το κράτος επιδοτεί το εισιτήριο για να μην το ανεβάσουν στα ύψη.Δες τις ναυτιλιακές εταιρείες που δε δρομολογούν πλοία για τα μικρά νησιά,που τα πλοία τους είναι αρχαία...Ποιός ιδιώτης θα επενδύσει σε ένα χιονοδρομικό με ορίζοντα 20-30 έτη;Ή μήπως νομίζεις πώς θα έδεινε καμιά τράπεζα χρήματα για λιγότερο χρονικό διάστημα;Καμιά τέτοια επιχειρηση δεν μπορεί να είναι κερδοφόρα σε βαθμό τέτοιο ώστε να αποπληρώνει το δάνειο και ταυτόχρονα να λειτουργεί.Αναφέρεσαι στη Βουλγαρία και στους Αυστριακούς.Όπως είπε και ο Loretan τα μεγέθη δεν είναι ίδια.Τα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας που αναφέρεις δημιουργήθηκαν απο το 0 ή πήραν έτοιμα χιονοδρομικά και απλώς έκαναν κάποιες επεμβάσεις;Αυτό είναι εύκολο να γίνει και στην Ελλάδα.Να πάρει κάποιος ιδιώτης τον Παρνασσό να αλλάξει τους αναβατήρες,να κάνει ίσως και μια μικρή επέκταση και να επιβιώσει το εγχείρημα.Και σε αυτή την περίπτωση ετοιμάσου να δεις την κάρτα να αυξάνεται 30% κάθε χρόνο...Αλλά απο το 0 να φτιάξει χιονοδρομικό στην Ελλάδα είναι απίθανο.Και ιδίως στον Ολυμπο.Μακρυά απο μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη,με οδικό δίκτυο προβληματικό χωρίς σηδηροδρομικό δίκτυο θα πάει ο άλλος να επενδύσει;Μόνο τρελός θα το έκανε.Άσε που όπως ανέφερα και πριν καμιά τράπεζα δε θα του δώσει χρηματοδότηση

Προς sp: Αποτυχημένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες φυσικά υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές πετυχημένες. Για μένα τα πράγματα είναι απλά, ο ιδιώτης θα πονέσει τα λεφτά του και γι'αυτό θα αγωνιστεί να πετύχει,  και γι'αυτό το κράτος δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι επιχειρηματίας - απλά δεν καίγεται αρκετά.  

Πες μου μερικές επιτυχημένες μεγάλου μεγέθους που δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο αναπτυξιακό νόμο και που δεν έχουν επιχορηγηθεί.Είδαμε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.Απο μια εταιρεία μεγάλου μεγέθους με προβλήματα ρευστότητας όμως,κατάντησε απο τον ιδιώτη (μου διαφεύγει το όνομα) σε ψιλικατζίδικο.Και αν δεν ήταν το κράτος και το Πολεμικό Ναυτικό να του δίνει δουλειά θα είχε κλείσει.Και ήταν έτοιμο.Κανείς ιδιώτης δεν πάει να κάνει επένδυση με 100% δικά του κεφάλαια.Τα αντλεί απο τις τράπζες.Και σε ρωτάω υπάρχει τράπεζα που θα χρηματοδοτήσει τέτοιο εγχείρημα;Για μια εποχιακή επιχείρηση;3 μήνες μπορεί να λειτουργεί.Και εξαρτάται απο τις καιρικές συνθήκες 100%.Μή λέμε ότι θέλουμε.Ας εκσυγχρονιστούν τα υπάρχοντα χιονοδρομικά,ας μάθουμε τους νέους και τις νεες να αγαπήσουν το βουνό και τη φύση και μετά βλέπουμε για νεα χιονοδρομικά.

http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...iewtopic&t=1429

Και για τους μισθούς φαντάζομαι ξέρεται πόσο είναι ο μισθός ενός υπαλλήλου στο ASPEN παρόλα αυτά η κάρτα είναι λίγο πιο ακριβή από τα Καλάβρυτα. Περίπου πενταπλάσιος από τους μισθούς της Πιερίας είναι...

