Jump to content

Alef

Χρήστης Forum
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

About Alef

 • Birthday 09/03/1980

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Ambelokipoi

Recent Profile Visitors

1,103 profile views
 1. Γελοίο είναι να υποστηρίζουμε ότι θα χάσει κάποιος την ψυχική του υγεία επειδή δεν κάνει σκι. Γελοίο είναι να συγκρίνει κάποιος τη βόλτα στη γειτονιά με ένα κατοικίδιο, με το να διασχίζει ο οποιοσδήποτε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να ανέβει ένα βουνό. Γελοίο είναι να μην μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την κρισιμότητα της κατάστασης και να πειθαρχήσει σε μια απλή συμβουλή ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Άντε με το καλό και απαγόρευση κυκλοφορίας γιατί δε σκαμπάζετε αλλιώς μερικοί.
 2. Δηλαδή θα είστε πάνω στο βουνό και θα κατέβετε το Μάη που θα τελειώσουν τα μέτρα, και εν τω μεταξύ μιας και φημίζεται για το καλό σήμα wifi ο Όλυμπος, είπατε να ποστάρετε και μερικές φώτο για εμάς που κινδυνεύουμε μέσα στα διαμερίσματά μας. Μένουμε σπίτι σημαίνει μένουμε σπίτι.
 3. Μπράβο σας για την κοινωνική υπευθυνότητα που επιδεικνύετε και μένετε σπίτι (τι όχι?)
 4. Ναι σωστά, τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις των αιολικών είναι ρυπογόνα, ενώ τα αντίστοιχα μηχανήματα και εγκαταστάσεις των ΑΗΣ και των ορυχείων που τους υποστηρίζουν ως γνωστό φυτρώνουν στα λιβάδια.
 5. το ΣτΕ δεν δίνει εγκρίσεις, είναι δικαστήριο. Τις εγκρίσεις τις δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Σε περίπτωση που κάποιος κρίνει λοιπόν ότι κακώς δόθηκε κάποια έγκριση ή παραλείπονται (κατά την κρίση αυτού που κάνει την προσφυγή πάντα) στοιχεία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να βγάλει απόφαση και να αναστείλει (σε πρώτη φάση, με σύντομη σχετικά διαδικασία) ή να ακυρώσει την έγκριση που δόθηκε (πιο χρονοβόρα διαδικασία). Εφόσον δεν γίνει κάτι από τα παραπάνω οι εργασίες μπορούν να εκτελούνται κανονικά και δεν είναι παράνομος αυτός που τις εκτελεί, αλλά αυτός που τον εμποδίζει.
 6. Αν το έργο είναι αδειοδοτημένο (απ' ότι έχω καταλάβει είναι), προσφυγή σε δικαστήριο δε συνεπάγεται αυτόματα αναστολή της εκτέλεσης των εργασιών. Ούτε η χρήση σκαπτικών είναι παράνομη γιατί σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει. Επίσης, όπως έχει ξαναγραφτεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές natura ΔΕΝ απαγορεύεται.
 7. Αν κάποιοι ιδιώτες θα είχαν κίνητρο να διαχειρίζονται σωστά και με οφέλη για τον πελάτη- χιονοδρόμο κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, ειδικά στην Ελλάδα με τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω των συνθηκών, αυτοί δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, αφού με την καλύτερη λειτουργία του χιονοδρομικού δημιουργείται προστιθέμενη αξία στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής. Στη λατρεμένη μας χώρα βέβαια όσοι έχουν οφεληθεί τα μέγιστα από τη δημιουργία και τη λειτουργία χιονοδρομικών στην περιοχή τους δεν έχουν συνήθως επενδύσει ούτε σεντσι σε αυτά.
 8. Η ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό Αθήνας, μετρό Θεσσαλονίκης, δίκτυο ΟΣΕ) έχει επιδοτηθεί και με μεγάλα ποσά. Αλλά πώς θα συμβάλλουν τα μέσα αυτά στη μείωση του co2 εάν για την κίνησή τους το ρεύμα που χρησιμοποιείται προέρχεται από αγνό λιγνίτη Πτολεμαϊδας?
 9. Μιας και όλα τα βγάζουμε σκάρτα (αιολικά, φ/β, φυσικό αέριο κλπ), προφανώς μας αρέσει η παλιά κατάσταση με το λιγνίτη. Και μιας και μπαίνουν πολλά λινκ για άρθρα σε αυτό το thread, αφήνω και το παρακάτω εδώ https://www.theguardian.com/environment/2018/mar/23/lignite-mining-greeces-dirty-secret-in-pictures
 10. Προχειροδουλειά. Ειδικά στα τμήματα με έντονη διάβρωση δε θα κρατήσει για πολύ.
 11. Αυτό είναι χιονοδρομικό το οποίο βρίσκεται στο νότο μιας χώρας που είναι γνωστή για τον ήλιο, τις παραλίες και τις ξέφρενες καλοκαιρινές διακοπές, της οποίας οι κάτοικοι θεωρούν το χιόνι κάτι εξωτικό (αν και στην πραγματικότητα δεν είναι), και το οποίο περιμένει να λειτουργήσει δεκαπέντε μέρες στις γιορτές των Χριστουγέννων (αν και τα τελευταία χρόνια δεν έχει επαρκή κάλυψη χιονιού κάποιες φορές τη συγκεκριμένη περίοδο) και κάποια τριήμερα, περιορίζει σημαντικά τη λειτουργία του και κλείνει περί τα μέσα Μαρτίου, ενώ τον υπόλοιπο καιρό έχει θέματα αξιοπιστίας με τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του και περιμένει να αποκομίσει έσοδα απο τους "επισκέπτες"(οι κάτοικοι της χώρας που θεωρούν το χιόνι κάτι εξωτικό). Παράλληλα, το συγκεκριμένο ΧΚ διαθέτει ετήσιες κάρτες πριν την έναρξη της σεζόν έναντι ευτελούς τιμήματος, ενώ οι τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα από τη λειτουργία του χιονοδρομικού (χωρίς αυτό τα Καλάβρυτα θα ήταν πιθανότατα μια συμπαθητική επαρχιακή κωμόπολη και όχι τουριστικός προορισμός) δεν έχουν επενδύσει σε αυτό ούτε δεκάρα τσακιστή.
 12. Υπάρχει και η σχολή στη Βόλβη (stonero), η οποία είναι πιο προσβάσιμη από Καβάλα, εάν δε σε πειράζει που είναι σε λίμνη.
 13. Είναι δύο και με σχέδιο να κατασκευαστούν συνολικά τριάντα. Και όλα αυτά πάνω από την ιστορική πόλη της Μπριανσόν (χαρακτηρισμένο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO). Και το διαφημίζουν κιόλας και δε διαμαρτύρονται ότι διώχνει τους τουρίστες. Και φυσικά και υπάρχουν και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο βουνό (έτσι κι αλλιώς υπήρχαν, και πριν τις ανεμογεννήτριες). Και τελικά το πρόβλημα είναι οι ανεμογεννήτριες ή οι περιφράξεις τους? Και φυσικά όλα τα συστήματα ΑΠΕ πρέπει να σχεδιάζονται ώστε να είναι αποδοτικά και να πληρούν τους κανόνες της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αλλά αυτά είναι θέματα που αφορούν τους ειδικούς που ασχολούνται με το σχεδιασμό, την αδειοδότηση και τη λειτουργία τους και όχι εμάς που γράφουμε σε ένα φόρουμ τουριστικής χιονοδρομίας χωρίς να διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις.
 14. https://www.snowplaza.co.uk/blog/50241-serre-chevalier-self-sustainable/ Υπάρχουν και στις Άλπεις ανεμογεννήτριες. Εγώ πήγα και είδα. Και στην κορυφή μάλιστα.
 15. Φέτος πέρα από μία καταπληκτική εβδομάδα τον Ιανουάριο στο Serre Chevalier, ανέβηκα τρεις μόλις φορές στον Παρνασσό από μία Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Αν και το χίονι ήταν φέτος άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας ειδικά στο τέλος της σαιζόν, ήταν οι λιγότερες φορές που έχω ανέβει τα τελευταία χρόνια. Από τη μία η αλλαγή στην πολιτική χρέωσης των πολυήμερων καρτών (χρέωση 2 μονάδων τα σκ) αποτέλεσε ένα αντικίνητρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αφετέρου η λειτουργία του χιονοδρομικού φέτος ήταν η χειρότερη που θυμάμαι. Ενδεικτικά και τις τρείς φορές που ανέβηκα: Το πρωί ήταν ανοιχτές μόνο οι μισές πίστες στα Κελλάρια. Ο Ηρακλής άνοιγε κάποια στιγμή αργότερα. Ο Δίας δεν άνοιξε. Το λίφτ στη Σαχάρα δεν άνοιξε. Καταλαβαίνω ότι όλα τα παραπάνω μπορεί να εντάσσονται στη λογική περιορισμού των εξόδων και επίτευξης καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά θα ήταν χρήσιμο να είχαμε μια υπεύθυνη ενημέρωση αν άξιζε τελικά μια τόσο καλή σαιζόν να χαραμιστεί έτσι.
×
×
 • Create New...