Odie 869 Report post Posted July 6, 2009 μια θεωρια ειναι οτι σπαει το οιδημα μεσα στο γονατο Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 10, 2009 γεια σας και παλι παιδια, τελικα εκανα μετα απο 2.5 μηνες περιπου για να γιανει το καταγμα την ενχειρηση με αθροσκοπηση, αποκαταταστησαμε το μυνησκο και βλεπουμε για τον χιαστο, να θυμισω οτι ειχα μερικη ρηξη/θλαση και αποφασισαμε να το αντιμετωπισω με συντηρητικη αποκατσταση και ενδυναμωση τετρακεφαλου (μετα απο 13 συνεδριες και καθημερινα πισινα, ημουν σε φορμα πριν το χειρουργειο). Στο χειρουργειο μεσα ειχα συννενοηθει με τον γιατρο μου αν τον δει οτι παει περιπατο να προχωρησει σε χαμστρινκ, αλλα δεν χρειαστηκε τελικα, μου ειπε κρατιεται ακομη και με ενδυναμωση μια χαρα, να σημειωσω οτι πριν το χειρουργειο μπορουσα να σταθω και να περπατησω χωρις ασταθεια αλλα με εναν πονο, που δεν ηξερα που οφειλονταν (καταγμα? χιαστη? μηνισκο?) που ειπε πως οφειλονταν στον μυνησκο αφου και τωρα περπαταω κανα μετρο(λογω οτι εχω 3 μερες χειρουργημενος χωρις πατεριτσες για να δω αν ποναω και ειμαι μια χαρα) δεν τολμαω να περπατησω περισσοτερο γιατι ξερω οτι θελω ακομη φυσιοθεραπειες και στο μηνα θα πεταξω τις πατεριτσες..της 07/08/2009 παρασκευη μπηκα μεσα στο πανεπιστημειακο στα γιαννενα, ο γνωστος γιατρος και δεν πληρωσα μια. να ναι καλα ο ανθρωπος!!! πανω απο ολα ανθρωπος και μετα γιατρος...30 ειμαι και αθλητικη ζωη δεν κανω το ξεκαθαρισα...απλα γυμναστικη! και εκοψα και το τσιγαρο μετα το ατυχημα μου!! αλλο ενα καλο! να μεταφερω να μην το βαζετε κατω!!! παρενθεση στο ιδιο δωματιο ειχα και χιαστο και επιγονατιδα και κλαιγανε απτο πονο ολημερης και ολονυχτις τα παιδια, τα λυπηθηκε η καρδια μου, με ενεσεις πλεον οχι ενδοφλεβιες αλλα με ενεσεις στον πωπω για να τουσ πιασει (3 μερες μετα).. πολυς πονος, τελικα σε αλλους ποναει και σε αλλους οχι. τι ναπω, αυτα μεσα απ τα χειρουργεια και νοσοκομεια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 11, 2009 Μήν περπατάς χωρίς πατερίτσες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 11, 2009 nai to katalaba...το ποιο σπαστικο ειναι οι ενεσεις που πρεπει να κανεις καθε μερα στο εαυτο σου για 30 ημερς για την θρομβωση..ασε την καλτσα...με τις ζεστες!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 12, 2009 nai to katalaba...το ποιο σπαστικο ειναι οι ενεσεις που πρεπει να κανεις καθε μερα στο εαυτο σου για 30 ημερς για την θρομβωση..ασε την καλτσα...με τις ζεστες!! Σαν υπερβολικό μου φαίνεται 30 μέρες αντιθρομβωτικές ενέσεις για 30 χρονών παλικάρι... Δεν ρωτάς και κανένα άλλο γιατρό; Το περισσότερο που έχω ακούσει σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι καμμιά 10αριά μέρες ενέσεις, εγώ δεν έκανα καθόλου μετά που βγήκα από το νοσοσκομείο, δηλ την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση, μόνο μετά το χειρουργείο μου έκαναν. Μετά ο γιατρός με συμβούλεψε μόνο να έχω το πόδι μου ψηλά σε μαξιλάρι όταν ξαπλώνω και να κάνω τακτικά ασκησούλες μύτη - φτέρνα την πατούσα για να κάνει σαν αντλία και να μην συσσωρεύεται το αίμα χαμηλά.. Κάλτσα εννοείς τον ειδικό νάρθηκα; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
