geoxk 0 Report post Posted January 25, 2005 μηπως καποιος καλος ανθρωπος γνωριζει τις ιδιαιτεροτητες αυτου του πεδιλου; επισης, μηπως γνωριζετε ποια η διαφορα στην τοποθετηση της δεστρας: modern-classic; thnx in adv Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 25, 2005 Tο αντίπαλο δέος του Salomon Pocket Rocket. Τwin-tip για ατελείωτες πούδρες.Σχετικά μαλακά τα πέδιλα αυτής της κατηγορίας,ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται τόσο στην πούδρα,όσο και σε διάφορα άλματα ή αν κάνεις και καμιά έφοδο σε κανα half-pipe δε θα πουν όχι.Ας το πούμε είναι τα big-mountain freestyle. Γενικά στα πέδιλα freestyle και big-mountain twin-tip μπορείς να τοποθετήσεις τη δέστρα και κάπως πιο προς την μέση του πεδίλου.Αυτό θα σε βοηθήσει σε spins ή αν πας/προσγειώνεσαι fakie(=με την όπισθεν).Αν όμως δε νοιάζεσαι τόσο πολύ για αυτά μπορείς να την τοποθετήσεις πιο πίσω-στην παραδοσιακή θέση ας το πούμε.Να ξέρεις πάντως ότι ακόμα και λίγα εκατοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αίσθηση. Αν θέλεις ένα πέδιλο για απάτητο δεν είναι καθόλου άσχημο,αλλά μην περιμένεις εντός πίστας να αποδίδει όπως τα αμιγώς carvοπέδιλα. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 26, 2005 ΚΑΛΗΜΕΡΑ GEOXK ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ? ΔΕΝ KOITAS ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΟ SCRATCH Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟ FREERIDE ΠΕΔΙΛΟ ME WAIST WIDTH ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 74-76? EINAI ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΕΔΙΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ RADIUS KAI EINAI POLY OFF PISTE ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΛΤΕΣ ΚΕΝΤΡΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ VERBIER KAI VALDEZ :wink: Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2005 Για τα Β2 τι λες Δημήτρη 76 κέντρο καλά είναι για Ελλάντα POWDER:?: Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 26, 2005 SUPER! και οχι μονο για πουδρα θα δεις οτι θα το βαζεις παντου. Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2005 I CANT WAIT Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted January 26, 2005 ευχαριστω για την ενημερωση!! οκ, καταλαβα. μαλον δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που θελω. ειμαι αρχαριος αλλα προσπαθω πολυ για βελτιωση τεχνικης. πιστευω οτι κανω κ θα κανω αρκετα συχνα σκ μου αρεσουν οι κλιστες στροφες αλλα κ η ταχυτητα. καποια στιγμη θελω να μαθω κ απατητο (γινεται αυριο? ) μηπως καποιο απο τα παρακατω πεδιλα κανει για ολα αυτα? rossignol: ZENITH Z5 TP B2 OPEN 300 ειμαι 1,72 72kg οι μποτες που εχω ειναι rossi salto sts διαβαζοντας προηγουμενα post νομιζω οτι τα Β2 ειναι καταλληλα. ειναι ετσι? ειπε κανεις οτι εχω κολημα με τη rossi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 26, 2005 διαβαζοντας προηγουμενα post νομιζω οτι τα Β2 ειναι καταλληλα. ειναι ετσι? ειπε κανεις οτι εχω κολημα με τη rossi? Ναι Ναι ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
loretan 0 Report post Posted January 26, 2005 Σίγουρα τα Bandit δεν είναι για αρχάριο. Πάρε ένα καλό πέδιλο πίστας και μάθε πολύ καλή τεχνική στην πίστα και μετά ξανασκέφτεσαι για εκτός πίστας και Bandit. ...Και πάνω απο όλα μην βιάζεσαι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 26, 2005 Geoxk πραγματικά τα BC ήταν ακριβώς το αντίθετο από ότι ψάχνεις. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted January 26, 2005 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ καλες καταβασεις!!! θα χαρω να μαθω τη γνωμη σου Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted January 26, 2005 geoxk δυστυχωs το πεδιλο αυτο μαλλον θα σε δυσκολεψει να εξελιξεις τη τεχνικη σου παρα να τη βελτιώσεις. προτεινω: Rossi OPEN 300 dynastar driver x8 fischer s300 atomic c7 h sx7 k2 omni 3,5 φιλικα δημητρης Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted January 27, 2005 οκ παιδια, με συνετησατε! απο τον ενθουσιασμο μου μαλον κοιταζω πολυ ψηλα. με εχουν μπερδεψει κ καποιοι που μου ειπαν "να παρω πεδιλα απαιτησεων. αυτο θα με δυσκολεψει μεν στην αρχη αλλα θα με βοηθησει να ανεβω επιπεδο πιο γρηγορα". καπου εκει εχει διχαστει το κεφαλι μου :? . απο την αλλη, δεν θελω να παρω ενα πεδιλο το οποιο θα το ξεπερασω συντομα (προσπαθω να πηγαινω οσο πιο συχνα γινεται). ουφ!!! κολλησα κ 'γω τον "ιό της επιλογης" Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted January 27, 2005 οκ παιδια, με συνετησατε! απο τον ενθουσιασμο μου μαλον κοιταζω πολυ ψηλα. με εχουν μπερδεψει κ καποιοι που μου ειπαν "να παρω πεδιλα απαιτησεων. αυτο θα με δυσκολεψει μεν στην αρχη αλλα θα με βοηθησει να ανεβω επιπεδο πιο γρηγορα". καπου εκει εχει διχαστει το κεφαλι μου :? . απο την αλλη, δεν θελω να παρω ενα πεδιλο το οποιο θα το ξεπερασω συντομα (προσπαθω να πηγαινω οσο πιο συχνα γινεται). ουφ!!! κολλησα κ 'γω τον "ιό της επιλογης" Φίλε Γιώργο, Είναι σαφές πως πρέπει να πάρεις ένα πέδιλο το οποιο θα σε "ανεβάσει" επίπεδο και δεν θα σε αφήσει στάσιμο. Μην πηγαίνεις όμως στο άλλο άκρο να κοιτάζεις πέδιλα των οποίων η χρήση δεν είναι για σένα ακόμα. Παράδειγμα B2: Ο Μιχάλης (ΜΙΚ) που το αγόρασε έχει ήδη 1 ζευγάρι καθαρόαιμα slalom-carve πέδιλα (SL9). Το B2 το αγόρασε για να το χρηισμοποιεί στα ελληνικά απάτητα και στις σούπες (της άνοιξης). Εσύ είναι σαφές πως δεν το θες για τέτοια χρήση. Καλώς ήρθες στο club: "θέλω να πάρω πέδιλα ή έχω ήδη πέδιλα και θέλω να πάρω και άλλα, τι να πάρω, τι σκι θέλω να κάνω, ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έχω" Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted January 27, 2005 Είναι σαφές πως πρέπει να πάρεις ένα πέδιλο το οποιο θα σε "ανεβάσει" επίπεδο και δεν θα σε αφήσει στάσιμο. Μην πηγαίνεις όμως στο άλλο άκρο να κοιτάζεις πέδιλα των οποίων η χρήση δεν είναι για σένα ακόμα. thnx Panios κ στα αλλλα παδια. πολυ σημαντικη για μενα η βοηθεια σας. θα αρχισω να κοιταζω πεδιλα πιο προσιτα στο επιπεδο μου κ θα αφησω τις μεγαλες βλεψεις για αργοτερα :roll: θα ηθελα να τα πουμε κ απο κοντα στο βουνο, γιατι η εμπειρια καποιων στο club κ στο forum ειναι βεβαιο πως μονο καλο θα μου κανει αλλωστε,οπως εχω καταλαβει, η διαθεση για μεταδοση εδω μεσα ξεχειλιζει Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted January 27, 2005 thnx Panios κ στα αλλλα παδια. πολυ σημαντικη για μενα η βοηθεια σας. θα αρχισω να κοιταζω πεδιλα πιο προσιτα στο επιπεδο μου κ θα αφησω τις μεγαλες βλεψεις για αργοτερα :roll: θα ηθελα να τα πουμε κ απο κοντα στο βουνο, γιατι η εμπειρια καποιων στο club κ στο forum ειναι βεβαιο πως μονο καλο θα μου κανει αλλωστε,οπως εχω καταλαβει, η διαθεση για μεταδοση εδω μεσα ξεχειλιζει Φίλε εν μέρει για αυτό είμαστε εδώ. Για να αλληλοβοηθούμαστε. Έλα Πήλιο να σε γνωρίσουμε, να μας γνωρίσεις, να πάρουμε από εσένα και να πάρεις από εμάς. Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted January 28, 2005 σ'ευχαριστω PaniosBanios ξανα για την "προσωπικη προσκληση" εχω ενημερωθει για την κοπη της πιτας κ απο το αναλογο topik. δυστυχως επαγγελματικοι λογοι δεν μου επιτρεπουν το συγγεκριμενο Σ/Κ να απουσιασω απο αθηνα . ευχομαι να περασετε υπεροχα!!!! (ειμαι σιγουρος) ισως την ερχομενη εβδομαδα να βρεθουμε παρνασσο καθημερινη (αν δε μπορεσω να παω καρπενησι τριημερο, θα ανεβω παρνασσο τετ ή πεμπτη). κατι που ηθελα να ρωτησω: υπαρχει καποιο topic του ΣΤΧ που μπορω να δω ποιες ειναι οι υποχρεωσεις των μελων του συλλογου? ενδιαφερομαι για να γινω μελος κ θα ηθελα να ενημερωθω λεπτομερως για την λειτουργια του thnx in adv Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted January 28, 2005 Πάτα εδώ για να δεις το καταστατικό μας Πάτα εδώ για να δεις πληροφορίες για το πως να εγγραφείς στο σύλλογο Για οτιδήποτε άλλο μη διστάσεις να "ενοχλήσεις" :wink: Φιλικά Το "Μαύρο Πρόβατο" του Φόρουμ Παναγιώτης Υ.Γ. Την επόμενη εβδομάδα (μεσοβδόμαδα) υπάρχει πιθανότητα να είναι 4-5 μέλη του Συλλόγου στον Παρνασσό. Θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 29, 2005 Εγραψε ZOX Tο αντίπαλο δέος του Salomon Pocket Rocket. Τwin-tip για ατελείωτες πούδρες.Σχετικά μαλακά τα πέδιλα αυτής της κατηγορίας,ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται τόσο στην πούδρα,όσο και σε διάφορα άλματα ή αν κάνεις και καμιά έφοδο σε κανα half-pipe δε θα πουν όχι.Ας το πούμε είναι τα big-mountain freestyle. Γενικά στα πέδιλα freestyle και big-mountain twin-tip μπορείς να τοποθετήσεις τη δέστρα και κάπως πιο προς την μέση του πεδίλου.Αυτό θα σε βοηθήσει σε spins ή αν πας/προσγειώνεσαι fakie(=με την όπισθεν).Αν όμως δε νοιάζεσαι τόσο πολύ για αυτά μπορείς να την τοποθετήσεις πιο πίσω-στην παραδοσιακή θέση ας το πούμε.Να ξέρεις πάντως ότι ακόμα και λίγα εκατοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αίσθηση. Αν θέλεις ένα πέδιλο για απάτητο δεν είναι καθόλου άσχημο,αλλά μην περιμένεις εντός πίστας να αποδίδει όπως τα αμιγώς carvοπέδιλα. Ρε εσυ zox αυτα που γραφεις τα διαβαζεις η τα φανταζεσαι????? 1.Ο <<αντιπαλος>> του Pocket rocket στην rossignol ειναι τα Bandit 3!!!! Ο αντιπαλος του Scratch ειναι τα TenEighty!!!!!!!!!! 2.που Διαβασες οτι την δεστρα την βαζεις εμπρος η πισω αναλογα εαν θελεις να κανεις πουδρα η Carve???? Παρε τα πεδιλα σου και κοιτα στην μεση απο τις δεστρες σου εχει μια Παυλα!Εκει σημαδευεις την μητρα και τρυπας το πεδιλο!!!!!! Ποτε δεν ξεφευγεις απο την παυλα αυτη!!! 3. Το Twin Tip δεν χρησιμευει για την πουδρα αλλα για να προσγιωνεσαι με την οπισθεν μετα το αλμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτα Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted January 30, 2005 Tα Scratch BC(=BackCountry) ανήκουν στην ΙΔΙΑ κατηγορία με τα Salomon Pocket Rocket.Είναι η κατηγορία fat twintip ή big-mountain twintip.Πέρα από τις ίδιες ακριβώς διαστασεις,έχουν το κοινό ότι είναι twin-tip. To B3 ,το οποίο έχει κι αυτό παραπλήσιες διαστάσεις ανήκει στην κατηγορία των fat freeride,τουλάχιστον σύμφωνα με τη Rossignol. Δεν αντιλέγω ότι θα πετύχεις και συγκριτικά που έχουν τα pocket rocket και τα Β3,όπως στο περιοδικό POWDER,που έχει στη ίδια ομάδα όμως ανακατεμένα twin-tip με "κανονικά".Στο συγκεκριμένο περιοδικό η κατηγοριοποίηση είναι λίγο περίεργη και ουσιαστικά δεν πρόκειται για συγκριτικό τεστ ,όσο για επιμέρους παρουσιάσεις.Αφού να φανταστείς τα κατηγοριοποιούν σύμφωνα για πόσο βαθιά πούδρα έιναι. Αν μπεις σε διάφορα sites ,όπως στο skiworldpress,θα δεις ότι υπάρχει ειδική κατηγορία στο συγκριτικό ως: BIG FAT TWINS,που εμπεριέχει τα BC και τα PR.Ενώ έχει άλλη κατηγορία για τα FAT HP,όπου είναι τα Β3. Επίσης στο site της Salomon τα PR δεν είναι στην κατηγορία freeride,αλλά στην freestyle.Για τα PR γράφει: "Take your new school style out of the park and hit those backcountry kickers with the original Pocket Rocket. Twin tipped with 90 mm width for smooth powder landings and the lightest powder rides. Featuring Spaceframe technology." Τα Β3 δεν είναι twin-tip ,ούτε φτιάχτηκαν με σκοπό τα κόλπα.Δεν αντιλέγω ότι το κοινό του περιβάλλον είναι η πούδρα,αλλά δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Επίσης αν μπεις στο Epicski http://forums.epicski.com/showthread.php?t=3421,θα δεις μια απόπειρα σύγκρισης αυτών των δύο.(BC-PR) Όταν "τόλμησα"και ξεστόμισα το "περιβόητο"...Τwin-tip για ατελείωτες πούδρες...δεν εννοώ ότι τo twin-tip εφευρέθηκε για να μπορούμε να πάμε στις πούδρες.Εννοώ ότι υπάρχουν twin-tip για πάρκο και twin-tip, που είναι και πιο φαρδιά όπως τα BC,που είναι ιδανικά για πούδρες(όχι γιατί είναι twin tip,αλλά επειδή είναι φαρδιά και μαλακά)... και προσθέτω για να επιχειρείς κόλπα με fakie landing εκτός πάρκου,που ναι θα συναντήσεις και πούδρες,τα fat twin tip είναι ανάγκη . Τα 1080(114--108) έχουν όντως για "αντίπαλο"τα Scratch FS(=FreeStyle)(110--103) Tα PR(122-90-115)έχουν όντως για "αντίπαλο"τα Scratch BC(=BackCountry)(122-90-115). Τα PR,τα SCRATCH BC,τα Head MadTrix Mojo,τα Atomic Sugar Daddy,τα Κ2 Seth Pistol ανήκουν στην κατηγορία fat twins Τα 1080,τα Scratch FS,τα Head MadTrix,τα Κ2 Public Enemy,τα Dynastar Trouble Maker,τα Atomic Tweak,τα ArmadaAR5 ανήκουν στην κατηγορία freestyle Tα Β3,τα Monster im103,τα Fischer Big Stix 10.6,τα Volkl Explosiv ανήκουν στην κατηγορία fat freeride. _____________________________________________________________ -Όσο για το θέμα τοποθέτησης της δέστρας πάνω στο πεδιλο σε παραπέμπω στο www.newschoolers.com στο forum που έχουν και κατά καιρούς γίνονται "μάχες" για μερικά εκατοστά,όσο αφορά το mounting bindings.Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια πιο κεντραρισμένη θέση βοηθά σε ορισμένα κόλπα όπως rails. Λέει ένας π.χ:"I have rossignol scratches and I mounted them 2cm foward of the suggested 'modern' mark. In other words, for park and pipe, the more foward the better. For powder, I would go back a little." Kαι του απαντάει ένα άλλος:"If you mount center it would be better for rails and 280's, 460's, and 640's." -Επιπλέον,στο Epicski θα βρεις επίσης ανάλογα θέματα,βέβαια λίγα αφορούν freestyle πέδιλα,αλλά κι εκεί υπάρχουν ανάλογα σχόλια. -Επιπλέον,στο site της Rossignol θα δεις στα BC το λεγόμενο 2 BOOT center. "2 Boot center • modern for pure freestylers • central for fakies • standard for more classic alpine sensations " Σε αυτό μπορεί να αντιλαμβάνομαι και λάθος,αλλά μου φαίνεται ότι περιγράφει διαφορετικές θέσεις τοποθέτησης,ανάλογα με τη χρήση. Δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί έχει τρεις περιγραφές,αλλα καταλαβαίνω ότι υπάρχει η στάνταρ θέση για "more classic alpine sensations",μια central για fakies και μια θέση "modern" για χρήση στο πάρκο.Το συνδιάζω όμως και με το τυπάκι από το φόρουμ του newschoolers και λέω δεν μπορεί κάτι τέτοιο θα παίζει. Το συνδιάζω και με αυτό που μου είχε πει κάποτε ένας γνωστός μου,ότι πήγε στον Κλαουδάτο,διάλεξε τα Scratch και τον είχε ρωτήσει σε ποια από τις δύο θέσεις να βάλει τις δέστρες.Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε μια τέτοια επιλογή και όχι μια fix θέση.Μου είπε ότι υπήρχαν δύο γραμμές η μία με λίγα εκατοστά διαφορά από την άλλη.Αυτός τις κεντράρησε βάση της πίσω γραμμής,γιατί τον συμβούλεψε ο πωλητής,ότι αφού δεν θα κάνει σε πάρκο,θα τον βόλευε καλύτερα.Αν μου έλεγε μπούρδες τι να πω.... Ειδικά όμως για το θέαμ των Scratch BC και το mounting position και τα boot centre look at:http://www.newschoolers.com/PHP/Forum/ReadTopic.php4?post_id=10088456&catid=8 -Επίσης,σε πολλά freestyle μοντέλα δε θα συναντήσεις μια μόνο γραμμούλα,αλλά περισσότερες.π.χ Κ2 PublicEnemy.Κάποιοι που προορίζονται να περάσουν αρκετή ώρα σε pipe ή park ίσως προτιμήσουν τη θέση προς το κέντρο του πεδίλου,ενώ όσοι θα περάσουν περισσότερο χρονο για ride μπορούν να επιλέξουν μια πιο πίσω θέση,που η κατανομή πλησιάζει το 55 εμπρός/45 πίσω.Θα διαβάσεις κι εσύ γνώμες που υποστηρίζουν ότι η central mount position βοηθά στο να πας/προσγειώνεσαι fakie,βοηθάει αρκετά στην ισορρόπία σε spins. Οπότε δεν τείθεται θέμα και περί θέσης δέστρας. Πότε έιπα:"οτι την δεστρα την βαζεις εμπρος η πισω αναλογα εαν θελεις να κανεις πουδρα η Carve????" Παναγίτσα μου..... Eίπα:"μπορείς να τοποθετήσεις τη δέστρα και κάπως πιο προς την μέση του πεδίλου.Αυτό θα σε βοηθήσει σε spins ή αν πας/προσγειώνεσαι fakie(=με την όπισθεν)." Στο newschoolers το διάβασα.Τη θέση της δέστρας τη συνέδεσα με το feeling σε spins-tricks και fakie ride,αλλά δεν είπα ότι "βάλε μπροστά ή πίσω τη δέστρα για να πας πούδρες ή για carve." Υπάρχει πάντως λογική,μιας και το αναφέρεις, στο ότι αν βάλεις λίγο πιο πίσω τη δέστρα θα σε βοηθήσει σε πούδρες(σε πέδιλα που δίνουν την επιλογή τοποθέτησης/μετακίνησης) όντως,ενώ στο carving υπάρχει ολόκληρη ιστορία,που πουθενά δεν αναφέρω.Γιαυτό λέω στην επόμενη πρόταση:"Αν όμως δε νοιάζεσαι τόσο πολύ για αυτά(=κόλπα,fakie klp) μπορείς να την τοποθετήσεις πιο πίσω-στην παραδοσιακή θέση ας το πούμε."(που υποτείθεται είναι πιο ιδανική για riding).H παραδοσιακή θέση είπαμε είναι ελαφρώς πιο πίσω από το 50-50 του μήκους του πεδίλου και όντως ορίζεται είτε από μια παύλα ή από κάποια βούλα ή γενικά κάποιο σημάδι. Στo site της Head π.χ για τη ρύθμιση θέσης της δέστρας που προσφέρει το railflex ,λέει για τις διαφορές στην αίσθηση ,ανάλογα με την εφαρμογή της δέστρας εμπρός ή πίσω.Η πιο πίσω τοποθέτηση ενδέικνυται για καλούς σκιέρ,ενώ όσο πιο μπροστά ,τόσο ενδείκνυται για πιο μέτριους.Η θέση της δέστρας ,ΝΑΙ,επηρεάζει την συμπεριφορά του πεδίλου και την άισθηση του ride και είναι αρκετά περίπλοκο ζήτημα που αξίζει να ψάξουμε. ____________________________________________________________ Οπότε έχουμε και λέμε: 1.Ο <<αντιπαλος>> του Pocket rocket στην rossignol ειναι τα Bandit 3!!!! Ο αντιπαλος του Scratch ειναι τα TenEighty!!!!!!!!!! To ξεκαθαρίσαμε και με το παραπάνω το θέμα της "αντιπαλότητας". 2.που Διαβασες οτι την δεστρα την βαζεις εμπρος η πισω αναλογα εαν θελεις να κανεις πουδρα η Carve???? ΑΚΥΡΗ παρατήρηση στο συγκεκριμένο post μου μιας και ποτέ δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο,τουλάχιστον όχι όπως το παρουσιάζεις Παρε τα πεδιλα σου και κοιτα στην μεση απο τις δεστρες σου εχει μια Παυλα!Εκει σημαδευεις την μητρα και τρυπας το πεδιλο!!!!!! (Οh yeah,δεν το 'χα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό,ουφφφφ!!!!!) Ποτε δεν ξεφευγεις απο την παυλα αυτη!!! Αναλύσαμε και το θέμα της θέσης και των "Παυλών" και λέμε ότι κάποια πέδιλα έχουν την επιλογή και άνω της μίας Παύλας... πάμε παρακάτω 3. Το Twin Tip δεν χρησιμευει για την πουδρα αλλα για να προσγιωνεσαι με την οπισθεν μετα το αλμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επίσης,άκυρη παρατήρηση μιας και ποτέ δεν υποστήριξα κάτι το αντίθετο προς αυτό που λες κι εσύ Αν λοιπόν,είμαι φαντασιόπληκτος,άλλο τόσο είναι και κάποια περιοδικά,sites,εταιρείες και κοινοί σκιέρ ανά τον κόσμο.Δεν έχω ανάγκη να πουλήσω φούμαρα ή να κάνω τον έξυπνο.Έχω το τεχνολογικό μικρόβιο μέσα μου(τι να κάνω) και μου αρέσει να ξεσκαλίζω κάποια θέματα εξοπλισμού.Όταν ,ίσως,ξεστομίσω κάτι που βασίζεται στην εμπειρία μου και όχι όσα έχω διαβάσει,ακούσει, το δηλώνω.Δεν διεκδικώ το ρόλο του παντογνώστη ή της αυθεντίας.Δόξα τω Θεώ υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που γνωρίζουν 100πλάσια από εμένα σε θέματα εξοπλισμού και με πολύ παραπάνω εμπειρία από εμένα.Αν κάνω κάποια λάθη,που επιμένω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω,συγχωράτε με ,αλλά ανθρώπινα είναι και για αυτό κάνουμε κα κουβέντα για ακούγονται αρκετές γνώμες ,να μαθαίνουμε κλπ.Ναι ,και μπορεί να παρερμηνεύσω και κάποια πράγματα ή οι πηγές μου να μην είναι έγκυρες,αλλά δεν συνηθίζω να λέω αυθαίρετα πράγματα,έτσι για να τα πω. Άηντε το κουράσαμε Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
cookmangr 0 Report post Posted January 30, 2005 Βασικα απο οτι βλεπω διαβαζεις πολλα περιοδικα!! Ποτε μην βασιζεσαι στις γνωμες των αλλων αλλα στην προσωπικη σου εμπειρια(το αναφερεις). Να ξερεις πως ενας καλος skier δεν βασιζεται στο πεδιλο αλλα στην εμπειρια του. Επειδη εχω αρκετα DVD με ski ενα 70% κατεβαινει τις πλαγιες με Pocket rocket αρα δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα τους με τα αλλα Freeride. Μην ξεχνας οτι οι εταιρειες βγαζουν μεγαλη γκαμα απο Πεδιλα για να πουλανε. Επειδη εχω τα Pocket rocket και τα δουλευω τρια χρονια τα πεδιλα εχουν την τελεια συμπεριφορα.Μπορουν κανουν απο γρηγορα slalom εως soussssssssss και απο πουδρες εως gs. και ακομα μπορουν να κανουν απο 5 ραμματα στο κεφαλι εως ριξη χιαστου και εσω πλαγιου. Οποιος ανεβει στο ελατοχωρι να ερθει να βρει τον Φωτογραφο.... Quote http://www.freewebs.com/greekradicals/ Share this post Link to post Share on other sites