Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Stikos

Τι Να Αγοράσω Πρώτο;

Recommended Posts

Γεια σας,

Θέλω να ρωτήσω τι είναι πιο σημαντικό να αγοράσω νωρίς. Μέχρι στιγμής έχω πάρει σαλοπέτα μπουφάν και γάντια. Επειδή δεν έχω λεφτά να πάρω απ' όλα λέω να το πάω σιγά σιγά. Τι άλλο πιστεύετε βοηθάει πολύ και θα αξίζει τα λεφτά του;

• Like 1

Καλως ηρθες.

Πρωτα απ ολα ειναι ο δασκαλος.

Τα βασικα του ρουχισμου ειναι αυτα που εχεις παρει, καλτσες για σκι, ισοθερμικο/α για να κρατάει τη θερμοκρασια σ σταθερη, κρανος κ καταλληλα γυαλιά η μάσκα. Υπαρχουν πολλα εξειδικευμα καταστηματα με πολυ προσιτες τιμες.

Μετα παμε στις μποτες, μετα στα σκι. Μονο απο εξειδικευμενα καταστημα, αφου δοκιμασεις.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κράνος και η μάσκα χρειάζονται ακόμα και όταν δεν πάω γρήγορα; Είχα την αίσθηση ότι είναι απαραίτητα για πιο προχωρημένους.

Ισοθερμικο, γυαλια, καπελο η σκουφο. Οταν μαθεις να τσουλας παιρνεις μασκα - κρανος και μετα δεν εχει τελειωμο

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κράνος και η μάσκα χρειάζονται ακόμα και όταν δεν πάω γρήγορα; Είχα την αίσθηση ότι είναι απαραίτητα για πιο προχωρημένους.

Σε μπλε πίστα βγήκες ή κινείσαι σε baby;

Τα γυαλιά ή μάσκα παρέχουν τόσο προστασία των ματιών από τον ήλιο (το κυριότερό), όσο και άνεση (δεν δακρύζεις), βλέπεις καλύτερα άρα ασφάλεια. Αν στις συνθήκες του βουνού όπως κινείσαι τα κοινά γυαλιά ηλίου σε καλύτπουν από πλευράς προστασίας και άνεσης μπορείς να εξυπηρετηθείς αρχικά με αυτά.

Το κράνος είναι ασφάλεια, που έχει σχέση τόσο με μας (έφαγα τούμπα μόνος) όσο και τους άλλους (εκεί που ήμουν ξάπλα μου ήρθε κάποιος άλλος πάνω μου). Στην κίνηση στην πίστα (εκτός της baby) όσο πιο εξασφαλισμένος είσαι τόσο το καλύτερο για την κακιά στιγμή.

• Like 2

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Ρε παιδιά... Ας μας πει μερικά πράγματα... Επίπεδο ηλικια χιονοδρομικό κοντά του... Να έχουμε μια εικόνα...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Το κράνος είναι απαραίτητο για προστασία (παρέχει και ζέστη..) ακόμη και μόνο που κουβαλάει κανείς πέδιλα ή βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλους που κουβαλάνε πέδιλα,μπατόν κλπ. Και ακόμη και μόνο που ανεβαίνει κανείς σε λιφτς.

Είναι αμέτρητες οι φορές που έχουμε φάει σταλαχτίτι στο κεφάλι καθούμενοι στα καρεκλάκια, διαστάσεων να πάθεις μιά χαρά διάσειση ή μας έχει έρθει το πέδιλο του άλλου βγαίνοντας από τις καμπίνες...

• Like 3

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Τα κοινά γυαλιά ηλίου καλό θα είναι να αποφευγονται όταν η παραμονή στο χιόνι είναι παρατεταμένη. Για τους αρχάριους ειδικά που επιλέγουν αρχικά ημέρες με αυξημένη ηλιοφάνεια, ελοχευουν κίνδυνοι εως και εγκαυματων στα ματια απο την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι...

Υπάρχουν βεβαίως γυαλιά ηλίου για το βουνο με δεικτες προστασιας οπως οι μασκες

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Ρε παιδιά... Ας μας πει μερικά πράγματα... Επίπεδο ηλικια χιονοδρομικό κοντά του... Να έχουμε μια εικόνα...

Δίκιο έχεις, παράληψή μου. Λοιπόν, είμαι 25 χρονών και μένω Αθήνα. Μέχρι στιγμής πήγαινα στον Παρνασσό αλλά θα πάω και Καλάβρυτα σύντομα. Όσον αφορά το επίπεδο μου κατεβαίνω μπλε πίστες (τις 4,5,12 στον Παρνασσό) χωρίς να πέφτω αλλά με χαμηλή-μέτρια ταχύτητα. Τη τελευταία φορά προσπαθούσα να στρίβω με τα πέδιλα παράλληλα που κάποιες φορές το πετύχαινα καλά, άλλες όχι και τόσο. Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός :hope:

• Like 2