stef 0 Report post Posted February 11, 2005 Πως μετατρεπουμε την ταχυτητα του αερα (snow forecast) σε μποφορ ? Γιατι Κυριακη καλαβρυτα βλεπω 45km/h.. Tzifos ..? Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Report post Posted February 11, 2005 OK GOT IT ! http://www.bom.gov.au/lam/glossary/beaufort.shtml Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 11, 2005 http://www.wetteronline.de/windrpopup.html Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
geoxk 0 Report post Posted February 11, 2005 μια μαλον σχετικη απορια. ποσο μεταβαλεται η θερμοκρασια απο την ταχυτητα του αερα? αν π.χ. σε απνοια εχουμε θερμοκρασια 0 βαθ. C, ποσο θα κατεβει η θερμοκρασια αν αρχισουν ανεμοι 30 χλμ.? υπαρχει καπου καποιος πινακας? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 11, 2005 Ο παρακατω πινακας σε παλαιοχριστιανικες μοναδες θα σε διαφωτισει. http://www.nws.noaa.gov/om/windchill/windchill.gif Το mph = 1,609 km/h To F = 1,8 C + 32 n C = (F-32)/1,8. Για επεξηγησεις http://www.weatherimages.org/data/windchill.html ¨Και επειδη το προλαβα: http://www.msc-smc.ec.gc.ca/education/wind..._e_bestview.GIF Σε χμ και C. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jokey 126 Report post Posted February 11, 2005 μια μαλον σχετικη απορια. ποσο μεταβαλεται η θερμοκρασια απο την ταχυτητα του αερα? αν π.χ. σε απνοια εχουμε θερμοκρασια 0 βαθ. C, ποσο θα κατεβει η θερμοκρασια αν αρχισουν ανεμοι 30 χλμ.? υπαρχει καπου καποιος πινακας? Πρέπει να γνωρίζεις το ποσό της υγρασίας που περιέχεται στη μάζα αέρα που σε ενδιαφέρει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted February 17, 2005 αγαπητοί φίλοι, ελπίζοντας να βοηθήσω καταθέτω και εγώ λίγα λιανά συμπερασματα μου, 1)Η ταχύτητα του αέρα επηρεάζει την θερμοκρασία, που αισθάνεται , μόνο ένα σώμα που περιέχει υγρασία, η οποία υγρασία με την βοήθεια του ανέμου τείνει να εξατμιστεί χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του σώματος. (βλέπε μηχανισμό ψύξης σώματος με την εφύδρωση). Δηλ. ένα σιδερικό είτε φυσάει είτε δεν φυσάει δεν χαμπαριάζει διαφορά θερμοκρασίας, ένα χέρι όμως (γενικότερα η ανθρώπινη επιδερμίδα) όσο πιο πολύ φυσάει, τόσο πιο πολύ στεγνώνει ψυχόμενη. (αυτό νομίζω είναι το wind chill ,όπου η θερμοκρασία εξαρτάται απο την ταχύτα ανέμου, υπάρχει σχετικός πίνακας που συσχετίζει θερμοκρασία-ταχύτητα ανέμου-wind chill) 2.) Μποφώρ είναι μονάδα μέτρησης πίεσης (η Διαφορά πίεσης γεννά τον άνεμο=μετατόπιση αέριας μάζας). Χλμ/ ώρα είναι μονάδα μέτρησης ταχύτητας άτυπα υπάρχει μια αντιστοιχία 1 μποφώρ= περίπου 10 χλμ./ώρα ταχύτητα ανέμου ΠΔ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 17, 2005 Καλημερα σε ολους, Αχ κυριε Δριβα, δουλειες μου ανοιγετε και δουλευει το εργοταξιο σημερα. Κατ' αρχην, για το θεμα του Wind Chill, σε γενικες γραμμες ειστε σωστος, εχω βρει κατι links για το θεμα, αλλα δεν τους εχω προχειρους. Επειδη το θεμα ειναι σημαντικο, για προβληματα κρυοπληξιας (δεν ειμαι σιγουρος ισως και κρυοπαγηματων) αξιζει τον κοπο να διαβασουμε ωρισμενα ιατρικα αρθρα, για να μπορουμε να αναγνωρισουμε τον κινδυνο οταν μας πλησιαζει. Στο εγγυς μελλον... υπάρχει σχετικός πίνακας που συσχετίζει θερμοκρασία-ταχύτητα ανέμου-wind chill) Απο το προηγουμενο post μου ο σχετικος πινακας ειναι Δευτερον, η κλιμακα Μποφωρ δημιουργηθικε για τους ναυτικους (το 1806) και ειναι συνδεδεμενη με το κυμα που δημιουργειται στην ανοικτη θαλασσα (τελειως εμπειρικη) και οχι τοσο γραμμικη. http://www.r-p-r.co.uk/beaufort.htm Μμμ, δεν κατεβαινει η σελιδα στην καταχωρηση, τελος παντων, καντε κλικ στο συνδεσμο. Οταν εφευρεθησαν τα ανεμομετρα, δημιουργηθηκε μια αντιστοιχια με τον ανεμο, η οποια προστεθηκε οπως φαινεται στον πινακα (υπαρχουν και αλλες λεπτομερειες, ταχυτης ανεμου στα 10μ υψος..αλλα το παρατραβαμε). Κυριε Δριβα, διαβαζω παντα τα γραφομενα σας, και παιρνω την ευκαιρια να σας συγχαρω για τη δουλεια αλλα και την εν γενει παρουσια σας. Καποια μερα θα μας δωθει η ευκαιρια να τα πουμε απο κοντα. Φιλικα Μακης Μ Quote Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted February 23, 2005 φίλε makiM, σε περιμένουμε να τα πούμε. Χαίρομαι όταν θυμάμαι και λίγο Φυσική ....(δεν είναι και άσχημο να μπορείς να παίζεις μεταξύ μπακαλικής και επιστήμης, μεταξύ καθημερινότητας και θεωρίας) πδ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jokey 126 Report post Posted February 23, 2005 αγαπητοί φίλοι, ελπίζοντας να βοηθήσω καταθέτω και εγώ λίγα λιανά συμπερασματα μου, 1)Η ταχύτητα του αέρα επηρεάζει την θερμοκρασία, που αισθάνεται , μόνο ένα σώμα που περιέχει υγρασία, η οποία υγρασία με την βοήθεια του ανέμου τείνει να εξατμιστεί χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του σώματος. (βλέπε μηχανισμό ψύξης σώματος με την εφύδρωση). Δηλ. ένα σιδερικό είτε φυσάει είτε δεν φυσάει δεν χαμπαριάζει διαφορά θερμοκρασίας, ένα χέρι όμως (γενικότερα η ανθρώπινη επιδερμίδα) όσο πιο πολύ φυσάει, τόσο πιο πολύ στεγνώνει ψυχόμενη. (αυτό νομίζω είναι το wind chill ,όπου η θερμοκρασία εξαρτάται απο την ταχύτα ανέμου, υπάρχει σχετικός πίνακας που συσχετίζει θερμοκρασία-ταχύτητα ανέμου-wind chill) 2.) Μποφώρ είναι μονάδα μέτρησης πίεσης (η Διαφορά πίεσης γεννά τον άνεμο=μετατόπιση αέριας μάζας). Χλμ/ ώρα είναι μονάδα μέτρησης ταχύτητας άτυπα υπάρχει μια αντιστοιχία 1 μποφώρ= περίπου 10 χλμ./ώρα ταχύτητα ανέμου ΠΔ Κύριε Δρίβα δεν χαμηλώνει η θερμοκρασία απλά για την εξάτμιση χρειάζεται ένα ποσό θερμότητας όπου και μεταφέρετε από το σώμα μας στην υγρασία ώστε αυτή να εξατμιστεί . Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί το αντίστροφο εκτός αν χρησιμοποιηθεί ειδική μηχανή και δαπανηθεί ενέργεια . Και το σιδερικό θα χαμπαριάσει , ΑΛΛΑ για να μετρήσεις τη μεταβολή αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε τον λεγόμενο συντελεστή θερμικής μεταβίβασης , ο οποίος βέβαια και αυτός δεν είναι σταθερός και επηρεάζετε από το είδος του ρευστού ( υγρό ή αέριο ) , από την ταχύτητα του ρευστού , από το είδος της ροής ( με στροβιλισμό ή χωρίς ) , από την κατάσταση της επιφανείας του στερεού και από την διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ στερεού και ρευστού. Με λίγα λόγια πιάσε το αυγό ……. Ρε τι με βάζετε και ψάχνω Quote Share this post Link to post Share on other sites