Lili 80 Report post Posted December 28, 2004 ΑΠΟΡΙΑ με αφορμή τις "καλές" σχάρες σε συνδύασμο με τα νέα μέτρα, όπου η τροχαία θα σου κατάσχει το αυτοκίνητο αν σε πιάσει να τρέχεις με ταχύτητα μεγαλύτερη των 140 km/h: Αν σε πιάσει και έχεις τα πέδιλά σου στις σχάρες σου (τις ειδικές, τις καλές, τις ακριβές, που σου επιτρέπουν να πηγαίνεις με περισσότερα χλμ/ώρα), σου τα κατάσχουν και όλα αυτά μαζί με το αυτοκίνητο? Μην τρέχετε, βρε ζωντόβολα, θα μείνετε χωρίς αμάξι, χωρίς σχάρες και χωρίς πέδιλα μονομιάς! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ccgr 3 Report post Posted December 28, 2004 Αν σε πιάσουν κοντά στην Αθήνα μάλλον τα πεδιλάκια σου θα τα πάρεις μαζί στο σπίτι. Αν σε πιάσουν κοντά στην Αράχωβα και το συμπαθές όργανο της τάξης ξέρει τι καλούδια έχεις δέσει μέσα στις Thule (Μα γιατί Κύριε μου τα SX10 μην που τα παίρνετε ) τότε θα αργήσεις λίγο να τα έχεις στα χέρια σου. Πρέπει να τα κάνει και ένα test drive το όργανο. Χρίστος Quote ... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 28, 2004 Αν σε πιάσουν κοντά στην Αράχωβα και το συμπαθές όργανο της τάξης ξέρει τι καλούδια έχεις δέσει μέσα στις Thule (Μα γιατί Κύριε μου τα SX10 μην που τα παίρνετε ) τότε θα αργήσεις λίγο να τα έχεις στα χέρια σου. Πρέπει να τα κάνει και ένα test drive το όργανο. Χρίστος Aπλά να προσθέσω στον Χρήστο ότι κοντά στην Λιβαδιά και συγκεκρημένα στο μπλόκο του Ορχομενού οι κλήσεις δεν ισχύουν για τους κατοίκους της Βοιωτίας. 3 παραδείγματα που ξέω το ένα σε μένα -Από που είσαι φίλε? -Αθήνα -78 Ευρώ είναι η κλήση -Από που είσαι φίλε? -Λιβαδιά -Μη σε ξαναδώ να τρέχεις Για σκι δεν ξέρω αν και τα SX10 μάλλον θα αντάλλαζαν με κάνα SL9 αν το εβρισκαν :wink: Πάντως για τις σχαρες ακόμα περιμένω την τελετουργεία της πρώτης φοράς που θα τις φορέσω, και αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που τις είχαν τόσο καιρό ξέρουν κάνα παγετώνα εδώ κοντά :?: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ccgr 3 Report post Posted December 28, 2004 .... Επειδή είναι εκτός θέματος και για ευνόητους λόγους αναφέρω απλά τα δύο σαββατοκύριακα του 2004 όπου κάποιοι ήθελαν να σε βάλουν με τη βία να φορέσεις αλυσίδες έστω και αν είχες 4x4 και κατά τύχη παρακάτω περίμενε φορτηγάκι όπου πουλούσε αλυσίδες 160EUR. Αυτό πώς λέγεται Το άλλο Είσαι ντόπιος πληρώνεις 30 EUR για το άνοιγμα του δρόμου μπροστά στο σπίτι σου Είσαι ξένος (ξένοι είμαστε εμείς οι Αθηναίοι και κότες για μάδημα) δώσε 100EUR και να είσαι ευχαριστημένος. Αλήθεια ο δήμος Παρνασσού τί κάνει δεν διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα; Η νομαρχία; Επειδή είμαι εκτός θέματος .... ccgr ccgr Quote ... Share this post Link to post Share on other sites
cmeletis 6 Report post Posted January 3, 2007 Καλησπερα Παιδιά Επαναφέρω αυτο το θέμα για να μην ανοιγουμε συνεχως τα ιδια posts. Ψαχνω μαγνητικές σχάρες σκι και οι μονες επωνυμες που εχω βρει ειναι η FAPA. Εσεις απο προσωπικη εμπειρία ξερετε τις FAPA ή καποια αλλη μαρκα και γενικοτερα τις τιμες το μοντελο και απο που θα μπορούσα να τις προμηθευτώ? Ευπροσδεκτα ολα τα Links.... Ευχαριστω για την βοήθεια Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted January 14, 2007 Αν και έχω ψάξει λίγο το θέμα με τις σχάρες, ακόμα δεν έχω καταλήξει, ιδού όμως κάποια συμπεράσματα: 1) Το κάθε αυτοκίνητο (συνήθως) υποδεικνύει τις θέσεις όπου μπορεί να τοποθετηθεί σχάρα και καθορίζει τον μέγιστο αριθμό κιλών που μπορεί να δεχθεί. Αυτό γιατί έχει νευρώσεις στο αμάξωμα ικανές να παραλάβουν με ασφάλεια το φορτίο από τις συγκεκριμένες θέσεις και όχι από οπουδήποτε αλλού. Δεν ξέρω μέχρι στιγμής αν υπάρχει αυτοκίνητο που επισήμως επιτρέπει φορτία στην οροφή και ποιες θέσεις και επιτρεπόμενα κιλά καθορίζει, άρα οι μαγνητικές σχάρες μάλλον είναι εκτός προδιαγραφών. 2) Η κάθε σχάρα αποτελείται από διάφορα μέρη που συνδέονται μεταξύ τους καλά, όμως η σύνδεση της σχάρας με το εκάστοτε αυτοκίνητο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο και αυτό που κρίνει την αξιοπιστία της κάθε σχάρας. Επειδή δε το κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικές υποδοχές, πρέπει να υπάρχει και προσοχή στην σωστή τοποθέτηση και να μην τοποθετείται η κάθε σχάρα στο περίπου, όχι μόνο γιατί μπορεί να πετάξει καθ'οδόν, αλλά και γιατί μπορεί να τραυματίσει το αυτοκίνητο. Τώρα η κάθε σχάρα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται σε ποιες ταχύτητες και σε ποια φορτία αναφέρεται. Για να ανταποκρίνεται μία σχάρα σε ταχύτητες πχ. 120 χιλ/ώρα ως προδιαγραφή, σίγουρα θα πρέπει να αντέχει και σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, διότι τι θα συμβαίνει αν τρέχεις με 120 και έχεις αντίθετο άνεμο 50 χιλ και χρειαστεί να φρενάρεις με πλήρες φορτίο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και ποιες είναι οι προδιαγραφές για τις ταχύτητας για κάθε σχάρα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν. 3) Οι εκάστοτε πωλητές καταστημάτων, είτε προσπαθούν να πουλήσουν ηλεκτρικές συσκευές, είτε σχάρες, είναι πανάσχετοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό (συχνά σπάω πλάκα με τον βαθμό ασχετοσύνης τους) και η δουλειά τους τελειώνει μόλις εισπράξουν και απομακρυνθώ από το κατάστημα. Ό,τι και αν με διαβεβαιώσουν προφορικά, δεν με κατοχυρώνει αν χρησιμοποιήσω την σχάρα εκτός των επίσημων προδιαγραφών και προκαλέσω ατύχημα. Τι θα πω ότι οι σχάρες αντέχουν 120 χιλ και 50 χιλ κόντρα αέρα και εγώ πήγαινα με 140 άρα είμαι ΟΚ; Ακόμα και αν προκαλέσω ατύχημα και είμαι εντός των προδιαγραφών, πάλι μάλλον φταίω εγώ και στην συνέχεια θα πρέπει να "κυνηγήσω" νομικά τον κατασκευαστή που έφτιαξε το ελαττωματικό προϊόν, κάτι που δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι προσοχή στις προδιαγραφές που δίνει ο κάθε κατασκευαστής. Να γνωρίζουμε αν υπάρχουν ή όχι και ας αποφασίσει ο καθ'ένας τι ρίσκο παίρνει κάνοντας καλή ή κακή χρήση του εξοπλισμού που παίρνει. Τέλος υπάρχουν και Ελληνικές μπάρες που πάνω τους κάποιος συνδέει τις όποιες σχάρες ή μπαγκαζιέρα έχει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 14, 2007 FAPA εχω και γω. Απο το carrefour αν θυμαμαι καλα! Τις χρησιμοποιω απο Τιθορεα μεχρι ΧΚΠ οποτε ποτε δεν εχω υπερβει τα χλμ/ω. Ο κατασκευαστης συνιστα να τοποθετηθουν σε ΕΠΙΠΕΔΟ σημειο της οροφης, αφου προηγουμενως το καθαρισουμε και το στεγνωσουμε. Προβλημα κανενα. 40 Ε το ζευγαρι (για 2 σκι) εγω εχω 2 ζευγαρια (για 4 σκι). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nyxteridos 6 Report post Posted January 15, 2007 Εχω τις Thule στην οροφη για 4 ζευγαρια πεδιλα.. Κουμποτες ειναι, πιανουν στα πλαγια κατω απο τα λαστιχα κ γαντζωνουν σε κατι τρυπες. Πηγαινω μεχρι 200 - 220 με τα πεδιλα, κανενα προβλημα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted January 23, 2007 λοιπόν δεν ξέρω τι μου έδωσαν δεν κάνω πλακα, 2 ski 2 snowboard σε μαγνητικές σε renault megane S/W είχα ξεχαστεί και πήγαινα με 190 και ούτε που κουνήθηκαν... αφού σκέφτηκα να τις αγοράσω και να πουλήσω τις δικες μου αλλα και με τις δικες μου δεν έχω πρόβλημα πάω με πολλά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted January 23, 2007 και με τις δικες μου δεν έχω πρόβλημα πάω με πολλά...Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει κιόλας... μία φορά θα γίνει η στραβή... Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted January 23, 2007 έχεις απόλυτο δίκιο, συνήθως πάω με 120-140 αλλα υπάρχουν φορες που ξεχνάω ότι έχω ski πάνω από το κεφάλι μου, εξάλλου μην νομίζεις είναι αντιοικονομικό να πάω φορτωμένος με 170-180... πήγαινε έλα 60 euro βενζίνη δεν ειναι λιγα..! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snowflake 9 Report post Posted January 23, 2007 .....εχω πετύχει στην εθνική τζιπ με κανονικές σχάρες και η μία έχει ανοίξει ευτυχώς για όλους το είδα την ώρα που περνάγαμε τα διόδια του κάναμε νόημα και σταμάτησε και τις κλειδωσε... δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν.... αν δεν το βλέπαμε.... ...εμένα ειναι το μόνιμο άγχος μου και για αυτό τις κλειδώνω πάντα, ααα και δεν ειναι μαγνητικές... φαντάσου!!! Quote The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted January 23, 2007 για αυτό αν δεν είσαι στο αμάξι με παρέα δηλαδή να είναι full γεμάτο το αμάξι το καλύτερο είναι τα ski μέσα και είσαι ξένοιαστος.... μήπως να πάρω S/W τελικά? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nk10ere 1 Report post Posted November 19, 2008 Εγώ πάντως, ύστερα απ' όλα αυτά, αποφάσισα όποτε βλέπω αμάξι με πέδιλα στην οροφή να αλλάζω λωρίδα ! 1 Quote Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός απ' το να αποφασίσω τι να κάνω! Share this post Link to post Share on other sites
FOrever 1 Report post Posted November 26, 2008 Καλημερα .....χρησιμοποιω μαγνητες τα τελευταια 7 χρονια ......το παταω το μικρο μου μεχρι και 170 και ποτε μεχρι σημερα δεν ειχα προβλημα .....αρκει η επιφανεια να ειναι καθαρη......εχει και ενα κορδονακι που μπαινει απο την μεσα πλευρα της πορτας ωστε αν φυγουν απλα να κρεμασουν απο το αυτοκινητο και οχι να φυγουν.......Τρομαζω και μονο στην σκεψη Το προβλημα βεβαια ειναι οτι πρεπει να εχεις το νου σου μην σου τους κλεψουν.......και φυσικα δεν μπορεις να αφησεις τα πεδιλα επανω και να απομακρυνθεις και πολυ ........εχουν χαθει μαγνητες και πεδιλα μαζι..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
FOrever 1 Report post Posted November 26, 2008 Εγώ πάντως, ύστερα απ' όλα αυτά, αποφάσισα όποτε βλέπω αμάξι με πέδιλα στην οροφή να αλλάζω λωρίδα ! Σωστος.....!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
george25 0 Report post Posted June 1, 2010 καλημερα παιδια. ψαχνοντας στο νετ για σχαρες βγηκε το λινκ του φορουμ και απλα ηθελα να σας πω πως και εγω ψαχνομουν για σχαρες πολυ καιρο και κατεληξα σε κιτ της Atera, φτηνο και βολικο. Στο παρελθον εχω περασει κ απο Thule αλλα ηταν αποτυχια το συστημα και η αποδοση τιμης / προσφερομενου προιοντος. Παρεπιπτοντως τα αγορασα απο την ελλαδα που εχει κ αντιπροσωπο, την Systemtec. εχει κ site. τσεκαρετε το γιατι πλεον εχει φερει πολλα πραγματα και ισως σας εξυπηρετουν. Τωρα που καλοκαιριαζει παμε για καγιακ!looool! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 15, 2010 Τι ελπιδες εχω να βρω σχαρες που να μπαινουν και στα 2 αυτοκινητα που εχω?Toyota Auris το ενα Honda Crz το αλλο.Μαγνητικες για κανενα λογο.Ευχομαι να μην χρειαστει να παρω 2 διαφορετικες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 15, 2010 Ρίξε μια ματιά στο site της Τhule να πάρεις μία ίδέα.... www.thule.com Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 15, 2010 thule που λεει ο Σπυρος ειναι η καλυτερη αλλα και η ακριβοτερη λυση υπαρχει και η hermes παιρνεις τις μπαρες και την μπαριερα των σκι και απλα αγοραζεις τις βασεις για τα δυο αμαξια υπαρχει βαση για το καθενα ξεχωριστα και απλα την ταιριαζεις αναλογα το ειχα κανει παλια σε φοκους και κορσα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted November 16, 2010 ρε παιδιά αυτές οι σχάρες αφήνουν μεγάλο σημάδι στο αυτοκίνητο αν θελήσω να τις βγάλω κάποια στιγμή ? Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 16, 2010 (edited) Μολις αγορασα σχαρες.Οι βασεις ειναι καποιες ανωνυμες(που δεν αφηνουν σημαδι νικολινο,εχουν ειδικα λαστιχα απο κατω) και οι θεσεις για σκι ειναι thule.Συνολο 170 ευρω.Με +30 ευρω οι ιδιες μπαινουν και στο αλλο μου αμαξι(απλα αλλαζεις τα "κλιπς") Ευχαριστω porfirio,skimad για τις συμβουλες και τη βοηθεια Edited November 16, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 29, 2011 Λοιποοοονννν κατεληξα οτι χρειαζομαι κατι τετοιο http://www.thulehellas.gr/en/GR/Products/S...tender-739.html Το Αμαξι μου ειναι Station και εχει απο τη μαμα του μεταλικες μπαρες διαμηκος του αμαξωματος. Πανω εκει θα πιασουν οι 2 καθετες μπαρες. Ερωτηση.... το παραπανω μαραφετι (που προφανως θελω 2 τεμαχια ε????) θα πιασει πανω στις καθετες μπαρες????? :Just Kidding: Τα πεδιλα κλειδωνουν??? Ειναι ασφαλη αν αφησεις το αμαξι μαζι τους ή μονο η βαση ???? Εχει καποιος κατι αναλογο???? Thanks Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 29, 2011 Λοιποοοονννν κατεληξα οτι χρειαζομαι κατι τετοιο http://www.thulehellas.gr/en/GR/Products/S...tender-739.html Το Αμαξι μου ειναι Station και εχει απο τη μαμα του μεταλικες μπαρες διαμηκος του αμαξωματος. Πανω εκει θα πιασουν οι 2 καθετες μπαρες. Ερωτηση.... το παραπανω μαραφετι (που προφανως θελω 2 τεμαχια ε????) θα πιασει πανω στις καθετες μπαρες????? :Just Kidding: Τα πεδιλα κλειδωνουν??? Ειναι ασφαλη αν αφησεις το αμαξι μαζι τους ή μονο η βαση ???? Εχει καποιος κατι αναλογο???? Thanks 2 τετοια ζευγαρια εχω, να τα παρεις ειναι τελεια και δε θα εχεις κανεναν προβλημα....Βεβαια να γνωριζεις οτι θα πρεπει να πηγαινεις στο δρομο εως 140 χλμ(η οτι λεει ο κατασκευαστης σου) και οτι θα σφυρανε λιγο στο δρομο.......... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 29, 2011 αυτες εχω και μεχρι τα 250χλμ φορτωμένο με 5 ζευγαρια σκι ηταν μια χαρα... (εχει μπαρες το αυτοκινητο δεν πιανει μεσα απο τις πορτες το "ποδι") πιο αυτοκινητο εχεις, βγαινουν παρα πολλά ποδια για διαφορους τυπους μπαρων. Καps τι τιμή τις βρήκες να παρεις τιμη και απο σνοουκλαμπίτη που τις εμπορευεται (edit: να παρεις την οβαλ βεργα) Quote Share this post Link to post Share on other sites