romeojuliet 0 Report post Posted February 28, 2006 Γεια σας και πάλι. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Οταν δοκιμασα τις μποτες burton σε 42 νουμερο καταλαβα οτι μπροστα στα δαχτυλα μου ηταν πολυ στενη και στα φρεναρισματα ειχα πολλους πονους με συνεπεια να πεφτω με δικη μου θεληση. Οποτε καταλαβα πως το 43 ειναι το καταλληλο για εμενα . Σκεφτομαι να παραγγειλω απο το http://www.blue-tomato.at και αποτι ειδα στα sizecharts που εχουν το 43 ειναι σε 10 αμερικανικο.Και εχουν και ολες τις μαρκες σε τι νουμερα ταιριαζουν μεταξυ τους. Ετσι βρηκα τις μποτες Prospect 05/06 32 που σε burton 10 και αυτες αντιστοιχουν σε 10 και ετσι σκεφτομαι να καταληξω σε αυτη την παραγγελια. Πως κρινεται το σκεφτικο μου? Σαν μποτα καλη ειναι? Περιμενω απαντησεις. Ααα και οσον αφορα τις δεστρες εχω βρει διαφορες και μαρκες οπως santa cruz , burton , F2 γυρω στα 90ευρω. Για εναν νεοφερτο στο χωρο πιστευεται ειναι οκ ? Ειναι γενικα επικινδυνο να σπασουν αν εισαι σε freeride style ? Ευχαριστω. ΥΓ . Εδω στην Κωνσταντινουπολη το χιονοδρομικο το πλησιεστερο ειναι κανα 2ωρο οπως για εμας ο Παρνασσος. Και η πιστα κοστιζει την μερα για να εχεις προσβαση στα lifts 48ευρω. Ο Παρνασσος ποσο ειναι ? Εχω απορια γιατι μου φενεται την εχουν δει εδω, αφηστε που το χιονι ηταν σε πολλα σημεια μαλακο και πυκνο και η σανιδα εμπαινε μεσα. Cheers! Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted February 28, 2006 Προσωπικη αποψη να επενδυσεις λιγο παραπανω σε δεστρα. Ξεβιδωνεις και βιδωνεις σε οποια σανιδα θες και σου μενουν 2-3 χρονια Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted February 28, 2006 H μποτουλα της 32 που αναφερεις ειναι μαλακια,καλη και ειναι για beginners Στα + της 32 το αψογο FIT,στα - η χαμηλη ανθεκτικοτητα της. Οσο για τις δεστρες,υποθετω ποιες εννοεις,αλλα αν δε μας πεισ συγκεκριμενο μοντελο ε μπορουμε να εκφερουμε αποψη... Ο Παρνασσος εδω εχει ski pass 27 ευρω,αλλα λογω των κακων υπηρεσιων που παρεχοντε υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια. Το 48αρι ακουγεται υπερβολικα μεγαλο επισης...Καλο θα ηταν να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το συγκεκριμενο Χ/Κ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted February 28, 2006 Λοιπον Bindings: Mondo V1 05/06 F2 (84e) Large ---------- Μου φαινονται καλες αλλα θελω την αποψη σας. Γενικα δεστρες με size Uni ειναι προς αποφυγη ? Η κοπελα μου φοραει 37αρι μποτα, θελει δεστρα medium? ΕΕεε ρε αλχημιες που χρειαζεται η ολη φαση.... θυμαμαι πριν αρκετα χρονια τα ιδια εκανα για να αγορασω skate και εψαχνα μεχρι και τα ρουλεμαν ...indipentend και δεν συμαζευεται..... Οι μποτες οταν λες δεν ειναι ανθεκτικες τι εννοεις? με χρηση freeride ? Οι γυναικειες μποτες burton μπορει να τις αγορασει και αντρας αλλα σε μεγαλυτερο νουμερο? Ελπιζω αυτες τις μερες να καταληξω σε παραγγελια μποτας... Ευχαριστω once again Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted February 28, 2006 Gmak ειναι και λιγο θεμα τυχης πιστευω. Εγω με +2 νουμερα στη μποτα απο οτι στο παπουτσι και ειμαι τελεια. Ο πατος δεν γλυστραει και η φτερνα μου σηκωνεται ελαχιστα απο τον πατο. Επισης δεν εχω ποτε κρυα δαχτυλα γιατι υπαρχει χωρος στο εμπρος μερος και δεν κοβεται το αιμα. Γενικα αμα δεν κανεις snowboard με μια μποτα ειναι δυσκολο να την κρινεις απλα φορωντας τη στο μαγαζι To "η φτέρνα σηκώνεται ελάχιστα" δεν θυμίζει τελειότητα. Ίσως να είχες προβλήματα με στενή μπότα και δίνεις αυτή την συμβουλή. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι σωστή επιλογή μεγαλύτερη μπότα. Όσοι θέλουν πολύ ζεστασιά, ας πάρουν καλτσες με primaloft και ας χαρούν βράζοντας στους -3 που έχει συνήθως ο χειμώνας της Ελλάδας. Κάποιοι έχουν προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια και κρυώνουν. Αυτό είναι άλλο, θέλει μπότες που να μην σε στενεύουν στη γάμπα και προσεκτικό δέσιμο. Αν δεν βρεθεί μπότα που να λύνει αυτό το πρόβλημα αναγκαστικά παίρνεις κάλτσες-κλίβανο. romeo&julliet, δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις μπότα εταιρίας που δεν ξέρεις το νούμερό σου. Στείλε email στις αντιπροσωπείες των εταιριών που σε ενδιαφέρουν [τα στοιχεία υπάρχουν στα site καθεμιάς] να σου πουν που έχει μαγαζιά να δοκιμάσεις εκεί. Τις διευθύνσεις των εταιριών τις έχει δίπλα στο προϊόν η σελίδα του blue tomato. Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted February 28, 2006 romeo&julliet, δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις μπότα εταιρίας που δεν ξέρεις το νούμερό σου. Στείλε email στις αντιπροσωπείες των εταιριών που σε ενδιαφέρουν [τα στοιχεία υπάρχουν στα site καθεμιάς] να σου πουν που έχει μαγαζιά να δοκιμάσεις εκεί. Τις διευθύνσεις των εταιριών τις έχει δίπλα στο προϊόν η σελίδα του blue tomato. Σωστα τα λες ειναι καλυτερα να πας πρωτα σε μαγαζι για δοκιμη , αλλα ελα που εδω στην Κωνσταντινουπολη δεν υπαρχει (τουλαχιστον μεσα απο το επισημο site of 32) μαγαζι ωστε να δοκιμασω την prospect. Απο την αλλη που πηρα τηλεφωνω στο bluetomatoe μου ειπε η κοπελα οτι αν δεν εχει φορεθει η μποτα και μεσα σε 14 μερες την στειλω πισω για αλλαγη , τοτε αυτοι πληρωνουν τα μεταφορικα. Θα το σκεφτω ακομη και θα δω. Απο την αλλη μπορω να περιμενω μεχρι να ερθω Ελλαδα ..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted February 28, 2006 Μα στο λέω, στείλε mail να σου πει ο τούρκος αντιπρόσωπος ποιό μαγαζί έχει 32 κοντά σου, φυσικά δεν ξέρει η μαμά εταιρία Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted March 2, 2006 Καλημερα απο Κωνσταντινουπολη , Μιας και δεν μπορω να βρω αντιπροσωπο εδω για μποτες 32 λεω να αλλαξω ρότα προς μπότες burton μιας και εδω εχουν αρκετα μαγαζια για αυτες τις μπότες. Τωρα θέλω να σας παραθέσω μοντέλα που εχω στο μυαλό μου και απλα πειτε μου οποιος γνωριζει σε ποια να προσανατολιστω... Οταν αυριο παω στο μαγαζι και δω ποιες εχουν θα σας δωσω τιμες ... και αν δεν με συμφερει να τις παρω απο εδω τοτε θα δω αν βρω τις ιδιες απο το www.blue-tomato.at . Λοιπον οι μποτες που αναμενω την αξιολογηση σας ειναι : ------------------------------------------------ * Burton Moto WMS 05/06 * Burton Boxer 05/06 * Burton Freestyle Boot 05/06 * Burton Ruler 05/06 * Burton Freestyle Boots WMS 05/06 Αν καποια αλλη μαρκα ειναι καλη εκτος της 32 παρακαλω παραθεστε.... Ευχαριστω ... Καλη μέρα σε όλους σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted March 2, 2006 To "η φτέρνα σηκώνεται ελάχιστα" δεν θυμίζει τελειότητα. Ίσως να είχες προβλήματα με στενή μπότα και δίνεις αυτή την συμβουλή. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι σωστή επιλογή μεγαλύτερη μπότα. Όσοι θέλουν πολύ ζεστασιά, ας πάρουν καλτσες με primaloft και ας χαρούν βράζοντας στους -3 που έχει συνήθως ο χειμώνας της Ελλάδας. Δέν σε κατάλαβα, δηλαδή η φτέρνα δεν θα έπρεπε να αφήνει ποτέ τον πάτο? Σε όσες μπότες έχω δοκιμάσει, ακόμα και σε μικρότερα νούμερα, παντα όταν δοκίμαζα να σταθώ στις μύτες σηκωνόταν η φτέρνα, οσο σφιχτή και να μου ηταν η μποτα. Ομώς με τοση πιεση θα μου ηταν αδύνατο να κανω πανω απο μια ωρα και ετσι πηρα μεγαλυτερο νουμερο. Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted March 2, 2006 Εννοείται υπάρχει λίγη κίνηση. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι μπότες που έχεις δοκιμάσει σου ήταν στενές στη φτέρνα, αλλά για να πήρες εσκεμμένα μεγαλύτερο νούμερο κάτι δεν πήγαινε καλά. Το μέσο πόδι κολυμπάει σε μεγαλύτερη μπότα, έχω και φίλο νέο στο άθλημα που μου περιέγραφε πρόσφατα αυτά που σου έγραψα και γελούσα romeojuliet, δεν διαλέγουμε έτσι μπότες... πήγαινε να τις δοκιμάσεις και πες μας εντυπώσεις. Απ αυτές η πιο σκληρή/ακριβή πρέπει να είναι η ruler [αυτό το μοντέλο είχα πάρει μεγάλο πριν χρόνια]. Τα χαρακτηριστικά και η σκληρότητα δεν λένε τίποτα αν δεν είναι άνετες οι μπότες στο πόδι σου. Καλά θα κάνεις αν δεν βρίσκεις άνετες τις burton να δεις και το fit από άλλες μάρκες. Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted March 2, 2006 λοιπό, θέλω και εγω τη γνώμη σας παιδιά.Επειδή σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να ασχολούμαι (εχω ήδη κάνει μια φορά), θέλω ενα σνοουμπορντ το οποίο να με βολέψει για 2-3 χρόνια.Ενδιαφέρομαι περισσότερο για κατάβαση και λιγότερο για φιγούρες.οσο το δυνατόν περισσότερο για off piste αλλά και για εντός.Είμαι 1.74 και 85 κιλά.Θέλω να μου προτείνετε μάρκα σνοουμπορντ, δέστρες (αν δεν τις πουλάνε μαζί), και μπότες.Ολα τα άλλα τα έχω.Ακούω γνώμες παιδιά! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted March 3, 2006 λοιπό, θέλω και εγω τη γνώμη σας παιδιά.Επειδή σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να ασχολούμαι (εχω ήδη κάνει μια φορά), θέλω ενα σνοουμπορντ το οποίο να με βολέψει για 2-3 χρόνια.Ενδιαφέρομαι περισσότερο για κατάβαση και λιγότερο για φιγούρες.οσο το δυνατόν περισσότερο για off piste αλλά και για εντός.Είμαι 1.74 και 85 κιλά.Θέλω να μου προτείνετε μάρκα σνοουμπορντ, δέστρες (αν δεν τις πουλάνε μαζί), και μπότες.Ολα τα άλλα τα έχω.Ακούω γνώμες παιδιά! Ε ναι.. Τελικα επεσε ίωση!! Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted March 3, 2006 σε αθλητικα φοραω 46-47..1,65μηπως ειναι μεγαλη?δεν ξερω απλα ρωταω!! 165- wide ua sou einai mia xara Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
tetzas 1 Report post Posted March 3, 2006 λοιπό, θέλω και εγω τη γνώμη σας παιδιά.Επειδή σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να ασχολούμαι (εχω ήδη κάνει μια φορά), θέλω ενα σνοουμπορντ το οποίο να με βολέψει για 2-3 χρόνια.Ενδιαφέρομαι περισσότερο για κατάβαση και λιγότερο για φιγούρες.οσο το δυνατόν περισσότερο για off piste αλλά και για εντός.Είμαι 1.74 και 85 κιλά.Θέλω να μου προτείνετε μάρκα σνοουμπορντ, δέστρες (αν δεν τις πουλάνε μαζί), και μπότες.Ολα τα άλλα τα έχω.Ακούω γνώμες παιδιά! Budget? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted March 3, 2006 λοιπόν, θέλω και εγω τη γνώμη σας παιδιά.Επειδή σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να ασχολούμαι (εχω ήδη κάνει μια φορά), θέλω ενα σνοουμπορντ το οποίο να με βολέψει για 2-3 χρόνια.Κατ' αρχήν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας...και είναι ίδιο με του Άρη.Τώρα εάν επιμένεις ρώτα τον πρόεδρο...ίδια μυαλά κουβαλάτε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 3, 2006 Πληροφοριες εδω Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted March 3, 2006 Ε δεν παίζεσαι.... Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted March 3, 2006 Ή μπορούν να ακολουθήσουν κατά γράμμα το χωρίο της Καινής Διαθήκης (οι Ιούδες της παρέας) που καταλήγει...και απελθών απήγξατο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 3, 2006 Δυο χωρια... "..και απελθων ο Ιουδας απηγξατο" "Πορευου και συ και ποιει ομοιως..." Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted March 3, 2006 Λοιπον εδω στην Κωνσταντινουπολη πηγα σε μαγαζι αντιπροσωπεια της Burton και απο οσα μου ειπε ο πωλητης συγκριτικα με ολη την Ευρωπη τα φτηνοτερα Burton ειναι στην Τουρκια με εξαιρεση φυσικα την Αμερικη. Παω βλεπω τις τιμες και για παραδειγμα η Burton ΜΟΤΟ 2005-2006 κανει 228ευρω. Και μετα μας λεει οτι ισχυει προσφορα εποχης οτι παρεις το δευτερο δωρο ... το ιδιο και στις σανιδες. Ετσι πηραμε με την κοπελα μου 2 Burton συνολο 228 ευρω . Πολυ καλα πιστευω.... Σανιδες η φτηνοτερη Burton ειχε 375ευρω και η ακριβοτερη 750ευρω. Εκανα συγκριση τις Burton που πηρα με το bluetomato και στην Τουρκια η τιμη ηταν κατα 5 ευρω χαμηλοτερα. Το μαγαζι που τις πηρα εχει στο διαδικτιο την παρακατω διευθυνση.... www.sportpoint.com.tr CHEERS ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted March 5, 2006 Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, στις κατα καιρούς κουβέντες μου με σνοουμπορντάδες, τόσο σε ουρές λιφτ όσο και πάνω σε αναβατήρες (και έχω κάνει εκατοντάδες), έχω συναντήσει πολλούς σανιδάδες πρώην σκιέρ, αλλά ούτε έναν σκιερ πρώην σανιδά.Είναι ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση και νομίζω λέει πολλά.Πέραν τούτου όμως, θεωρώ οτι καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σπορ του βουνού. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted March 6, 2006 έχω συναντήσει πολλούς σανιδάδες πρώην σκιέρ, αλλά ούτε έναν σκιερ πρώην σανιδά.. Απολυτα λογικο...η ''σανιδα'' ειναι κατι το καινουριο στη χωρα μας και περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις δεν εχει ''παλιους''. Quote Share this post Link to post Share on other sites
romeojuliet 0 Report post Posted March 6, 2006 Οι σανιδες PALMER or BURTON ειναι καλυτερες? Σενα μαγαζι εδω στη Κωνσταντινουπολη βρηκα τις PALMER σε καλη τιμη καινουργιες του 2006 με εκπτωση γυρω στα 200ευρω. Τις ειδα πολυ καλες σε ποιοτητα σε σχεση με τις BURTON .Τι ξερετε περι του θεματος ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted March 6, 2006 Ποιοτικά κορυφαίες oι palmer αλλά αρκετά παρεξηγημένες απ το marketing. Σε σχέση με burton στις φτηνές που κοιτάς θα τις προτιμούσα. Ότι κι αν πάρεις βέβαια στο επίπεδο που είσαι δεν θα σου κάνει ακόμα διαφορά. Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted March 7, 2006 Ποιοτικά κορυφαίες oι palmer αλλά αρκετά παρεξηγημένες απ το marketing. Σε σχέση με burton στις φτηνές που κοιτάς θα τις προτιμούσα. Ότι κι αν πάρεις βέβαια στο επίπεδο που είσαι δεν θα σου κάνει ακόμα διαφορά. συμφωνω με GMAK PALMER Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites