Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
panagiotis

Παντελόνι

Recommended Posts

Το καλό μου παντελόνι Quicksilver Core tex XCR με μόνωση flecce έχει αρχίσει να δείχνει τα σημάδια του χρόνου και στα νώτα η αδιαβροχοποίηση έχει αρχίσει να χάνεται. Είναι και το σημείο που είναι σε επαφή με το χιόνι περισσότερο από οποιοδληποτε άλλο σημείο.

Μιας και φαίνεται ότι πρέπει να αγοράσω καινούριο, να κάνω πρώτα δυο ερωτήσεις.

1. Μιας και τελειώνει η σεζόν, μήπως είναι καλύτερο να αγοράσω σπρέυ αδιαβροχότητας και να πάρω ένα καλό του χρόνου; Η σεζόν βρίσκεται στα τελευταία της, αλλά καμιά δεκαριά φορές είναι στα σίγουρα.

2. Είναι λίγο δύσκολη η ερώτηση. Τα παντελόνια του snowboard που ουδεμιά σχέση έχουν με του σκι σε στυλ, βλέπω ότι δεν έχουν πολύ καλές προδιαγραφές, τουλάχιστον γι'αυτές που κοιτάω. Π.χ. σπάνια βρίσκω core tex σε snb pant. Kαι όσα έχω βρει με μόνωση, έχουν waterproof 10.000 και λιγότερο.

Eρωτώ: Αν πάρω ένα χωρίς core tex αλλά με μόνωση που με ενδιαφέρει περισσότερο, το waterproof πρέπει να είναι τουλάχστον 12.000;

Βρήκα ένα της 686 με fleece μόνωση αλλά με waterproof 10.000 και διαπνεότητα 8.000 και μου φαίνονται λίγα. Τι προτείνετε;

JAPOW!!!

Εδώ και λίγες μέρες είμαι ευτυχής κάτοχος αυτού:

http://www.whiteout.biz/whiteout/products....1256fc80014b17a

Το να βρεις goretex είναι γενικά δύσκολο στην Ελλάδα, συνήθως πρέπει να παραγγείλεις από εξωτερικό.

Τα περισσότερα goretex έχουν μόνωση αλλά έχοντας αλλάξει 3 παντελόνια με μόνωση πλέον ψηφίζω τεχνικό δαγκωτό. Για τις κρύες μέρες αγοράζεις ισοθερμικό παντελονάκι να φοράς από κάτω.

Λες πως φεύγει η αδιαβροχοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει κάτι αν δεν μπαίνει νερό μέσα στο παντελόνι. Ρίξε nikwax σπρέι και θα επανέλθει. Τώρα αν το έχεις βαρεθεί είναι άλλο.

ΥΓ. check pm

vae victis

panagioti

οτι και να παρεις αμα δεν το συντηρεις δεν προκειτε να αντεξει ουτε μια σεζον ειτε ειναι gore tex ειτε η τελευταια διαστημικη τεχνολογια

το παντελονι σου ειναι XCR=κορυφη

καθαρισε το και ψεκασε το και θα εινα καινουριο για πολλα χρονια

μην μπεις σε τσαμπα εξοδα

@gmak με΄γεια :(

Η αλήθεια είναι ότι 2 φορές που το έπλυνα στο πλυντήριο με το ειδικό πρόγραμμα, μετά στο βουνό δεν έμενα ικανοποιημένος, μάλλον αυτό έφταιγε.

Γιατί από πέρσυ με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, (το έχω χρησιμοποιήσει 38 φορές) ούτε σταγόνα νερού δεν έμπαινε αλλά τώρα έχω αρχίζει να τρομάζω, δύσκολα θα το αποχωριστώ :(:(

JAPOW!!!

Τ1. Μιας και τελειώνει η σεζόν, μήπως είναι καλύτερο να αγοράσω σπρέυ αδιαβροχότητας και να πάρω ένα καλό του χρόνου; Η σεζόν βρίσκεται στα τελευταία της, αλλά καμιά δεκαριά φορές είναι στα σίγουρα.

Μιας και τελειωνει η σεζον,περιμενε να τσιμπησεις τωρα την ανοιξη ενα παντελονακι που βλεπεις το χειμωνα στα 400 ευρω μονο με το πολυ 200 ευρω :(

Καλημέρα σε όλους !!!

Να προσθέσω και εγώ τη συμβουλή μου σχετικά με τη συντήρηση αυτών των ρούχων :unsure:

Προσοχή στο πλύσιμο, πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, 30ο max θερμοκρασία ΚΑΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ !!! (Νομίζω καταστρέφει την αδιαβροχοποίηση).

Επίσης μετά το πλύσιμο θέλουν κατ' ευθείαν άπλωμα σε οριζόντια θέση...

Αυτά!!! :wacko::lol::lol:

Εδώ και λίγες μέρες είμαι ευτυχής κάτοχος αυτού:

http://www.whiteout.biz/whiteout/products....1256fc80014b17a

Το να βρεις goretex είναι γενικά δύσκολο στην Ελλάδα, συνήθως πρέπει να παραγγείλεις από εξωτερικό.

Τα περισσότερα goretex έχουν μόνωση αλλά έχοντας αλλάξει 3 παντελόνια με μόνωση πλέον ψηφίζω τεχνικό δαγκωτό. Για τις κρύες μέρες αγοράζεις ισοθερμικό παντελονάκι να φοράς από κάτω.

Λες πως φεύγει η αδιαβροχοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει κάτι αν δεν μπαίνει νερό μέσα στο παντελόνι. Ρίξε nikwax σπρέι και θα επανέλθει. Τώρα αν το έχεις βαρεθεί είναι άλλο.

ΥΓ. check pm

Παιδια για δωστε τα φωτα σας.Εγινε το λαθος+πλυθηκε το μπουφαν μου με μαλακτικο(το ιδιο νομιζω+το παντελονι,αν+πηρα+αλλο φετος).Τι να κανω?Με το σπρει αδιαβροχοποιησης σωζεται η κατασταση?Ελπιζω ναι γιατι το μπουφανακι ειναι σαν καινουριο+θα ναι κριμα να μην μπορω να το χρησιμοποιησω.

Παιδια για δωστε τα φωτα σας.Εγινε το λαθος+πλυθηκε το μπουφαν μου με μαλακτικο(το ιδιο νομιζω+το παντελονι,αν+πηρα+αλλο φετος).Τι να κανω?Με το σπρει αδιαβροχοποιησης σωζεται η κατασταση?Ελπιζω ναι γιατι το μπουφανακι ειναι σαν καινουριο+θα ναι κριμα να μην μπορω να το χρησιμοποιησω
Και εγω οταν ξεκίνησα και δεν ήξερα τα επλένα όλα κανονικά! <_<

Αν το επλυνες μόνο μια φορά δεν νομίζω να εχεις σοβαρο πρόβλημα,

αλλά αυτο που πρέπει να κανεις είναι να απαγορεύσεις καθε επαφή με τα

ρουχα του snowboard με τον υπεύθυνο πλυντηρίου! <_<

Ένα ρούχο που δεν έχει φθαρεί και η μεμβράνη του δεν έχει πάθει ζημιές μπορούμε να το επαναφέρουμε σε καλή κατάσταση από άποψη αδιαβροχότητας (ποτέ βέβαια στο ύψος της αρχικής).

Θέλει καλό πλύσιμο στο πλυντήριο με ειδικό υγρό απορρυπαντικό η υγρό σαπούνι παπουτσάνης για μωρά, στους 30 βαθμούς, στο πρόγραμμα για ευαίσθητα και χωρίς καθόλου στύψιμο (το πολύ 120 στροφές το λεπτό).

Πρέπει να κλείνουμε όλα τα φερμουάρ και τα βέλκρο, για να μην "τραυματίζεται" το ρούχο μας.

Καλό είναι να το ξεβγάζουμε 2 φορές ώστε να μην μένουν καθόλου κατάλοιπα σαπουνιού.

Το αφήνουμε να στραγγίξει και πριν στεγνώσει εντελώς (να είναι ελαφρά νωπό), το ψεκάζουμε με το σπρέι ανανέωσης του water repelency, προσέχοντας να μην τρέχουν σταγόνες πάνω στο ρούχο μας, από το σπρέι (αν τρέξουν τις ταμπονάρουμε ελαφρά με ένα wettex ας πούμε).

Τώρα το αφήνουμε να στεγνώσει σε μία κρεμάστρα και είναι έτοιμο.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα καλό είναι να το στεγνώνουμε με ζεστό (όχι καυτό) πιστολάκι.

Μπορούμε ακόμη και να το σιδερώσουμε με ζεστό σίδερο (όχι καυτό και όχι ατμοσίδερο), γιατί με το σιδέρωμα βγαίνει στην επιφάνεια το υγρό της κατεργασίας του water repelency και ανανεώνεται κάπως εκείνη η εξωτερική κρούστα που είχε αρχικά το ρούχο μας. <_<

Το μαλακτικό καταστρέφει την μεμβράνη.

Η παραπάνω κατεργασία έχει να κάνει μόνο με το εξωτερικό ύφασμα (συνήθως νάιλον λόγω αντοχής του υφάσματος),γιατί το νάιλον βρέχεται εύκολα και δεν στεγνώνει το ίδιο εύκολα.

Τυχόν ζημιές στη μεμβράνη δεν αποκαθίστανται.

Προτείνω ρούχα χωρίς μόνωση και να παίζουμε με ισοθερμικά και fleece σε διάφορα πάχη.

Υπάρχουν ρούχα για σνόουμπορντ καλής ποιότητος (H-H ας πούμε) με μεγάλο δείκτη αδιαβροχότητας 20000mm και άνω. Αυτό κυρίως για τα παντελόνια, γιατί στα τζάκετ σκι και ...μπορντ είναι τα ίδια.

Εγώ πλέον κοιτάω τη διαπνοή και λιγότερο την αδιαβροχότητα, η εσωτερική υγρασία είναι πολύ πιο συχνή από την εξωτερική στα σπορ μας... <_<:)

Eυχαριστω πολυ.Θα δοκιμασω+ο θεος βοηθος.Αν δεν τα καταφερω εχετε να μου προτεινετε καποια καλη μαρκα σε λογικη τιμη?(+που τη βρισκει κανεις)