teo 2 Report post Posted January 30, 2006 Ανέβηκα Μαίναλο το Σάββατο 28/1 Ο δρόμος ήταν άψογα αποχιονισμένος!!!!! Γενικά ήταν μιά υπέροχη ηλιόλουστη μέρα. Στις 8:40 που φτάσαμε αντικρίσαμε πίστες άψογα στρωμένες μεταξύ αυτών καί η κεντρική. Το πάρκινκ έχει μεγαλώσει και έιναι πολύ άνετο! Το προσωπικό ήταν εξυπηρετικότατο! Το χιόνι ήταν πολύ σε όλο το χκ, αλλά στην μαύρη (κεντρική) λόγω του πατήματος αλλά και του διαρκούς ξυσίματος της πίστας από τους σκιέρ βγήκαν πετρούλες στην κορυφή οι οποίες σιγά σιγά κατρακυλισαν σε όλη τη πίστα.(νομίζω θα συμβαίνει αυτό). Δυστυχώς δεν είχε πατηθεί η κόκκινη πίστα μέσα στο δάσος καθώς και η μαύρη ανατολική, ειδικά η πρώτη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί! Το σαλέ δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι (βλέπε τουαλέτες) αλλά είναι πολυ καλύτερο από παλαιότερα με ωραία θέα στις πίστες. Ο Γαλλικός καφές κόστισε 3,70Ε. Γιά το πάνω σαλέ που είναι πολύ γραφικό ισχύουν τα ίδια για τις τουαλέτες . Εκεί για τρεις σοκολάτες και ένα ρακόμελο σφηνάκι πληρώσαμε 12,5Ε Για ν'ανεβείς πεζός σ'αυτό το σαλέ πληρώνεις 3Ε και πας με το ερπυστριοφόρο όχημα το οποίο προσεγγιζει το σαλέ με βίντζι. Η κοσμοσυρροή μεγάλωσε τις ουρές στα λίφτ από τις 11:30 έως τις 14:30. Καλή η διαπλάτυνση της περιφεριακής πίστας αλλά οι μέτριοι χιονοδρόμοι ακόμη έχουν άγχος. Νομίζω πως σε γενικές γραμμές υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς και αξίζει κανείς να επισκευτεί το βουνό καθώς είναι και ιδιέταιρα κοντά στην Αθήνα. Νομίζω πως για να γίνει ακόμη καλύτερο το ΧΚ έχει ανάγκη απο εναέριο αναβατήρα. (εκτός από τον πίσω συρόμενο που είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί). Ένας εναέριος αναβατήρας θα εξομάλυνε το πρόβλημα της κοσμοσυρροής του Σαββατοκύριακου και θα βοηθούσε και τους νέους snowboarders. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 30, 2006 το προβλημα της κοσμοσυρροης παραμενει πιστευω για ολα τα χιονοδρομικα κυριως το σαββατοκυριακα τη κυριακη και 3 παρκιν να ειχε γεματα θα ησαν φαινετε τι το βουνο εχει πολλους φαν παρα τις ελλειψεις του βεβαια καλο θα ηταν μεσα στη βδομαδα να ριξει λιγο χιονι με τους νοτιαδες κατα τα αλλα ξεχασες την αλλαγη του πετραιλαιοκινητηρα στη βορεινη με ηλεκτροκινητηρα τα παιδια στα λιφτ πολυ εξυπηρετικα μη ξεχναμε οτι ηταν στην ουσια πρωτη μερα Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 30, 2006 Σήμερα για πρώτη φορά φέτος πήγα για σκι στο Μαίναλο.Ημέρα ήταν καταπληκτική και με πολύ καλή ποιότητα χιονιού σε όλο το χιονοδρομικό.Μετά τις 12:00 παρατηρήθηκαν κάποιες ουρές στούς αναβατήρες (το πάρκινγκ είχε γεμίσει απο αυτοκίνητα).Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ξανά η μη διάστρωση της πρώην ανατολικής (καλλυστώ,πολύβιος) και ειδικά τώρα που έχουν χιονοστρωτήρα με βίντσι, και ενα ασχημο ατύχημα που έγινε κάτω στο πλατό όταν ενα παιδι με έλκηθρο έπεσε πανω σε μια μεταλική ταμπέλα χορηγού, η οποία ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε στην μέση της πίστας.Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και να έρθει να το πάρει ασθενοφόρο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted January 30, 2006 Να σημειώσω ότι παντού υπάρχει πρόβλημα με τα "έλκυθρα" όπου επιβαίνοντες πάνε όπου λάχει χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξουν την πορεία τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tetzas 1 Report post Posted January 31, 2006 Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ξανά η μη διάστρωση της πρώην ανατολικής (καλλυστώ,πολύβιος) και ειδικά τώρα που έχουν χιονοστρωτήρα με βίντσι Προσωπικά μου αρέσει έτσι όπως είναι! Είναι Τρέλα!!! ενα ασχημο ατύχημα που έγινε κάτω στο πλατό όταν ενα παιδι με έλκηθρο έπεσε πανω σε μια μεταλική ταμπέλα χορηγού, η οποία ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε στην μέση της πίστας.Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά και να έρθει να το πάρει ασθενοφόρο. Να σημειώσω ότι παντού υπάρχει πρόβλημα με τα "έλκυθρα" όπου επιβαίνοντες πάνε όπου λάχει χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξουν την πορεία τους. Είναι λυπηρό αλλά δυστηχώς όπως και πέρισυ έτσι και φέτος υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα έλκυθρα. Στο χ/κ μαζεύονται (και καλά κάνουν) πολλές οικογένειες με παιδιά τα οποία τα βρίσκεις διάσπαρτα να "χτυπούν" συνεχώς κόσμο. Την Κυριακή (όπου γινόταν της Π.....ς) είδα κυριολεκτικά τουλάχιστον 20 συγκρούσεις!!! Πιστεύω πως οποσδήποτε πρέπει να γίνει κάτι γι'αυτό! Ίσως το να οδηγούν τα έλκυθρα σε συγκεκριμένο χωρό (ο οποίος συγουρα μπορεί να βρεθεί στο συγκεκριμένο χ/κ) ειναι μία εύκολη λύση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 31, 2006 Το πρόβλημα με τα έλκηθρα μπορεί να λυθεί εύκολα κάνοντας μια πίστα αποκλειστικά για αυτά.Το θέμα είναι τι ήθελε η μεταλλική ταμπέλα στήν μέση της πίστας ενω κανονικά θα έπρεπε να ήταν πλαστική και αυτό το λεω γιατί πολύ εύκολα θα μπορούσε να γίνει ατύχημα με χιονοδρόμο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 2, 2006 Συμφωνώ ότι ο χώρος για την χρήση ελκήθρων θα πρέπει να είναι καθορισμένος καθώς και . . .περιορισμένος. Δεν είναι δυνατόν ΟΛΟ το κάτω πλατό να είναι γεμάτο από διάσπαρτες σκάφες να πηγαινοέρχονται με τυχαία κατεύθυνση. Μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά τα έλκηθρα είναι σοβαρό χάσιμο χρόνου για τα παιδιά σας , άλλο αν οι επιχειρήσεις βγάζουν εύκολο κέρδος και σας παροτρύνουν να το επιλέξετε σαν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Να περιορίσουν τα έλκηθρα οι ενοικιάσεις όσο και αν φαίνεται κάπως αυτό , αλλά . . . . γενικότερα μια παρατήρηση για το κάτω μέρος του Μαινάλου: Αντί για χιονοδρομικό, το Μαίναλο το ΣΚ έμοιαζε σαν λαϊκή ή σκλαβοπάζαρο , ό,τι να ΄ναι έβλεπες , ντάνες με έλκηθρα, καντίνες με . . σουβλάκια και κοψίδια και στη διαπασών ο σφακιανάκης λες και ήσουν σε κανα κατώι κρασοπατέρων (ξενέρωσα απίστευτα) , η σχολή ήταν σαν τσαντίρι που ήθελε να φυλάει τα ζωντανά του (δεν θα επεκταθώ καλύτερα) , οι ενοικιάσεις έμοιαζαν μέσα σαν εργαστήριο τόρνου , παρόλο που το κτίριο είναι καινούριο και διάφορα άλλα . . .πιο τραγικά αλλά τέλος πάντων δεν θέλω να αναφέρω. Εγώ δεν έχω τίποτα με τις λαϊκές ή τα πανηγύρια ή τους ανθρώπους τους , μια χαρά τους βρίσκω όλους αλλά αυτό το πράμα στα βουνό και όχι μόνο στο Μαίναλο βέβαια είναι εντελώς αντιαισθητικό και παραπλανητικό .Για χιονοδρομικό κέντρο μιλάμε , όχι για εμποροπανήγυρη!!!! Συμμορφωθείτε . . . . κατά αγνώστων ? !! Το πώς ένα χιονοδρομικό μοιάζει ή όχι σαν τέτοιο , επαφίεται στην πολιτική λειτουργίας του. Με όση καλή θέληση και χαλαρή διάθεση μπορώ να έχω , δεν προσπαθώ να γίνω κακόβουλος. . . αλλά πως να το κάνουμε , ορειβάτες και χιονοδρομους θέλουμε στο βουνό και πολύ περισσότερο να προσηλυτίσουμε. Δεν πάμε έτσι μπροστά Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 2, 2006 αφου η μαμα θελει να πιει καφε με την ησυχια τι να κανει? αμολαει το μικρο με ενα ελκηθρο και τελειωνει μετα τον μαζευει φευγει εχοντας αναλυσει τα της ημερας αν η μαμα εκανε σκι θα προσπαθουσε να βαλει και το μικρο με ενα δασκαλο Quote Share this post Link to post Share on other sites
tetzas 1 Report post Posted February 2, 2006 Θα ήθελα να προσθέσω ότι η εξυπηρέτηση και η ποιότητα του ενοικιαζόμενου εξοπλοισμού στο ένα από τα δύο μαγαζια του χ/κ ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ όπως και περισυ. Καλύτερα να το κλείσουν! Επίτηδες το αναφέρω τώρα γιατί είχα τόσα νεύρα με το θέμα που εάν το έκανα πιο πρίν θα με χαρακτηρίζατε προκατηλημένο και το post απαράδεκτό. @kostabmw καλά εσεις εκει κάτω δεν μπορείτε να βρείτε καμιά ασχολία στην μαμά? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 2, 2006 για ποιο αποτ α δυο λες το μεγαλο ?? η το μικρο του βυρλου ??(γιαυτο μπορω να πω και μια κουβεντα φιλικη) τετζας εγω δεν μπορω να βοηθησω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 2, 2006 Το δεξια μαγαζι ηταν οντως απαραδεκτο... κριμα δεν εβγαλα φωτογραφια το πεδιλο που νοικιασε φιλη, ειχε διαμπερες τρυπα διπλα απο την ακμη η οποια ακμη βεβαια ηταν αλλου για αλλου... Οταν με ρωτησε τι να κανει εβαλα τα γελια και της ειπα να βαζει τη τρυπα απο τη μεσα μερια. Εδωσε 10 ή 15 ευρω δε θυμαμαι μονο για σκι+μπατον για ενα παναθλιο, παμπαλαιο και γιατι οχι και επικινδυνο εξοπλισμο. Να σημειωσω οτι δεν κοιταξε καν τη ρυθμιση της δεστρας το παληκαρι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 2, 2006 Δεστρες downhill σε πεδιλα cross-country εχεις δει προς ενοικιαση; Εγω εχω δει ! Ιδιο μοντελο με τα δικα μου!! Τα αγοραζουν χονδρικα απ'τις χωματερες των Αλπεων Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 8, 2006 σημερα ανεβηκα να ριξω μια ματια πολυ χαλια ητανε μισο με ενα μετρο ειχε βαλει παντου ενω περιμενα 2 μετρα να μην τα πολυλογω ηταν μια μερα θαυμασια με απατητα πολλα βεβαια δεν το πατησα ολο για να εχω αυριο και για τους φιλους που θα κατεβουν σαββατο 80 τελικα το βουνο το πανε πολλοι και αυτο αποδειχθηκε τη περασμενη κυριακη οπου εκανε ρεκορ εισητηριων αποτι μου ειπαν 1200 εναντι 500 περιπου περυσι ισως τελικα αυτο δωσει περισσοτερα κινητρα στους επενδυτες για επεκταση ο δρομος προς το χιονοδρομικο πεντακαθαρος εκτος και αν ριξει αλλο μεχρι το σαββατο θερμοκρασιες επαιζαν απο -2 εως -5 κατα τη διαρκεια της ημερας αποψε μαλλον παει για -12 Quote Share this post Link to post Share on other sites
tetzas 1 Report post Posted February 9, 2006 Δε μου λες ρε φίλε τα πρόβατα σας στο χωριο σου τα βάζετε σε όποιο μαντρί βρειτε ελεύθερο ? Το topic "χ/κ Μαιναλου ... τώρα" δεν σου έκανε ? Μήπως την έχεις δει πολυ εκεντρικός τωρα τελευταία Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 9, 2006 (edited) Mετεφερθη... Για προσεχετε παιδες, γιατι ειμαι νεος στο κοψε-ραψε. Βαζετε τα ποστ στο σωστο θεμα γιατι μπορει να εξαυλωθουν απο τη μια και να βγουν σε κανα τοιχο απο την αλλη... Φιλικα ΜακηςΜ Edited February 9, 2006 by MakisM Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 9, 2006 (edited) με προθεση το εβαλα εκει γιατι ενα θεμα απο τις ταδε του μηνος που ξεκινησε σπανια παω να το σκαλισω γιατι μπαγιατεψε και αλλη φορα αν το μετακινουν θα το σβηνω και θα τελειωνει η παρασταση φρεσκα κουλουρια κυριε μακη λενε στο χωριο μου στο δικο τι λενε?? ------------------------------------------------------------------ Οι Αμερικανοι λενε οτι ο δρομος προς την κολαση ειναι στρωμενος με τις καλυτερες προθεσεις... Φιλικα ΜακηςΜ Edited February 9, 2006 by MakisM Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted February 9, 2006 προτείνω να μην διορθώνεις post χρηστών MakisM για προσωπικές απαντήσεις Φιλικά Πάντα! Ψηεερς Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 9, 2006 Οκ... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted February 9, 2006 Εμπλεξες με τους σανιδιάριδες τώρα... καλά ξεμπερδέματα Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 10, 2006 ειναι σε beta φαση, συγχωρουνται ολα στο Μακη... Απο Δευτερα ριχτε του Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 10, 2006 Eλα μωρε, δικιο ειχε ο ανθρωπος...το καθε ποστ ειναι πνευματικη ιδιοκτησια του χρηστη... Μην κατηγορηθουμε τωρα και για καταπατηση ...ιδιοκτησιας Χωρια που οι σανιδιαρηδες ειναι σαν τους μηχανοβιους...Τσακωνεσαι με ενα και μεχρι να τελειωσεις 2 προτασεις, εχουν μαζευτει μιλιουνια...σαν τις μυγες γυρω απ'τον σκουπιδοτενεκε . Ασε καλυτερα Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
gmak 26 Report post Posted February 10, 2006 Μιλώντας εκ πείρας να φανταστώ? Quote vae victis Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 10, 2006 Ενα φορτηγο μπινελικια!! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites