Jump to content
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
Sign in to follow this  
Pant

Χ.Κ. Περτουλίου 2025-2026

Recommended Posts

Εναρξη λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου – Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Η νέα διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου ανακοινώνει με χαρά την επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν 2025-2026, το ερχόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλήρως οργανωμένες πίστες για σκι και snowboard, καθώς και σύγχρονες εγκαταστάσεις ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Μέχρι την έλευση των πρώτων χιονοπτώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον εναέριο αναβατήρα για βόλτα, να κάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως περιηγήσεις σε μονοπάτια στο δάσος Περτουλίου με άλογα, διαδρομές με γουρούνες και τοξοβολία, απολαμβάνοντας τη θέα και τη βόλτα στο βουνό, ενώ παράλληλα θα βρίσκονται σε λειτουργία τα Chalet στην βάση και στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου, τα οποία θα προσφέρουν ζεστή φιλοξενία, ροφήματα και ελαφριά γεύματα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου δεσμεύεται για ασφαλή και ποιοτική εμπειρία, με έμπειρο προσωπικό και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας την έναρξη της χειμερινής περιόδου και να ζήσετε αξέχαστες στιγμές στο μαγευτικό τοπίο του Περτουλίου.

 

pertouli2025.thumb.jpg.c4e537e248041eed894c3475beaaff92.jpg

Edited by Pant
  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ Σ.Ο.Χ.Τ.  Ήταν αρχές της δεκαετίας ΄80 όταν ο Σ.Ο.Χ.Τ. ξεκίνησε τις προσπάθειες κατασκευής Χιονοδρομικού Κέντρου στην περιοχή Περτουλίου. Κατατέθηκαν προτάσεις και μελέτες για λειτουργία πίστας και την εγκατάσταση σκι λιφτ που ήρθαν αντιμέτωπες με πολλά εμπόδια και δυσχέρειες. Οι προσπάθειες ήταν επίπονες, με εκτεταμένη προσωπική εργασία αλλά και οικονομική κάλυψη των αναγκών από συγκεκριμένα μέλη , με ίδιους πόρους.
Τελικά, το 1983 κατασκευάστηκε και λειτούργησε το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου χάρη στο όραμα των μελών του Σ.Ο.Χ.Τ.. Για την κατασκευή του διατέθηκαν προς τον Σύλλογο 3.000.000 δρχ. από την Νομαρχία, 50.000 δρχ από τον Δικηγορικό σύλλογο, 800.000 δρχ. από τα μέλη του Σ.Ο.Χ.Τ., καθώς επίσης συνέβαλλαν οικονομικά το Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Τρικάλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.
Το έτος 1988, ο Σ.Ο.Χ.Τ. προχώρησε στην παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου στην τότε Κοινότητα Περτουλίου και παράλληλα παραχώρησε δύο αναβατήρες, έναν μήκους 20 μέτρων και έναν μήκους 310 μέτρων, καθώς και το οίκημα του σαλέ, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ως αντάλλαγμα, η Κοινότητα Περτουλίου παραχώρησε στον Σ.Ο.Χ.Τ. το οίκημα (“σπιτάκι του Σ.Ο.Χ.Τ.”) ως χώρο εγκατάστασης του Συλλόγου μας για τις αθλητικές δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο.
Αρχές Νοεμβρίου του 2025 ο Σ.Ο.Χ.Τ. πληροφορήθηκε τη νέα κατάσταση πραγμάτων στο Χ.Κ. Περτουλίου και απέστειλε επιστολή στον Δήμο Πύλης για τη διατήρηση της παραχώρησης του κτιρίου στον χώρο του Χ.Κ. Περτουλίου στον Σύλλογο και αίτημα να κατοχυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο αίτημα δεν πέρασε ποτέ από Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις 7/1/2026 ο Σ.Ο.Χ.Τ. έλαβε ενημέρωση από την Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε. Πύλης ότι το συγκεκριμένο κτίσμα έχει κριθεί αυθαίρετο και θα κατεδαφιστεί στις 8/1/2026. Σε επικοινωνία που έγινε με τον κ. Ούτρα ενημερωθήκαμε ότι στο πλάνο νομιμοποίησης των κτισμάτων του Χ.Κ. που έγινε το 2017, το οίκημα του Σ.Ο.Χ.Τ. ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε για νομιμοποίηση. Η πληροφορία αυτή ΔΕΝ κοινοποιήθηκε ποτέ στον Σύλλογο μας. Από τη σειρά πέντε κτισμάτων, το μοναδικό κτίσμα για το οποίο δε ζητήθηκε από τον Δήμο Πύλης νομιμοποίηση ήταν το «Σπιτάκι του Σ.Ο.Χ.Τ».
Στις 8/1/2026 πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση του κτίσματος παρουσία Αντιδημάρχου Πύλης, από μηχάνημα του Δήμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου που διαχειρίζεται ιδιώτης.
Στο σημείο αυτό, είναι αναγκαίο να αναφερθεί ότι από τη σειρά των πέντε κτισμάτων, το μοναδικό καλαίσθητο και αισθητικά εναρμονισμένο με το περιβάλλον ήταν το «Σπιτάκι του Σ.Ο.Χ.Τ.»
Ο Σ.Ο.Χ. Τρικάλων αποτελεί τον ιδρυτή και θεμελιωτή του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου, με αδιάλειπτη και καθοριστική συμβολή τόσο στη κατασκευή όσο και στη λειτουργία και ανάδειξή του διαχρονικά. Ο ρόλος του Συλλόγου υπήρξε ιστορικός και θεσμικός, καθώς λειτούργησε ως ο βασικός φορέας που εισήγαγε, ανέπτυξε και εδραίωσε τη χιονοδρομία στην περιοχή.
Μέσα από πολυετή δράση, εθελοντική προσφορά και συνεχή παρουσία, ο Σ.Ο.Χ.Τ. συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των χιονοδρομικών αθλημάτων, στη διάδοση της ορεινής δραστηριότητας και στη συνολική κοινωνική και οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής του Περτουλίου. Η ιστορική αυτή προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο και αδιαμφισβήτητο μέρος της ταυτότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Πύλης για τη συμβολή του σε μια πράξη που επιχειρεί να αποκόψει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου από την ίδια του την ιστορία, διατηρώντας την προσδοκία ότι η απόφαση αυτή θα επανεξεταστεί και ο χώρος θα αποκατασταθεί προς όφελος της ιστορικής συνέχειας και της συνεργασίας.

