Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
atsakis

HEAD i XRC 800

Recommended Posts

Κατ' αρχήν θα ήθελα να πω οτι είμαι νέο μέλος και βρήκα αυτό το site ψάχνοντας κριτικές για σκι. Μετά το σύντομο πρόλογο, ας περάσω και στην ουσία:

Θα ήθελα κάποια γνώμη για τα σκι HEAD i XRC 800.

Το δικό μου επίπεδο είναι 7-8, ύψος 1,75 και 75 κιλά.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς; Το σύστημα intelligence της HEAD δουλεύει ή είναι απλώς κάτι που απλώς βοηθάει τις πωλήσεις;

Το αν αποδίδει το intelligence είναι κάτι που μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο αν δοκιμάσεις το ίδιο πέδιλο με ή χωρίς το σύστημα.Οπότε μάλλον αδύνατο.Πάντως το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο(πανω στο οποίο δουλεύει το intelligence) δεν είναι κάτι τόσο πρωτοποριακό στην εφαρμογή του και εννοείται έχει ξεπεράσει το πειραματικό στάδιο προ πολλού.Οπότε δεν μπορώ να αμφισβητήσω,ότι όντως το σύστημα δουλεύει.Άλλο δουλεύει και άλλο αποδίδει,βέβαια.

Η Head βγάζει κάποια μοντέλα της με ή χωρίς το chip,το οποίο υποστηρίζει ότι βελτιστοποιεί την απόδοση του intelligence.Σε αυτό μπορείς να κάνεις δοκιμή και να δεις αν όντως ισχύει ή απλά είναι φούμαρα.

Εξάλλου κάθε εταιρία έχει τα super duper συστήματα για τα οποία πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία αν όντως αποδίδουν ,όσο διαφημίζονται.Όπως και να έχει το πράγμα δουλεύει ,είτε όχι το intelligence η Head βγάζει τουλάχιστον αξιόλογα πέδιλα.

Επίσης,αν μπορούσαμε να πούμε ένα χαρακτηριστικό της μάρκας ανεξαρτήτου μοντέλου θα ήταν η σταθερότητα.Έχω τα Head monster im 75 και έχω μείνει υπερ,υπέρ-ικανοποιημένος,γιατί πραγματικά κάνει όσα θέλω και άλλα τόσα.Τώρα αν όντως αποδίδει το intelligence δεν ξέρω,αλλά δε με καίει κιόλας.

Τα ixrc 800 είναι ο μικρός αδελφός των 1100.Αν είσαι 7-8 επίπεδο θα σου πρότεινα τα 1100.Σε αυτά υπάρχει η κανονική έκδοση,ας το πούμε, με το chip inelligence το οποίο έχει πάρει άψογες κριτικές και υπάρχει και το 1100 sw(=sandwitch),το οποίο έχει ένα πιο εξειδικευμένο μάλλον gs hardcore χαρακτήρα.Τα 800 πάντως στην κατηγορία τους όχι ότι δεν είναι καλά ,αλλά σε κάποια τεστ χαρακτηρίστηκαν ως μαλακά,παραπάνω ίσως από ότι θα περίμεναν,και δεν είχαν το τίναγμα που απιτούταν για να μπει στις πρώτες θέσεις.Το 1100 πάλι χαρακτηρίστηκε ως ένα κορυφαίο all-around τόσο για πίστα ,αλλά και για κάποιες περιπέτειες στο εκτός ελαφρού τύπου.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Φίλε atsakis τα HEAD όλα με χαρακτησισμό i στην ονομασία τους ( IC 160-300, iSL, iXRC κλπ κλπ) περιέχουν τις "έξυπνες ίνες" (inteligence fibers) οι οποίες βάσει του πιεζοηλεκτρικού φαινομένου μεταβάλουν την σταθερότητα του πέδιλου ( πολύ χοντρική περιγραφή) αναλόγως τις συνθήκες του χιονιού. Στα κορυφαία μοντέλα κάθε σειράς (iC300, iXRC 1100 , iSL ) υπάρχουν και οι εκδόσεις με το chip όπου η παραγόμενη ενέργεια από τις ίνες ενιχύεται κατά 7 φορές και εντείνει ακόμα περισότερο την μεταβολή της σταθερότητας. Αυτά κατά τα λεγόμενα της Head. Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά . Δεν έχουν διαπστωθεί τέτοιες τρομακτικές διαφορές που να δικαιολογούν την επιπλέον τιμή των τσιπάτων. Όπως κι εσύ υπέθεσες το όλο θέμα είναι marketing-στικο για παραπάνω πωλήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα αληθινά κορυφαία μοντέλα της εταιρίας ,τα RD(= Race Department) iSL RD iWC RD δεν έχουν το τσιπ, έχουν όμως sandwich κατασκευή η οποία έχει αποδείξει την ανωτερότητα της.

Και για να μην περεξηγούμαι ως αντι-haed-ικός . Κι εγώ έχω τα Head iSL και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή αυτή . Προσωπικά δεν θα έδινα ούτε cent παραπάνω για να πάρω την τσιπάτη έκδοση αλλά θα αγόραζα με κλειστά μάτια ( σε 1-2 χρόνια όχι ακόμα ) τα iSL RD.

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

To intelligence εστιάζει στην στρεπτική ακαμψία του πεδίλου.Για περισσότερες πληροφορίες στο site της Head.

p1sst.jpg

Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το

117/66/101 iXrc800

ειναι ενα σκι που θα το γλεντησεις στο βουνο και θα σου κανει τα χατηρια στη πιστα (ακτινα γυρω στο 14μ) αλλα θα βγεις και εκτος χωρις να το πολυ σκεφτεις, με τα 75 σου κιλα δε θα σου φανει τοσο μαλακο πιστευω.

119/64/102 iSL

Το ιSL ειναι ενα σκληρο δυστροπο σκι το οποιο το δοκιμασα στο Παρνασσο σε ολα τα terrain μεχρι και σε 40 ποντους τουλαχιστο πουδριτσα,

Εκανα μαζι του μια ημερα και ο ιδιοκτητης τους δε ηθελε να μου δωσει πισω τα all around σκι μου απο τη χαρα του. Εννοωντας οτι σε θελει γυμνασμενο και αποφασισμενο να τα δωσεις ολα για να το ευχαριστιθεις, καρβαροντας στο οριο σου και εχοντας πολυ καλη τεχνικη για το βγαλεις εκτος αξιοπρεπες. Για να αποδοσει το σκι θελει χιλιομετρα, πολλα χιλιομετρα αλλα οταν ξεκινησει να στριβει το 64χιλιοστα στη μεση βγαζει παπαδες.

116/68/100 iXRC1100

Το 1100 ειναι πιο all around απο το 800αρι

θα το ηθελα με +2 χιλιοστα σε ολα τα sidecut. Αλλα ειναι και αυτο που θα αγοραζα απο τα 3. Μιας και ειναι σαφως ανωτερο στο εκτος πιστας και μου φαινεται οτι ταιριαζει καλιτερα στα χιονια μας.

Τα chip,accelarator,power boost, kai αλλα λαμπακια που ειχαν πχ κατι Κ2 ειναι για μενα θεμα μαρκετινγκ.

Τη τιμη τα βρηκες 800αρια? Ο κυριος αντιπροσωπος ειναι ο Παπαθανασιου πριν φτασεις Παρνασσο. Ο Donmeli πρεπει να εχει τηλεφωνο του να ρωτησεις και εκει για τιμες.

Τα chip,accelarator,power boost, kai αλλα λαμπακια που ειχαν πχ κατι Κ2 ειναι για μενα θεμα μαρκετινγκ.

Δεν διαφωνώ,αλλά ξεχάσανε να βάλουν κάτι.......

SPEED LIMIT :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

p1sst.jpg

Ο Nickel τα είπε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Απλά να ξεκαθαρίσω ότι τα iSL δεν τα ανέφερα συγκριτικά με τα iXRC είναι τεκλείως διαφορτκής χρήσης πέδιλο και πρέπει να είσαι αποφασισμένος για το τι σε περιμένει και το τι θέλεις. Η παρατήρησή μου έιχε να κάνει με την χρηστικότητα του chip έναντι της κατασκευής sandwich.Αν ο φίλος atsakis όπως λέει βρίσκεται στο επίπεδο 7-8 και διαθέτει κάτι παραπάνω ίσως το XRC 1100 sandwich να είναι μια καλή επιλογή γι αυτόν .

ΥΓ Ένας ακόμα λόγος που δεν θα έδινα λεφτά για ένα τσιπάτο πέδιλο είναι ότι δεν έχει ακόμα βγεί anitvirus/firewall για ski. Φαντάζεσαι να κολλήσεις ιό και να πηγαίνεις αλλού εσύ κι αλλού το πέδιλο :lol::lol:

Αλήθεια στο curling ντοπάρονται?

@Νickel: Τα σκι τα βρήκα 350 ευρώ, αλλά είναι τεστ, δεν είναι καινούργια.

Επειδή είμαι από Θεσσαλονίκη, ο Παρνασσός δεν βολεύει ιδιαίτερα.

Θα ήθελα να πάρω και εγώ τα 1100, αλλά η τιμή τους είναι απαγορευτική για την τσέπη μου.

@zox: Το πως δουλεύει το σύστημα το είδα στο site της Head, απλώς ήθελα πιο πολύ να μάθω αν στην πράξη ο σκιέρ καταλαβαίνει κάποιο πλεονέκτημα. Όπως πολύ σωστά είπες, αυτό μπορεί να γίνει μόνο δοκιμάσει κανείς το ίδιο σκι με ή χωρίς το σύστημα (πρακτικά αδύνατο).

Μια που η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή στο ερώτημά μου, λέω να το προχωρήσω λίγο. Σκέφτομαι ακόμα το SX-9 ή 10 της Atomic και το iC300 (με το chip) της Head. Το iC300 είναι περσινό ή προπέρσινο, ελαφρά μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση. Το SX-10 είναι σίγουρα πιο ακριβό, οπότε θα έδινα τη διαφορά μόνο αν πιστέψω ότι αξίζει τη διαφορά.

Το SX-9 μου φάνηκε υπερβολικά "λίγο" για επίπεδο 7-8. Για επίπεδο 4-5-6 θα έλεγα πολύ καλό αλλά γκάζια σε πίστα θα κρύβει πολλές αδικαιολόγητες τούμπες και πιστεύω θα σου φανεί μαλακό.

Σε άλματα αρκετά καλό με απόσβεση και δυνατότητα για παιχνίδι λόγο του ότι είναι ελαφρύ

Το SX-10 το φόρεσα σε πίστα και μου φάνηκε άψογο. Δυναμικό, όσο σκληρό πρέπει, να σηκώνει πολλά γκάζια χωρίς αστάθειες και σε μπριζώνει να γέρνεις πολύ αφήνοντάς το να καθαρίσει για σένα.

Σε άλματα πάρα πολύ σταθερό και με απόσβεση αλλά δε νομίζω να σηκώνει πολλά κόλπα λόγο βάρους.

Απλά μη ξεχνάμε ότι και τα δυο πέδιλα δεν είναι all-around αλλά πέδιλα για skicross. Πάντα υποτίθετε ότι κάνουν όλες τις δουλειές αλλά υπάρχουν και πέδιλα που κάνουν όλες τις δουλειές καλύτερα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

αλλά σε καλή κατάσταση.

Αυτο ειναι κατι που κρυβει μεγαλη παγιδα, εχω δει αχρηστο σκι αλλα τα γραφικα και ο πατος με της ακμες τελεια, αγρατζουνιστα, μεσα το ενα σκι ειχε "δυαλισει" και ηθελε εμπειρο ματι και επεξεργασια για να το καταλαβεις.

Με 350- ευρω αυτην την εποχη παιρνεις κορυφαια σκι και καινουρια!

280 ευρω περιπου τα RX8 Fischer και με τα 70 πληρωνεις της βενζινες για Αραχωβα :wink:

ή τα smove 11.1 παλι fischer

με 400/450 περιπου ευρω παιρνεις τα RX6/RX8 και τα airfreestyle (για πουδρα και αλματα) παλι Fischer.

350 για μεταχειρισμενα δεν επαιρνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Με 280 τα RX8 :lol::evil::evil:

Ελπιζω να εννοεις μεταχειρισμενα αλλιως δεν το γλιτωνω το εγκεφαλικο

Φιλικα

ΜακηςΜ

@Nickel: Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν το σκι είναι διαλυμένο από μέσα;

Πάντως για να έχει διαλυθεί από μέσα θα πρέπει από έξω τουλάχιστο να είναι επισκευασμένο.

Το συγκεκριμένο πέδιλο το φόρεσα, αλλά δεν το έχω συγκρίνει ούτε με τα Atomic, ούτε με τα Fischer. Μεταξύ των Head και των Fischer εσύ προτείνεις το δεύτερο; Από reviews σε ξένα site θα έλεγα οτι τα Head τα παρουσιάζουν λίγο καλύτερα.

Πιστεύω οτι η τιμή μπορεί να κατεβεί ακόμα 50 ευρώ, αλλά παρακάτω δεν νομίζω. Εγώ νόμιζα ότι ήταν καλή η τιμή, ειδικά όταν τα SX-9 κάνουν καινούργια 400-450 ευρώ (με τιμές τέλους σαιζόν) και είναι μάλλον κατώτερα από τα 800αρια.

Για 20 ευρώ δεν βλέπω λόγο να κατεβώ Αράχωβα, για 70 όμως δεν το αποκλείω.

Πάντως για να έχει διαλυθεί από μέσα θα πρέπει από έξω τουλάχιστο να είναι επισκευασμένο

οχι μπορει να ειναι απλος στραβο.

Ολες οι εταιριες εχουν πολυ καλα σκι, η συγκριση η head εχει καλιτερα σκι απο την Ατομικ ή τη Fischer ειναι αστοχη.

Διορθωση να σωσουμε και το Μακη (breath in breath out), 280 εχουν τα RX6 τα RX8 εχουν 360 :oops:

Συγνώμη, δικό μου λάθος. Ενοούσα τα συγκεκριμένα Head. Fischer, Atomic.

Δηλαδή τα XRC 800, RX8 και SX9 αντίστοιχα.

αλλά σε καλή κατάσταση.

Αυτο ειναι κατι που κρυβει μεγαλη παγιδα, εχω δει αχρηστο σκι αλλα τα γραφικα και ο πατος με της ακμες τελεια, αγρατζουνιστα, μεσα το ενα σκι ειχε "δυαλισει" και ηθελε εμπειρο ματι και επεξεργασια για να το καταλαβεις.

Με 350- ευρω αυτην την εποχη παιρνεις κορυφαια σκι και καινουρια!

280 ευρω περιπου τα RX8 Fischer και με τα 70 πληρωνεις της βενζινες για Αραχωβα :wink:

ή τα smove 11.1 παλι fischer

με 400/450 περιπου ευρω παιρνεις τα RX6/RX8 και τα airfreestyle (για πουδρα και αλματα) παλι Fischer.

350 για μεταχειρισμενα δεν επαιρνα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν υπαρχουν RX8 ουτε για δειγμα,εδω και πολυ καιρο φιλε Nickel...

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...