pro-rad 0 Report post Posted December 17, 2004 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΘΩΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΑΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΦΘΗΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6-11 ΧΡΟΝΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕ PM ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
loretan 0 Report post Posted December 17, 2004 Δημήτρη Οπως ξέρεις (καλύτερα απο εμένα σίγουρα) οι ηλικίες 6-11 δεν ανήκουν στο αγωνιστικό τμήμα των συλλόγων αφου δεν έχουν αγώνες αλλά στις ακαδημίες εκμάθησης (φυτώρια). Ασχετα απο αυτά όμως εσύ ποιούς συλλόγους προτείνεις για αυτές τις ηλικίες. Εγώ ξέρω μόνο δυο στην Αθήνα. Τον ΕΟΣ Αθηνών και τον ΕΟΣ Αχαρνών. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted December 17, 2004 Απο το site του Ε.Ο.Χ Λιστα με τα μέλη-σωματεία: http://www.eox.gr/gr/gr_joinus.asp?what=so...ia_meli&stage=1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted December 17, 2004 Δημήτρη Οπως ξέρεις (καλύτερα απο εμένα σίγουρα) οι ηλικίες 6-11 δεν ανήκουν στο αγωνιστικό τμήμα των συλλόγων αφου δεν έχουν αγώνες αλλά στις ακαδημίες εκμάθησης (φυτώρια). Ασχετα απο αυτά όμως εσύ ποιούς συλλόγους προτείνεις για αυτές τις ηλικίες. Εγώ ξέρω μόνο δυο στην Αθήνα. Τον ΕΟΣ Αθηνών και τον ΕΟΣ Αχαρνών. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΟ ΣΚΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΚΙ. ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ. ΑΝ ΧΡΕΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ PM Η ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΟΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕ PM ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 21, 2004 [..] ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΚΙ. [..] Ωραίο αυτό ακούγεται, . . . το μέλλον του αγωνιστικού σκι στην Ελλάδα. !!! Τώρα να γελάσω ή να κλάψω; Πες έναν καλό λόγο , έναν μόνο, γιατί θα πρέπει να στείλω τον γιο μου όχι αν μάθει σκι , αλλά να ασχοληθεί αγωνιστικά με αυτό; :?: Γιατί να χαραμίσω τα καλύτερα χρόνια της ζωής του , αφού υποθετικά θέλω να τον κάνω αθλητή , στα βουνά της Ελλάδας ; Με ποια προοπτική δηλαδή; Για να τραβήξει τις πίκρες της ζωής του μετά; Δεν τον κάνω κολυμβητή καλύτερα; Που θα τον στείλω σε κάνα ξεπεσμένο Ελληνικό χιονοδρομικό όμιλο να του τάζουν "διεθνή" καριέρα με τα εύσημα της . . . .ομοσπονδίας; ΧΑΧΑΧΑ εδώ θα γελάσω !!!!!! Να το συζητήσουμε γιατί όχι ; :roll: Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted December 21, 2004 ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΚΙ ΚΑΘΕ Σ/Κ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΙΡΙΚΙ ΣΩΣΤΟ ΣΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΡΙΕΡΑ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΕΝΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΣΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΣΕ ΟΜΙΛΟ (ΞΕΧΝΑ ΤΟ) ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted December 21, 2004 Δυστυχώς το αγωνιστικό σκι στην Ελλάδα έχει τις ίδιες προοπτικές και δυνατότητες διάκρισης σε ευρωπαϊκό (τουλάχιστον) επίπεδο που έχει και η ελβετική ομάδα κωπηλασίας ή η αυστριακή ομάδα κολύμβησης.Όταν δεν έχουμε παράδοση σε ένα αγώνισμα, υποδομές, συνδρομή από την πολιτεία τότε δεν μπορούμε να μιλάμε και για διακρίσεις. Βέβαια μπορούμε να παραθέσουμε και αυτό Όπως και να το κάνουμε είναι διάκριση έστω και παλαιότερη. Nokia SA Continental Cup - Chapelco (ARG) 14 Jul 2001 O Mάρκος Xατζηκυριακάκης και η ομάδα του "weissOutdoors", αφού πέρασε μέσα από τις ατελείωτες βροχές, τις πλημμύρες, τις χιονοθύελλες και τις χαμηλές θερμοκρασίες των Άνδεων κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρώτη θέση στον αγώνα Nokia snowboard Continental Cup στο παράλληλο Γιγαντιαίο (PGS), παγώνοντας κάθε -μέχρι τότε- πρόγνωση. Εδώ οι επτά πρώτοι. 1. Chatzikyriakakis Markos GRE 2. Tsuruoka Kentaro JPN 3. Font Jordi SPA 4. Nantermod Guillaume SUI 5. Zarandy Andras HUN 6. Moruzzi Riccardo BRA 7. Jl. Mgung-Kon KO Kατέλαβε επίσης την έκτη θέση στο Boardercross (Chapelco SBX) και την πέμπτη θέση στο (PGS) πού έγινε στο Valle Nevado (CHI) 27-Jul-01 Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmin 0 Report post Posted December 21, 2004 και σε ποιο άθλημα έχει η Ελλάδα υποδομές ή καλύτερα είχε πριν κάποιοι "τρελοί" κάνουν μια παράλογη με την καλή έννοια επιτυχία και μετά τρέξουν όλοι οι αρμόδιοι να τους αγκαλιάσουν και να τους στηρίξουν; Πρόσφατα δεν ανακαλύψαμε πχ το βάδην , τις καταδύσεις (οι ολυμπιονίκες μάλιστα ξέσπασαν κατά των αρμοδίων) κα. Γιατί στα χειμερινά σπορ να είναι άλλιώς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted December 21, 2004 και σε ποιο άθλημα έχει η Ελλάδα υποδομές ή καλύτερα είχε πριν κάποιοι "τρελοί" κάνουν μια παράλογη με την καλή έννοια επιτυχία και μετά τρέξουν όλοι οι αρμόδιοι να τους αγκαλιάσουν και να τους στηρίξουν; Πρόσφατα δεν ανακαλύψαμε πχ το βάδην , τις καταδύσεις (οι ολυμπιονίκες μάλιστα ξέσπασαν κατά των αρμοδίων) κα. Γιατί στα χειμερινά σπορ να είναι άλλιώς. Συμφωνώ απόλυτα gmin. Για να σκεφτούμε πόσοι πήγαιναν θεατές στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος πρίν τα μεγαλεία της Ευρωπαικής Κατάκτησης? Κάτι φαντάροι και κανά σχολείο... :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted December 21, 2004 ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΚΙ ΚΑΘΕ Σ/Κ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΙΡΙΚΙ ΣΩΣΤΟ ΣΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Συμφωνώ με τον Pro-Rad στο ότι αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να μάθει ένα παιδί σκι στην Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε ξεκινήσει έτσι όλοι μας εδώ μέσα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 22, 2004 Άλλο είναι να μιλάμε για τη συμμετοχική προσπάθεια στην εκμετάλλευση των παιδαγωγικών ωφελειών που έχει ο αθλητισμός και άλλο να μιλάμε για το αγωνιστικό σκι στην Ελλάδα. Εδικά αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται στο ελλαδιστάν, ενώ σαν έννοιες δεν έχουν σχεση. Αγωνιστικό Σκι και Παιδικός Αθλητισμός. Συγκεκριμένα και με τον τρόπο που το έθεσες στην πρώτη σου καταχώρηση προσωπικά έτσι όπως σε διάβασα για μια στιγμή πίστεψα ότι πρόκειται για τη ευκαιρία του αιώνα που τα παιδια αυτά δεν πρέπει να χάσουνε. Είναι προφανές ότι το βουνό και οι ομορφιές του έχουν να προσφέρουν πολλά σε μικρούς και μεγάλους, αλλά το γιατί οι σύλλογοι και τα όποια παρελκόμενα απορροφούν και πως εκμεταλλεύονται αυτά τα φυτώρια είναι μάλλον σε βάρος των φιλοδοξιών των μικρών και έτσι όπως τους τα τρέφουν. Γιατί τόση δίψα άραγε για ένα διάστημα τριών μόλις μηνών και για μια βδομάδα στους παγετώνες, όσοι από αυτούς θα είναι "τυχεροί" και θα πάνε; Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε όλοι !!! Δεν μπορώ να πω ότι αντιπροσωπεύω την πλειοψηφία , αλλά τουλάχιστον στον χώρο που εγώ κινήθηκα διαπίστωσα άσχημα πράγματα ρεζιλικια του κερατά δηλαδή και αν τα φράγκα που έσταξα για να τους κυνηγάω από πίσω τα έδινα για ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα θα ήμουν και γαμώ τους δύτες ενώ θα μου περίσσευαν κιόλας για το επιδόρπιο , περί πίκρας ο λόγος δηλαδή . . .και όχι για τα χιονισμένα έλατα που κανείς δεν αμφιβάλει για την ομορφιά τους ! Δεν μιλάμε για αγνωστικό σκι αν πρόκειται για την συγκέντρωση μικρών παιδιών και την διαπαιδαγώγηση τους μέσω της φυσικής αγωγής και πιο συγκεκριμένα μέσω της χιονοδρομίας. Αυτό ναι συμφωνώ ότι μπορεί να γίνει και ότι θα είναι και ωφέλιμο για τους πιτσιρικάδες , αλλά μην υπονοούμε λαγούς και πετραχήλια με εκφράσεις του τύπου "Αγωνιστικό σκι στην Ελλάδα" "φυτώρια αθλητών" κτλ. ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
NINA 8 Report post Posted December 22, 2004 Δε νομίζω να υποννόησε κανείς οτιδήποτε. Και όποιος θέλει να κάνει αγωνιστική χιονοδρομία δικαίωμά του να κάνει. Όποιος θέλει να μάθει καταδύσεις ας μάθει. Fidelio μην παραβλέπεις την προσωπική λόξα του καθενός. Έάν δεν έχει οργανωθεί σωστά η χιονοδρομία στην Ελλάδα δε φταίει το ski γι' αυτό. Ούτε η δική σου κακή εμπειρία αποτελεί δεδομένο ικανό να αποτρέψει κάποιον. Είναι χρήσιμη όμως η αναφορά σου σ' αυτή. Όπως επίσης, αυτό δεν απαγορεύει στον καθένα να μάθει σωστό ski και εάν θέλει και έχει την οικονομική δυνατότητα να αγωνίζεται. Ευχαριστώ και καλημέρα Quote Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι... Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted December 22, 2004 ...Είναι προφανές ότι το βουνό και οι ομορφιές του έχουν να προσφέρουν πολλά σε μικρούς και μεγάλους, αλλά το γιατί οι σύλλογοι και τα όποια παρελκόμενα απορροφούν και πως εκμεταλλεύονται αυτά τα φυτώρια είναι μάλλον σε βάρος των φιλοδοξιών των μικρών και έτσι όπως τους τα τρέφουν. Γιατί τόση δίψα άραγε για ένα διάστημα τριών μόλις μηνών και για μια βδομάδα στους παγετώνες, όσοι από αυτούς θα είναι "τυχεροί" και θα πάνε; Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε όλοι !!! Δεν μπορώ να πω ότι αντιπροσωπεύω την πλειοψηφία , αλλά τουλάχιστον στον χώρο που εγώ κινήθηκα διαπίστωσα άσχημα πράγματα ρεζιλικια του κερατά δηλαδή..... Δυστυχως συμφωνω Απο τα 7 μου μεχρι τα 17 ημουν σε καποιο συλλογο.Μεχρι να φτασουμε στην ηλικια που ξεκινουσαν οι αγωνες ολα καλα και ωραια.Απο κει και περα αρχιζουν τα τραγελαφικα. "Επιλογη"παιδιων για προετοιμασια το καλοκαιρι σε παγετωνα "Επιλογη"παιδιων για συμμετοχη στους αγωνες "Επιλογη"παιδιων για εξτρα προπονησεις "Επιλογη"παιδιων για καλυτερο εξοπλισμο Φυσικα αυτη η επιλογη γινοταν ΠΑΝΤΑ με αντικειμενικα κριτηρια(χα,χα,χα,χα) Ευτυχως που το καταλαβαν νωρις οι γονεις μου και μου εξηγησαν πως εχουν τα πραγματα.Οποτε συνεχισα,εμαθα σκι,εκανα τουρισμο(οταν πηγαινα στους αγωνες)και γενικα περασα καλα με την ολη ιστορια του αγωνιστικου σκι.Ειχα και το παραδειγμα παλιοτερων αθλητων με πολλες διακρισεις που η πολιτεια τους ειχε ανταμειψει με ενα υπεροχο ΤΙΠΟΤΑ οποτε δεν μπηκα στο "τριπακι"του πρωταθλητισμου ποτε. Ο αθλητισμος ειναι υγεια.Ο πρωταθλητισμος οπως γινεται στην Ελλαδα......δεν σχολιαζω... Δεν θα ξεχασω οταν ηταν η πρωτη φορα που θα ετρεχα αγωνες στον Παρνασσο(κυπελλο πρεπει να ηταν).Ερχεται η προπονητρια και μου λεει"Εσυ θα ερθεις την επομενη φορα,τωρα θα ερθει ο αλλος". Ολα τα παιδια γυρισαν και την κοιταξαν με απορια.Αυτος ο αλλος ερχοταν στις μισες προπονησεις και στα δοκιμαστικα ηταν παντα πιο αργος απο μενα.Τωρα βγαλτε εσεις τα συμπερασματα. Οσο για τις εθνικες ομαδες εκει ειναι το μεγαλο πανηγυρι Μια χρονια (οταν ημουν 15)συμμετειχα στα κλιμακια.Το γλειψιμο,του γλειψιματος,ω γλειψιμο..... Καταλαβατε φανταζομαι. Να μην αδικησω βεβαια και παιδια που αξιζαν με το παραπανω και δεν γινοταν με τιποτα να τους αφησουν στην απεξω.Αυτοι μπαιναν με το σπαθι τους. Επισης για να κλεισω,στατιστικα αποδεδειγμενα αν θες να κανεις πρωταθλητισμο στο σκι πρεπει να ξεχασεις το σχολειο.Οποτε επιλεγεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted December 22, 2004 ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΑΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝΕ ΤΕΖΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΟΔΙΝΑ (ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ) . ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
SkiBum 0 Report post Posted December 22, 2004 Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα οδεύουν προς το καλύτερο. Πάντως η δικιά μου προσωπική εμπειρία είναι εξίσου άσχημη. Θυμάμαι μία φορά μάλιστα που ετοιμάζαν κατατακτίριους αγώνες για να επιλέξουν τα παιδιά που θα έμπαιναν στην πρώτη ομάδα. Τελικώς οι αγώνες ακυρώθηκαν, και η επιλογή έγινε με τις γνωστές «δημοκρατικές» διαδικασίες Α... και κάτι πιο πρόσφατο. Έχω γνωστό ο οποίος κατεβαίνει τα τελευταία 2 - 3 χρόνια στο πανελλήνιο χωρίς να έχει κάνει ίχνος προπόνησης και πάει για εκδρομή Η πλάκα είναι ότι φέρνει και καλές σειρές και ότι κάθε χρόνο οι του συλλόγου τον κυνηγάνε να τον βρούνε για να τρέξει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 22, 2004 Ο anemar με κάλυψε απόλυτα ! Ειδικά στην λίστα των "επιλογών" που ανέπτυξε, μου 'ρθε να τους ψάξω να τους βρώ τώρα όλους αυτούς που ταχα μου ενδιαφέρθηκαν και να τους . . . Να λοιπον που εν μέρει επαληθεύομαι. Θυμηθείτε όσοι από εσάς ήσασταν αθλητές και ήσασταν 14 -15 ετών και είχατε φιλοδοξίες πως νιώθατε. Θυμηθείτε τις θυσίες του πατέρα σας για να σας ανεβάζει στο βουνό Δευτέρες Τετάρτες και κάθε λογής αργίες, να κάνετε προπόνηση με την ομάδα, την κατά συνθήκη αλά anemar ομάδα !!!! Στο όνομα της αγωνιστικής και της φιλοσοφίας που την διέπει . . . . τρομάρα τους. Θα έλεγα χειρότερα αλλά πνίγω την οργή μου. Μην κοιτάτε που έχουν περάσει τα χρόνια και έχετε ξεχάσει πως είναι να κατακερματίζονται τα όνειρά σας , σαν αθλητές και όσοι από εσάς υπήρξατε. Τον δικό μου γιο θα το ανεβάσω στο βουνό για να γνωρίσει την ελευθερία του σκι και όχι την ασυδοσία των συλλόγων στην Ελλάδα ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted December 23, 2004 Nα πετάξω μια καλαμία...(αναγραμματισμός) Απο την στιγμή που υπάρχει η διάθεση απο αρκετά άτομα για αυτό το κομμάτι γιατί δεν το ανεβάζουμε στην επόμενη Γ.Σ με στόχο την ίδρυση σχολής χιονοδρομίας. Και αυτή την σχολή να την φτιάξουμε όπως πρέπει να είναι οι σχολές. Δεν λέω να γίνει άμεσα αλλά μετά απο ώριμη σκέψη. Απ'οσο ξέρω είναι λίγα αυτά που χρειάζονται για να γίνεις μέλος Ε.Ο.Χ. Θέλουν κάποια καταστατικά και αν δεν κάνω λάθος και 5 εγγεγραμένους αθλητές . Δόξα τω θεό αθλητές απο αυτά που διαβάζω έχουμε μπόλικους. Άσε που θα μπορούμε να οργανώσουμε πολύ καλές καταστάσεις και θα εδραιώσουμε και την θέση του συλλόγου. Μια ιδέα είναι η οποία δεν ξέρω αν βρίσκει σύμφωνους και τους άλλους αλλά εγώ πολύ θα ήθελα να δώ την κόρη μου(σε 1 μήνα μπαμπάς) να ξεκινάει σκί με σωστό τρόπο και σωστή οργάνωση. Πιστεύω οτι και οι υπόλοιποι που έχετε παιδιά αλλά και οι άλλοι που θα αποκτήσετε θα σας καίει το ζήτημα. Πάντως αν γίνει σωστή οργάνωση θα γίνουμε ο μεγαλύτερος σύλλογος Πανελλαδικά. Μήν ξεχνάτε οτι είμαστε οι μόνοι με δομή και οργάνωση και επικοινωνία σε όλη την Ελλάδα. Αυτά τα ολίγα. Σας παρακαλώ πείτε τις σκέψεις σας γιατί το θέμα είναι πολύ σημαντικό μιας και μου φαίνεται πως αν θέλεις κάτι να αλλάξει στην Ελλάδα πρέπει να το αλλάξεις μόνος σου. Φιλικά Γιώργος Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted December 23, 2004 ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites