TAL 0 Report post Posted January 2, 2005 Ειμαι 1. βαρος 64 κιλα 15 χρονων και συμφωνα με τον πινακα αξιολογησης επιπεδου ειμαι νομιζω στο 3. Θελω να αγορασω εξοπλισμο και θελω τη βοηθεια σας γιατι δεν εχω ιδεα και βλεπω οτι χρειαζεται σχετικες γνωσεις. Επειδη τα χρηματα που διαθετω ειναι περιορισμενα και το ποδι μου μεγαλωνει ακομα σκεφτομαι να αγορασω μονο πεδιλα γιατι βαρεθηκα στα χιονοδρομικα που πηγαινω να μου δινουν #!@$!$! πεδιλα!! Επισης επειδη βρισκομαι στη βορεια Ελλαδα και παιζει να επισκεφτω το επομενο διαστημα τη Βουλγαρια ηθελα να ρωτησω αν εκει ο εξοπλισμος ειναι φθηνοτερος. Τα χρηματα που διαθετω ειναι μεχρι 400 ευρω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 2, 2005 Εγω θα σου προτεινα να μην αγορασεις.Απο τη στιγμη που νοικιαζεις μποτα νοικιασε και πεδιλα. Μεγαλη διαφορα θα δεις οταν αγορασεις μποτα και οχι σκι. Εφοσον βρισκεσαι στην αναπτυξη ακομα ειναι κριμα να δαπανησεις καποια χρηματα και σε 2 χρονια να εισαι "ακαλυπτος" παλι. Κανε λιγο υπομονη και προσπαθησε να "σταμπαρεις" καποια καταστηματα που νοικιαζουν αξιοπρεπη εξοπλισμο.Επισης κατι αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να νοικιασεις εξοπλισμο για ολη τη σεζον,ωστε να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να μην αλλαζεις συνεχως μποτες-πεδιλα.Υπαρχουν καταστηματα που προσφερουν αυτην την επιλογη με οχι και παρα πολλα χρηματα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 2, 2005 ΤΑL είσαι ιδιάζουσα περίπτωση,για τον απλούστατο λόγο ότι είσαι ακόμα στην ανάπτυξη....Συνήθως το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανείς να αγοράσει είνια οι μπότες.Είναι το Α και το Ω στο σκι.Αν η μπότα είναι μάπα...δεν γίνεται κάνεις καλό σκι.Αλλά λες ότι το πόδι σου μεγαλώνει και πάει.....όπότε τι να πω????Φαντάζομαι ότι και κιλά θα βάζεις και ύψος θα πάρεις....Οπότε καταλήγουμε ότι ο εξοπλισμός που θα πάρεις τώρα σε κάποια χρόνια ,μπορεί και να μην σου κάνει. Τουλάχιστον φρόντιζε να νοικιάζεις όσο το δυνατόν νεότερες μπότες. Αν είσαι στο επίπεδο 3 κοίτα να πάρεις ένα πέδιλο που να σε βοηθήσει στην εξέλιξή σου.Με άλλα λόγια καλύτερα να αποφύγεις τις expert λύσεις και να κινηθείς σε intermediate...άηντε advanced επίπεδο.Φαντάζομαι ότι θα κινήσε ακόμα εντός πίστας,οπότε κοίτα κάτι σε on-piste. Φέτος η Rossignol έχει βγάλει πολύ καλά πέδιλα σε αυτό που ζητάς,όπως και πέρσι άλλωστε τα cobra έσκιζαν στην κατηγορία τους.Επίσης,η Rossi θεωρείται από τις τίμιες μάρκες,οπότε και στο οικονομικό βολεύει. Επίσης να σου πω,αφού θέτεις οικονομικό όριο,ότι μπορείς να βρεις ένα περσινό πέδιλο σχεδόν εφάμιλλο σε απόδοση με ένα φετινό σε πολύ καλύτερη τιμή,ενώ στην ίδια τιμή ίσως να βρεις και κάτι καλύτερο σε πεσινό,σκέψου το ,λοιπόν. Πάντως υπάρχουν εννοείται και πολλές άλλες μάρκες.Η Dynastar δεν θεωρείται ακριβή,ούτε η Fischer,ενώ έχουν δείξει ότι βγάζουν καλά πέδιλα. Πάντως με βλέπεις κάπως διστακτικό ,γιατί το σώμα σου αλλά ζει συνεχώς και γενικά του χρόνου ,μπορεί να θες κάτι εντελώς διαφορετικό. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 2, 2005 Αυτό που λέει ο Anemar για την ετήσια ενοικίαση εξοπλισμού ακούγεται πολύ καλό στην περίπτωσή σου.Άσε που όταν θα φτάσει ώρα ,που δεν θα μεγαλώνεις άλλο,θα έχεις ήδη δοκιμάσει μια σειρά από πέδιλα και θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.Πολύ καλή λύση,νομίζω Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
TAL 0 Report post Posted January 2, 2005 Eυχαριστω παιδια για τη συμβουλη, αλλα πιστεψτε με εχω βαρεθει να νοικιαζω ρεταλια που κοστιζουν ουτε 50 ευρω και αυτοι τα νοικιαζουν και 2 φορες την ημερα....!!Εξαλλου αν ηταν στο χερι μου θα αγοραζα και μποτες αλλα εχω κι εναν πατερα απο πανω.....!!Εχετε καποιο συγκεκριμενο μοντελο στο μυαλο σας(παρτε υποψην και το θψος και το βαρος μου)? ΥΓ:Πραγματικα εχω φτασει σε σημειο να λεω οτι δεν ξαναπαω για σκι αν δεν αγορασω τουλαχιστον πεδιλα...!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 2, 2005 Συνήθως ο εξοπλισμός που νοικιάζεις για μια σεζόν δεν είναι του πετάματος.Μπορείς να βρεις και πολύ καλά πράγματα....επειδή έχεις και ένα πατέρα από πάνω όπως λες. Αν πάντως θες ντε και καλά νέα πέδιλα checkαρε τα site των εταιρειών για αρχή.Στην πρώτη σελίδα του site μας ,πήγαινε στους συνδέσμους.Εκεί θα βρεις διευθύνσεις που θα σε βοηθήσουν Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 2, 2005 Eυχαριστω παιδια για τη συμβουλη, αλλα πιστεψτε με εχω βαρεθει να νοικιαζω ρεταλια που κοστιζουν ουτε 50 ευρω και αυτοι τα νοικιαζουν και 2 φορες την ημερα....!!Εξαλλου αν ηταν στο χερι μου θα αγοραζα και μποτες αλλα εχω κι εναν πατερα απο πανω.....!!Εχετε καποιο συγκεκριμενο μοντελο στο μυαλο σας(παρτε υποψην και το θψος και το βαρος μου)? ΥΓ:Πραγματικα εχω φτασει σε σημειο να λεω οτι δεν ξαναπαω για σκι αν δεν αγορασω τουλαχιστον πεδιλα...!! Αν θεωρησουμε ως σταθερη αξια το υψος(δεν θα κονταινεις σιγουρα!!)και ως μεταβλητες το βαρος και την ικανοτητα,θα σου προτεινα ενα πεδιλο 1.70 κατηγοριας advanced,το οποιο να παιρνει δεστρες τυπου rail.Αυτο γιατι σε περιπτωση που μεγαλωσει το ποδι σου(σιγουρο αφου εισαι 15 χρονων) και πας σε μεγαλυτερη μποτα,να μην χρειαστει να ξανατρυπησεις τα πεδιλα,αλλα απλως να ξεβιδωσεις-βιδωσεις τις δεστρες. Μια καλη περιπτωση για σενα,που μου ερχεται τωρα στο μυαλο ειναι το Volkl Supersport ***(3 αστερο) σε 168 υψος.All-around πεδιλο που θα σε καλυψει ανετα για μια 5ετια πιστευω.Νομιζω πως και η τιμη του ειναι σε λογικα πλαισια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 3, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΑL ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΠΕΔΙΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΕΣΤΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΙΡΕΣ: Κ2 ΟΜΝΙ SERIES, ATOMIC C SERIES, DYNASTAR DRIVER X SERIES, ROSSIGNOL OPEN SERIES, FISCHER S SERIES ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΨΟΣ 165 Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 3, 2005 Όταν ξεκίνησα να κάνω σκι , ξεκίνησα να κάνω με τις San Marco ! Όσοι από εσάς καταλάβατε ήδη θα έχετε σκάσει στο γέλιο ! Τι θέλω να πω φίλε Tal καταλαβαίνω το πρόβλημα το οικονομικό , (ευτυχώς που βρίσκεσαι στην Βόρεια Ελλάδα , πίστεψέ με) αλλά αν πραγματικά σου αρέσει το σκι θα πρέπει να αγοράσεις μπότες!!!!! Αν είχα να επιλέξω από τα σκι και τις μπότες θα διάλεγα τον εξοπλισμό αυτό που παίζει το πιο μεγάλο ρόλο στην εκμάθηση και εν πάση περιπτώσει στο όποιου επιπέδου σκι κάνω. Όταν που λες πήγα από τις San Marco (παντόφλες) στις Ozzuro Camber (μπότες του σκι) ήδη τον ουρανό σφοντύλι. Εκεί στην Μακεδονία ή όπου βρίσκεσαι σχετικά , έχετε πολύ καλούς χιονοδρόμους που μπορούν να στα ξηγήσουν καλά. Τυχερέ! . . . αλλά πάρε τουλάχιστον ΜΠΟΤΕΣ! και την άλλη χρονιά πάρε και σκι ! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
TAL 0 Report post Posted January 3, 2005 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες!!Σιγουρα κατι απο αυτα θα μου ταιριαξει!!Fidelio υπαρχει ταιραστιο προβλημα στα χιονοδρομικα μας οσον αφορα τα πεδιλα....να τα κοιτας και να αναρωτιεσαι "με σουγια το καναν τωρα αυτο???" οποτε οσο και καλες μποτες να εχεις παλι σωστο ski δεν κανεις!!Με τις μποτες τα πραγματα φαινετε να ειναι λιγο καλυτερα.....!!Ωστοσο με εβαλες σε σκεψεις και θα ερευνησω και το θεμα της μποτας.Εχετε κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σας και με τι flex θα επρεπε να ειναι??Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες ακομα μια φορα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 3, 2005 Με πολυ δισταγμό....καλύτερα μείνε κάτω από flex 70.Δεν έχεις πολλά κιλά και ακόμα μαθαίνεις.Καλύτερα πάρε μια σχετικά μαλακή μπότα που θα σε καλύψει για φέτος,γιατί του χρόνου μάλλον θα αλλάζεις.Με ένα μαλακό front flex θα μάθεις πιο εύκολα να λυγίζεις με τον τρόπο που πρέπει. Ψάξε αρκετές μπότες.Βέβαια,αν μεγαλώνει το πόδι σου ..... Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος με ειδικούς πάτους(δεν ξέρω πολλά γύρω από αυτά τα συστήματα,οπότε καλύτερα μη σου λέω). Από μάρκες χωρίς να θέλω να σε περιορίσω,αλλά Tecnica,Lange,Nordica.Oι Lange είναι κάπως πιο φθηνές,αν δεν θέλεις να παραξοδιαστείς,ειδικά αν είναι του χρόνου να αλλάξεις μπότα. Υπάρχουν κι άλλες μάρκες.Η καλή η μπότα είναι πρώτα πόλλα η μπότα που σου κάνει κουτί στο πόδι.Οπότε δοκίμασε πολλά ζευγάρια.Και μην κοιτάς ντε και καλά τη φίρμα. όλα αυτά στα λέω αν τελικά αποφασίσεις να αγοράσεις. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Ryu 0 Report post Posted January 3, 2005 Γεια σε όλους!Ειμια φίλος του TAL και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!Είμαι 16 1. και 88 κιλά.Κάνω αρκετο καιρό σκι και έχω βαρεθεί να νοικιάζω βλακείες.Πήρα λοιπόν την απόφαση να αγοράσω εξοπλισμό.Δεν έχω όμως ιδέα για το τι πρέπει να κάνω.Να πάρω τώρα μπότες και μετά πέδιλα η το αντίθετο.Ζητάω λοιπόν απο εσάς βοήθεια.Τι πρέπει να κανω?Είμαι στο επίπεδο 3 και θα ήθελα να μου πείτε κανένα μοντέλο που να μου ταιριάζει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