Το θέμα είναι να το γεμίσεις 120 μέρες και όχι μόνο σ.κ.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τελεφερικ δεν προκειται να ανεβασουν στο ορ. Μουσών απο το Λιτοχωρο, θεματικο αρχειοελληνικο παρκο δεν προκειται να κανουν τον Ολυμπο, super ski-circus (όπως εμεις το φανταζομαστε) δεν πρόκειται να κανουν στον Ολυμπο κ φυσικα –σωστες- Μελετες Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων (ΜΠΕ) ουτε κατα διανοια δεν προκειται να εκπονηθουν αν ποτε μπει ενας ακομα αναβατηρας. (ειναι αλλωστε κ προστατευομενος απο την ελληνικη κ απ’ τη διεθνη περιβαλλοντικη νομοθεσια)

Πολύ απλα ειναι ακριβως ιδιες ιστοριες με αυτες που ακουμε για την τηλεκαμπίνα απο τον Αγ.Αθανασιο που θα ανεβαινε στο χ/κ του Καιμακ, το οδοντωτο βαγονι που θα φτανει στον Πρ.Ηλια στα Κελάρια, τα τελεφερικ που θα φευγουν απο την Αμφίκλεια κ απο το χωριο των Καλαβρυτων κ.ο.κ.

Πιστευουμε οτι βλεπουμε, διοτι μπουχτισαμε στα ‘ΘΑ’!

(εχουμε ξαναπει αλλωστε οτι στον Ολυμπο απο την πλευρα του ΚΕΟΑΧ –Κακάβρακας, Διακοπτης, Πύργος, Αγ. Αντωνης, Φρ. Αλώνι κτλ. αν κ εχει το υψομετρο κ τις ομαλες πλαγιες, δεν ειναι ιδανικη τοποθεσια για πίστες λογω προσανατολισμου (ΝΔ))

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

sp πρώτα απ'όλα εγώ ανέφερα καθαρά ότι μιλάω για έργα στον τομέα της ψυχαγωγίας/τουρισμού, όπου η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, εσύ μου αναφέρεις εταιρίες βαριάς βιομηχανίας όπως είναι τα ναυπηγεία. Η βιομηχανία είναι πονεμένη ιστορία, εκεί όντως αντιμετωπίζουμε ανταγωνισμό από χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, αλλά και έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού από το κράτος, Ακόμα κι'έτσι μπορώ να σου αναφέρω σοβαρές εταιρίες όπως:

ΤΙΤΑΝ που πρόσφατα άνοιξαν μονάδα παραγωγής στην αμερική (φλόριδα),

ΣΙΔΕΝΟΡ, ΜΑΙΛΛΗ με δίκτυο σε :shock: χώρες - δεύτερη σε μέγεθος εταιρία παραγωγής υλικών συσκευασίας στον κόσμο(!), Sunlight που προμηθεύει με μπαταρίες υποβρυχίων/τορπιλών 8 χώρες συμπεριλαμβανομένης της γερμανίας, αλλά και τα ναυπηγεία σύρου/ελευσίνας που μόνο ψιλικατζίδικα δεν είναι, πρόσφατα παρέδωσαν ένα από τα δύο κρουαζερόπλοια για κυπριακό όμιλο, κτλ.

Anyway, φύγαμε από το θέμα, δεν πρόκειται να επανέλθω, νομίζω ότι έχω εκφράσει την άποψη μου, δεν προσπαθώ να σε μεταπείσω. Ο χρόνος θα δείξει αν κάποτε ιδιωτικά χ/κ θα μπορέσουν να ανοίξουν και να πετύχουν στην Ελλάδα όπως σε άλλες χώρες...

