Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
barcode

Πίστες-χωράφια

Recommended Posts

Πολλές φορές έχω ακούσει τελευταία τον όρο ''χωράφι'' για μια πίστα.

Ξέρω οτι προκαλείται κυρίως απο τους σανιδάδες.

Δεν έχω κατανοήσει ακόμα τον όρο αυτόν αν και κάτι υποψιάζομαι.Γι'αυτό το λόγο θέλω κάποιος που θέλει και μπορεί να μου δώσει μια εξήγηση του όρου...

Λάμπρος Ν.

Οι λογοι που μια πιστα γινεται χωράφι είναι πολλοί:

1) κακο πάτημα πίστας

2) κακή ποιότητα χιονιού

3) πολλοί αρχάριοι κατεβαίνουν με τα φρένα ή σνουμπορντερ ή σκιερ

4) απάτητο ( πάντα γίνεται χωράφι μέτα τον πρώτο που θα περάσει)

5) όλα τα κόκκινα σημεία σε κεντρικές πίστες

6) νοτιάς

7) όταν ακολουθείς την ομάδα του snowclub απο πίσω (δύσκολα πράγματα) :D

Απ' ότι κατάλαβες, χωράφια είναι οι πίστες που είναι γεμάτες bumps. Γενικά είναι σαν οργωμένες και δεν είναι καλοστρωμένες.

Πρόσεχε τι λές :D... είμαστε αρκετοί εδω μέσα :D

:D

Το προβλημα δεν ειναι οτι ειστε εδω μεσα... :D

Ειστε εκει απανω 10_1_134.gif

Φιλικα εε...

ΜακηςΜ

ΥΓ Δωστε snowpark στο λαο!!...μπας και μας αφησουν ησυχους!!

batucada ευχαριστώ...

tetza δεν ήθελα να προσβάλω τους φίλους μου τους σανιδάδες σε καμία περίπτωση... οι περισσότεροι φίλοι μου είναι σανιδάδες εξάλλου...

το φαινόμενο το είχα δει στην άρτεμις(μαύρη) στην πρώτη μου κατάβαση(για μαύρη πίστα) μου έφυγες...η ψυχή μέχρι να φτάσω στο τέρμα της μέσα στην πίστα ολόκληρα βουναλάκια από χιόνι...και χιονόμπαλες...χαμός.εκεί νευρίασα γιατί λέω...δεν μπορούν να φέρουν ένα ράτρακ να την στρώσουν λίγο?τι να κάνουμε...έιναι συχνό φαινόμενο...

Τα απλά ρατράκ δεν μπορούνε να πατήσουν μάυρες. Υπάρχουν ειδικά ρατράκ με βίντσι που είναι γι'

αυτη τη δουλειά αλλά νομιζω πως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοια, αν και πολλά ΧΚ πλέον σκέφτονται σοβαρά την αγορά τους.

Και εγώ κατέβηκα την μαύρη των Πηγαδιών αυτο το Σάββατο κακήν κακώς, καθώς σ' αυτου του είδους τις πίστες πρέπει εκτός απο την τεχνική να σ'ακολουθεί και μια αξιοπρεπής φυσική κατάσταση την οποία για φέτος την έριξα στον κόκορα :D .

Καλές καταβάσεις Λάμπρο... :D

Ο κυριος υπαιτιος για πιστες χωραφια ειναι.... οι καλοι σκιερ....

σε συναρτηση με οχι σκληρο χιονι και μεγαλη κλιση...

για να καταλαβεις ο Αερας που ξερει πολυ καλο σκι περνωντας συνεχομενα πανω στα περάσματά του δημιουργει λουκια και μισο μετρο

φυσικα moguls...

βαλε τωρα 10 καλους σκιερ να κατεβαινουν συνεχομενα την Αρτεμης στα Καλαβρυτα... σε 2 ωρες θα ειναι Βαγδατη

Οι σανιδαδες μας χαλανε το απατητο...

Οι σανιδαδες μας χαλανε το απατητο...

Φάουλ εδώ :D:P

Εξάλου μόνος σου το είπες... Οι καλοί σκιερς κάνουν το απάτητο χωράφι :lol:

Τρίτη 17/1 Παρνασσός Ηρακλής/Οδυσσέας ένα ατλείωτο χωράφι μετά από 4 ώρες :D:lol::D

Το ίδιο θα γινόταν και αύριο αλλά τώρα μόλις πριν 2' πέρνουν τηλ από τον Κλαουδάτο και τα ακυρώνουν όλα επειδή η εθνική έχει λίγο χιόνι :D:blink::D

JAPOW!!!

...για να καταλαβεις ο Αερας που ξερει πολυ καλο σκι περνωντας συνεχομενα πανω στα περάσματά του δημιουργει λουκια και μισο μετρο

φυσικα moguls...

...

Αυτο θα συνεβαινε μονο αν εχουν τοποθετηθει "πορτες" οπου σε καθε καταβαση περνας απο το ιδιο σημειο,ή αν βαλεις σημαδι τα σημεια που στριβεις και περνας συνεχεια απο εκει,κατι πολυ δυσκολο και βαρετο? ισως.(γιατι να το κανει καποιος?)

Στην πρωτη περιπτωση(αθλητικη καταβαση σε πορτες), τις λακουβες τις δημιουργουν οι λιγοτερο καλοι αθλητες γιατι ενω πρεπει η στροφη να αρχιζει στη μεση των 2 πορτων αυτοι στριβουν αφου φτασουν πανω στην πορτα :D

με αφορμη αυτο και με διαφορα αλλα χαρουμενα που ακουω του στυλ "οι snowboardαδες χαλανε το (οποιασδηποτε μορφης) χιονι"

+ περιστατικο σημερα οπου καποιος προσπαθουσε να μου κανει υποδειξεις για το πως και απο που να παω στο απατητο (ισως μεταξυ σοβαρου και αστειου αλλα στραβωσα αρκετα -αν και ειπα να δωσω τοπο με τοση πουδρα γυρω)

ποτε θα καταλαβουν ορισμενοι [αυτολογοκρισια] οτι:

1) το snowboard δεν ειναι σκι (και αντιστροφα) και αμφοτερα σταματουν και στριβουν διαφορετικα (και ειναι διαφορετικα)

2) οι πιστες και το χιονι ειναι για ολους και χαλανε απο τη χρηση (οπως τις χρησιμοποιει ο καθενας καθε επιπεδου)

Υπάρχουν ειδικά ρατράκ με βίντσι που είναι γι' αυτη τη δουλειά αλλά νομιζω πως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοια, αν και πολλά ΧΚ πλέον σκέφτονται σοβαρά την αγορά τους.
Έχει το χ/κ Καλαβρύτων και από φέτος το χ/κ Μαινάλου.

Έχει το χ/κ Καλαβρύτων και από φέτος το χ/κ Μαινάλου.

Καλά είναι δυνατόν να έχει το Μαίναλο βίντσι και να μην έχουν τα μεγάλα ΧΚ? B):DB)

Μπράβο τους...

Αλέξη έχουν πίστες για να το χρησιμοποιήσουν?

Καλά είναι δυνατόν να έχει το Μαίναλο βίντσι ? Έχουν πίστες για να το χρησιμοποιήσουν ?
Το χ/κ Μαινάλου φέτος πήρε, καθώς οι δύο κύριες πίστες του στρώνονται μόνο με βίντσι. Η ανατολική ιδίως είναι σκέτη πίκρα όταν κοιτάς από ψηλά. Η βορεινή το χρειάζεται οπωσδήποτε στα πρώτα εκατό μέτρα.

Ναι όντως τα Καλάβρυτα έχουν ρατράκ με βίντσι και το χρησιμοποιούν συστηματικά για το στρώσιμο της πίστας Άρτεμις 2.Έχω παρακολουθήσει τη διαδικασία (ένα απόγευμα,όταν έκλεινε το χ/κ) και ήταν πολύ εντυπωσιακή όντως.Επίσης η Στύγα 1 απαραιτήτως θέλει βίντσι.

Πάντως οι πίστες χωράφια δεν είναι φαινόμενο μόνο των ελληνικών χ/κ και στην Ευρώπη παρατηρείται.Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα έχουμε το εγγενές μειονέκτημα του νωπού χιονιού,που κάνει τα καλύτερα κροκάλια.Όσο καλά κι αν πατηθεί μια πίστα,μετά από μια επέλαση του Σ/Κ π.χ σε Παρνασσό και Καλάβρυτα,ειδικά πίστες απότομες που αναγκαστικά φρενάρεις πιο συχνά και πιο έντονα,μοιραία θα γίνει χωράφι.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Μιας και αναφέρθηκε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Ευρώπη, ας αναφέρω αυτό.

Hintertux στην 5 που έβλεπε ήλιο συνέχεια, πάντα προς το μεσημέρι γινόταν χωράφι B)

Και την 3η μέρα μετά απο πουδροσκι, το μεσημέρι έγινε το χειρότερο χωράφι που έχω δει οτέ μου :P:P

JAPOW!!!

B):P Μας αλλοιθωρησες βρε παιδια :P:P

Φιλικα :lol::lol:

ΜακηςΜ

Το χ/κ Μαινάλου φέτος πήρε, καθώς οι δύο κύριες πίστες του στρώνονται μόνο με βίντσι. Η ανατολική ιδίως είναι σκέτη πίκρα όταν κοιτάς από ψηλά. Η βορεινή το χρειάζεται οπωσδήποτε στα πρώτα εκατό μέτρα.

Ναι όντως υπάρχει, το είδα και εγώ σήμερα, αν και ξενέρωσα.... είπαν ότι θα στρώσουν τη βορεινή στις 12 αλλά τελικά μεχρι τις 2.30 που εφυγα δεν είχε ανοίξει γιατί κάτι έιχε πεχτεί με το βίντσι και έιχαν κλείσει το συρόμενο. Πάντως τα πρώτα 100 που λες μέτρα απ' ότι είδα δεν τα πάτησε (μπήκε από τον παράδρομο της Αλεξίας)

Η βορεινή πατήθηκε αργά το μεσημέρι, από το σημείο που ενώνεται με τον περιφερειακό.

και γω τη πατησα μετα απο το ραττρακ

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

και γω τη πατησα μετα απο το ραττρακ

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

και εγώ "την πάτησα" γιατί την κατέβηκα (τέλος πάντων... :rolleyes: ) πριν το ρατράκ