Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Al_Foutzin

Αγορα Ski

Recommended Posts

Καλο χειμώνα σε όλους και με πολυ χιονι!!!

Λοιπον θα μπω κατ'ευθείαν στο ψητο. Είμαι 16 χρονών και θέλω να αγοράσω τα πρώτα μου πέδιλα. Κάνω σκι 4 και κάτι χρόνια και κατεβαίνω με ευκολία κοκκινες πίστες (τις μαύρες εξαρτάται τον καιρό και την παρέα...). Τοσο καιρο που κάνω με τα ενοικιαζόμενα μου φαίνεται πως σε κάτι υστερούν... Βέβαια ίσως μου πείτε ότι είμαι μικρός ακομη και θα ψηλώσω κι'αλλό και συμφωνώ αλλά από όσα ξέρω τώρα πια το ύψος του ανθρώπου δεν παίζει τοσο πολύ ρόλο. Ψάχνω κάτι που θα με βοηθήσει να εξελιχθω...

Χρειάζομαι συμβουλες και απόψεις

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Κατά καιρούς έχουν γίνει thread της περίπτωσής σου...για κοίτα και εκεί,διότι είναι μεγάλη κουβέντα.

Πάραυτα δεν είναι μόνο ότι θα ψηλώσεις,όσο θα παχύνεις και θα δυναμώσεις...και το βάρος+δύναμη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του εξοπλισμού από τα πέδιλα μέχρι τις μπότες.

Αnyway αυτό που πρέπει να πάρεις απόφαση είναι η εφημερότητα.Δηλαδή

ότι κι αν πάρεις φέτος,ενδέχεται του χρόνου να μην σου κάνει.Και αυτό πάει ειδικά στις μπότες,που εκεί παίζεις με τα χιλιοστά.Στα πέδιλα τα πράγματα ίσως να είναι πιο ελαστικά,αλλά και πάλι αν πάρεις 10+ κιλά τι να πω....Με τις δέστρες κάπως τα πράγματα βολεύουν,εφόσον έχουν γίνει δημοφιλείς οι τύπου rails,οπότε και άλλο νούμερο μπότα να πάρεις του χρόνου,δεν χρειάζεται να ξανακαρφώνεις τα πέδιλα,απλά τις ρυθμίζεις.

Όμως πέρα από τη σωματική ανάπτυξη σημασία παίζουν κι άλλα.Όπως έχεις κατασταλάξει στο τι είδους σκι γουστάρεις να κάνεις ???Και χίλιοι άλλοι παράγοντες που σε οδηγούν στην αγορά εξοπλισμού,πέρα των σωματικών δεδομένων,που στην περίπτωσή σου κι αυτά αλλάζουν.

Πάντως καταλαβαίνω,ότι είναι σημαντικό για να μάθεις και να εξελιχθείς στο σκι,να έχεις το δικό σου εξοπλισμό,ειδικά μπότες.Οπότε αν διατείθεσαι να ασχοληθείς,ίσως να κατευθυνθείς στην αγορά δικών σου μποτών,αλλά να ξέρεις ότι μάλλον του χρόνου θα θες άλλες.Από εκεί και πέρα για πέδιλα δέστρες πες μας κι άλλα για τις προτιμήσεις σου,που κάνεις,τι είδος σκι σε ελκύει περισσότερο,γενικά παραπάνω info....και υπόψην δεν χρειάζεται από τά πρώτα στάδια να ξοδιαστείς υπερβολικά !!!!!

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Ευχαριστώ για τις πρωτες συμβουλες σας. Είμαι 1,:D και 68 κιλα. Όσο αφορά το στιλ θέλω να τελειοποίησω την τεχνική μου εντός πίστας και για εκτος βλέπουμε (αν και μου αρέσει πολύ να πηγαίνω από διάφορα σημεία απάτητου κοντά στις πίστες...) Γενικότερα θέλω τα σκι να μου δίνουν ελευθερία κινήσεων κάτι που δεν γινόταν με τα ενοικιαζόμενα...

Σκεφτόμουνα για αγορά μόνο πέδιλων αφού οι διαφορές στο νούμερο από χρόνο σε χρόνο είναι μεγάλες (αν και τείνουν να σταθεροποιηθούν).

Έχετε κάτι στο νού σας;

(Σίγουρα δέν θέλω κάτι πολύ ακριβό αλλά ούτε και πολύ φθηνό και κακής ποιότητας)

Πρώτα να προτιμήσεις να πάρεις μπότες και μετά πέδιλα. Δώσε λεπτομέρειες για το στυλ σου..

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Και γω το ιδιο του συνεστησα στο αλλο φορουμ. Τωρα ομως που το σκεφτομαι καλυτερα, ειναι 16 χρονων, αν μεγαλωσουν ενα νουμερο τα ποδια του αχρηστες οι μποτες. Αν παρει σκι για μετριο, τα Fischer RX4 η εστω τα RX6 το πολυ, θα βγαλει 2-3 χρονακια. Γι' αυτο καλυτερα να παρει σκι και ας νοικιασει (καλες) μποτες με τη σαιζον για 2-3 σαιζον.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Για πέδιλο είναι πιο ελαστικά τα πράγματα,όντως.Δεν χρειάζεται να ξοδιαστείς στα πρώτα σου πέδιλα....Πάρτα μάλιστα με ένα σύστημα δέστρας rail,ώστε παρά την ενδεχόμενη μεγαλύτερη μπότα να να το κρατήσεις και τα επόμενα χρόνια,μέχρι να κατασταλάξει και το σώμα σου,αλλά και εσύ ως προς το τι σκι θέλεις να κάνεις.Don't worry ένα ζευγάρι πέδιλα σκι πάντα κάτι βρίσκεις να το κάνεις..π.χ πετροσκι :wink: :wink: :wink:

Θα σου πρότεινα κάτι σε φάση intermediate on-piste,κυκλοφορούν μια χαρά πεδιλάκια παό διάφορες μάρκες και θα σε βοηθήσουν να στρώσεις τεχνική,καλύτερα από τα νοικάρικα.Ίσως να στραφείς καισ τη λύση του second-hand ή σκέψου ίσως να γοράσεις πέδιλα όχι ντε και καλά φετινής σεζόν,καινούργια μεν αλλά περσινά.Θα τα βρεις σε πολύ καλύτερεςτιμές,χωρίς να διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα,ειδικά για το επίπεδο που θες εσύ.Μήκος κάπου μεταξύ 1.65-1.70,διότι θα μεγαλώσεις σωματικά....

Για μπότες τι να σου πως....αν διαθέτεις money ή μικρό αδελφό,ξάδελφο,φίλο που να θέλει και αυτός να ασχοληθεί με το σκι,πάρε καινούργιες και άλλαζέ τις κάθε χρόνο μέχρι να σταματήσεις να μεγαλώνεις.Θα σε βοηθήσει εξαιρετικά να κάνεις με δική σου μπότα...από την άλλη αν συνεχίσεις να κοιτάς νοικάρικες ,μην πολυστεναχωριέσαι,διότι οι περισσότεροι από εμάς κάπως έτσι τη βγάλαμε μεχρι να σταθεροποιηθούμε... :wink: :wink: :wink: It's up to you.

p1sst.jpg

Ευχαριστω για τις συμβουλες.

Για rx4 και rx6 έχω ακούσει καλά λογια όμως στο site της ficher λέει ότι είναι για επίπεδό 6-8 ! Προσωπικά με κατατασσω στο 4 με 5 (ανάλογα και τον καιρό)...άρα τουλάχιστον στην αρχή δε θα μου φανούν δύσκολα ;;; Αν και έτσι θα μπορέσω να εξελιχθώ καλύτερα....

Στην Αθήνα ποιός τα φέρνει;

Γκινης

Fischer Hellas στην Αραχωβα μονο. (εισαγωγεας)

τρόπος εποικινωνίας με αυτό το κατάστημα ;;; (μήπως έχει κάποιο web site ή e-mail)

άλλες μάρκες και μοντέλα που προτείνετε;;;

τα ficher σε τι τιμές κυμαίνονται;

Εχω ένα ζευγαράκι RX6 μούρλια ολοκαίνουργια απάτητα, σε πολύ καλή τιμή, και στην Αθήνα :D

.....το 1,60 λετε να του πέσει κοντό???? :D :D

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Πρώτη κίνηση:Πάρε σειρά τις εταιρείες για σκι και κοίτα τα μοντέλα τους για πίστα,όχι τα expert,τα intermediate.Κάποια site έχουν και ski selector για βοήθεια.Αν μπεις στα links της πρώτης σελίδας θα βρεις τα σχετικά sites.

Δεύτερη κίνηση:Μπες σε site περιοδικών ,όπως www.skiworldpress.com και κοίτα τις διάφορες κριτικές.

Όλα τα παραπάνω για να πάρεις μια πρώτη γεύση και φυσικά όχι για να πάρεις τελικές αποφάσεις.

Tρίτη κίνηση:Επισκέπτεσαι μερικά μαγαζιά και ρωτάς για τιμές και τις γνώμες των υπαλλήλων.Υπάρχουν μπόλικα στην Αθήνα,αλλά και και στα χωριά γύρω από τα χ/κ.Θα σου έλεγα μερικά,αλλά μην γίνει και διαφήμιση...Αν κόψεις ότι ο υπάλληλος σκαμπάζει,διόλου απίθανο,εμπιστεύεσαι τη γνώμη του.Αν όχι τον γράφεις και ρωτάς κάποιον γνωστό σου που σκαμπάζει και μπορείς αν τον εμπιστευτείς.Εν τω μεταξύ για ότι βοήθεια ή απορεία ρωτάς στο φόρουμ.

Μην αγχώνεσαι και πολύ όμως,διότι πλέον όλες οι μάρκες έχουν ποιοτικό εξοπλισμό και στο επίπεδό σου δεν χρειάζεται να πολυσκας για τις μικροδιαφορές.Σου ξαναλέω κοίτα πολύ την τιμή,είναι ένα όχι αμελητέο κριτήριο!!!!Και εδώ είμαστε εμείς να τα ξαναπούμε.

p1sst.jpg

Εγω δεν αγοραζω ακομα για τρεις λογους. 1)το μικρο της ηλικιας 2)σκεφτομαι οτι το πολυ 8 φορες να πατησω για σκι το χρονο(αναλογα ποτε μπορει η οικογενεια) αρα δεν αξιζει η σπαταλη (αυτο μπορει να αλλαξει με τα χρονια, ενηλικιωση παρεες, αυτοκινητο) 3)και εδω που θελω να σταθω και να ''ερωτηξω'' η συντηρηση ειναι μεγαλο ποσο? ξερετε ποσες φορες και ειδικα περσυ στις αρχες της σεζον ειχα περασει απο κατι πετρες ακουγα απο κατω τον ηχο και ελεγα, θα το δει ο Βασιλης(πολυ καλο παιδι, τον γνωστο Καλαβρυτα)και θα με κραξει. Ετσι λοιπον σκεφτομαι και τα πεδιλακια που θα παρω, αξιζει τον κοπο να σου σχιζεται η καρδια οταν δεν μπορεις να αποφυγεις την πετρα?

Αφου δεν ανεβαίνεις πολλές φορές καλά κάνεις και δεν αγοράζεις αλλά εγώ πηγαίνω με το λεωφορείο τα περισσότερα σ/κ και επίσης στο σχολείο μου έχουμε το Φεβρουάριο 10 μέρες διακοπές οπότε πάλι ανεβαίνω....

Μού αρέσουν πολύ τα k2 apache X (http://www.k2skis.com/homes/home.asp?series=apache) αν και είναι για advance από αυτή την εταιρεία τι αλλό προτείνετε; (ίσως τα ommi 5.5;;:angry:

Τα Omni μάλλον θα σου κάνουν καλύτερα.Από μήκος τι σκέφτεσαι...1.67?

Τα 5.5 έχουν πάρει αξιοπρεπέστατες++ κριτικές.Παίρνουν και rail δεστρούλα νομίζω...Ο.Κ.Αν τα βρεις και σε καλή τιμή.....why not,είναι υποψήφια.

p1sst.jpg

Barcode, όπως είπε και ο Al Foutzin, το μεταφορικό λήνεται με το skibus. Το θέμα "πετροσκί" είναι κάτι πολυσήνθετο, που εξαρτάται από την επειρία (σίγουρα με την εξάσκηση θα μπορείς να αποφύγεις κάποιες στοιχιώδες πέτρες), την εξοικίωση στο συγκεκριμένο βουνό (παράδειγμα ο Παρνασσός βγάζει πέτρες αριστερά-δεξιά κάτω συρώμενου) και ένα μικρό research καιρού σε συνδιασμό με επίγνωση κατάστασης βουνού (να'ναι καλά οι snowcams και οι μετεορολογικές υπηρεσίες). Μην ξεχνάς, όλοι ξεκινήσαμε από το να ακολουθούμε κάποιον φίλο/γονέα και σιγά-σιγά να ανεξαρτητοποιηθούμε, κάνοντας δικές μας γνωριμίες/φιλίες/παρέες βουνού. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις... Και έγω στα 16 άρχισα τις πρώτες κοπάνες απ'το σχολείο με τον κολλητό μου για μονοήμερες σκι :rolleyes: Κέφι να υπάρχει (a journey of a thousand miles starts with one single step)...

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

Al δεν είνα τόσο το ύψος που θα πάρεις,όσο το βάρος.Όπως έχει για αυτή τη σεζόν το πράγμα το 1.67 ακούγεται ίσως προτιμότερο,διότι είσαι 68 κιλά,θες να μάθεις φαντάζομαι ακόμα βασικά πράγματα,θα κινείσαι εντός πίστας και μάλλον προτιμάς την παραπάνω ευελιξία,παρά την παραπάνω σταθερότητα στην ταχύτητα.Το 1.67 ακόμα και 10-15 κιλά να πάρεις για χρήση εντός πίστας πάλι θα σου κάνει (κάπως οριακά βέβαια).Πάντως αν γουστάρεις το 1.74,ίσως γιατί έχεις συνηθήσει τέτοιο μήκος από τα νοικάρικα no problem και πάλι,ίσα ίσα που αν στο μέλλον ασχοληθείς με απάτητα θα σου έρθει πιο άνετα..Εξάλλου όλοι μας πάιζουμε σε ένα range,δεν υπάρχει ένα standard νούμερο...,εξάλλου όλα τα πιστάρικα στρίβουν τόσο εύκολα πλέον...dont worry.

Και έγω στα 16 άρχισα τις πρώτες κοπάνες απ'το σχολείο με τον κολλητό μου για μονοήμερες σκι

Ουάου....με έστειλες ρε Acid.Εκτός κι αν πήγαινες σχολείο σε χωριό δίπλα σε χ/κ,οπότε εντάξει το καταλαβαίνω,αυτό θα πει πρώτη κοπάνα... :o:o:(:( respect.Εγώ πάλι πήγαινα για μπιλιάρδο ή για καμιά μπάλα αν είχε καλό καιρό. :rolleyes::huh:Οι κοπανες για σκι ξεκινήσαν στη σχολή...και κάηκα...φτουουουουου :(:o:D:D

p1sst.jpg

'Ασε Στάθη... Μιλάμε για full consiparcy... Τηλεφωνάκι την προηγούμενη νύχτα "φύγαμεεεεε" και λάσκα απ'το σπίτι στις 4:30 τα χαράματα (τότε έμενα Φιλοθέη και ο κολλητός Π.Ψυχικό) για ραντεβού φάρο Ψυχικού... Και στις 16:30 που με περίμενε η μαμά σπίτι απ'το σχολείο και έπερνε τηλέφωνο "που είσαι?" το "κάνω σκι" νομίζω δεν την κάλυπτε ιδιαίτερα (σε ηλικίες Λυκείου μιλάμε)... Ίσως γι'αυτό να είμαι μοναχοπαίδι, που ν'αντέξουν οι γονείς μου δεύτερη Ναντίνα? :rolleyes::huh:

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

Ισως γι'αυτό να είμαι μοναχοπαίδι, που ν'αντέξουν οι γονείς μου δεύτερη Ναντίνα?

Σωστά...εδώ εμείς και δεν αντέχουμε να σε βλέπουμε δυο φορές το χρόνο...

Σε παρακαλώ! Όχι και δύο! Eσένα ακατονόμαστε θα σου πάρουμε λουράκι...

ski_leash.jpg

5.5.JPG

Acidqurl, είναι δύσκολο για παρέα βουνού. Όταν το λες πώς το εννοείς?Φίλο στο χ.κ ή στην πόλη για απόδραση?Εγώ ξεκίνησα πριν περίπου 2 χρόνια(φέτος ο τρίτος)σε ηλικία 13 στο βουνό ειχα βρεθεί πολύ νωρίτερα.Απο τοτε μόνος μου. ορισμένες φορες με ενα φιλο που κανει snowboard. Κατα τα άλλα μόνος. Στόχος μου η ανέλιξη επιπέδου...

Barcode, ένας από τους ανεπίσημους λόγους ίδρυσης του Συλλόγου ήταν το να μην πηγαίνουμε ποτέ βουνό μόνοι/να βρίσκουμε παρέα πάνω. Οπότε, άμα ψάχνεις παρέα, την βρήκες.

5.5.JPG

Αφου δεν ανεβαίνεις πολλές φορές καλά κάνεις και δεν αγοράζεις αλλά εγώ πηγαίνω με το λεωφορείο τα περισσότερα σ/κ και επίσης στο σχολείο μου έχουμε το Φεβρουάριο 10 μέρες διακοπές οπότε πάλι ανεβαίνω....

Μού αρέσουν πολύ τα k2 apache X (http://www.k2skis.com/homes/home.asp?series=apache) αν και είναι για advance από αυτή την εταιρεία τι αλλό προτείνετε; (ίσως τα ommi 5.5;;B)

ΟΜΝΙ 5.5 kai ΟΧΙ APACHE to apache isos se dyskolepsei ligo

www.LINESKIS.com