Pant 2,370 Report post #1 Posted December 12, 2016 Μετά από 2 χρόνια χρήσης τα πέδιλα στο παγωμένο έχουν πρόβλημα. Υπάρχει τρόπος να φτιάξω τις ακμές χωρίς αλλαγή στη συμπεριφορά τους; Νομίζω πως έχω δει μια διάταξη που τρόχιζε και τις δύο λάμες με σταθερή γωνία. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post #2 Posted December 12, 2016 (edited) Δυστυχως αυτο ηταν το trailer. To DVD (35 λεπτα περιπου) εχει μαλλον χαθει. Στο YouTube υπαρχουν εκατομμυρια βιντεακια για το θεμα... Edited December 12, 2016 by MakisM 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #3 Posted December 12, 2016 Μπορεις,αλλα χρειαζεσε καπια εργαλια!! Μπορεις να τροχισεις της πλαϊνές ακμές ,συμβουλή μου ειναι της ακμές της βάσης να μην τα ακουμπάς εσει!!! Δησκολο δεν ειναι ,χρειαζεσε εργαλια και καπια μικρα μυστικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,370 Report post #4 Posted December 12, 2016 Το εργαλείο ψάχνω Πέπε (και τα μυστικά καλοδεχούμενα ). Χέρια έχω, έχω φτιάξει πράγματα και πράγματα... Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post #5 Posted December 12, 2016 https://www.google.gr/search?q=how+to+sharpen+your+ski+edges&client=safari&hl=el-gr&prmd=vin&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwjgs5bUle_QAhWJ2ywKHbNFCIgQ_AUIBygB&biw=1024&bih=672&dpr=2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,370 Report post #6 Posted December 12, 2016 ok, θέλει (πάλι) διάβασμα, ψάξιμο ... Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #7 Posted December 12, 2016 Οκ,τα εργαλια,γιατι με ενα δεν κανεις δουλια ,θα τα βρεις σε μαγαζια για σκι !! Χρεαζεσε : εργαλείο που κραταει την διαμαντόπετρα ,χρισιμοπιουμε διαμαντόπετρα γιατι δεν τρώει της ακμές αλλα οπος λες οτι εχεις να κανεις σέρβις 2 χρονια,σιγουρα θα χρειαστείς αντι για πέτρα,λίμα !!! Αλλα επιδει ειναι δισκολα να στα εξιγισω και δεν γραφω και καλα :6936894263 παρε οποτε τελεις!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post #8 Posted December 12, 2016 πεπε εγγυηση 1 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #9 Posted December 12, 2016 Αν δεν αλλάξεις τις μοίρες στις ακμές δεν αλλάζει και η συμπεριφορά των σκι .Ο Pepe έχει δίκιο για να το κάνεις μόνος σου θέλεις πάνω από ένα εργαλεία ,υπομονή και επιμονή, υπάρχουν πάντα και τα ski service που θα στα φέρουν σε καλή κατάσταση .Αν πάλι θέλεις να ασχοληθείς και να μάθεις υπάρχουν τα εργαλεία σε πολλά ελληνικά καταστήματα .Αποφάσισε και πάλι εδώ είμαστε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #10 Posted December 12, 2016 (edited) Καλυτερα να μη ασχολειται κανεις με τροχισμα ακμων αν δεν ειναι πολυ καλα "διαβασμενος".Εχει πολλα μικρα μυστικα που ουτε φανταζεται κανεις πριν ασχοληθει με το κομματι αυτο.Πολλα βιντεακια προκειμενου να προωθησουν καποια "πασπαρτου" εργαλειακια ,τα εμφανιζουν ολα ευκολα...αλλα δεν ειναι. .Χρειαζονται καποια εργαλεια τα οποια μονο για τροχισμα ακμων ειναι 100 -120 ευρω .