Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

@turms

πειραματίστηκα λιγο σ'αυτο το ταξίδι Κωνσταντίνε..και τα Volkl ηταν η μεγαλη έκπληξη – τα Bridge και ειδικα τα Aura μου αφήσανε τις καλυτερες εντυπώσεις

μια ερώτηση, ωστόσο, σχετικά με τα λίφτ του βερμπιέ, τι άποψη σχημάτισες? ως προς την ταχύτητα και την παλαιότητα?

Κωστη, εχω επισκεφθεί χιονοδρομικά με γρηγορότερα και πιο σύγχρονα λιφτ από αυτά του Verbier αλλα και ΧΚ σε χειρότερη κατάσταση από αποψη μεταφορας. γενικώς, οπου και να βρισκομαι ανεβαίνω νωρις πανω..οποτε και να είναι αργα τα λιφτ, αν καταφέρεις να αποφύγεις τις ωρες αιχμής (γυρω στις 9,00 -10,00) δεν τίθεται θεμα.

ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στη Βουλγαρια, στο Bansko. εχουν ένα καλο masterplan και μια από τις καλύτερες εταιριες - την Dopplemayer αλλα κατι δεν υπολογίσανε σωστά οσον αφορα τους φορτους. τα λιφτ εχουν ενα capacity ανα ωρα πολύ μεγαλυτερο από αυτό που μπορει να δεχτει το πεδίο με αποτελεσμα να γινεται συμφόρηση στις πιστες. το αστειο είναι ότι αυτό δεν ενοχλεί τους χιονοδρομους (κι ας είναι πολύ επικίνδυνο) αλλα τα αργα λιφτ (π.χ. Βακχος) τα παρατηρούν παντα.

ευτυχώς τελευταία οι εκσυγχρονισμοί στα (μεγαλα) ΧΚ γινονται βάσει μελέτης οποτε μαλλον παει προς διόρθωση το θεμα.

για μενα δεν υπηρξε ποτε κριτήριο το ''served'' ενός χιονοδρομικου αλλα το πεδίο που προσφέρει. για να μην πλατειάσω, μαζι με το Whistler, το Verbier είναι στο top των ΧΚ που εχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής. τα ειχα και στην υπογραφη μου καποτε σαν ''μεγαλο όνειρο'' και τελικα έτυχε να τα επισκεφθώ και τα 2 μεσα σε ένα εξάμηνο.

τα προτείνω ανεπιφύλακτα…αρκει να εχουμε παντα στο μυαλο πως και που θελουμε να κανουμε το σκι μας.

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μιας που πλησιάζει ο καιρός για να πάω Soelden (20-27/2) πήγε κανείς πρόσφατα; Πώς ήταν; Για φαγητό κτλ προτάσεις;

γιατι θες να πετυχεις Ελληνα;;;;

μια χαρα θα περαστε κ μονοι σας...

εμεις λεμε να μη βλεπουμε ελληνα!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχα!!!μακριααααααααα

• Like 1