Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Ειναι αληθεια οτι τα snowparks ειναι και για τους skiers,αλλα μη το μαρτυρατε στους snowboarders και τους χαλατε τη ''μαγεια'' στην οποια ζουν και τους πλασσαρουν οι εταιριες με το marketing :evil:

Επισης κυριε Κ100e λες να γινει καποιο snowpark...εξηγησε ομως σε παρακαλω στα φιλαρακια σου πως το snowpark ειναι για ΟΛΟΥΣ,να μη λενε ατακες του στυλ ''μη κανεις στο αλμα γιατι θα το χαλασεις''....με λιγα λογια να αποβαλλεται τη νοοτροπια πως το παρκο ειναι ενας χωρος για 5-10 ατομα(συνηθως ποζερια) τα οποια κανουν καλα για τα ελληνικα μονο επιπεδα... :wink:

κύριε parnasse δεν ξέρω τι ενοείς λέγοντας τα "φιλαράκια" μου αλλα σίγουρα αν πρόκειται να σπάσεις το κεφάλι σου ή να καταστρέψεις τα άλματα επειδή δεν ξέρεις τότε που βλέπεις το περίεργο???? με αυτό το σκεπτικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

και φαίνεται ότι είσαι ένας απο αυτούς τους ανίδεους απο αυτά που γράφεις περί μαγείας και τέτοια... για θύμισε μου σε παρακαλώ πρίν απο την έκρηξη του freestyle snowboard την δεκαετία του 90 που ακριβώς είχες ξαναδεί snowpark εσύ??? ούτε καν στον ύπνο σου....

και για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία τι θες εσύ στο πάρκο αφού είναι για ποζέρια?? καμμιά κρυφή επιθυμία ίσως?? :wink: πονηρούλη που έμαθες και τα ελληνικά και διεθνή επίπεδα

Μη κανεις τωρα οτι δε με καταλαβαινεις...Και τι θα πει ο ανιδεος να μη μπει γιατι θα το χαλασει?Πως θα μαθει?

Μη γελιομαστε τωρα,ξερεις και καταλαβαινεις καλα τι εννοω...και σταματηστε να βλεπετε τα παρκα σα κτημα μιας κλικας 5-10 αντε 20 ατομων...Βελτιωστε τη νοοτροπια σας λιγο,δεν κανει κακο :wink:

Δεν επικρατεί τόσο αυτή η νοοτροπία όπως το θέτετε κάποιοι.

Προφανώς υπάρχουν τα άτομα που άμα σε δουν άσχετο θα κοροϊδέψουν, αλλά όσο δεν μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου δεν τίθεται θέμα τριβών. Στα πάρκα υπάρχουν και μικρά άλματα στα οποία πας αφού έχεις αποκτήσει τη στοιχειώδη ισορροπία στον αέρα [αλματάκια στο πλάι της πίστας, bumps κτλ]. Εφ' όσων γίνεις καλός σ αυτά προχωράς στα μεγάλα.

Το αστείο με αρκετούς [κυρίως σκιέρ] είναι η απαίτηση να κάνουν ένα άλμα χωρίς να σταματήσουν, δηλαδή ως μέρος της εκδρομικού χαρακτήρα κατάβασης. Ομοίως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι μυαλοκομμένοι και το πάρκο.

Έτσι δίκαίως για μένα εξοργίζουν όσους σέβονται τη λειτουργία και τους κανόνες του, που είναι συνήθως snowboarder. Υπάρχει σειρά και κοιτάμε αν περιμένουν άλλοι πριν φύγουμε, δεν τρέχουμε γιατί υπάρχουν πεζοί, φεύγουμε από την προσγείωση όσο γρηγορότερα μπορούμε κτλ.

Για να ξεθάψω κάτι παλιό, το συγκεκριμένο σκεπτικό ήταν και ο λόγος που πέφταν μπινελίκια από όσους ήξεραν να χρησιμοποιήσουν -όταν υπήρχε- το halfpipe στον Παρνασσό [βέβαια εγκληματικό που δεν ήταν περιφραγμένο εκ μέρους του χ/κ]. Ανάλογα περιστατικά είναι που δημιουργούν το γνωστό μύθο/έχθρα. Πχ άμα φτυαρίζει ο άλλος να φτιάξει ένα άλμα στην άκρη της πίστας 1 ώρα, μην πας να σπάσεις το lip μπροστά του! Θα έχει δίκιο να φωνάξει, μπορείς να πέσεις αλλού.

Ναι στο πάρκο υπάρχουν πολλά ποζέρια, ειδικά τα σ/κ. Αλλά άμα θες να μάθεις θα μάθεις. Τα λοιπά περί μου τη σπάνε που κοιτάνε στραβά/με κοροϊδεύουν είναι παιδιαστικές δικαιολογίες. Δεν είσαι για πάντα αρχάριος :!:

αυτά αφορούν snowboarder και σκιέρ. Κυρίως αρχάριους ή αναίσθητους αλλά σε κάθε περίπτωση ενοχλητικούς.

vae victis

Μη κανεις τωρα οτι δε με καταλαβαινεις...Και τι θα πει ο ανιδεος να μη μπει γιατι θα το χαλασει?Πως θα μαθει?

Μη γελιομαστε τωρα,ξερεις και καταλαβαινεις καλα τι εννοω...και σταματηστε να βλεπετε τα παρκα σα κτημα μιας κλικας 5-10 αντε 20 ατομων...Βελτιωστε τη νοοτροπια σας λιγο,δεν κανει κακο :wink:

Δεν ξέρω που τα έχεις δεί αυτά τα περί κτήματος και τα λές... πήγες κάποτε να κάνεις run και δεν σε άφησαν?? πές μας την πονεμένη ιστορία σου και μήν ξεχάσεις τις λεπτομέρειες.... α και διάβασε προσεκτικά το πόστ του gmak πιο πάνω μπορεί να σου θυμίζει τίποτα!!

Θα υπάρξουν τέτοια parnassos(σκιερ , boarders , ελκυθρα , χιονοπολεμιστές και ότι άλλο βρεθεί στα ελληνικά βουνά. :P ) όπως και υπήρχαν. Απλώς πρόκειται για σκατοκακομαθημένα τυπάκια, που οκ θέλουν ειδικό χειρισμό για να το βουλώνουν.

Ωστόσο μερικοί θέλουν πολύ ΚΡΑΞΙΜΟ , κυκλοφορούν αβέρτα στις πίστες , στα πάρκα όπου θες. . . . τι σχέση εχει τώρα ο k001e εκτός και αν τον ξέρεις προσωπικά, non ? Ξες , ο κουτσομπόλης εγώ . . .

:P:P

Πάντως η άγνοια θέλει λίγο γιουχάρισμα , μερικές φορές ορισμένοι υπολείπονται στοιχειώδους λογικής. Για παράδειγμα ο rider που θα περάσει ένα table ίσα για να χαλάσει το kicker κάνει μπαμ απο μακριά!!!!!! Επίσης ξέρει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα, ωστόσο πάει εκεί να χωθεί για να σκάσει στα flat να χαλάσει την ράμπα που ίδρωσαν κάποιοι για να την φτιάξουν , να σπάσει τα γόνατά του και μετά να βγει και είδηση-παραπληροφόρηση πως το πάρκο είναι μια επικίνδυνη κατάσταση, απλά και μόνο γιατί ο ***άκας πηγε να κάνει κάτι για το οποίο δεν είναι έτοιμος και που δεν ακολούθησε λίγο την λογική του πάρκου γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να την μάθει. Αυτοί κάνουν μπαμ λοιπόν . . . .

Είναι σαν να στήνεις χάραξη για αγώνες στην 6 και να έρχεται ο ***άρας ο τουρίστας με τα μάτια καρφωμένα στο πάτωμα να σπάει τις πόρτες την ώρα που εσύ περνάς για προπόνηση . όχι κράξιμο θα του ρίξεις , γ*****τας μέχρι το παρκινγκ θα τον πας. . . :P:P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Peace...

Μήπως πολλά κολλήματα και παρεξηγήσεις και κακιούλες τις τρέφουν τα ίδια μας τα κρυμμένα κομπλεξάκια??????Και μήπως θα λύνονταν εν τη γεννέση τους αν υπήρχαν ξεχωριστές περιοχές στο snow-park για αρχάριους και πιο προχωρημένους???Δείτε το από κάθε άποψη...και κυρίως από ασφάλεια,ανάλογα και με τις πίστες εξάλλου.Όπως ένας αρχάριος γίνεται εν αγνοία του επικίνδυνος για τον ίδιο και για τους άλλους σε μια μαύρη πίστα,έτσι και στο snow-park.Και το park όπως λέει και ο Fid δεν είναι αστειάκια.Είναι ασφαλές εφόσον ο καθένας πάει εκεί που πρέπει.Και πολύ καλά θα κάνει κάποιος υπεύθυνος του πάρκου να προειδοποιήσει,ίσως και να παρατηρήσει,τον αρχάριο,ότι καλύτερα να μην πάει βουρ στο big air,όχι γιατί θα χαλάσει το lip...,αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα.Εδώ σε οργανωμένα και σοβαρά snow-parks μπαίνεις μόνο με κράνος....αρχάριος ή pro.Και καλύτερα μην κολλάμε στο αν αυτός που "μας τη λέει"(τρομάρα μας) έχει σανίδα και εμείς έχουμε πέδιλα ή καιτο αντίστροφο.

Συμφωνώ απολύτως με τον gmak,περί προσοχής,προτεραιότητας και όχι αράζω εκεί που δεν πρέπει...Αυτός εξάλλου ρε παιδιά δε ισχυει και στις πίστες ή οπουδήποτε....

Don't hate....αν δεν γουστάρετε τους -δήθεν ή μη-"πόζερους" αφήστε τους να κάνουν τη δουλεία τους και κάντε και εσείς τη δική σας ήσυχα και ωραία,εξάλλου και αυτοί ίσως να μην σας πάνε....

Οι μόνες εξαιρέσεις είανι οι τύποι με τα monoski,they should be banned!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Don't hate....αν δεν γουστάρετε τους -δήθεν ή μη-"πόζερους" αφήστε τους να κάνουν τη δουλεία τους και κάντε και εσείς τη δική σας ήσυχα και ωραία,εξάλλου και αυτοί ίσως να μην σας πάνε....  

Βασικά μου θυμίζεις λίγο το δηλωμένο στα καταστατικά του ελληνικού life styling στα χιονοδρομικά. Ξες για αυτούς μιλάω, αγωνιστικό προφίλ , τσίτα τα παντελόνια και ταξίδια πολλά στο εξωτερικό. :P

Βασικά αμα έχεις ανοιχτό μυαλό δεν μπορείς να μην αντιληφθείς πόσο όμορφο μπορεί να είναι το καινούριο και που στο κάτω κάτω , σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά το βασικό κίνητρο και να ξέρεις να το αξιολογείς αντικειμενικά ακόμα και όταν σε εσένα δεν ταιριάζει σαν τρόπος ζωής.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ναι,ναι και έχει πολύ πλάκα όταν βλέπεις τον αρχοντικό,κολλητό-πιτσιλωτό look,ευγενή αλα Chamonix ("-parlez vous francais,no...?")να μετατρέπεται μετά σε τέρας της αποκάλυψης που κατασπαράζει τα παϊδάκια στο ταβερνο-καπηλίο του Γιάγκουλα και χώνει και σπινιές με την πισωκούνα !!!!!Έτσι έτσι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ haute culture. :P:P:P:P

BREGMENI SANIDA....

p1sst.jpg

τα παρκα ειναι για ολους

εγω βεβαια θα προτιμουσα ενα half pipe γιατι μου εχει καθησει στο ματι τα 2 τελευταια χρονια

αλλα εγω θα το θεσω αλλιως

τι κανει το χιονοδρομικο για να γινει κραχτης ?

παπαλα :P

Δηλαδή, αν ένας freestyler είναι αρχάριος, πώς θα μάθει; Θα πάει στα άλματα στις άκρες της πίστας; Το πάρκο στην τελική δηλαδή είναι για τους expect freestylers; Όπως το έθεσε ο gmak και συμφωνώ μαζί του, αλλά και όπως είπα πιο πάνω, χωρίς πάρκο δεν μαθαίνεις καλύτερα :!:

Ειδικά με τα halfpipe, ο καθένας απαγορεύεται να πάει; Εγώ δηλαδή που στο freestyle είμαι αρχάριος δεν πρέπει να πάω εκεί που γουστάρω να πάω περισσότερο εστώ και για ένα απλό 180;

Είδα ένα βιντεάκι από Hintertux στο πάρκο και είδα ότι δεν χρειάζεται να είσαι καλός για να πας. Όσοι κοροϊδεύουν όσους δεν καταφέρνουν άλματα, υποτιμούν τους εαυτούς τους! Και αυτοί αρχάριοι δεν ήταν κάποτε;

JAPOW!!!

Παιδιά αυτό το περί κοροιδίας είναι παραμύθι ...ας μας πεί κάποιος πότε τον κορόιδεψαν για κάτι που έκανε... εγω τουλάχιστον τα 13 χρόνια που κάνω snowboard στην Ελλάδα δεν έχω δεί κάτι τέτοιο ποτέ...

οσο για το αν είσαι αρχάριος πού να κάνεις, εκεί συμφωνώ οτι εδώ που είμαστε δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες... αλλά για σκεφτείτε ακόμα και μπιλιάρδο να πάς να παίξεις άμα δεν ξέρεις δεν θα σε βάλουν στα καλά τραπέζια γιατί μπορεί να τα χαλάσεις... τι συζητάμε τώρα??

Βασικο ειναι αυτοι που δινουν τα σχεδια για ενα παρκο,να περιλαμβανουν ολα τα επιπεδα και οχι μονο advanced-experts :!:

Βασικο ειναι αυτοι που δινουν τα σχεδια για ενα παρκο,να περιλαμβανουν ολα τα επιπεδα και οχι μονο Ψ :!:

Τι λεμε τωρα ρε παιδια . ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ για τα σπασμενα πα'ιδια μου λετε

τελος παντων ενα ειναι το πραγμα ......................

ΑΜΑ ΘΕΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ .... ΠΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ (advanced-experts) ΜΟΥ ΛΕΤΕ

Ορματε μεσα στα χιονισμενα βουνα και καντε freeskiing ενταξει?

για αποριες ρωτηστε.........................

www.freeride.gr

Tους ειδικους ...........................

Α.Χ.Χ.Μ=Ανένταχτοι Χιονοδρόμοι Χιονοδρομικού Μαινάλου!

www.freeride.gr

Ρε jim δώσε μας τα φώτα σου. Που έχει καλές freeride διαδρομές?

Παντου φιλε μου (batucada) ,οπου υπαρχει χιονι.

Το παν ειναι να εκμεταλευεσαι ολες τις δυνατοτητες που σου δινει το ΒΟΥΝΟ γενικα,οποιο και να ειναι αυτο.

Το πιο ομορφο Βουνο παντως για μενα ειναι το ΜΑΙΝΑΛΟ.

Αν κανεις μια βολτα θα καταλαβεις.......................... :wink: :wink: :wink:

Καλη διαθεση να υπαρχει και ολα γινονται. :wink:

www.freeride.gr

Αν φτιαχτεί snow-park στο Μάιναλο,που ακριβώς θα στηθεί ??? Μήπως γνωρίζει κάποιος ??

p1sst.jpg

Αν φτιαχτεί snow-park στο Μάιναλο,που ακριβώς θα στηθεί ??? Μήπως γνωρίζει κάποιος ??

Τωρα εκανες μια πολυ καλη ερωτηση . μηπως ξερουν και οι ιδιοι? :D:D

Να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου.

Μηπως γνωριζει καποιος αν φτιαχτεί snow-park στο Μάιναλο?

:D:D:D

www.freeride.gr

Καλά όχι ότι ξέρω...μια φορά έχω παέι στο Μαίναλο για powder orgy ανάμεσα στα δέντρα....Το μάτι μου πήρε κάτι ωραίες φρυδούμπες ακόμα πιο πάνω από εκεί που σε αφήνει το κεντρικό λιφτ.Αλλά τι να κάνω που ήμουν μόνος και άβγαλτος...,με αυτά κάνω και χωρίς snow-park...

...όχι όχι πλάκα κάνω θέλω και snow-park....

p1sst.jpg

Κατι πηρε και εμενα το αυτι μου για ΠΑΡΚΟ στο Μαιναλο

Ποιος ξερει ????????????

Παντως καλα θα ηταν μια τετοια κινηση... :D:D:D

www.freeride.gr