Αν μιλαμε και για βαση που δεν συστηνεται το τροχισμα της βασης σε πρωτη φαση ,μιλαμε για ακομα 30-40 ευρω. Ετσι λοιπον πρεπει εκτος απο το να εχει τροχισει κανεις με κανα φιλο που ξερει ωστε να του παρει τον αερα ,θα πρεπει να ξερει κατι πολυ βασικο ... Τι μοιρες εχει η βαση και οι ακμες του Ειναι η βαση του στην ο,5 μοιρα ?στην 1,ο μοιρα ? Οι ακμες ειναι στις 88?,87? Αν δεν το γνωριζει αθελα του θα αλλαξει την συμπεριφορα των σκι ! κι αν δεν κανει και καλη δουλεια .....no comment Edited December 12, 2016 by leonidastria 2 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #11 Posted December 12, 2016 Αυτα ειναι τα εργαλια!! 6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #12 Posted December 12, 2016 Τελειο εργαστηριακι !!! Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #13 Posted December 12, 2016 Αλλα ανάποδα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #14 Posted December 12, 2016 Καλυτερα να μη ασχολειται κανεις με τροχισμα ακμων αν δεν ειναι πολυ καλα "διαβασμενος".Εχει πολλα μικρα μυστικα που ουτε φανταζεται κανεις πριν ασχοληθει με το κομματι αυτο.Πολλα βιντεακια προκειμενου να προωθησουν καποια "πασπαρτου" εργαλειακια ,τα εμφανιζουν ολα ευκολα...αλλα δεν ειναι. .Χρειαζονται καποια εργαλεια τα οποια μονο για τροχισμα ακμων ειναι 100 -120 ευρω .Αν μιλαμε και για βαση που δεν συστηνεται το τροχισμα της βασης σε πρωτη φαση ,μιλαμε για ακομα 30-40 ευρω. Ετσι λοιπον πρεπει εκτος απο το να εχει τροχισει κανεις με κανα φιλο που ξερει ωστε να του παρει τον αερα ,θα πρεπει να ξερει κατι πολυ βασικο ... Τι μοιρες εχει η βαση και οι ακμες του Ειναι η βαση του στην ο,5 μοιρα ?στην 1,ο μοιρα ? Οι ακμες ειναι στις 88?,87? Αν δεν το γνωριζει αθελα του θα αλλαξει την συμπεριφορα των σκι ! κι αν δεν κανει και καλη δουλεια .....no comment Εννοείτε ότι ξεκινάς έχοντας σαν δεδομένα και τις λεπτομέρειες και το κόστος αγοράς των εργαλείων(μπορούν να αγοραστούν σιγά -σιγά) αλλά και να το κάνεις μόνος σου γλυτώνεις και χρήματα (σίγουρα δεν δουλεύεις ακμές κάθε δύο χρόνια) αλλά είναι και άλλη η ευχαρίστηση ότι θέλει ο καθένας 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #15 Posted December 12, 2016 (edited) Παντος γι οποιον τον τρωει ο κ@λος του...αυτα ειναι απο τα καλυτερα βιντεακια που κυκλοφορουνε. και για την βαση.. ΥΓ.Απο τα βιντεακια λειπει η χρηση μια ς ειδικης πετρας που χρησιμοποιειται οταν οι ακμες εχουν κτυπησει σε καποια πετρα ,βραχο και εχουν "βαφει" οπως χαρακτηριστικα λεγεται οταν ενα μεταλλο σκληραινει παρα πολυ.Σκρηραινει γιατι το κτυπημα στην πετρα ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και αποτομα ψυχεται με το χιονι.Το σημειο λοιπον ,αυτο των ακμων υπαρχει περιπτωση να εχει σκληρινει τοσο πολυ που να μην μπορει η λιμα να το πιασει- ακονισει .Εκει γινεται ενα περασμα μ αυτη την πετρα για να φυγει το σημειο αυτο και μετα ακολουθειται η κλασικη διαδικασια. Edited December 12, 2016 by leonidastria 3 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #16 Posted December 12, 2016 Εγω τα περναω με την πέτρα μετα απο κατε 3-4 μερες σκι αντε ευδομαδα !! Γεμίζω της ρωγμές στην βαση ( περεσι ηταν η χρονια ) και καιρονω!!! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #17 Posted December 12, 2016 (edited) Εννοείτε ότι ξεκινάς έχοντας σαν δεδομένα και τις λεπτομέρειες και το κόστος αγοράς των εργαλείων(μπορούν να αγοραστούν σιγά -σιγά) αλλά και να το κάνεις μόνος σου γλυτώνεις και χρήματα (σίγουρα δεν δουλεύεις ακμές κάθε δύο χρόνια) αλλά είναι και άλλη η ευχαρίστηση ότι θέλει ο καθένας Εμενα προσωπικα μ αρεσει να ασχολουμαι ασχετα με το αρχικο κοστος και ξεκινησα γιατι δεν ηθελα να τα δινω εξω. Ειναι μια πολυ ωραια εργασια που σε φερνει κοντα με το χομπυ σου σε ωρες που δεν εχεις τι αλλο να κανεις, κλεινεσαι στο υπογειο κι ασε τον κοσμο εξω να τρελενεται ! Edited December 12, 2016 by leonidastria 4 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #18 Posted December 12, 2016 (edited) Εγω τα περναω με την πέτρα μετα απο κατε 3-4 μερες σκι αντε ευδομαδα !! Γεμίζω της ρωγμές στην βαση ( περεσι ηταν η χρονια ) και καιρονω!!! Ε ναι κανονικα ετσι θελει ,μονο διαμαντοπετρα καθε τοσο και βαξαρισμα .Εσυ τα ξερεις καλα αυτα γιατι υπηρξες αθλητης ! Edited December 12, 2016 by leonidastria Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #19 Posted December 12, 2016 Συμφωνώ Λεωνίδα αν όχι τα καλύτερα video για service από τα καλύτερα. Βγάζει μεράκι και δίνει ευχαρίστηση να το κάνεις μόνος σου. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,491 Report post #20 Posted December 12, 2016 Ναι Λεωνιδα ,ατλιτης αλλα σπριντερ (στιβο 100 μετρα) αλλα λογο τόπος γεννήσεις και κικλο με ανέβασαν στα σκι πολυ μικρος !!! Δεν με χάλασε ομος 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 687 Report post #21 Posted December 12, 2016 (edited) Εγω τα περναω με την πέτρα μετα απο κατε 3-4 μερες σκι αντε ευδομαδα !! Γεμίζω της ρωγμές στην βαση ( περεσι ηταν η χρονια ) και καιρονω!!! Σωστά με την diamontstone για να λειάνεις ελαφρά τις ακμές και με Arcansas stone γυαλίζεις.Αν έχουν χτυπηθεί πολύ χρειάζεται άλλη πέτρα 1. Aluminum oxide debuurring stone 2.μετά λίμα, 3. μετά Aluninum oxide stone 220, 320, 4.με την diamontstone για να λειάνεις ελαφρά τις ακμές και 5. με Arcansas stone γυαλίζεις. Εγώ τα ψώνισα από εδώ http://www.tognar.com τα εργαλεία. Τα κεριά απο http://www.dominatorwax.com ο ιδιοκτήτης είναι έλληνας παλαιός πρωταθλητής του σκι,χημικός και συμμετέχει στην ομάδα χιονοδρομίας των ΗΠΑ.Αυτός μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα περί σέρβις σκι. Edited December 12, 2016 by kosaitis 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post #22 Posted December 13, 2016 (edited) Το εργαλειακή με τη λίμα θες και μια gummy stone άντε κ μια diamond stone για αρχή. Τα υπόλοιπα είναι πολύ εξειδικευμένα κ κοστίζουν. Εκτός εάν θες με αυτό τ σέρβις να πας σε αγώνες! απλά τ εργαλείο με τη λίμα μην πάρεις το ποιο φθηνό γτ δν την κρατάει σταθερή κ δν είναι πολύ ανθεκτικό (αυτό έχω γι αυτό Στ λέω). Ακόμα κ με αυτό κανείς τη δουλειά σου κ κάνει 10 ευρώ αλλά με κανα 20αρι έχει η toko κάποια ποιο ποιοτικά κ μετά 40 + παίρνεις τα καλά. [attachmentη=25646:image.jpeg] Edited December 13, 2016 by detox Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,370 Report post #23 Posted December 13, 2016 Καλυτερα να μη ασχολειται κανεις με τροχισμα ακμων αν δεν ειναι πολυ καλα "διαβασμενος".Εχει πολλα μικρα μυστικα που ουτε φανταζεται κανεις πριν ασχοληθει με το κομματι αυτο.Πολλα βιντεακια προκειμενου να προωθησουν καποια "πασπαρτου" εργαλειακια ,τα εμφανιζουν ολα ευκολα...αλλα δεν ειναι. .Χρειαζονται καποια εργαλεια τα οποια μονο για τροχισμα ακμων ειναι 100 -120 ευρω .Αν μιλαμε και για βαση που δεν συστηνεται το τροχισμα της βασης σε πρωτη φαση ,μιλαμε για ακομα 30-40 ευρω. Ετσι λοιπον πρεπει εκτος απο το να εχει τροχισει κανεις με κανα φιλο που ξερει ωστε να του παρει τον αερα ,θα πρεπει να ξερει κατι πολυ βασικο ... Τι μοιρες εχει η βαση και οι ακμες του Ειναι η βαση του στην ο,5 μοιρα ?στην 1,ο μοιρα ? Οι ακμες ειναι στις 88?,87? Αν δεν το γνωριζει αθελα του θα αλλαξει την συμπεριφορα των σκι ! κι αν δεν κανει και καλη δουλεια .....no comment Είμαι ενήμερος για τις μοίρες και το κρίσιμο της διαδικασίας και γι' αυτό το ψάχνω. Προφανώς και δεν θέλω να αλλάξω την συμπεριφορά του πέδιλου, να στρίβει στο παγωμένο θέλω. Οταν γίνεται service σε μηχάνημα, δεν γίνεται τρόχισμα; Αν ναι πως; σε τι μοίρες; Υπάρχει "universal ρύθμιση"; Αν πας σε κατάστημα για service στο χέρι, γνωρίζουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Πέπε ευχαριστώ, αν το ξεκινήσω θα μιλήσουμε. Quote Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
elias 230 Report post #24 Posted December 13, 2016 Είμαι ενήμερος για τις μοίρες και το κρίσιμο της διαδικασίας και γι' αυτό το ψάχνω. Προφανώς και δεν θέλω να αλλάξω την συμπεριφορά του πέδιλου, να στρίβει στο παγωμένο θέλω. Οταν γίνεται service σε μηχάνημα, δεν γίνεται τρόχισμα; Αν ναι πως; σε τι μοίρες; Υπάρχει "universal ρύθμιση"; Αν πας σε κατάστημα για service στο χέρι, γνωρίζουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις; Πέπε ευχαριστώ, αν το ξεκινήσω θα μιλήσουμε. Για να τα πάρουμε από την αρχή :Δεν υπάρχει " universal ρύθμιση " όλες οι εταιρίες δίνουν τα χαρακτηριστικά για τα σκι τους (εκτός από τα FIS aproved αγωνιστικά των αθλητών) είναι εύκολη η πρόσβαση σ' αυτά και όλα τα service και οι τεχνικοί τα ξέρουν. Το τρόχισμα των ακμών στο μηχάνημα είναι μια χαρά αλλά δεν είναι όπως στο χέρι. Νομίζω ότι το γενικό service τα περισσότερα μαγαζιά το κάνουν με μηχανήματα, μόνο των αθλητών γίνονται στο χέρι. Για ένα μαγαζί είναι εύκολη διαδικασία το μηχάνημα και γρήγορη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post #25 Posted December 13, 2016 Θεσσαλονίκη μπορώ να σου εγγυηθώ σέρβις στο χέρι και να σου εγγυηθώ και ποιότητα εργασίας. Όταν πάμε σε κάποιο σέρβις τους λέμε ότι το πέδιλο έχει μια μοιρα πχ στην βάση και 87 στις ακμές . Sent from mTalk Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites