samis 0 Report post Posted November 6, 2005 Χρειάζομαι την Βοήθεια σας. Ξεκίνησα πέρσι με το snowboard και λέω φέτος από το να νοικιάζω εξοπλισμό να πάρω δικό μου. Είμαι 180 74 κ και φοράω 44-45 nr μπότες. Πόσο θα μου κοστίσει ο εξοπλισμός περίπου και τι προτείνετε σε έναν αρχάριο :oops: Να ειναι οικονομικα και ας είναι περσινά μοντέλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 7, 2005 Άμα κοιτάξεις στο www.blue-tomato.at θα βρεις εξοπλισμό στα μέτρα σου, ακόμα και περσυνά ή/και testboards που είναι και πιο φτηνά. Από φετινά, έχουμε και λέμε: F2 Sonic 160 Burton Clash 158 (ή 161) Νitro Revolt 158 (είναι midwide σανίδα, την πέρνεις αν δεις ότι χρειάζεσαι μεγάλη μπότα), Nitro T1 159 Αλλά πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία όπως π.χ. το στυλ σου (freeride ή freestyle), τα παραπάνω σανίδια είναι all mountain επιλεκτικά Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
samis 0 Report post Posted November 7, 2005 ευχαρηστω για της πληροφοριες σου μπορώ να παραγγείλω online? Αλλά πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία όπως π.χ. το στυλ σου (freeride ή freestyle), μια βοηθεια εδω περα? δηλ τι ενοεις? Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 7, 2005 Κοίτα, υπάρχουν διάφορα στυλ στο snowboard. Freeride σημαίνει ελεύθερη κατάβαση, σε πίστα, εκτός πίστας, σε πούδρα και οδηγεί στο freecarve όπου στρίβεις δυναμικά με πλαγιολισθήσεις και με τις ακμές της σανίδας. Freestyle σημαίνει κάνω κόλπα στον άερα ή/και στο έδαφος. Πετάγεσε από άλματα και κάνεις κόλπα με περιστροφές κπλ... Τεσπά, μάλλον στο επίπεδό σου χρειάζεσαι μια all mountain σανίδα. Έτσι λέγονται η σανίδες που κάνουν και στις δυο κατηγορίες. Online μπορείς να παραγγείλεις είτε με πισωτική, είτε με τραπεζικό έμβασμα, είτε με αντικαταβολή. Το link που έδωσα είναι πολύ καλό online κατάστημα και με καλές τιμές. Και σου έρχονται το πολύ σε 7 μέρες! Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
samis 0 Report post Posted November 7, 2005 ε ναι σιγουρα ειπαμε αρχαριος ευχαρηστω και παλι Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikroulis 0 Report post Posted January 27, 2006 Επειδή είμαι και εγώ νέος στο αθλημα (1 μήνα ) περίπου δεν ξέρω τι μήκος να έχει το σανίδι. είμαι 90 και κάτι κιλά :-) μου πρότιναν ένα σανίδι 1.62 φοράω 44 no μπότα εσείς τι λέτε;;;;;;;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted January 28, 2006 Το υψος σου? Ισως χρειαζεσαι κατι σε wide συμφωνα με τα κιλα σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted January 28, 2006 162-163 είναι καλό για allaround, συμφωνώ. Δεν χρειάζεσαι wide ούτε μακρύτερο. Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
mikroulis 0 Report post Posted January 29, 2006 το ύψος μου είναι 1,85 περίπου. ευχαριστώ για τις απαντήσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bictor 0 Report post Posted February 26, 2006 kalispera paidia..eimai kainourgios kai sto forum alla kai sto snowboard..exw kanei mia fora mono alla tha asxolithw genika kai lew na glitwsw ta lefta apo to nikiasma e3oplismou...tha ithela na mou peite tis diastaseis tis sanidas pou prepei na parw eimai 1.88 72Kg (eimai ligo leptos.. ) kai ti marka tha protinate ktl...mallon tha ta parw apo ton net ton e3oplismo gia pio ftina..thelw mexri 350e!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted February 26, 2006 Crazy Creek απο τα Intersport...αλλωστε δεν εχεις και πολλες επιλογες με τοσο χαμηλο budget... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bictor 0 Report post Posted February 27, 2006 δηλαδη ποσο πρεπει να δωσω για να παρω κατι καλο?οχι το καλυτερο αλλα κατι να κρατησει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted February 27, 2006 (edited) Καλημέρα snowboarders, Σας γράφω απο τη Κωνσταντινουπολη οπου θα μείνω για κανα χρόνο και κατι ακομη μέχρι να επιστρέψω μονίμως ξανά στην Ελλαδάρα. 1 - Πήγα για 2 μέρες σενα χιονοδρομικό εδώ ώστε να κάνω για πρώτη φορά snowboarder. Τα πήγα σχετικά καλά αλλά είχα πρόβλημα με την μπότα γιατί έβαλα 42νούμερο (θέλωντας να πετύχω καλή πίεση γύρω απο το πόδι αλλά στα φρεναρίσματα είχα παρα πολλές ενοχλήσεις στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών νοιώθοντας μεγάλη πίεση μπροστά (μπότα μπάρτον). Λογικά αυτο σημαίνει ένα νούμερο μεγαλύτερο ? 2- Σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο εξοπλισμό.΄Ενας εκεί που νοικιάζει snowboard (καλό άτομο),είχε σε 43αρι ενα σχεδον καινουργιο ζευγαρι μπαρτον ( μια χρήση πριν ) (κοκκινο-μαυρο) στις 380 λίρες (290ευρω). Συμφερει αυτη η αγορά? Είδα στο www.blue-tomato.at οτι υπαρχουν και μπαρτον με 200ευρω καινουργιες, οποτε η προσφορα του κυρίου στην μποτα κρινεται καλη ? 3- Και απο σανίδες σε καινουργιες εχει μονο drago & trans καθωτι οι μπαρτον ειναι πολυ ακριβες και ετσι και εγω προτιμω να δωσω περισσοτερα λεφτα σε μποτες. Η τρανς ή ντραγκο ειναι καλη για έναν αρχαριο ? Ειμαι 1.75 και 68κιλα με freeride ύφος .. Μια σανίδα 156 εκατ. ειναι η καταλληλη? 4- Δεστρες σε τι να κοιταξω? 5- Το www.blue-tomato.at ειναι αξιέμπιστο ? Μαγαζί στην Αθήνα με καλες τιμές ξέρετε? Edited February 27, 2006 by romeojuliet Quote Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted February 27, 2006 Ελπίζω εστω σε κάποιες απο τις ανω ερωτήσεις μου να τύχω απάντησης. Ευχαριστώ -Χάρης- Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 27, 2006 Χαρη, Ευχαριστω κατ'αρχην που ξαναγραψες ολο το μηνυμα στα Ελληνικα! Δυστυχως για σενα, εγω κατεβαινω με δυο μακρυμαδερα και απο κοντομαδερο δεν σκαμπαζω ιτς... Σιγουρα ομως, μεχρι το βραδυ θα εχουν μπει οι σανιδιαρηδες και θα μαθεις περισσοτερα απ'οτι θα'θελες να ξερεις. Αν δεν εχουνε απαντησει, θα γραψω καμμια σποντα για σανιδαδες και θα 'ρθουνε ουλοι...να με φανε . Καλως ωρισες, γραψε και ενα χαιρετισμο στα Νεα Μελη, θα σου πουνε ολοι που κανουν σανιδα. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted February 27, 2006 Bictor και Romeojuliet κατ αρχας καλως ηλθατε.. Ενα ποσο της ταξης των 350ε δεν αρκει για κατι που να πληρει καποια υποτυπωδη στανταρτς.. Επειδη αγορασα προσφατα σχετικα εξοπλισμο,για σανιδι,δεστρα και μποτες,υπολογισε κατα την γνωμη μου τουλαχιστον ενα 600αρι το λιγοτερο..Αν θελεις βεβαια μπορεις να ψαξεις για ελαφρως μεταχειρισμενο εξοπλισμο για να ριξεις το κοστος.. Πιστευω επισης οτι ειδικα για το snowboard επειδη ειναι κατι που μαθαινεται γρηγορα,αξιζει να δωσει κανεις κατι παραπανω και να το κρατησει για καιρο.. Επισης ριξτε μια ματια σε παρομοια θεματα που εχουν συζητηθει παλαιοτερα για εξοπλισμο στην ενοτητα του snowboard.Θα σας βοηθησουν Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 27, 2006 romeojuliet οταν νοικιαζεις (η αγορασεις) μποτα snowboard δοκιμασε την πολυ καλα. Δεν θα συνιστουσα να παρεις απο το ιντερνετ ειδικα μποτες. Να πας σε μαγαζι, να τις φορεσεις, να περειμενεις κανα 10λεπτο με φορεμενες μποτες και μετα παρε το ιδιο μοντελο ιδιο νουμερο απο ιντερνετ. Επειτα γενικα παρε ενα νουμερο μεγαλυτερες μποτες απο τα παπουτσια που φορας. Το μεγαλυτερο σωζεται με πατους και καλτσες, το μικροτερο με pressure points θα σε χαλασει πολυ. Προσωπικα φοραω 43 παπουτσι και εχω 45 μποτα snowboard με ενα μικρο πατο. Κοιτα να δενει παρα πολυ καλα τοσο που να σε ποναει. Ενα καλο δεσιμο εχει μετα τη δυνατοτα να χαλαρωσει. Ενα κακο δεσιμο θα σου σπασει τα νευρα. Αυτα τα λιγα απο μενα edit: Επισης να πω οτι για εξοπλισμο βλεπε απο κανα 200-250 για δεστρες και αλλα τοσα για μποτες. Η σανιδα μαλλον ειναι το κομματι που αλλαζει πιο συχνα οποτε κανε εκει οικονομια Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
Bictor 0 Report post Posted February 27, 2006 τα 600 μου φαινοντε καπως υπερβολικα αλλα αν δω οτι δεν υπαρχει αλλη λυση εκει θα καταληξω...για την σανιδα ομως τι διαστασεις θα πρεπει να εχει?εγραψα τα κιλα μου και το υψος πιο πανω.. 1,88 72-73Κg και αρχαριος Quote Share this post Link to post Share on other sites
jj 0 Report post Posted February 27, 2006 τα 600 μου φαινοντε καπως υπερβολικα αλλα αν δω οτι δεν υπαρχει αλλη λυση εκει θα καταληξω...για την σανιδα ομως τι διαστασεις θα πρεπει να εχει?εγραψα τα κιλα μου και το υψος πιο πανω.. 1,88 72-73Κg και αρχαριος 160 με 165 γραψε και νουμερο παπουτσιου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bictor 0 Report post Posted February 27, 2006 σε αθλητικα φοραω 46-47..1,65μηπως ειναι μεγαλη?δεν ξερω απλα ρωταω!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bictor 0 Report post Posted February 27, 2006 απο αυτες τις παρακατω πληρει καμια τις προυποθεσεις?και αν ναι ποια θα προτεινατε? http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...tqPEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...tqPEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...n5QEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...n5QEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...jlQEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...n5QEBWgen8Aie-1 http://www.blue-tomato.at/ProductDetailAct...o5QEBWgen8Aie-1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted February 27, 2006 check you pm...σκοτωνει ενας φιλος ολο τον εξοπλισμο για να παρει μηχανηματα μουσικης και αξιζει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted February 27, 2006 romeojuliet οταν νοικιαζεις (η αγορασεις) μποτα snowboard δοκιμασε την πολυ καλα. Δεν θα συνιστουσα να παρεις απο το ιντερνετ ειδικα μποτες. Να πας σε μαγαζι, να τις φορεσεις, να περειμενεις κανα 10λεπτο με φορεμενες μποτες και μετα παρε το ιδιο μοντελο ιδιο νουμερο απο ιντερνετ. Επειτα γενικα παρε ενα νουμερο μεγαλυτερες μποτες απο τα παπουτσια που φορας. Το μεγαλυτερο σωζεται με πατους και καλτσες, το μικροτερο με pressure points θα σε χαλασει πολυ. Προσωπικα φοραω 43 παπουτσι και εχω 45 μποτα snowboard με ενα μικρο πατο. Κοιτα να δενει παρα πολυ καλα τοσο που να σε ποναει. Ενα καλο δεσιμο εχει μετα τη δυνατοτα να χαλαρωσει. Ενα κακο δεσιμο θα σου σπασει τα νευρα. Να σου πω τι απέγιναν οι πρώτες μου μπότες. Πήρα ένα νούμερο παραπάνω επιλέγοντάς τες σαν αθλητικό. Φόραγα 2πλή κάλτσα, ίδρωνε το πόδι μου. Έβαλα πάτους, πάλι κολύμπαγα. Τσάκισε η πλάτη απ το πέρα δώθε αφού δεν εφάρμοζε η μπότα καλά και δεν είχα καλή στήριξη. Πήρα άλλες μετά από 2 σεζόν και ήταν που δεν είχα λεφτά να πάρω νωρίτερα. Εννοείται πως πας για το σωστό νούμερο και δοκιμάζεις ότι υπάρχει. Και να φοβάστε τις παραγγελίες καθώς δεν είναι όλα τα ζευγάρια μπότας πανομοιότυπα και μπορεί κάπου να σε κόβει... φυσικά με μια διαφορά πχ 200 ευρώ απ το μαγαζί, δεν το συζητάμε, παίρνεις από internet. σε αθλητικα φοραω 46-47..1,65μηπως ειναι μεγαλη?δεν ξερω απλα ρωταω!! μήκος 160-162, φάρδος 25.5-26cm Μήπως είσαι ακόμα στην ανάπτυξη? Είσαι πολύ λεπτός. Ρίξτε και μια ματιά στις συμβουλές εδώ: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=3728 Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted February 27, 2006 2- Σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο εξοπλισμό.΄Ενας εκεί που νοικιάζει snowboard (καλό άτομο),είχε σε 43αρι ενα σχεδον καινουργιο ζευγαρι μπαρτον ( μια χρήση πριν ) (κοκκινο-μαυρο) στις 380 λίρες (290ευρω).Συμφερει αυτη η αγορά? Είδα στο www.blue-tomato.at οτι υπαρχουν και μπαρτον με 200ευρω καινουργιες, οποτε η προσφορα του κυρίου στην μποτα κρινεται καλη ? 3- Και απο σανίδες σε καινουργιες εχει μονο drago & trans καθωτι οι μπαρτον ειναι πολυ ακριβες και ετσι και εγω προτιμω να δωσω περισσοτερα λεφτα σε μποτες. Η τρανς ή ντραγκο ειναι καλη για έναν αρχαριο ? Ειμαι 1.75 και 68κιλα με freeride ύφος .. Μια σανίδα 156 εκατ. ειναι η καταλληλη? 4- Δεστρες σε τι να κοιταξω? 5- Το www.blue-tomato.at ειναι αξιέμπιστο ? Μαγαζί στην Αθήνα με καλες τιμές ξέρετε? 2- η μπότα με μια χρήση δεν παθαίνει τίποτα, αλλά 290 ευρώ είναι πολλά και για τις καλύτερες burton 3- άγνωστες μάρκες, επέλεξε τις μόνο αν στις συστήνει έμπειρος rider που εμπιστεύεσαι [υπάρχουν και επώνυμες σανίδες σε καλές τιμές] 4- εξαρτάται πόσα δίνεις. Οι ride, burton, drake, salomon είναι highly recommended σε όλα τους τα μοντέλα. 5- ναι. Να είσαι προσεκτικός στις μπότες και τις δέστρες [Large] γιατί δεν έχουν πολλά νούμερα να στα αλλάξουν τέτοια εποχή. Μαγαζιά υπάρχουν πολλά, τα περισσότερα κάνουν καλύτερη τιμή για αγορά όλου του εξοπλισμού πακέτο ή και προσφορές για συγκεκριμένο πακέτο. Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 28, 2006 Για δεστρες κοιτα και τις Forum, εγω εχω και ειμαι υπερ ευχαριστημενος. Ειδα σε ενα μαγαζι και δεστρες K2 και μου εκαναν πολυ εντυπωση με την ποιοτητα κατασκευης, πολυ καλα υλικα, ομορφες αλλα και πολυ ακριβες (~290) Μποτες μπορεις να βρεις πολυ καλες με 200 ευρω. Gmak ειναι και λιγο θεμα τυχης πιστευω. Εγω με +2 νουμερα στη μποτα απο οτι στο παπουτσι και ειμαι τελεια. Ο πατος δεν γλυστραει και η φτερνα μου σηκωνεται ελαχιστα απο τον πατο. Επισης δεν εχω ποτε κρυα δαχτυλα γιατι υπαρχει χωρος στο εμπρος μερος και δεν κοβεται το αιμα. Γενικα αμα δεν κανεις snowboard με μια μποτα ειναι δυσκολο να την κρινεις απλα φορωντας τη στο μαγαζι Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites