Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
batucada

Εφιάλτης

Recommended Posts

Ο εφιάλτης της επιλογής μεταξύ δύο πέδιλων ξαναχτύπησε.

Παρακαλώ το θέμα είναι σοβαρότατο. Δώστε τα φώτα σας όσοι πραγματικά το έχετε ψάξει.

Salomon scream 10 hot pilot 175 ή Rossignol Bandit B2 182 ?????????????? :?

Να βοηθήσω λίγο; :lol:

Και τα δύο είναι εργαλεία και μοιάζουν στα χαρακτηριστικά τους αρκετά !!!

Όμως :

Salomon Βάρος : 2974 γρ.

Rossignol Βάρος : 1800 γρ. !!!!

Από την άλλη το Salomon έχει αυτό τον διάολο την pilot! OK πρέπει να δοκιμάσεις ένα Pilot Πέδιλο για να καταλάβεις ! Βέβαια το συστηματάκι αυτό θα σου χρησιμεύσει στην ουσία μόνο όταν είσαι εντός πίστας. Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής των πέδιλων ,λεπτομέρειες των οποίων θα βρεις εδώ(Salomon), το pilot system κάνει την διαφορά στην σταθερότητα εντός της πίστας!

Εκτός πίστας κάνοντας Powder Ski με το Β2 θα έχεις ένα απόλυτο εργαλείο , ελαφρύ, εύκαμπτο και ως εκ τούτου ηδονικά ευέλικτο. Επίσης το B2 για τον ίδιο λόγο είναι και ιδανικότερο για τις ανοιξιάτικες σούπες.

Για μένα επειδή και τα δύο πέδιλα είναι δυνατά , θα λάμβανα υπόψη μου και το παράγοντα του τύπου , "εμένα μου αρέσουν τα TOYOTA!" :D Προσωπικά έχω ένα κόλλημα με την Salomon! :lol:

Από τιμές τι παιζει ; ή δεν σε νοιάζει αυτό;

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

To salomon είναι αρκετα ακριβότερο στην πραγματικότητα αλλα το βρήκα σε άκρος δελεαστική τιμή, φθηνότερο απο το Β2.

Εχω δοκιμάσει πέδιλο με σύστημα pilot (salomon 3v kai 2v) αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ η συμπεριφορά του μέσα στο φρέσκο ή στο βαρύ βαθύ.

Επίσης το rossi το κοιτάω σε 182 ενώ το salomon υπάρχει μόνο σε 175 και δεν ξέρω αν μπορεί να με κρατήσει σε πουδρα.

Αν το αντίστοιχο του 182 σε bandit είναι 175 στο scream τότε μπορώ να διαλέξω στα ίσια. Απο το 175 το scream παει στο 185 και νομίζω ότι είναι αρκετό μετά.

Ο εφιάλτης συνεχίζεται... :?

ΥΓ και εγώ έχω μια καλύτερη σχέση με την salomon

Φίλε Batucada,

Και τα δυο πέδιλα που έχεις διαλέξει είναι στην κατηγόρια mid-fat με 75mm waist επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτείς και τις Ελληνικές συνθήκες ski, δηλαδή το πλάτος και το μήκος των Ελληνικών πιστών.

Τι σημαίνει αυτό: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ RADIUS, το bandit b2 (113-76-103) στο 1.82 έχει ακτίνα στροφής 18.5 μέτρα, ενώ το scream 10 (110-75-100) στο 1.75 έχει ακτίνα στροφής 19,5. Δηλαδή το bandit b2 αν και 7 εκατοστά πιο ψηλό έχει 1 μέτρο πιο μικρή ακτίνα στροφής (φαντάσου το πιο χαμηλό bandit b2).

Έπειτα εγώ προσωπικά έχω πικρή ιδίαν πείρα από της ηλίθιες πατέντες της salolmon (βλέπε pilot) όταν στα καλά καθούμενα μου κόπηκε η εγκάρσια βίδα...

Ενώ το bandit παίρνει καρφωτή δέστρα της προτιμήσεις σου, αυτό σου δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στο ότι μπορείς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά του πέδιλου με κάποιο plate (εγώ ας πούμε στο μαλακό bandit θα του έβαζα ένα plate της Vιst από αλουμίνιο για να το σκληρύνω και να κερδίσω σε rebound και να σηκωθεί η δέστρα ούτος ώστε να γωνιάζει πιο εύκολα εντός πίστας).

Σου κάνω και copy paste τι λένε για τα δυο πέδιλα στο www.realskiers.com όπου είναι συνδρομητικό (ευτυχώς είμαι συνδρομητής) και θεωρείται παρά πολύ έγκυρο. Τέλος σου κάνω επίσης copy paste και τι λένε για το Head Monster i.M 75 Chip SR 2 (114-74-103) 16.9 το 1.70 που είναι εκπληκτικό mid-fat πέδιλο...

Πες μας τελικά τι διάλεξες...

Βασίλης (tsaky).

Bandit b2:

Unchanged Successor to legendary Bandit XX. More forgiving, less top end. Made easier to ski at sacrifice of some liveliness. Still good choice for skiers skiing all kinds of terrain, but who seek a reasonably relaxed ski. Easy to turn, smooth, no surprises. Speed limit lower than Bandit version.

carve:4, skid:4, rebound:3, stability:4, straight run:3, quickness:3, lightness:3, forgiveness:4

Scream 10:

Fun, lively, relatively forgiving, prowess in carving, accepts traditional technique. Not for fast powerful skiers, but will remain stable up to about 35mph.

carve:4, skid:3, rebound:3, stability:4, straight run:3, quickness:3, lightness:3, forgiveness:3

Monster i.M 75 Chip SR2:

Last season's Overall Ski of the Year, unchanged: Among the most versatile ski ever made, in terms not only of terrain application, but skill level suitability as well. This ski really does it all, for just about anyone. And, we found it exceptionally stable at 170cm, which is part of what makes it so versatile. If you want only 1 ski, this year, this is the one.

carve:5, skid:4, rebound:4, stability:5, straight run:3, quickness:4, lightness:4, forgiveness:4

Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ...

Saltofox πως είναι δυνατόν να μου ξεφύγει αυτή η λεπτομέρεια !! Προσυπογράφω ! Κοινώς , τι μ....ας , αφού δεν είναι οι δέστρες επάνω! Πάντως το βάρος σε μια τέτοια συγκριση θα είχε να κάνει. Φάνταζομαι οτι το θύμα :) ( μπροστά στο δίλημμα ), κατεβαίνει μαλλιά!

Tsaky , ε όχι και ηλίθιες πατέντες Mate ! Ναι έχει συμβεί στα πρώτα pilot και σε μερικά μοντέλα να κοπούν αλλά παλιά. Το πέδιλο σε πατημένη πίστα γ...ει ! Δεν είναι θέμα plate μόνο που μπορεί να αντισταθμίσεις την σύγκριση βάζοντας ένα ζευγάρι στο Β2. Είναι η ομοιόμορφή ευκαμψία που δίνει η pilot στο πέδιλο στο κέντρο του πάνω στο πάτημα στην στροφή.

Τα πρώτα pilot που είχα δοκιμάσει ήταν ένα ζευγάρι Crossmax 8 (και κάτι ψηλά , δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο). Εντάξει , το πέδιλο λέμε ότι έστριβε και πλάγιαζες , πλάγιαζες . . . πλάγιαζες .

Batucada , μην δίνεις σημασία , η παρέμβασή μου έχει γίνει πλέον συναισθηματική ! :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ε όχι και ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!! Γλυκός πονοκέφαλος θα έλεγα...μιας και τα δύο πέδιλα είναι πολύ καλά.Δεν έχω καβαλήσει κανένα από τα δύο για να σου πω εντυπώσεις και στα τεστ που γίνονται και τα δύο σκοράρουν ψηλά.Εγώ νομίζω στην τελική ότι και να διαλέξεις θα ευχαριστηθείς.

Την προσοχή μου θα την έριχνα ,λοιπόν:

-τιμή

-στη διαφορά μήκους

-στο γεγονός ότι έχεις ήδη ένα ζευγάρι πέδιλα για πίστα.Οπότε από το one quiver ski πας στο two quiver.Και αυτό αλλάζει πολλά.Δηλαδή μπορείς πεις Ο.Κ έχω ένα πέδιλο για πίστα,ας πάρω ένα πέδιλο dedicated για off-piste.Το Β2 στο 1.82 μάλλον υπερτερεί ,λόγω μήκους.

Υ.Γ: Έχω τα Monster im75 σε 1.70.Μπορώ να πω ότι στο lightness...θα μπορούσα να βάλω και πιο κάτω(το 4 μου φαίνεται πολύ γενναιόδωρο και όταν τα άλλα παίρνουν 3.Δεν μπορώ να φανταστώ πιο βαρύ πέδιλο σε αίσθηση από τα Μonster,ενώ στο stability θα μπορούσα να βάλω και παραπάνω...ακόμα κι αν δεν πάει.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

ZOX: Πιο βαρύ.... για δοκίμασε τα Stockli Stormrider XL !!!

Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ...

ΓΚΛΟΥΠ :P:P:P:P:):):P:P:P :oops: :oops: :oops: :oops:

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Τι χιούμορ!!! :cry::cry::cry:

;)

Κανά τεστ σκι με τα movement παίζει; (καθημερινή)

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ 8)

ΝΑΙ TEST ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 2006

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ

ΑΓΝΩΣΤΟ.

ΥΓ:ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ?

www.LINESKIS.com

ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ 8)  

ΝΑΙ TEST ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 2006

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ  

ΑΓΝΩΣΤΟ.

ΥΓ:ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ?

Είχα δει τα σκι στο ναυτικό σαλόνι και είχαμε μιλήσει για λίγο . . :D

Είμαι ακόμα στο βουνό . ..

Κάποια στιγμή ίσως να τα πούμε , ειδικά αν ανεβαίνεις καθημερινές στον παρνασσό και ειδικά αν ανεβάσεις σκι τεστ. :wink:

See you!

ευελπιστω την επομενη εβδομαδα να την κοπανησω μια μερα

αν τα καταφερω θα σου στειλω pm :D

www.LINESKIS.com