Εννοείται ότι συμφωνώ και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπαρχόντων χιονοδρομικών όπως αναφέρεις. Απλως ελπίζω να ενεργοποιηθεί και να πετύχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία και να συμβάλλει σ'αυτό που θες εγώ και συ, να αγαπήσουν οι Έλληνες το βουνό, όπως αγαπούν άλλωστε και την θάλασσα.

nmpa ανέφερα τα Ναυπηγεία ως μια επιχείρηση που λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο και μπορεί να αποτελέσει και καλό πελάτη τραπεζών.Ένα Χ/Κ δεν μπορεί να είναι καλός πελάτης τράπεζας αφου λειτουργεί 3-4 μήνες το χρόνο.Όσο για τις εταιρείες που μου ανέφερες τις ξέρω πολύ καλά και συμφωνώ.Όμως και αυτές λειτουργούν 12 μήνες.Και μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν.Παντως συμφωνώ με τον makalu για τον Όλυμπο.Επίσης για να αγαπήσουν τα παιδια το βουνό δεν είναι προυπόθεση η ύπαρξη νέου ή νέων χιονδρομικών κέντρων αλλά οι επισκέψεις ακόμα και στα υπάρχοντα.Οι λευκές εβδομάδες είναι κάτι καλό αλλά θέλει πολύ δουλειά το πρόγραμμα.

Παντως μου προκαλεί εντύπωση ότι το θέμα αυτό-για χιονοδρομικό στον Όλυμπο-δημοσιεύεται στις παραμονές της κατάθεσης στη Βουλή του νέου αναπτξιακού νόμου...Ίσως κάποιοι να περιμένουν κάτι.Και σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση μην απορήσουμε αν δούμε βίλα στον Μύτικα!

Καλα κανεις και αμφιβαλλεις φιλε SP, απλα το να κριτικαρουμε και να απαξιωνουμε ετσι απλα ενα project ορισμενων εκατομυριων ευρω, γραφοντας 2 σειρες με "νομιζω" και "περιβαλλον" κτλ. ειναι λιγο ακομψο, παραπεμπει σε συζητηση καφενειου και υποβιβαζει το επιπεδο του φορουμ :( ...

Μήπως έχεις διαθέσιμο το πλάνο και τις μελέτες να μου τις στείλεις και να κάνουμε διάλογο πάνω σε υπαρκτά πράγματα;Ένα δημοσίευμα εφημερίδας έχουμε μόνο.Ξέρει κανείς αν έχει αναζητηθεί χρηματοδότης για το εγχείρημα αυτό;Αν δεν ξέρουμε λεπτομέρειες να πούμε τί;Με ικασίες θα ασχολούμαστε.Μακάρι να αρχίσει να υλοποείται-αν κι εγώ είμαι αντίθετος για τον Όλυμπο-και να δούμε πόσοι θα προσφύγουν στο ΣΤΕ

Διαφωνεις μαζι μου και με αυτα που λες ερχεσαι ακριβως στα λογια μου: EΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ!!!!!!!!

Για κοιταξτε την Γειτονικη Βουλγαρια που ειναι 2 φορες χειροτερα τα δεδομενα......με ενα κοσμο λες και ειναι προπολεμικη Ελλαδα και εκει σε αυτο το χαλια κρατος εχουν επενδυσει δισ,οι Αυστριακοι μετατρεποντας το Bansko σε 2 χρονια στο καλυτερο χιονοδρομικο των Βαλκανιων! Και μην μου πειτε οτι εχουν πιο πολυ χιονι γιατι αν δειτε τις μερες λειτουργιας τα 5 τελευταια χρονια ....ο Παρνασσος υπερεχει ισως!

μακαρι να ερθουν και εδω τετοιες επενδυτικες εταιριες και να υπαρχει αναλογη εκμεταλευση των Ελληνικων ορεινων ογκων

Χμμμμ, Μπανσκο, ε; πολυ χιονι και εκει, όπως και εδω άλλωστε..... Ιδου ή απόδειξη :wink: Thu, 9 December 2004 15:00:04

bansko.jpg