damianos 819 Report post Posted August 13, 2009 Τελικά Γιώτα αυτές οι σντιθρομβωτικές ενέσεις είναι πολύ μπερδεμμένη ιστορία και μάλλον έχει να κάνει κυρίως με το πόσο συντηρητικός είναι ο κάθε γιατρός. Εγώ έκανα 40! Quote Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση! Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 13, 2009 καλτσα ¨εννοω καλτσα ειναι ενα ασπρο καλσον απο τα νυχια μεχρι το μπουτι ψηλα απανω,μπορω να πω οτι λειτουργει γιατι μια φορα που δεν την εβαλα πρηστικε το ποδι μου,(και σου πιεζει το ποδι )μπορει να φταει που αργησει να κανω και την ενεση....παντως οι ενεσεις μου εχουν κανει την κοιλια σουρωτηρι.οσο για τα υπολοιπα φαρμακα που αριθμουν 6 ειναι για 5 ημερες που σημαινει οτι εφτασε επιτελους η ημερα να τα σταματησω και να ηρεμησω λιγακι... αυτο που με απασχολει ειναι ποτε θα μπορεσω να κανω φυσιοθεραπειες να νιωσω δυνατο το ποδι μου παλι.ενω εκανα πριν και θεωρουμαι παλιος...νιωθω παλι σαν αρχαριος! το αλλο παλι που δεν κανω πλεον βημα χωρις πατεριτσες αλλα λεω ποτε θα μπορεσω να τις πεταξω??θα πρεπει να περασει κανα διμηνο και μετα,να γινει το ποδι παλι τουμπανο σαν καμιανου ποδοσφαιριστη(ο τετρακεφαλος) και μετα να περπατησω ανετα?εχω μια φοβια μηπως και σκισω τιποτα μην παει και ακουσω κανα κραχ και τα δω κολιομενα!!!τελοσπαντων ευελπιστω να πανε ολα καλα και περιμενω πως και πως να περασουν οι μερες να βγαλω τα ραμματα(20μερες)και να μπορω να ξεκινησω φυσιοθεραπεις και γυμναστικη.ναι γιοτα και μενα μου τι ειπαν στο νοκοσκομειο επισης εγραψε να περπαταω!!!στο εξητηριο του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 13, 2009 Τελικά αυτές οι σντιθρομβωτικές ενέσεις είναι πολύ μπερδεμμένη ιστορία και μάλλον έχει να κάνει κυρίως με το πόσο συντηρητικός είναι ο κάθε γιατρόςΤελικά εκεί καταλήγουμε. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και σίγουρα ο θεράπων ιατρός γνωρίζει καλύτερα. @quicksilver : Μή βιάζεσαι ούτε να περπατήσεις, ούτε να πετάξεις τις πατερίτσες. Όποιος βιάστηκε...την πάτησε. Θα καταλάβεις και μόνος σου πότε θα μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά. Όσο για τις φυσικοθεραπείες, εγώ για παράδειγμα ξεκίνησα την πέμπτη ημέρα, αλλά αυτό δεν αποτελεί και δεδικασμένο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 13, 2009 1) Σχετικά με τις αντιθρομβωτικές ενέσεις, αν τις χρειάζεται και πόσο ο ασθενής, αντικειμενικά, έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, τόσο όσον αφορά το περιστατικό, αλλά κυρίως, όσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του κάθε ασθενή (βλ του κυκλοφορικού συστήματος του ασθενή), την ηλικία, φυσική κατάσταση, κληρονομικότητα, ιστορικό του ασθενούς, αν καπνίζει ή όχι, αν παίρνει άλλα φάρμακα (πχ. αν είναι νεαρή γυναίκα που αθλείται αλλά παίρνει αντισυλληπτικά χάπια, θεωρείται πολύ επιβαρυντικός παράγοντας για το κυκλοφορικό, οπότε, το πιθανότερο, όλοι οι γιατροί θα συνιστούσαν αντιθρομβωτική θεραπεία), κλπ. Από εκεί και πέρα, τί θα συστήσει ο κάθε γιατρός για τον ΙΔΙΟ ασθενή έχει να κάνει με το πόσο συντηρητικός είναι, δηλαδή, πόσο θέλει να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο, ανεξάρτητα από το πόσο επιβαρύνει τον οργανισμό του κάθε ασθενή με ουσίες που ενδεχομένως δεν του χρειάζονται σε αυτές τις δόσεις. Γιαυτό είπα μήπως να δεί κι άλλο γιατρό, μήπως δεν είναι τόσο συντηρητικός και γλυτώσει λίγη χημεία! 