Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
SkiBum

Σχάρες Σκι

Recommended Posts

Έχω μπει στη διαδικασία αγοράς για σχάρες σκι και οι τιμές που έχω ακούσει μέχρι στιγμής με έχουν «κουφάνει» τελείως. :shock:

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο κατάστημα με λογικές τιμές ας βοηθήσει την κατάσταση...

Επίσης οποιεσδήποτε συμβουλές πάνω στο θέμα είναι ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Μπορείς να αγοράσεις μαγνητικές σχάρες, οι τιμες τους ξεκινάνε απο 30 ευρω, φτανει βέβαια να μην έχεις cabrio αυτοκίνητο, ούτε γυάλινη οροφή....

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Με πόσα χλμ / ώρα μπορεί κάποιος να πηγαίνε εθνική με σχάρα στην οροφή ?

C?

μαγνητικες 120-130km max...ισως καποιες καινουργιες να εχουν μεγαλυτερες ανοχές :?

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Ανάλογα τις σχάρες.

Εγω έχω πάει και με 170 φορτωμένος με καλούδια, σκι και σνόουμπορτ.

Οι βάσεις που έχω είναι mont blanche και οι πιάστρες είναι thule.

Δεν θυμάμε πόσο έκαναν οι βάσεις αλλά οι πιάστρες ειχαν περίπου 100 ευρώ.

Με κάτι μαγνητικές, που είχα παλιότερα, στα 120 παραλιγο να κλάψω τον οδηγό που ακολουθούσε στην Εθνική :!: :!: :!:

Για κάποιον που ανεβένει συχνά στο βουνό προτείνω να πάρει κανονικές σχάρες και οχι μαγνητικές.

ΥΓ. Λες να είμαι trendy??? :shock::evil:

Για τις μαγνητικές να ξέρετε οτι έχουν όριο ταχύτητας πολύ χαμηλότερο από τις κανονικές (το πολύ 120 με τύχη) και μπορεί να αφήσουν κάποια σημάδια στον ουρανό του αυτοκινήτου. Θέλουν από κάτω κάποιο προστατευτικό για τη λαμαρίνα.

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Το θέμα δεν είναι να είναι κανείς trendy,αλλα η ασφάλεια.Για τις μαγνητικές σχάρες τα 120 χλμ την ωρα είναι το max, και με καθε επιφύλαξη.

Κανονικές σχάρες και πάλι κανονικές για μεγάλες αποστάσεις.Εκτος κι αν μένετε Βέροια ή Νάουσα και θέλετε να πάτε 3-5 ή Σέλι.

Εγω τουλάχιστο τέτοιες εχω και παρόλα αυτά δε ξεπερνώ ποτέ τα 160 με μέσο όρο τα 150 χλμ. την ωρα.Αν και πιστεύω οτι και με 190 να πάω πρόβλημα δεν υπάρχει, περιορίζομαι για λόγους ασφαλείας κυρίως αλλα και λόγω υπερβολικού θορύβου.

Απο θέμα τιμών μου κόστισε το σύνολο μπάρες (απλές) και στηρίγματα (πιάστρες) thule 250 ευρω.....

Δε θα έλεγα οτι ηταν φτηνά.....Αλλα αυτη η Thule ακριβή ρε φίλε....και οπου και αν ρωτούσα στην αγορά σ'αυτην έπεφτα... :? Τι στο καλό δεν υπάρχει αλλη εταιρία???

With great mountains, comes great skiing!

......και τα σημάδια οπως λεει και η Νίνα.Βασικό πρόβλημα.Την εχει πατήσει φίλος.... :?

With great mountains, comes great skiing!

Το θέμα δεν είναι να είναι κανείς trendy,αλλα η ασφάλεια

Δεν το έπιασες. Αναφερόμουν στην υπογραφή του C, που λέει αν έχεις subaru εισαι trendy. Και αναρωτήθηκα αν είμαι trendy :shock: :wink:

Τα σημάδια που αφήνουν οι μαγνητικές είναι όντως πρόβλημα.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ

ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ THULE ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ

ΠΟΛΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΧΑΡΕΣ

www.LINESKIS.com

Με τις μαγνητικές κινούμαι συνήθως με 160 - 170 χωρίς πρόβλημα στον αυτοκινητόδρομο. Βέβαια, το όριο ταχύτητας για τις δικές μου είναι 130 οπότε μπορεί σε κάποια στιγμή να μου έρθουν πεσκέσι από το παράθυρο καθώς το κορδόνι ασφαλείας αποτρέπει την περίπτωση να τις φάει στην μούρη το αυτοκίνητο που ακολουθεί.

Ένας επιπλέον κίνδυνος είναι να στις κλέψουν αν δεν τις αφαιρείς από το αυτοκίνητο όταν κάνεις σκι (το έχω πάθει), και φυσικά δεν μπορείς να αφήσεις τα πέδιλα στις σχάρες όταν πηγαίνεις για φαγητό στην Αράχοβα, γιατί μπορεί να στα κλέψουν σετ ακόμα και αν οι σχάρες κλειδώνουν (δεν το έχω πάθει, αλλά αν δεν έχω οπτική επαφή με το αυτοκίνητο υποχρεώνομαι να βάλω τα πέδιλα μέσα στο αμάξι).

Παρόλα αυτά, είναι πολύ πρακτικές γιατί τις βγάζεις με μια κίνηση. Αν είστε από αυτούς που δεν τους αρέσει να έχουν τις σχάρες του σκι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αν πάλι σας αρέσει να πουλάτε μούρη μπορείτε να αφήσετε τις μαγνητικές πάνω στο αυτοκίνητο, χωρίς σκι, και να πάτε για βόλτα στη Γλυφάδα, εννοείται με την μουσική τέρμα, μπλε πιτσιλιστίρια και φώτα ομίχλης αναμμένα εμπρός πίσω (το είδα και αυτό μέσα στον Αύγουστο).

Δεν έχω παρατηρήσει κανένα σημάδι πάνω στο πτωχό πλην τίμιο Bora μετά από χρόνια χρήσης μαγνητικών σχαρών, οπότε υποθέτω ότι αν δείξει κανείς την πρέπουσα προσοχή στην τοποθέτηση και αφαίρεση, δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα. Επίσης, δεν έχω παρατηρήσει κανένα απολύτως αεροδυναμικό θόρυβο, αντίθετα από τις σταθερές σχάρες οροφής που γίνονται ενοχλητικές πάνω από τα 110 χλμ.

Make Parnassos Great Again!

Το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς στις μαγνητικές σχάρες είναι να είναι καθαρή η επιφάνεια που θα τις τοποθετήσεις . Αυτός είναι ο πιθανότερος λόγος που μπορεί να φύγουν αλλιώς με 170 δεν πάνε πουθενά όπως λέει ο Χρήστος

Αν πάλι σας αρέσει να πουλάτε μούρη μπορείτε να αφήσετε τις μαγνητικές πάνω στο αυτοκίνητο, χωρίς σκι, και να πάτε για βόλτα στη Γλυφάδα, εννοείται με την μουσική τέρμα, μπλε πιτσιλιστίρια και φώτα ομίχλης αναμμένα εμπρός πίσω...

Kαι πράσινες φωσφορίζουσες λάμπες στο κατω μερος, να φωτίζουν την άσφαλτο.... :wink:

Το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς στις μαγνητικές σχάρες είναι να είναι καθαρή η επιφάνεια που θα τις τοποθετήσεις . Αυτός είναι ο πιθανότερος λόγος που μπορεί να φύγουν αλλιώς με 170 δεν πάνε πουθενά όπως λέει ο Χρήστος

Συμφωνω, αν η επιφάνεια ειναι καθαρή και επίπεδη, τοτε δεν φεύγουν με τίποτα...

Every soldier has two families: Those you raise, and those you raise hell with...