 

FB_IMG_1767964557787.jpg

  • Thanks 1
  • Confused 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από τρία χρόνια μια καλή εξέλιξη! 

Pert260119.jpg.f0f76732d881eef0a6a3b4b8a3c3d124.jpg

  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΧΚ Περτουλίου. Το μοναδικό ΧΚ της Ελλάδας; της Ευρώπης; του πλανήτη;   όπου η καρέκλα πηγαίνει πιο αργά από το 30μετρο baby.  Πιο αργά κι από τον Φλέγκα.😁

Για  (πολύ καλή) καφετέρια με λιφτ, καλά είναι. Δεν ακουσα να διαμαρτύρεται κάποιος.

Τον ορειβατικό εξοπλισμό πήγα να δοκιμάσω, πολύ καλή εμπειρία.

Edited by Pant
  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Pant said:

ΧΚ Περτουλίου. Το μοναδικό ΧΚ της Ελλάδας; της Ευρώπης; του πλανήτη;   όπου η καρέκλα πηγαίνει πιο αργά από το 30μετρο baby.  Πιο αργά κι από τον Φλέγκα.😁

Για  (πολύ καλή) καφετέρια με λιφτ, καλά είναι. Δεν ακουσα να διαμαρτύρεται κάποιος.

Τον ορειβατικό εξοπλισμό πήγα να δοκιμάσω, πολύ καλή εμπειρία.

Δηλαδή μέχρι να ανέβεις έχει κλείσει το χιονοδρομικό ;

Πιο αργά και από τον  Φλέγκσ δεν υπάρχει....

Δηλαδή το Πισοδέρι πάει με υπερηχητική; 


<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου είπανε ότι κάνει 15 λεπτά. Είναι 1000μ νομίζω. 1.1 m/sec. Παλιά ανέβαινες σε 10.


Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αντίθεση με τους απέναντι (Πήλιο), ενα 20ποντο έριξε και ο ιδιώτης το ανοιξε, όπως όριζε κσι η σύμβαση παραχώρισης. Χιόνι δεν είχε για εβδομάδες αλλά το κέντρο λειτουργούσε με άλλες δραστηριότητες. Μάλλον είναι το μοναδικό ΧΚ με πραγματική 12μηνη λειτουργία.

  • Like 1

Practice makes perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο ενοικιαστής είναι το σωστό . 

Σε καλά ελληνικά ο μισθωτής. 

Είναι εύκολο με αυτό το καθεστώς να κάνεις και προσλήψεις ακόμα και με Εργάνη . Άλλωστε μιλάμε για ΣΚ . Μέχρι να σε ελέγξουν , έκλεισες πάλι. 

Σε ανώνυμες , δημοτικές κλπ υπάρχει ένα ζόρι . Για αυτό άλλωστε βάζουν τις εργολαβίες . Εσύ προβάλεις ασπιλος και η  εργολαβία μαστιγώνει τους μαύρους . 

Γνωστή ιστορία , όχι μόνο στην Ελλάδα . 

 

 

Screenshot_2026-03-22-06-06-18-860_com.android.chrome.jpg

Edited by vro

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...