Jump to content
Sign in to follow this  
Χρήστος Λάππας

Γραμμή Πτώσης, Εκεί Που Όλα Συμβαίνουν Γρήγορα

Recommended Posts

Γραμμή πτώσης, το σημείο όπου όλα συμβαίνουν γρήγορα


Στο κάτω μέρος της στροφής, τα σκι σας θέλουν να πάνε στην κατηφόρα. Για να μην σας προσπεράσουν στην γραμμή πτώσης, το κλειδί είναι τέλεια ισορροπία.


Έκτακτο Δελτίο: Όταν τα σκι σας σημαδεύουν την γραμμή πτώσης... επιταχύνουν. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε στροφής και ιδιαιτέρως απαραίτητο να το κατανοήσετε.

Οι εκπαιδευτές και προπονητές συνήθως λένε "μην αφήνεις τα σκι να σε προσπερνούν". Σπάνια σας λένε τι πραγματικά σημαίνει αυτό.

 

Σημαίνει να φροντίζεις να μην επιταχύνουν από κάτω σου αφήνοντας το σώμα σου στο πίσω κάθισμα.

Σημαίνει να διατηρήσετε μια στοιχειώδη αθλητική στάση σε όλη την διάρκεια της στροφής.

 

Είναι ένας θεμελιώδης κανόνας του καλού σκι -και ένας από αυτούς που παραβιάζονται πιο συχνά. Όλοι το κάνουν, περισσότερο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Μην νιώθετε μόνοι σας λοιπόν. Αλλά κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την φωτογραφία του Harper Phillips, που τα καταφέρνει εξαιρετικά να μην τον προσπερνούν να πέδιλα του στις πλαγιές του Snowbird, Utah.

 

fall line.jpg
Photograph by Scott Markewitz

Και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με τα σκι σας στην γραμμή πτώσης, θυμηθείτε αυτά τα βασικά:

 

» Αστράγαλοι λυγισμένοι: Έχοντας και τους δυο αστράγαλους λυγισμένους πέρα από τις 90 μοίρες, ο Harper κρατάει το κάτω μέρος των ποδιών του σε επαφή με το μπροστινό μέρος από τις μπότες του. Αυτό μεταφέρει το βάρος του στο εμπρός σημείο του κάθε σκι -αυτό που λέμε sweet spot.

 

» Το μέσα σκι ελαφρύ: Σηκώνοντας την ουρά του εσωτερικού σκι στην γραμμή πτώσης, ο Harper ρίχνει αποφασιστικά το βάρος του στο εξωτερικού σκι, μια κίνηση που κρατάει το σώμα του μπροστά καθώς τα σκι επιταχύνουν. Εστιάζει την πίεση στο εμπρός μέρος του εξωτερικού σκι, γνωρίζοντας ότι ένα σκι που δέχεται πίεση είναι σταθερό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

 

» Το εσωτερικό χέρι μπροστά: Παρατηρήστε πως ο Harper κρατάει το αριστερό του χέρι μπροστά από το σώμα του -τον αγκώνα του μπροστά από το στήθος του. Δεν έχει μείνει -και ούτε πρόκειται να μείνει- στην μέση του, ή πίσω από αυτή. "Οδηγώντας" το μπροστά, εξασφαλίζει ότι το πάνω μέρος του σώματος του παραμένει σταθερό. Όταν τα χέρια σας μένουν πίσω, συνήθως μένουν πίσω και οι ώμοι και αυτό καταστρέφει την αθλητική στάση.

 

» Σαγόνι, γόνατα, και δάχτυλα των ποδιών ευθυγραμμισμένα: Κρατώντας το σαγόνι του ευθυγραμμισμένο με το εξωτερικό του γόνατο και το γόνατο ευθυγραμμισμένο -ή ελαφρώς μπροστά από- τα δάχτυλα των ποδιών του, ο Harper μπορεί να κρατήσει το κέντρο βάρους του πάνω από το sweet spot των σκι του. Δεν χρειάζεται καν να σκεφτεί το που βρίσκονται οι γοφοί του.

 

Η δημιουργικότητα και η χάρη του σκι που κάνετε είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με την ποιότητα της ισορροπίας σας. Όσο πιο καλά ισορροπημένοι είστε πάνω στα σκι σας, τόσο πιο πολλά θα μπορείτε να κάνετε με αυτά.

Μετάφραση για το snowclub.

 

Πηγή: http://www.skinet.com/ski/article/clinic-where-things-happen-fast?dom=tw&pub=ski

 • Like 23

Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Posts

  • Γιώργο, υπάρχουν πολλά άλλα που με κάνουν να νοιώθω οργή (όχι ντροπή) και συμβαίνουν στη χώρα μας. Απέναντι όμως, υπάρχει ένας ψυχοπαθής που του κάνουν όλοι αέρα και τον χαϊδεύουν. Αυτόν για να τον αντιμετωπίσεις θα πρέπει να αρχίσεις να παραλογίζεσαι κι εσύ (εμείς δηλαδή), επειδή παίζει για εσωτερική κατανάλωση. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε αντιπαράθεση; Μπορούμε; Θέλουμε; Μή μας διαφεύγει ότι η διπλωματία των απέναντι είναι από τις καλύτερες, σε αντίθεση με τη δική μας που ακόμη παίζει πασιέντζα σε windows xp... Ψυχραιμία λοιπόν.
  • Νομίζω οτι ο παππούς το πήρε για τις καθημερινές μετακινήσεις του εγγονού του...
  • Συγνώμη Γιώργο αλλά δεν καταλαβαινω την ουσία ?!?  Εννοεις την άλωση της Κωνσταντινούπολης ? 
  • εχει προταθεί να μην γίνει εκδρομή από το σύλλογο για λόγους ευθύνης του συλλόγου ,θα συμφωνήσω και εγώ όχι για την ευθύνη  του συλλόγου (Για ποια ευθύνη μιλάμε ) αλλά γιατί συγκεντρώνουν πράγματι αρκετές ( δυσάρεστες ) πιθανότητες να μη γίνουν ,αιτία της εξάπλωσης του Κορονοϊού    Και αυτό είναι ενδιαφέρον άρθρο  https://www.inthesnow.com/coronavirus-affect-ski-holiday/  
  • Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πιέσουμε πιο πολύ Χρήστο. Πες το πίεση πολιτική, πίεση με άλλα "μέσα",  πες το πειθώ με πολιτικά μέσα, με αναφορές σε διεθνή δίκαια..... Έπρεπε να το είχανε προβλέψει πιο νωρίς ότι κάτι ψήνονταν. Νομίζω φάγαμε μεγάλη ήττα.  Το μέλλον θα δείξει.    
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
 • Today's Birthdays

  1. gianniskrf
   gianniskrf
   (46 years old)
  2. kozanas1
   kozanas1
   (58 years old)
  3. poke
   poke
   (40 years old)
  4. Thorpie
   Thorpie
   (44 years old)
  5. zouzou
   zouzou
   (48 years old)
 • Who is online

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   16,623
  • Total Posts
   448,134
 • Member Statistics

  • Total Members
   7,020
  • Most Online
   208

  Newest Member
  mariaxzn
  Joined
×
×
 • Create New...