Jump to content
Pant

Fischer Rc4 The Curv Gt

Recommended Posts

Fischer RC4 The Curv GT, 168 r14. Μέση 78mmμ, 80 έχουν τα ψηλότερα. Σκληρά και βαριά (3,2 Kgr/τμχ), φυσικά full camber. Θέλουν δύναμη και τεχνική και σε ανταμείβουν. Οση βελτίωση είδα και με τα SC στο slalom, είδα και με αυτά στην ταχύτητα. Αν ήξερα (είχα δοκιμάσει) θα έπαιρνα 175(r16), όχι ότι δεν με καλύπτουν αλλά τελικά μετά από κάποιο σημείο, if in doubt, take the tallest :)

Αν και δεν ήμουν στο 100% (λόγω μιας ακόμη :veryangry: ίωσης που περνάει στο πόδι) πρώτη φορά ανέπτυξα τόσο μεγάλες ταχύτητες με σιγουριά , τόσο σε πάγο το (πρωί ψηλά) όσο (ιδίως) σε μαλακό τερέν (εντός και εκτός) με μπαχαλόχιονα κάθε είδους και ποσότητας. Μεσαίες και ανοιχτές στροφές μεγάλης ταχύτητας (πάντα στα μαχαίρια) ολοκληρώνονται χωρίς ούτε μία φορά να χάσουν την τροχιά τους λόγω είδους επιφάνειας. Ακόμη και σε αναγκαστικό έντονο κλείσιμο ακτίνας στροφής υπάκουσαν εντυπωσιακά αποφεύγοντας τη σύγκρουση με τον... αποπίσω σανιδά, καλά που τον είδα. Εννοείται πως αν αφαιρεθείς και τα πιέσεις η σούζα είναι δεδομένη :)

Σε κοντές στροφές δε λένε όχι, στο ανοιξιάτικο εκτός σου λένε πάμε αν μπορείς. Το full camber και η απαιτητική ουρά δεν ήταν ο ευκολότερος συνδυασμός στο (περίεργο) ανώμαλο ανοιξιάτικο που εμφανίστηκε ανάμεσα στους Βάκχους. Προτιμάνε να τα πας γρήγορα με δύναμη και αποφασιστικότητα, καρβάροντας με ταχύτητα που ισοπεδώνει τις όποιες "παραξενιές" του πεδίου παρά να περνάς πάνω από κάθε είδους ανωμαλία. Ομοίως και όταν μαλάκωσε αργότερα. Εντυπωσιακή σταθερότητα σε κάθε στροφή, αλλαγή ακτίνας ή πορείας.

Προβληματίστηκα πριν την αγορά, ένα GS πέδιλο σίγουρα πιο racing αίσθηση αλλά τελικά για τη χρήση που τα ήθελα είναι άριστη επιλογή. Παρά τα 78 δεν είναι all mountain (100% πίστα λέει ο κατασκευαστής) αλλά αν θέλεις, μπορείς να μάθεις να τα πας και εκτός. Οπως και τα RC4 SC, είναι απαιτητικά, θέλουν δύναμη και τεχνική και επιμονή για βελτίωση. Οταν τα μάθεις και τα οδηγείς σωστά, η ευχαρίστηση είναι δεδομένη. Οπως ένα δυνατό 4κίνητο GT... ;)

  • Like 5

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον! Το όνομα RC4 είναι βαρύ (αν και έχει 10 διαφορετικά μοντέλα) και πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα με πάει και δεν θα το πάω.

 

Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από την περίεργη γεωμετρία. 78mm και 100% για πίστα σύμφωνα με την εταιρία. Γιατί δεν το έκανε πιο στενό. Και γιατί δεν το προτείνει καθόλου για εκτός;


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο μόνος λόγος που δεν θα το έβγαζα εκτός , είναι για να μη το γρατσουνίσω :-)

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...