Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

120κατι χλμ ότι πρέπει για μικρό μπρεικ. Θέλει ψάξιμο γιατί είναι λίγο τσουχτερή. Αλλά είναι κουκλίτσα.

• Like 1

πέρσι ήμουν Κορτίνα και περίπου είναι 2 ώρες από Βενετία (ίσως και λίγο παραπάνω αν χιονίζει). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!

Θα κοίταγα επίσης το San Vito di Cadore, το οποίο είναι ένα χωριό λίγο πριν την Κορτίνα με δικό του χιονοδρομικό, το οποίο είναι αξιοπρεπέστατο!!!! Ήσυχο, με λίγο κόσμο, σαφώς πολύ φθηνό, και επαρκέστατο για μια μέρα

Ούτως ή άλλως, με δύο χιονοδρομικές μέρες δεν προλαβαίνεις και πολλά. Πάντως Κορτίνα αν πας νωρίς ( και βρεις να παρκάρεις) έχει φοβερό πεδίο και γενικά προλαβαίνεις να το γυρίσεις. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι πιο πολύ ώρα βγάζεις φωτογραφίες παρά σκιάρεις!!!

Αν έχει πολύ κόσμο, θα άφηνα την Κορτίνα και θα πήγαινα στο Lagazoi, το οποίο είναι απίθανο (15 χλμ από Κορτίνα)

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

Cortina:

post-398-0-57218500-1542062081_thumb.jpg

post-398-0-61129800-1542062237_thumb.jpg

Δεν ξέρω αν είναι πιο όμορφα στο Lagazuoi, σίγουρα παρκάρεις πιο εύκολα και έχει λιγότερο κόσμο και εμείς στο τέλος της ημέρας ευχαριστηθήκαμε για το κάθε ευρώ που επενδύσαμε εκεί.

post-398-0-82815800-1542062311_thumb.jpg

post-398-0-97767600-1542062444_thumb.jpg

post-398-0-67339600-1542062721_thumb.jpg

post-398-0-36244700-1542062739_thumb.jpg

post-398-0-16840000-1542062801_thumb.jpg

• Like 10

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Καλημέρα,

Ξαναπιάνω την αρχική ερώτηση για την μεταφορά (εγώ έμεινα λίγο πίσω στο θέμα) - σκέφτομαι, όμως, ότι μπορεί να ενδιαφέρει γενικά το θέμα αυτό.

Θα πάω τα Χριστούγεννα με το αυτοκίνητό μου στην Selva (μέσω Ancona) και επειδή η γυναίκα μου και η μία κόρη θα γυρίσουν λίγο νωρίτερα, κλείσαμε επιστροφή για τις δυό τους προς Malpensa με Altoadige bus.

Έχει πολλά σημεία pick up σε όλη την κοιλάδα.

https://www.altoadigebus.com/

Καθόσον αφορά το ερώτημα του Χρήστου, η Moena είναι όμορφη, αλλά θέλει οδήγηση για να βγεις στην Sella Ronda και, ιδίως στην επιστροφή από Canazei, έχει πολλή κίνηση.

Θα προέτεινα την Selva γιατί είναι ακριβώς στην Sella Ronda και είναι όμορφο χωριό.

Αντίθετα το πανέμορφο Ortisei είναι πιο μακριά (αλλά συνδέεται χιονοδρομικά) και η St Christina ενδιάμεσα μεταξύ των δύο χωριών.

Άλλες λύσεις για όποιον θέλει να είναι μέσα στην Sella Ronda είναι και Corvara/Arabba γιατί είναι πιο κοντά και στην Marmolada (η Selva είναι ακριβώς στο αντίθετο άκρο). Έχω, όμως, την εντύπωση ότι η Selva είναι πιο όμορφο χωριό.

Edited by Fulvia 3
  • Like 2

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Νομίζω ότι ο Χρήστος ρωτούσε για κορτινα λόγω 2 ημερών. Όλα τα χωριά που λέτε είναι τέλεια αλλά τα δύσκολα χιλιόμετρα αυξάνουν πολύ οπότε δεν είναι για διήμερο. Η κορτινα και τα γύρω χωριά της είναι ιδανική. Το Lagauzoi έχει τμια από τις ωραιότερες πίστες του κόσμου. Αυτή που σε αφήνει στα άλογα αλλά θέλει ταξί για να γυρίσεις. Εκτός εάν φτιάξανε κάποια κατάσταση, διότι έχω κάποια χρόνια να πάω

• Like 1

Νομίζω ότι ο Χρήστος ρωτούσε για κορτινα λόγω 2 ημερών. Όλα τα χωριά που λέτε είναι τέλεια αλλά τα δύσκολα χιλιόμετρα αυξάνουν πολύ οπότε δεν είναι για διήμερο. Η κορτινα και τα γύρω χωριά της είναι ιδανική. Το Lagauzoi έχει τμια από τις ωραιότερες πίστες του κόσμου. Αυτή που σε αφήνει στα άλογα αλλά θέλει ταξί για να γυρίσεις. Εκτός εάν φτιάξανε κάποια κατάσταση, διότι έχω κάποια χρόνια να πάω

Στο αντίστοιχο ποστ για Δολομίτες (http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=16770&page=6, ποστ 108) έχω κάνει αναφορά για αυτά που γράφεις. Είναι μια πολύ ΟΜΟΡΦΗ διαδρομή, όπως και όλο το τοπίο σε Δολομίτες. Από χιονοδρομικής άποψης, ναι είναι ωραία, "πρέπει" να πας να το κάνεις για μια φορά, αλλά δίχως ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΕΣ υπερβολές και συγκινήσεις. Μια όμορφη πίστα που σε κάνει να νομίζεις ότι ταξιδεύεις κάνοντας σκι (=περισσότερο βόλτα). Η ιστορία με τα άλογα ακόμα υπάρχει. Είναι μια διασκεδαστική "ταλαιπωρία" όταν πας για πρώτη φορά, κάτι σαν το must αν θα πας για πρώτη φορά στην Ακρόπολη να πάρεις και τσολιαδάκια για souvenir.

Όμως έχει και κάποια πρακτικά προβλήματα. Η πίστα που καταλήγει εκεί που σε μαζεύουν τα άλογα, είναι το τέρμα μιας διαδρομής από όπου και τα άλογα να πάρεις (με την όποια καθυστέρηση σου προκαλέσει), θα σε πάει σε άλλο σημείο (προς το SAN CASSIANO) που και πάλι πρέπει να πάρεις ταξί για να επιστρέψεις στην αφετηρία του λιφτ (δηλαδή προς το πάσο του Lagauzoi ή προς Cortina) που θα έχεις παρκάρει. Και όταν είχαμε πάει, ταξί δεν υπήρχε. Τέλος πάντων, βρέθηκε λύση με κάποιο ραδιοταξί που ήρθε και μας μάζεψε. Αυτή την πίστα θα βόλευε να την κάνεις στο τέλος της ημέρας (αφού η αφετηρία σου θα είναι η Cortina και όχι η περιοχή προς Alta Badia), ως τελευταία κατεβασιά, ώστε όλα τα χασομέρια που θα φας να μην τα χάσεις από ωφέλιμο χιονοδρομικό χρόνο.

Edited by mil
  • Like 5

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

οι Δολομιτες ειναι παραδεισος αν δεν θες εκτος πιστας και αν δεν σε ενοχλει να σκι σε μια πιστα και δεχια αριστερα να βλεπεις (πιθανως) γρασιδι, και να παιζει και λιγο σπρωξιμο.

κατα τα αλλα ειναι παραδεισος....

τελεια στρωμενες πιστες, κατα κυριο λογο ηλιοφανεια, ωραιο φαγητο, τελειο εσπρεσσο, αν ηταν και λιγο φτηνοτερα θα ηταν ακομα καλυτερα...

PS κατα τα αλλα εγω προτιμω Αυστρια αλλα αυτο εινα υποκειμενικο

• Like 3

Snow is on my D.N.A.

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω ποία είναι η βέλτιστη επίλογή αν ταξίδεψεις μεχρι την Βενετία χωρίς αυτοκίνητο στο καράβι.

Ποίο είναι το χιονοδρομίκο που ειναι πιό κοντά και μπορείς να φτάσεις μόνο με μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να νοικιάσεις αυτοκίνητο.

Ευχαριστώ

• Like 1

Cortina. Αλλά υπάρχει λεωφορείο και για val di Fassa. Απλά τώρα που το καράβι δεν πιάνει Βενετία αλλά λιγο πιο έξω δεν ξέρω πως πας στον σταθμό

Edited by yannisnm

Αυτο δεν το ηξερα...το καραβι δεν μπαινει πια μέσα στην Βενετία ? Πως λέγεται το καινουργιο λιμάνι ? Απόσταση απο Βενετία ?

Fusina πολύ κοντά είναι αλλά επειδή δεν πήγα ποτέ Βενετία μετά την αλλαγή λιμανιού δεν γνωρίζω τρόπο και χρόνο

Στο διαδίκτιο λέει για 2 φέρρυ απο Fusina μεχρι το Tronchetto που είναι ο σταθμός του τρένου,Το πρώτο αναχωρεί κάθε 2 ώρες για Βενετία,το δεύτερο καθε 15' απο κέντρο Βενετία για σταθμό τρένου.

https://www.rome2rio.com/map/Fusina-Italy/Tronchetto-Veneto-Italy

• Like 2