Velissarios 1,031 Report post Posted April 6, 2024 Αυτό που είναι τραγικό είναι το οτι Σάββατο Ιανουάριο (και μάλλον και Φεβρουάριο) από Αθήνα δεν υπάρχει απευθείας πτήση με Swissair για Γενεύη. Αν θέλεις να πετάξεις για εκεί το Σάββατο, τότε πληρώνεις περίπου 282 ευρώ (Aegean και Swissair και η επιστροφή γίνεται μέσω Ζυρίχης) ή 338,5 μόνο με aegean μαζί με 100 ευρώ χρέωση των σκι σου,καθιστώντας το ταξίδι ασύμφορο από το ξεκίνημά του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted April 6, 2024 Εγώ φέτος είχα κλείσει από το Νοέμβριο το δωμάτιο,και εισιτήριο πήρα τον Ιανουάριο.Αλλά είχα κλείσει Σάββατο-Πέμπτη.Η Aegean έβαλε δρομολόγιο προς Ίνσμπρουκ κάθε Παρασκευή.Έτσι πήγα στο Μόναχο και μετά με τραίνο στο Ίνσμπρουκ.Αν έκλεινα ξενοδοχείο για 1 βράδυ στο Ίνσμπρουκ,έστω και με 110€ που βρήκα θα ήταν καλύτερα διότι δε θα ταλαιπορούμουν.Λάθος σχεδιασμός φέτος... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted June 9, 2025 (edited) Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Ρίχνοντας μια ματιά για την νέα χρονιά βρήκα (και έκλεισα) τα παρακάτω: Αεροπορικό με Swissair μέσα Ιανουαρίου (13-20) Αθήνα Γενεύη με επιστροφή στα 217,83€. (το έκλεισα ήδη Τρίτη με Τρίτη). Το εισιτήριο Σάββατο σε Σάββατο απλώς δεν παίζει καθώς η τιμή φτάνει 330€. Φυσικά καλύτερα θα ήταν Σάββατο σε Σάββατο αλλά σίγουρα και έτσι έχεις αρκετές επιλογές σε ενοικίαση καταλυμάτων μέσω booking και airbnb. Διαμονή σε δίκλινο στο Les Deux Alpes με δωρεάν ακύρωση μέχρι τον Δεκέμβριο 515€ (εντελώς ski in-ski out) συνολικά και για τους 2, μέχρι όσο πάει η τσέπη σου. (περίοδος 13-20 Ιανουαρίου) Αγορά ski pass 6 ημερών στα 311€ το άτομο (πάει και παρακάτω αλλά όχι ακόμα) και 315€ το αυτοκίνητο δια 2 άτομα. Έξτρα ασφάλεια 36€ (Ευχαριστώ Πάνο) για να γίνει κάλυψη του excess (είναι το ποσό που πάντα αφαιρείται από την κράτηση αυτοκινήτου.) Βενζίνη 35€ το άτομο. Να σημειώσω οτι θα νοικιαστεί από τον Ελβετικό τομέα από εταιρία που δεν χρεώνει την μετάβαση στην Γαλλία. Συνολικά είναι είναι περίπου 990 χωρίς διατροφή. Θα βάλω άλλα 300€ την διατροφή (σούπερ μάρκετ) και θα φτάσω συνολικά σε μια εξαιρετική περιοχή στα περίπου 1290€. Δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι καλύτερο φέτος. Δεν έχω βάλει μεγαλεία, ακριβά ρεστωράντια και λοιπές ομορφιές αλλά εγώ ΠΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΙ. Δεν με ενδιαφέρει η γκλαμουριά. Μόνο το σκι. Η παρατήρηση ότι "13 Ιανουαρίου ίσως να μην έχει χιόνι" ας μην αναφερθεί καθώς σε αυτό το χιονοδρομικό ΔΕΝ παίζει). Βέβαια συμφωνίες με τον καιρό δεν κάνει κανείς. Να ξαναπερνάμε καλά και να σφαζόμαστε πάντα με το γάντι! ΥΓ1. Η αναμονή (περίμενα κάποιον φίλο να απαντήσει αν θα έρθει μαζί μου) μου ανέβασε το αεροπορικό κατά 28€. Άρα αποφασίζεις-κλείνεις. Αν ενδιαφέρεται ο οποιοσδήποτε ας έρθει με ακριβότερη πτήση. ΥΓ2. Φτηνότερη και εξαιρετική λύση (Κάτω από 800€ χωρίς διατροφή) αποτελεί το Saint Gervais. ΥΓ3. Όλα τα παραπάνω γράφονται για να βοηθήσουν νεότερα μέλη αλλά και να χρησιμοποιηθούν σε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα και μόνο! ΥΓ4. Ας μεταφερθεί όπου νομίζουν οι mods οτι πρέπει να είναι. Edited June 9, 2025 by Velissarios 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted June 16, 2025 Είναι και τα διόδια στη Γαλλία… Βέβαια, δεν είναι πάρα πολλά – καμιά 20αριά ευρώ ίσως; Δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα εκεί, αν και το έχω στα υπόψη μου, κυρίως για το τέλος της σεζόν Το St. Gervais με Intrigάρει, αλλά είναι πολύ χαμηλά για Γαλλία… και το ski-in/ski-out είναι λίγο πιο δύσκολο εκεί. Βέβαια, ίσως γι' αυτό είναι και αρκετά φθηνό. Είναι γενικά μεγάλη περιοχή, αλλά αν δεν κάνω λάθος, τα υψόμετρα είναι από 800 έως 2.200 μέτρα. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted June 16, 2025 Τα διόδια (21,6 ανά διαδρομή) δεν αποτελούν πρόβλημα σε ένα τέτοιο ταξίδι.Βέβαια μέσω viamichelin μπορείς να τα αποφύγεις. Το Saint Gervais είναι χαμηλό, σύγχρονο και μπλε.Ένα ήπιο χιονοδρομικό που δυστυχώς λόγω υψομέτρου αναγκάζεται να παίξει με χαμηλότερες τιμές. Δεν κάνεις λάθος για το υψόμετρο. Πέρσι οι θερμοκρασίες όταν το επισκέφτηκα έπαιζαν μεταξύ 0-5 βαθμούς (15-22 Ιανουαρίου). Η ποιότητα του χιονιού στα 2300 (μια κορυφή φτάνει μέχρι αυτό το ύψος) ήταν πολύ καλύτερη. Λογικά το Les Deux Alpes θα είναι σκάλες ανώτερο από ποιότητα χιονιού. Μέχρι τότε υπομονή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted June 17, 2025 (edited) Από ό,τι διαβάζω πάντως, έχει αρκετό ενδιαφέρον (lesDeuxAlpes). Πολλοί αναφέρουν ότι ισχύει το ανάποδο απ’ ό,τι σε άλλα χιονοδρομικά: οι εύκολες πίστες είναι ψηλά, και όσο κατεβαίνεις προς το χωριό βρίσκονται οι πιο δύσκολες… αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Όταν πας με το καλό, κάνε ένα report – κυρίως για τιμές, πόσο κόσμο έχει και πώς είναι γενικά το χωριό. Edited June 17, 2025 by Turms 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites