Ράνια 616 Report post Posted February 16, 2010 κ. Πρόεδρε ποσώς τον ενδιαφέρει τον αγαπητό Σωτήρη αν θα λειτουργεί το ΧΚ. Ο μαίναλος ανοίγει τις καθημερινες; Ενα λιτό γεύμα ζητήσαμε. Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 16, 2010 (wipika ... βρες ονομασία για το μονοπάτι σου ..ΑΚΟΥΟΥΟΥΣ ???!!!!!! Μέχρι αύριο... ) Fidel η ονομασία του μυστικού περάσματος που μας οδήγησε σε αυτό το μυστικό freeride πεδίο του ΧΚ Μαινάλου δεν μπορεί να μην σχετίζεται με τις παγίδες και τους κινδύνους που εγκυμονούν στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ονομασία λοιπόν είναι: « Το πέρασμα της φάκας» Η ονομασία προέρχεται από τα δόκανα – φάκες που τοποθετούσαν παλιά εκεί οι κυνηγοί για να παγιδεύουν θηράματα. Στις μέρες μας ως ένα άλλο ναρκοπέδιο παραμένουν ξεχασμένες ακόμα εκεί καραδοκώντας για το επόμενο θύραμα– χιονοδρόμο. www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 16, 2010 ...ποσώς τον ενδιαφέρει τον αγαπητό Σωτήρη αν θα λειτουργεί το ΧΚ. Ο μαίναλος ανοίγει τις καθημερινες; Ενα λιτό γεύμα ζητήσαμεΕίναι κρίμα - κι άδικο- να δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις για τον αγαπητό Σωτήρη, το μυαλό του οποίου είναι μόνο στο χιόνι και τα χ/κ. Άλλωστε από χθές νηστεύει κιόλας... O mainalos απουσιάζει -ευτυχώς- συνέχεια από το ανήλιο καταγώγιό του. Άρα, όταν λειτουργεί η γνωστή ψαροτεβέρνα του Καρδαρά, όλα δουλεύουν ρολόϊ. Αρκεί να λείπει ο τύπος αυτός... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted February 16, 2010 Έλεγα αγαπητέ πρόεδρε εαν κατέβω προς Μαίναλο μεριά, και επειδή ως γνωστών λόγω των υποχρεώσεών μου στο ΧΚΠ δεν μπορώ άλλη μέρα παρά καθημερινή, και αφού δεν θα κάνω σκι, να επισκεφθώ τουλάχιστον την ταπεινή ταβέρνα του αγαπητού «Γεωργίου του Μαινάλου» (ούτε οσιομάρτυρας να ήταν). Έτσι για μια σαλατούλα και ένα πιάτο χταποδάκι με μακαρουτσίνι ή έστω ένα πιατάκι φάβα ή φακή! Μη μείνω και νηστικός... τόσα χλμ. θα κάνω! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 16, 2010 Α κ ά κ ι ε... λεφτά μήν ξεχάσεις να έχεις μαζί σου... Share this post Link to post Share on other sites
T-DRIVER 27 Report post Posted February 16, 2010 Την Κυριακή ανέβηκα για πρώτη φορά και ομολογώ ότι έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!!Παρόλο που στην ουσία υπάρχουν μόνο 2 Αναβατήρες που καλύπτουν το κυρίως χιονοδρομικό πεδίο, (πέραν του baby εννοώ) σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις εντός-εκτός, σε μονοπάτια ανάμεσα σε έλατα κτλ και γενικότερα να περάσεις μια όμορφη μέρα στο βουνό. Επίσης είναι ιδανικό για τα πιτσιρίκια τα οποία "πλημμύρισαν" το Κέντρο και είχε πολλή πλάκα να τα βλέπεις να ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα!! Θέλω να πώ ένα μεγάλο μπράβο στον liftιέρη του Αναβατήρα Αρκτούρου, ο οποίος έκανε το απίστευτο (και πρωτοφανές για εμένα τουλάχιστον): Από το πρωί στις 09:00 μέχρι και τις 16:00 που κάναμε μια τελευταία κατεβασιά με τη γυναίκα μου, γιατί μετά έκλεισε, ο άνθρωπος ήταν εκεί και βοηθούσε κάθε χιονοδρόμο (έμπειρο ή αρχάριο) να πάρει το "πιατάκι"!!!Ακόμα και μια τυρόπιτα που κάποιος του έφερε την έφαγε όρθιος στο χέρι!!! Χωρίς να θέλω να πώ κάτι για τους εργαζόμενους στα άλλα χιονοδρομικά που έχω επισκεφτεί, οι περισσότεροι κάθονται στο "σπιτάκι" τους και άααααααμα κάτσει καμμιά "στραβή" βγαίνουν έξω!!! Επίσης θέλω να επισημάνω την αδιάκοπη προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι εκεί πάνω για να λειτουργήσει ο Αητός (όπως είδα πρόσφατα σε κάποιο post και όχι Αετός, σωστά. Κρίμα που δεν λειτουργεί τις καθημερινές.Θα 'χα ρίξει κάτι "φάσκελα" στο Παρνασσό και στα Καλάβρυτα!!! ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 16, 2010 (...)Κρίμα που δεν λειτουργεί τις καθημερινές.Θα 'χα ρίξει κάτι "φάσκελα" στο Παρνασσό και στα Καλάβρυτα!!! Το κρίμα είναι αλλού , αγαπητέ T-DRIVER αλλά έχε χάρη τώρα ..και έχω το δεξί χέρι που πάει μόνο του να γράψει ανεξέλεχτα και το τραβάω με το αριστερό. Τρελή φαγούρα στα ακροδάχτυλα .... ο καιρος όμως γαρ εγγυς - έχω ακόμα ελπίδες. Ενα βιντεάκι από το πάτημα της βορινής από τον Δημήτρη. Ενας ωραίος τύπος , χιονοδρόμος πάνω από όλα. Να σαι καλά αδερφέ. YouTube Video -> People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 16, 2010 (...) « Το πέρασμα της φάκας» (...) :LOL: People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 17, 2010 Θέλω να πώ ένα μεγάλο μπράβο στον liftιέρη του Αναβατήρα Αρκτούρου, ο οποίος έκανε το απίστευτο (και πρωτοφανές για εμένα τουλάχιστον): Σωστά, του αξίζει του παιδιού ένα μπράβο για αυτό που κάνει γιατί το κάνει με κέφι και ενθουσιασμό. Είναι ο Κώστας Γκογκάκης και είναι ο χειριστής του συγκεκριμένου αναβατήρα απο το 2004. Ο ίδιος λέει ότι κάθε χειμώνα σε αυτό το lift θέλει να την βγάζει. Απο τους ελάχιστους που έχουν απομείνει από το αρχικό προσωπικό λειτουργιάς της μετά ΕΟΣ εποχής με καλες γνώσεις οργάνωσης λειτουργίας, χειρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης μικρών τεχνικών προβλημάτων ενός συρόμενου αναβατήρα. Είχε γίνει σχολείο για τους χειριστές εκείνης της εποχής το να μπορούν να θέτουν σε λειτουργιά αυτά τα τόσο παλιά lift με τις αμέτρητες βλάβες τους εκτροχιασμούς και τους καθολικώς διαμαρτυρόμενους χιονοδρόμους www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
kangoogr 0 Report post Posted February 18, 2010 Όντως Μπράβο στο παληκάρι. Τι πρόσεξα και εγώ πόσο κεφάτα και συνειδητά έκανε την δουλεία του. Κάνα οικονομικό ξενόδοχείο για διαμονή στην περιοχή?? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 18, 2010 Εκεί γύρω κοντα δεν νομίζω να βρεις διαφορά στις τιμές, ίσως ομως να μπορέσεις να βρεις λύση ΜΕΣΑ στην Τρίπολη. Ουτε μισή ώρα απο το χιονοδρομικό - ωστόσο δεν θα έχεις τον "αέρα" του Μαινάλου στην διαμονή σου. Χονδρικά αυτό είναι που πληρώνει ο κόσμος στον χειμερινό τουρισμό... Wipika έρχεται σε λίγο βίντεο αφιερωμένο εξαιρετικά στον εμπνευστή του γνωστού περάσματος.. υπομονή ... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kangoogr 0 Report post Posted February 18, 2010 Πως πάει ο καιρός κάτω?? Βροχερός?? Θα το χαλάσει το χιονάκι?? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 18, 2010 (edited) μμ.. δεν ξέρω τι γίνεται επάνω - και αν δεν ανέβω ο ίδιος ή κάποιος άλλος γνωστός δεν μπορώ να πω. Εχει όμως ...ζέστες πολλές στη Τρίπολη... Για να δούμε αν θα αντέξει... Edited February 18, 2010 by Fidelio People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kangoogr 0 Report post Posted February 18, 2010 (edited) Κράτας μας ενήμερους Fidelio μην τραβιόμαστε τσάμπα και μας φεύγουν και ένα κάρο λεφτά...(αν μπορείς και έχεις διάθεση φυσικά). Αν και το meteo να δείς δίνει 14 το Σάβαττο και χιόνι με 1 βαθμό την Κυριακή για μέγιστες. Edited February 18, 2010 by kangoogr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 18, 2010 (edited) Οσο θα ξέρω να σας πω θα σας λέω - ..λεπον... ήρθε η ώρα της Φάκας , το παρακάτω βίντεο από το τριήμερο που μας πέρασε είναι αφιερωμένο στον εμπνευστή του περάσματος , για τον οποίo δυστυχώς δεσμεύομαι να κρατήσω την ταυτοτητά του μυστική , είναι απόρρητο αν τον αποκαλύψω κάποιον θα πρέπει να σκοτώσω μετά. YouTube Video -> ..ελπίζω ο καιρός να μας την χαρίσει για τον επόμενο μήνα , να παίξουμε και άλλο σε αυτό το πανέμορφο Playground - αλλά με freezing level πάνω από τα 3000 μέτρα ... Τέλος πάντων .. το Πέρασμα Της Φάκας λοιπον ... Edited February 18, 2010 by Fidelio People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 18, 2010 Εισαι απιστευτος ρε φιλε !!! καταπληκτικό video καταπληκτικό και το περασμα της φακας www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 18, 2010 Εισαι απιστευτος ρε φιλε !!!καταπληκτικό video καταπληκτικό και το περασμα της φακας μια χαρα μου φαίνεται οτι θα σας επισκεφτώ τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 19, 2010 ρε fid μετα την τριτη βολτα σας εχασα λογικο βεβαια .... ενημερωσε για κυριακη. θα σε παρω τηλ.... ελπιζω να εχει τουλαχιστον πιο ευκολο χιονι απο το σαββατο DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted February 19, 2010 Οσο θα ξέρω να σας πω θα σας λέω - ..λεπον... ήρθε η ώρα της Φάκας , το παρακάτω βίντεο από το τριήμερο που μας πέρασε είναι αφιερωμένο στον εμπνευστή του περάσματος , για τον οποίo δυστυχώς δεσμεύομαι να κρατήσω την ταυτοτητά του μυστική , είναι απόρρητο αν τον αποκαλύψω κάποιον θα πρέπει να σκοτώσω μετά. YouTube Video -> ..ελπίζω ο καιρός να μας την χαρίσει για τον επόμενο μήνα , να παίξουμε και άλλο σε αυτό το πανέμορφο Playground - αλλά με freezing level πάνω από τα 3000 μέτρα ... Τέλος πάντων .. το Πέρασμα Της Φάκας λοιπον ... Nice Rats... Η κάμερα είναι πιο σωστά ρυθμισμένη αυτή τη φορά... Share this post Link to post Share on other sites
kangoogr 0 Report post Posted February 19, 2010 (edited) Καλημέρα. Τι βλέπετε για Κυριακή κάτω και πως πάτε απο βενζίνες?? Και που περίπου είναι αυτό το διοαβόητο πέρασμα? Edited February 19, 2010 by kangoogr Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 20, 2010 Συννεφιά με μέτριους προς ισχυρούς ΝΝΔ ανέμους στο χ/κ Μαινάλου. Θερμοκρασία +7°C. Το χιόνι είναι μαλακό και επαρκές στις πίστες για ασφαλή χιονοδρομία. Και οι δύο δρόμοι πρόσβασης είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Λειτουργούν και οι τρείς αναβατήρες, όπως επίσης ο χώρος εστίασης, οι σχολές και τα καταστήματα εξοπλισμού. Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 21, 2010 και σημερα σουπερ ηταν αλλα δυσκολο το χιονι...πιο δυσκολο απο εχθες θα ελεγα παντως περασαμε σουπερ με skister fidelio rooh οπως και εχθες με spider και mammut οτι καιρο και αν κανει αμα εχει χιονι το μαιναλο δουλευει και με λιγο κοσμο στην βορινη απλα λιωνεις στο σκι τελος. θα ακολουθησουν βιδεα απο 2ημερο... DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
CCGio 0 Report post Posted February 21, 2010 (edited) Το Σαββατο που πήγα πάντως με τη νέα μου σανίδα, μόνο το πρωί κατάφερα να κάνω στην "πίτυς" (νέος στο άθλημα) και αργότερα είχε λιώσει σε αρκετά σημεία και έφαγα αρκετές τούμπες.... Edited February 21, 2010 by CCGio Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 22, 2010 και σημερα σουπερ ηταν αλλα δυσκολο το χιονι...πιο δυσκολο απο εχθες θα ελεγα παντως περασαμε σουπερ με skister fidelio rooh οπως και εχθες με spider και mammut οτι καιρο και αν κανει αμα εχει χιονι το μαιναλο δουλευει και με λιγο κοσμο στην βορινη απλα λιωνεις στο σκι τελος. θα ακολουθησουν βιδεα απο 2ημερο... Αναμένουμε τα videa Αχ… Καταραμένη απεργία των τελωνιακών κλεφτών που μείναμε χωρίς βετζινη. Το Σαββατο που πήγα πάντως με τη νέα μου σανίδα, μόνο το πρωί κατάφερα να κάνω στην "πίτυς" (νέος στο άθλημα) και αργότερα είχε λιώσει σε αρκετά σημεία και έφαγα αρκετές τούμπες.... Στην 'πίτης' ??? σιγουρα πηγες στο Μαιναλο φίλε μου www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
CCGio 0 Report post Posted February 22, 2010 (edited) Νομίζω... ποιά είναι αυτή που είναι για τους αρχάριους και τους ανεβάζει ο ΚΡΥΟΣ?? Πάντως κατά % τα βενζινάδικα στον Ασπρόπυργο έχουν βενζίνη... και εγώ δεν είχα και ήμουν πολύ αισιόδοξος και βρήκα! χεχε! Edited February 22, 2010 by CCGio Share this post Link to post Share on other sites