Εγω ενω ξεπαραδιαστηκα επειδη οταν πηρα το honda πηρα και της κανονικες σχαρες της honda ( περιπου 300 πριν 2 χρονια ουτε thule να ητανε ), εξαιτιας θορυβου φετος δεν της ανεχτηκα αλλο και προχτες της εβγαλα και πηρα μαγνητικες. Ο μαγαζατορας μου ειπε οτι και τελικες να πιασω να μην φοβαμαι!!! Με αυτα που διαβαζω εδω ομως μου φενεται θα ξαναβαλω τις παλιες, δε λεει να χασω τα καινουργια RX8 :)

ΚΑΙ ΕΓΩ THULE ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ 160-170 ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΑΝΕ(ΠΕΡΝΑΓΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠ ΤΙΣ ΣΧΙΣΜΕΣ).ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΑΓΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ,ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΣ ΦΟΒΑΜΑΙ.

ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΙΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΟΜΟΤΟ(ΑΝ ΤΟ ΛΕΩ ΣΩΣΤΑ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ VILLAGE.ΕΙΧΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Λ.ΑΘΗΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.(ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ 300 (ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ )ΜΟΥ ΠΗΓΑΝΕ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30Ε.ΕΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΜΟΝΟ 30Ε.ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΩ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ,ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥ 1994 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.(ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΜΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΙΟΝΟΠΕΔΙΛΑ.ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ.

ΣΚΙ...ΣΚΙ...ΣΚΙ....

πήρα μαγνητικες. Ο μαγαζατορας μου ειπε οτι και τελικες να πιασω να μην φοβαμαι!!!

Να φοβάσαι και να φοβάσαι πάρα πολύ.Έχω ένα καλό φίλο μου έχει μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτων.Έχει μαγνητικές σχάρες και δεν τις βάζει σε κανέναν.Ο προμηθευτής του είπε οτι όριο ταχύτητας για να μην πάθεις ζημία είναι τα 120 χιλιόμετρα.

Τώρα για thule οι τιμές παίζουν ως εξής:

Δύο σχάρες(μπάρες) γύρω στα 160€ περίπου.

Συν τις βάσεις για σκι(όχι κουβούκλιο) πάμε περίπου στα 200-220€.

Περι σχαρων ο λογος λοιπον,

1. Μαγνητικες. Δεν θα το συνεστηνα σε κανεναν, υπαρχει σοβαρο θεμα

ασφαλειας, τοσο απο τα να φαει ολο τον εξοπλισμο στα μουτρα αυτος

που ακολουθει (το εχω δει δυο φορες σε 4 χρονια) οσο και απο κλοπες.

2. Αρα προτεινω σταθερες. Προσοχη ομως. Να προσεξετε πολυ να εχουν

μια μονο μπαρα γιατι υπαρχουν και διπλες, οπως πχ. Mont Blanc που

πουλανε στις autoplus. Εκτος του οτι ειναι αδικαιολογητα ακριβες

η διπλη μπαρα εχει μεγαλη αντισταση στον αερα. Οταν λεω διπλη μπαρα

εννοω πως περα απο την καθετη (στον διαμηκη αξονα του αυτοκινητου)

στη οποια βαζουμε τις δαγκανες που φορτωνουμε τα σκι μας, υπαρχει

αλλη μια χαμηλοτερη. Τις ειχα στο προηγουμενο αυτοκινητο και πανω απο

τα 110 αισθανοσουν πως σε ακολουθουσε το ελικοπτερο.

3. Με τιποτα, τους μηχανισμους που μπαινουν στο καπο. Μια απο τις

πιο διεστραμενες εφευρεσεις (τουλαχιστο εαν φυγει κατι θα ερθει στη

δικη σου μουρη και οχι στον κακομοιρογλου που σε ακολουθει).

Οπως σε ολα τα πραγματα σε αυτη τη ζωη, ετσι και με τις μπαρες οτι

πληρωσεις θα παρεις. Για 100Ε παραπανω ειναι κριμα να προκαλεσεις

πολυνεκρο τροχαιο (μμππρρρ, τι ωραια που τα λεω),

Καλες γιορτες.

Σπυρος

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Βρηκα πολυ καλες τιμες (και τοποθετησαν σωστα τη σχαρα) σε

ενα μεγαλο καταστημα επι της Κατεχακη, δε θυμαμαι ονομα.

Τα Autoplus ηταν πολυ ακριβα. Θα πληρωνα ακριβη σχαρα μονο

αν ταιριαζε και σε αλλο αυτοκινητο πραγμα που δυστυχως δε

γινεται.

tex

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Από την έρευνα αγοράς που έχω κάνει αλλά και από τις απαντήσεις σας, βλέπω πως τα 200+ ευρώ δεν τα γλιτώνω, εκτός και αν πάρω μαγνητικές. Επειδή όμως φέτος θα πάω Άλπεις με το αυτοκίνητο νομίζω πως οι κανονικές σχάρες είναι μονόδρομος (προς αποφυγήν απροόπτων).

Και μία τελευταία ερώτηση (η οποία νομίζω πως έχει ήδη απαντηθεί από κάποιον αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω): σχάρες (δηλ. δέστρες) μίας μάρκας (π.χ. thule) μπορούν να «κουμπώσουν» σε μπάρες άλλης μάρκας (π.χ. montblac);

Ούπς και κάτι ακόμη που ξέχασα... :oops:

Οι σχάρες που λένε ότι χωράνε 4 ζευγάρια σκι (να υποθέσω παραβολικά που είναι και πιο φαρδιά) ή 2 σνοουμπορντ, χωράνε επίσης τον συνδυασμό 2 σνοουμπορντ + 1 ζευγάρι παραβολικά σκι;

Το τελευταίο να μην το υποθέσεις...

Πάρα πολλές φορές φορές έχω περάσει το δράμα να νυχτώνει τα χέρια μου να έχουν παγώσει όλοι να τρώνε παϊδάκια και εγώ να είμαι στην οροφή του αυτοκινήτου προσπαθώντας να κλείσω με 4 carving πέδιλα τη γ@?@@?@?η τη σχάρα.

3 θα τα πάρει 4 συνήθως όχι

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πάρα πολλές φορές φορές έχω περάσει το δράμα να νυχτώνει τα χέρια μου να έχουν παγώσει όλοι να τρώνε παϊδάκια και εγώ να είμαι στην οροφή του αυτοκινήτου προσπαθώντας να κλείσω με 4 carving πέδιλα τη γ@?@@?@?η τη σχάρα.

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Μένουν περισσότερα παϊδάκια για εμάς... :twisted:

Make Parnassos Great Again!

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Μένουν περισσότερα παϊδάκια για εμάς... :twisted:

Απαξιώ και πάω να πετάξω να μάθεις παλιοΛΑΠΠΙ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

thanks για τις σχάρες τις μπάρες και τα μαγνητικά ... Τελικά θα στείλω τα σκι με το ΚΤΕΛ για ασφάλεια ...

C/

PS

όσο αφορά την υπογραφή ...

αναφέρεται σε όσους βρίσκονται στο δίλημα να αγοράσουν mitsubishi evo 8 ή subaru wrx-sti καθότι τα evo πολύ λίγα και κατά τη γνώμη μου καλύτερα (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πεσει να σε πλακώσει) και ενώ από subaru εχει γεμίσει ο τόπος - εξού και το trendy ...

Ούπς και κάτι ακόμη που ξέχασα... :oops:  

Οι σχάρες που λένε ότι χωράνε 4 ζευγάρια σκι (να υποθέσω παραβολικά που είναι και πιο φαρδιά) ή 2 σνοουμπορντ...

Να ρωτησω κι εγω. :roll: Οι εν λογω σχαρες(αυτες που λενε οτι παιρνουν 4 ζευγαρια...)χωρανε 2 σε μια μπαρα?Δηλαδη θα μπορει να παρει μεχρι και 8 ζευγαρια(4 απο αριστερα,4 απο δεξια) ή ειναι πιο μεγαλες οποτε στη μπαρα χωραει μονο μια?