serJ 2 Report post Posted January 3, 2005 Καλή Χρονιά Φίλε και καλός ήρθες στο Snowclub!! Πρώτα από όλα πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξεις το θέμα των 88 κιλών!!! Η μπότα είναι κάτι που έπρεπε να πάρεις πρώτα από όλα. Δοκίμασε αρκετές εταιρίες και φόρεσε αρκετές μέχρι να βρεις αυτή που σου ταιριάζει κλύτερα στο πόδι σου. Μη βιαστείς καθόλου μέχρι να αποφασίσεις. Nordica, Tecnica, Lange, Dalbelo είναι μερικές από τις καλές εταιρίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρεί καλή μπότα σε άλλες μάρκες. Κοίταξε τα flex της μπότας σου να μήν είναι πάνω από και κάτω από 70. Πιστεύω ότι είναι ιδανικά για τα κιλά σου και την ηλικία σου. Τα σκι σου τώρα πρέπει να είναι entry level αλλά όχι και τα πιο μαλακά. Εδώ πάλι η δοκιμή των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν θα σου δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Atomic, Fischer, Volkl, Head, είναι κάποιες εταιρίες που πρέπει να δεις σίγουρα. Το ύψος από 165 - 170 (πάντα με δοκιμή πρώτα) (έλα σε μια εκδρομή μας). Υπάρχουν και πιο ειδικοί να σου πούνε περισσότερα. Καλές αγορές. Υ.Γ. Αν είσαι από Αθήνα ανέβα Παρνασό με τα παιδιά ή αν είσαι από κάπου αλλού κοίταξε να βρείς άλλα άτομα του Συλλόγου για να μάθεις από πρώτο χέρι τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Φιλικά Γιάννης Quote Slowly the Much Oil !!! Share this post Link to post Share on other sites
TAL 0 Report post Posted January 3, 2005 Παιδια εχετε ιδεα ποσο κοστιζουν τα fischer rx-8, atomic c7-c8 και τα volkl 3***-4*** ???Σ'αυτα εχω καταληξει αλλα στα site των εταιριων δεν εχει τιμες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 3, 2005 Για τιμες δεν ξερω αλλα το RX8 και το Supersport 4* καλυτερα μην τα σκεφτεσαι.Θα σε ζορισουν.Δες το 3* και το RX4/RX6.Επιμενω παντως στην ενοικιαση εξοπλισμου λογω της ηλικιας σου.Αν μου λεγες οτι διαθετεις απεριοριστα χρηματα και δεν σε νοιαζει τοτε θα σου λεγα παρε οτι θες.Εσυ ομως ειπες οτι εισαι περιορισμενος.Οποτε υπομονη φιλε 2-3 χρονια.Ειδικα αν παρεις μποτες ειναι καθαρα πεταμα χρηματων στην ηλικια των 15 ετων.Υπαρχουν και μαγαζια που νοικιαζουν αξιοπρεπεστατο εξοπλισμο.Αν δεις οτι δεν σου δινουν αξιοπρεπη εξοπλισμο,ζητας.Αν αρνηθουν δες αλλου.Αν χανουν ετσι τους πελατες τους θα δεις-δουμε πως θα αλλαξουν τα πραγματα. Οσο για τις San Marco δεν ξερω κατα ποσο ειναι παντοφλες ή οχι,παντως μοντελο αυτης της εταιριας φορουσε προπονητης μου που μαλιστα διετελεσε και ομοσπονδιακος σε 2 χωρες(Ρωσος ηταν).Αρα συμπεραινω οτι δεν ειναι και για τα σκουπιδια :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 3, 2005 Μμμμμ τα rx8 θα ήταν υπερβολικά..... Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 4, 2005 [....]Ειδικα αν παρεις μποτες ειναι καθαρα πεταμα χρηματων στην ηλικια των 15 ετων.[...]Οσο για τις San Marco δεν ξερω κατα ποσο ειναι παντοφλες ή οχι,παντως μοντελο αυτης της εταιριας φορουσε προπονητης μου που μαλιστα διετελεσε και ομοσπονδιακος σε 2 χωρες(Ρωσος ηταν).Αρα συμπεραινω οτι δεν ειναι και για τα σκουπιδια :roll: όποτε σύμφωνα με την ακλόνητη, ομολογουμένως , λογική σου, όσοι δεν έχουν πολλά χρήματα αγοράζουν εξοπλισμό στα 18! οκ δεκτό ! και επίσης όσοι φοράνε san marco μπορύν να γίνουν ομοσπονδιακοί προπονητές στην Ρωσία και σε άλλη μια χώρα !! :? Ναι στην Έλλαδα ήξερα μερικούς . . .. τετοιους προπονηταράδες ! χαχαχα βασικά πεταμένα λεφτά δεν είναι , είσαι υπερβολικός! Οι μπότες είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι του εξοπλισμού και από ότι κατάλαβα ο φιλαράκος μας εδώ θέλει να μάθει. Ας πάρει τώρα μπότες και σε δυο χρόνια ας τις αλλάξει, έτσι κι αλλιώς αν χωθεί για τα καλά θα τις αλλάζει ούτως ή άλλως , μεγαλώνει δεν μεγαλώνει το πόδι του. . . . λοιπόν δεν νομίζω οτι είναι και πολύ δύσκολο το πράμα , οι μπότες είναι ο πιο βασικός εξοπλισμός για να μπορέσει ο φίλος μας να αφομοιώσει σωστή στάση στο σκι του. Και ειδικά τώρα που είναι στο στάδιο της ανάπτυξης!!!! Η κινητική συμπεριφορά ενός έφηβου θεμελιώνεται με βάση δύο παράγοντες, την ανάπτυξη του σώματος καθώς και τα μέσα που χρησιμοποιεί. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ πιο σημαντικό για έναν έφηβο να έχει το σωστότερο εξοπλισμό παρά από έναν ενήλικα , όπου έχει σταθεροποιηθεί η διαδικασία της ανάπτυξης. και ειδικά σε ένα σπορ σαν αυτό της χιονοδρομίας οι απαιτήσεις για την σωστή θεμελίωση της τεχνικής είναι υψηλές και από πολύ νωρίς μετά την παιδική ηλικία, θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί παράγοντες εκμάθησης. Με εξοπλισμό ενοικίου αγαπητέ φίλε μου , αυτό ΔΕΝ γίνεται !Δεν είναι επι του παρόντος να εξηγήσω γιατί η κινητική συμπεριφορά ενός έφηβου που ασχολείται διεξοδικά με ένα σπορ, συνδέεται άμεσα με την βιολογική ανάπτυξη και μάλιστα καταχωρείτε για τα καλά και στην ενήλικη ζωή του. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 4, 2005 ....Οι μπότες είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι του εξοπλισμού και από ότι κατάλαβα ο φιλαράκος μας εδώ θέλει να μάθει. Ας πάρει τώρα μπότες και σε δυο χρόνια ας τις αλλάξει, έτσι κι αλλιώς αν χωθεί για τα καλά θα τις αλλάζει ούτως ή άλλως , μεγαλώνει δεν μεγαλώνει το πόδι του... Αυτη ευτυχως ή δυστυχως ειναι και η μεγαλη αληθεια.Αν χωθεις,χωθηκες Οσο για τις μποτες ,αν προσεξεις και εγω απο την αρχη ξεκαθαρισα στο φιλο πως τη μεγαλη διαφορα θα την δει οταν θα αποκτησει δικη του μποτα. Την φραση πεταμενα λεφτα την χρησιμοποιησα για την συγκεκριμενη περιπτωση,γιατι ο φιλος μου εδωσε να καταλαβω πως θελει να παρει κατι που θα το εχει καποια χρονια(πολυ πιθανο αν παρει τωρα μποτες του χρονου να μην του κανουν..).Φυσικα και δεν ειναι πεταμενα λεφτα η αγορα μιας μποτας.Αλλα καλυτερα ας μας δωσει ο TAL τα φωτα του...για το τι θελει ακριβως.Μια θελει σκι,μετα ρωταει για μποτες,μετα ξαναεπανερχεται στα σκι.Ευχαριστως να σε βοηθησουμε φιλε TAL αλλα μην μας μπερδευεις :roll: Πιστευω πως αν σωνει και καλα θελεις να αγορασεις τωρα εξοπλισμο,τα πεδιλα ειναι κατι που θα τα χρησιμοποιησεις περισσοτερο καιρο.Απο την αλλη σαφως η μποτα παιζει περισσοτερο ρολο στην σωστη εκμαθηση του αθληματος.Εσυ αποφασιζεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted January 4, 2005 Επισης αν τελικα αποφασισεις να αγορασεις εξοπλισμο,σε συμφερει να γινεις μελος του συλλογου ωστε να τα παρεις ολα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη.. :wink: Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 4, 2005 Είναι ανήλικος,γίνεται???? Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
TAL 0 Report post Posted January 4, 2005 Φιλε anemar αυτο που απο την αρχη εψαχνα ηταν πεδιλα...με το σκεπτικο οτι το ποδι μου μεγαλωνει πολυ γρηγορα και το πιο πιθανο ειναι του χρονου να μην μου κανουν. Ωστοσο το οτι ολοι μου λετε να παρω μποτες με εχει βαλει σε σκεψεις αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ψαχνω κατα πρωτο λογο πεδιλα και δευτερο μποτες...!! (αλλωστε τα πεδιλα μπορω να τα δωσω στα αδερφια μου ή στον πατερα μου που δεν εχουν, ενω τις μποτες οχι). Τωρα σημερα εκανα μια ερευνα αγορας στη θεσσαλονικη στο κλαουδατο, το husky, και το μαγαζι στην πριγκιπος νικολαου με ναυαρινου.Τα πρωτα δυο μαγαζια δεν ειχαν ποικιλια αφου δουλευουν μονο με salomon και rossingol...!!Oποτε απο αυτα που εψαχνα βρηκα μονο το open 300 της rossignol στην τιμη των 300 ευρω με δεστρα.!Την σειρα c της atomic την βρηκα μονο στο τελευταιο μαγαζι μαζι με καποια rossignol, salomon, dynastar και καποια fischer. To c-7 το ειχε 460 ευρω με δεστρα το c-5 370 το c-3 350.Επισης στο husky το salomon streetracer 7 με δεστρα s711 εκανε 490 ενω το streetracer 6 με την ιδια δεστρα 400 ευρω.Για να νοικιασω για season δεν βρηκα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Saltofx 1 Report post Posted January 4, 2005 aa Quote πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 4, 2005 Επισης αν τελικα αποφασισεις να αγορασεις εξοπλισμο,σε συμφερει να γινεις μελος του συλλογου ωστε να τα παρεις ολα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη.. :wink: Σωστος :wink: .Αν μπορεις Αρη ενημερωσε τον φιλο σε ποιες μαρκες μπορει να εχει εκπτωση.(δηλ. ποιες μαρκες φερνουν καταστηματαρχες που κανουν εκπτωση σε μελη.) Θα γλυτωσεις αρκετα χρηματα φιλε TAL. Μην παραλειψεις να δεις και στον Φωκα τα Volkl Supersport 3*** σε 168 cm αλλα και καποια αλλα μοντελα της Volkl οπως την σειρα Energy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TAL 0 Report post Posted January 4, 2005 Παιδια ο μπαρμπας μου ειπε οτι τα atomic ειναι πιο ποιοτηκα απο τα rossi τα οποια εκτος των αλλων ειναι και πολυ ευαισθητα(αυτος το ειπε).Ειμαι αναμεσα στο c-7(μου πεφτει πολυ μηπως?) και το open 300..... :roll: .Ποια η γνωμη σας...?Θα κοιταξω και τα volkl ακ και μου πεφτουν λιγο ακριβα...!Παντως με παραξενεψαν τα 300 ευρω για τα rossignol.Λιγα δεν ειναι ?επισης ο μπαρμπας μου προτεινε αν τελικα καταληξω στο c-7 να το παρω σε 1.58...??? :?: :?: Εσεις τι λετε..? Quote Share this post Link to post Share on other sites
talos1 0 Report post Posted January 5, 2005 Κατ' αρχήν συγχαρητήρια σε όλους σας και ιδιαίτερα στο snowclub για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που γίνεται μέσω του forum. μεταδίδονται γνώσεις και εμπειρίες, εκφράζεται προβληματισμός και εποικοδομητική διαφωνία και εν τέλει ενημερώνονται με τον καλύτερο τρόπο αυτοί που δεν γνωρίζουν και βελτιώνουν τις γνώσεις τους οι γνωρίζοντες. Μπράβο!!! Επί του θέματος: Είμαι ο πατέρας του TAL (ο "απο πάνω..." που δεν τον αφήνει να πάρει με μιας όλο τον εξοπλισμό, όπως λέει ο κανακάρης μου, και αυτός που θα κληρονομήσει, επι πληρωμή καινούριων βέβαια, τα θρυλούμενα πέδιλά του, όταν τα κάνει για πέταμα ) και διάβασα τη συζήτησή σας και τα επιχειρήματά σας και αποφάσισα να παρέμβω μιάς και απ' οτι βλέπω "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον", και μπήκαμε στην τελική φάση της αγοράς εξοπλισμού. Κατ αρχήν πόσο κοστίζει ένα ζευγάρι αξιοπρεπείς μπότες που να βοηθήσουν στην βελτίωση του επιπέδου του TAL. Αν λοιπόn ta Rossignol open 300 είναι μια καλή για το επίπεδό του λύση (έχουν 300 € με δέστρα) και ένα αξιοπρεπές για το επίπεδό του ζευγάρι μπότες 150€ στο σύνολο είναι στα 450€, όσο δηλαδή και τα atomic c7 που του "γυαλισαν". Νομίζω οτι θα βοηθήσω σημειώνοντας μερικά ακόμη χαρακτηριστικά του TAL που δεν σας τα έγραψε: Ειναι αθλητής (βόλεϊ) με σχεδόν καθημερινές προπονήσεις (6 την εβδομάδα μαζί με τους αγώνες), με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι αυτοδίδακτος στο σκι. Τεχνικά υστερεί, αλλά καταφέρνει, κατα τη γνώμη μου, να ανταποκρίνεται αρκετα καλά σε σχετικά δυσκολές καταστάσεις γιατί είναι δυνατός και δεν έχει παραπανίσια κιλά. Τέλος, του αρέσει να κατεβαίνει με οσο μπορεί μεγάλη ταχύτητα. Χιονοδρομικό επισκέπτεται (μέχρι και πέρυσι) καμια δεκαρια μέρες το χρόνο. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος πυρήνας του snowclub στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια κλπ ωστε να μπορούμε να έρθουμε σε επαφή. Διευκρινήστε επίσης αυτό σχετικά με τις εκπτώσεις των μελών, ποση μπορεί να είναι η έκπτωση και πως και απο που την παίρνουμε. Ευχαριστώ πολύ Ο σκληρόκαρδος και άπονος ( ο "απο πάνω" καταπιεστής) πατέρας του ΤAL (καμάρι μου!) Quote Share this post Link to post Share on other sites