Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

ειχαμε κανονισει καρπενησι αλλα τσακισε γιατι χαρη στη βοηθεια της georgia και τουθ diakos μαθαμε οτι α)ειναι μονο 1 πιστα ανοιχτη και οχι καλη 8) β)ο καιρος δεν βοηθαει. ψηνομαι για μαιναλο για μονοημερο γιατι α)θελω να αποφυγω το χαμο του παρνασσου β)ειναι κοντα γ)δεν εχω ξαναπαει και ψηθηκα απο το snowreport. με τι μεσο θ'ανεβετε (οσοι ανεβουν)? ρωταω γιατι απεμεινα μονος :D

Εγώ θα ανέβω με μια φίλη μου με το ski bus του Κλαουδάτου.

Αν είναι και έρθεις με το ski bus πες μου για να ανέβουμε μαζί, αλλιώς τα λέμε πάνω!

το ψαχνω μηπως βρω κανεναν να ακολουθησει, αν θα παρω το τουτου η το bus..(πολυ πρωι βρε παιδι μου αυτο το bus). στο μεταξυ, ειδα καιρο και δινει λιακαδα!!! 8) θα ενημερωσω για νεοτερα soon

Σάββατο γύρω στις 12:00 θα περάσω για λίγο καθ' οδόν προς Καλάβρυτα. Κανονίστε σημείο συνάντησης.

ok, εκλεισα με skibus, απο αλεξανδρας-αθηναιον.

αλεξη sorry αλλα δεν καταλαβα: θα ανεβεις για σκ η οχι?

georgia θα τα πουμε μεσα, πες μου χαρακτηριστικο για να μιλησουμε (πχ τριανταφυλλο στο πετο 8) )

αλλος για μαιναλο?

georgia θα τα πουμε μεσα, πες μου χαρακτηριστικο για να μιλησουμε (πχ τριανταφυλλο στο πετο  )  

αλλος για μαιναλο?

8):D Καλό!!

Σου στέλνω σε pm το τηλ μου ώστε μόλις μπεις στο bus να με πάρεις.

Αλεξ πες μου το τηλ σου να σε πάρω απο πάνω να κανονίσουμε!

ok αλεξη, κανονισε με georgia κ θα τα πουμε πανω!!

αλλος για μαιναλο αυριο?

Αν είναι κανείς κοντά Αγιο Στέφανο θα φύγω για Μαίναλο κατά τις 6.30 αύριο το πρωί. Έχω χώρο για 1 άτομο στο αμάξι (και αυτό γιατί δεν έχω σχάρα και βάζω τα σκι πίσω) και θα κάτσω περίπου μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

C/

αλεξη εγω τι να φορεσω;;;;;

αν δειτε καποιον στο δρομο να κανει ωτο στοπ με μια σανιδα στη πλατη και ενα φλασκι κρασι κοκκινο παρτε τον θα εχει ξεμεινει

ολοι επανω αυριο

φιλικα

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων καθώς ο σύλλογος αύριο θα είναι στα Καλάβρυτα, να τονίσω πως ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ στην εκδήλωση του συλλόγου. Το οτι θα περάσω από το Μαίναλο για λίγη ώρα το πρωί έχει να κάνει με επαγγελματικούς λόγους και μόνο. Άλλωστε ο Καπέλος χρωστάει κέρασμα. Και θα κεράσει πολλούς........

Και μήν του πείτε οτι την Τετάρτη είχα τα γενέθλειά μου γιατί δεν με γλιτώνει τίποτα...

Ε όχι και τα 16.

Τα 19 επιτέλους κύριε Χρήστο μας...................................

Από περιέργεια ... Τι έγινε στο Μαίναλο σήμερα Σάββατο ?

C/

Παρακαλώ ας μας πει κάποιος αν ο δρόμος χρειζόταν αλυσίδες για Μαίναλο σήμερα

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Επίσης θα ήθελα κάποιος που χρησιμοποίησε ski bus για Μαίναλο να μου πεί τι ώρα περνά από Ελευσίνα.Ευχαριστώ.

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΤΗΑΡΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΕΠΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΩΑΡΑ ΤΗΕΜΑΤΑ ΠΟΘ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ :D:D:D :wink:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σημερα Κυριακη πως ηταν Μαιναλο?

Ηταν να ερθω αλλα....δεν μπορεσα....και εχω απο το πρωι τρελλα νευρα!!!

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Η μαγεία της φύσης χθές στο Μαίναλο.

Λαμπρός ήλιος, θερμοκρασία γύρω στο 0, πολύς κόσμος, που όμως

δεν δημιούργησε ιδιέταιρες ουρές στο κεντρικό λίφτ (αετός), κυρίως

λόγω της δυσκολίας της πίστας, εν αντιθέσει με το κάτω καινούριο

λίφτ στο οποίο μετά τις 12:00 δημιουργήθηκαν ουρές τύπου Παρνασσού.

Οι δυό καινούριες πίστες αριστερά του Αετού παραμένουν απάτητες

καθώς και το κόκκινο πέρασμα από δεξιά του Αετού προς την περιφεριακή

του δάσους.

Όπως το είδα εγώ χθές, το βουνό είναι η χαρά του καλού σκιέρ-σνοουμπόρντερ καθώς και του αρχάριου σκιέρ.

Και αυτό γιατί έχει μιά πολύ καλή μαυροκόκκινη κεντρική πίστα με

bumps και όμορφες διαδρομές σε απάτητες κόκκινες πίστες, εντός του δάσους, καθώς και εκτός πίστας.

Για τον αρχάριο σκιέρ υπάρχει μεγάλη άπλα στο πλατώ και ήπια λίφτ.

Ο μέσος σκιέρ έχει πρόβλημα και αυτό γιατί δεν υπάρχει μιά καθαρή μπλέ

πίστα καθώς η περιφεριακή μέχρι να γίνει μπλέ-πράσινη περνά από ένα στενό δρόμο με κλίση και μάκρος, με γκρεμό απ'τη δεξιά πλευρά

και πρανές απ'την αριστερή.Εκεί επιβάλεται παράλληλο σκι και ο μέσος

σκιέρ δυσκολεύεται αρκετά.

Εάν φτάσεις όμως στο τελευταίο μισό της διαδρομής τότε αποζημιώνεσε

άκολουθόντας τον δρόμο μέσα από πυκνό και σκιερό ελατοδάσος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι μέσοι και αρχάριοι snowboarders.

Δεν υπάρχουν εναέριοι αναβατήρες και το κεντρικό λίφτ είναι αρκετά

απότομο, κυρίως στο τέλος του. Οι περισσότεροι χθές παρατούσαν το λίφτ στη μέση της διαδρομής.

Ιδιεταίρου κάλους είναι η λακκα Κομίνη δίπλα στην περιφεριακή όπου

βρίσκεται το παλαιό λίφτ 'Πολωνέζικο'. Εάν λειτουργήσει θα είναι μια

υπέροχη κοκκινο-μπλέ πίστα μέσα στο δάσος.

Μπορεί να την δει κανείς εάν περπατήσει 40μ από την περιφεριακή

προς το νέο μικρό σαλέ.

Η γενική εντύπωση για το ΧΚ είναι πολύ καλή, η φύση πανέμορφη,

η πρόσβαση πολύ άνετη απο Αθήνα (1:40' χαλαρά).

Μπράβο σ'αυτούς που ανάστησαν το Μαίναλο και εύχομαι να τοποθετήσουν

και άλλους αναβατήρες κατά τα επόμενα έτη.

Πελατεία υπάρχει, καθώς η Αθήνα είναι πολύ κοντά.

Καλημέρα από την κατασκήνωση του Μαινάλου,

Αυτή τη στιγμή πατιέται ο Αρκτούρος για να δοθεί σε λίγη ώρα σε χρήση. Ο καιρός είναι καταπληκτικός για ski/snowboard σήμερα καθώς δεν φυσάει καθόλου.

Για την πρόσβαση, ανεβαίνουν επάνω χωρίς αλυσίδες οχήματα 4x4 και οχήματα 2x4 με καλά χιονολάστιχα. Τα υπόλοιπα ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Το χιόνι που προστέθηκε υπολογίζεται 25-30cm στο parking. Είναι δύσκολο να μετρηθεί σωστά καθώς ο δυνατός άνεμος αλλού έχει αφήσει 50cm χιόνι και αλλού 5cm.

Καλημέρα και καλή διασκέδαση στις πίστες.

Υ.Γ Το μεσημέρι γύρω στις 15:00 θα κατεβαίνω στον Αετό. Όποιος είναι επάνω ας τηλεφωνήσει.

Καλημέρα,

Ασθενής χιονόπτωση αυτή τη στιγμή.

Θερμοκρασία -2°C.

Υγρασία :lol:%.

Άνεμοι ασθενείς νότιοι.

Ομίχλη στο πάνω μέρος του χ/κ.

Ο δρόμος αυτή τη στιγμή είναι καθαρός από Καρδαρά. Επειδή όμως χιονίζει αργότερα ίσως χρειαστούν αλυσίδες.

Με στόχο την επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα Χ/Κ μας για να αποκτήσω ιδίαν αντίληψη, πήγα σήμερα στο Μαίναλο.

Συμφωνώ γενικά με την άποψη του teo (μερικά post παραπάνω) & συμπληρώνω τη φυσική ομορφιά της διαδρομής και του Χ/Κ γενικότερα,

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ διαπίστωσα & παραθέτω:

α) ελλειπή καθαρισμό του δρόμου από Καρδαρά ως το το Χ/Κ.

Χρειάζονταν οπωσδήποτε αλυσίδες για συμβατικό ΙΧ παρά το γεγονός ότι το snowreport έδινε ενημέρωση για δρόμο ανοιχτό χωρίς αλυσίδες.

Τα μηχανήματα βέβαια ήταν στο δρόμο & καθάριζαν συνεχώς καθώς συνεχιζόταν η χιονόπτωση (το μέγεθος της οποίας όμως δεν δικαιολογούσε με τίποτε την ποσότητα του χιονιού που υπήρχε) παρ'όλα αυτά κάναμε 1:40 να φτάσουμε στη διασταύρωση & πάνω από 40' για να φτάσουμε στο Χ/Κ.

β) το χιόνι ήταν απάτητο παντού.

Η πληροφορία από τα εκδοτήρια "προσοχή το χιόνι δεν είναι πατημένο καλά, γιατί χιονίζει διαρκώς & δεν προλαβαίνουν να στρώνουν τις πίστες" γέννησε τη σχετική απορία: "και γιατί το ρατράκ ήταν παρκαρισμένο στην βάση & θαμένο σε 1.5 μ χιόνι που σημαίνει ότι ήταν εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα"??

γ) σήμανση ανύπαρκτη (τουλάχιστον από την κορυφή του ΑΕΤΟΥ & δεξιά που πήγαμε).

Φυλλάδια με διάγραμμα πιστών ανύπαρκτο (εκδοτήρια: "δεν μας τα έχουν δώσει ακόμη") όχι βέβαια ότι είναι & super απαραίτηταο ... μικρό Χ/Κ κέντρο είναι, αλλά όταν πας για 1η φορά δεν θέλεις & λίγο χρόνο να προσαρμοστείς??

Αφού αποφασίσαμε ότι "δεν είναι για σκι σήμερα ας το δούμε σαν εκδρομή να πιούμε καφέ στο σαλέ", για να βρούμε το σαλέ ρωτήσαμε κατερχόμενο σκιέρ (ούτε γι'αυτό υπήρχε σήμανση).

δ) στο δεξί συρόμενο αξιοσημείωτες ουρές

Οι χειριστές ευγενικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν (το καλό να λέγεται).

Ερώτ: Το button ελέγχου για την απαραίτητη διακοπή λειτουργίας (π.χ. πτώση ανερχόμενου σκιέρ) πρέπει να βρίσκεται τόσο πίσω από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χειριστής του μηχανήματος??

Συνεπώς: ΟΚ επαναλειτουργία μετά από πολύ καιρό είναι φυσικό να συνοδεύεται από οργανωτικές ατέλειες, αλλά αναμένω να δω περισσότερα στο σύντομο μέλλον, διότι σκοπεύω να το ξαναεπισκεφτώ.

Π.χ. η σήμανση δεν είναι κάτι που απαιτεί φοβερά κονδύλια έτσι δεν είναι??

Γιούρια! Ντουγρού & μη φοβού!

ΕΓΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ!!!!

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΕΞΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ...ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΠΟ Ι.Χ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ..

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΕ...ΝΑΙ,ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΣΟΥ...ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΠΙΣΤΕΣ :shock: ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΜΠΕΣ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ??????????????????

If you believe in love at first sight, you never stop looking :)

Γιάννα καλημέρα και πάλι,

α) Ενημέρωσα το snowreport γύρω στις 08:15 οτι ο δρόμος χρειαζόταν αλυσίδες αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Πάντως τα μηχανήματα καθάριζαν συνεχώς. Και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει μερικοί να καταλάβουν οτι δεν πάμε σε χ/κ χωρίς αλυσίδες. Επίσης θέλει και λίγη τύχη να μή βρεθείς πίσω από λεωφορείο.

β) Όλη νύχτα πατούσαν τις πίστες και μετά τις 05:00 έριξε 20-30cm φρέσκο χιόνι. Επειδή το συζήτησα με το δ/ντή γύρω στις 10:00 ήταν δύσκολο να αδειάσει τις πίστες από τον κόσμο για να πατήσει. Παρ' όλα αυτά όμως έστρωσε την περιφεριακή και όλο το κάτω μέρος. Για τον Αετό επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο με τον χιονοστρωτήρα (γλίστρησε μαζί με μεγάλο όγκο χιονιού) δεν γινόταν με τίποτα με τόσο κόσμο.

γ) Στην κορυφή του Αετού υπάρχει πινακίδα λίγο δεξιά από την έξοδο. Χθές τουλάχιστον την είδα δέκα φορές. Όσο για την cafeteria μία ερώτηση νομίζω είτε στο SkiWay είτε στον Κλαουδάτο έλυνε το πρόβλημα.

δ) Για την ουρά στους αναβατήρες, εφ όσον το βουνό δέχεται υπερδιπλάσιο αριθμό ατόμων από τη δυναμικότητα που έχει λογικό είναι να δημιουργείται.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

καλα βρε σεις

σε βουνο πατε ειναι δυνατον να πει καποιος ειναι ανοικτος ο δρομος οχι

εδω χιονιζει τοσο απροβλεπτα

και γιατι δεν κανατε ενα τηλεφωνο στο 100 που ηταν εκει να σας ελεγε αν χρειαζονταν αλυσιδες.

εγω ξεκινησα στις 8.34 να ανεβω και εβαλα αλυσιδες

μετα απο τις 13.00 ολοι ανεβαιναν χωρις αλυσιδες

τωρα για πατημα πιστας στις 9 η 10.00 δεν γινετε με κοσμο ηδη μεσα για λογους ασφαλειας και το ραττρακ που ειδες ειναι οφφ.εχει 2 το κεντρο

τελος παντων οπως ειπε και ο αλεξης η αντοχη του κεντρου ειναι συγκεκριμενη.

αλλα για να ερχετε τοσος κοσμος στο μαιναλο ειτε για σκι ειτε για επισκεψη σημαινει πολλα

ας το δουν και οι αρμοδιοι και να γινονται καθε μερα καλυτεροι

αλλωστε του χρονου θα ειναι σιγουρα αγνωριστο

τωρα για το πως θα γνωριζομαστε προτεινω ενα σκουφακι snowclub

φιλικα