2) Αν έχεις κάνει συρραφή μηνίσκου, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ξεκινήσεις δυναμική φυσιοθεραπεία και μην το ζορίζεις το πόδι σου γιατί του κάνεις κακό! Να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή που εμπιστεύεσαι! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
fostiras 0 Report post Posted August 14, 2009 Καλησπέρα σε όλους!Είμαι 18 χρονών και πριν 2 μήνες έκανα επέμβαση αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού στο ιατρικό στο Μαρούσι απ' τον κ. Νικολάου.Όλα πάνε τέλεια όπως μου είπε και ίδιος όταν με είδε πριν μια βδομάδα!Το πόδι μου έχει πλήρη (υπερ)έκταση και σχεδόν πλήρη κάμψη (απέχει 1cm με τη βοήθεια του χεριού απ' το γλουτό). Έκανα τις πρώτες 6 βδομάδες φυσικοθεραπείες και τώρα ξεκινάω γυμναστήριο ακολουθώντας πρόγραμμα του γιατρού και συνεχίζω τα μπάνια στο φούλ!!Θα ήθελα να σας ρωτήσω δυό πράγματα....Είναι φυσιολογικό το ότι:1)νιώθω έναν (μυικό όπως μου είπε ο γιατρός,στηρίζοντάς το στην καταπόνηση απ' τις φυσικοθεραπείες) πόνο κάτω απ' το (δεξί) γόνατο,δεξιά απ' το σημείο όπου αφαιρέθηκε το μόχευμα;(Με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι θα υποχωρήσει;)2)Απέχει 1cm το πόδι απ' το γλουτό λυγίζοντάς το με τη βοήθεια του χεριού; Σας ευχαριστώ πολύ!!Περαστικά σε όλους.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 14, 2009 Μια χαρά είσαι. Μήν το τεντώνεις απότομα, μέχρι να ''θρέψει'' το μόσχευμα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fostiras 0 Report post Posted August 15, 2009 Μια χαρά είσαι. Μήν το τεντώνεις απότομα, μέχρι να ''θρέψει'' το μόσχευμα. Ναι όντως όταν δεν το τεντώνω απότομα,δε νιώθω τον παραμικρό πόνο.Ευχαριστώ πολύ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 16, 2009 (edited) καλησπερα θα ηθελα να μου πεις ποσο πηγε στο ιατρικο η ενχειρηση του χιαστου και αν πηγες με ιδωτικη ασφαλεια???και αν ναι ποια? γιατι θα κανω ιδιωτικη καλου κακου και απλα κοιταζω οπωσδηποτε να ειναι συμβεβλημενη με το ιατρικο λογω και (γονατου) και να καλυπτει 100/100 για τον φωστηρα.. Edited August 16, 2009 by quicksilver Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 16, 2009 1)νιώθω έναν (μυικό όπως μου είπε ο γιατρός,στηρίζοντάς το στην καταπόνηση απ' τις φυσικοθεραπείες) πόνο κάτω απ' το (δεξί) γόνατο,δεξιά απ' το σημείο όπου αφαιρέθηκε το μόχευμα;(Με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι θα υποχωρήσει;)2)Απέχει 1cm το πόδι απ' το γλουτό λυγίζοντάς το με τη βοήθεια του χεριού; 1) Μή δίνεις σημασία σε πονάκια κι ενοχλήσεις οπουδήποτε στο χειρουργημένο πόδι. Όλη η περιοχή είναι ταλαιπωρημένη - μαχαίρι μπήκε - μπορεί να υπάρχουν κι ανακλαστικοί πόνοι, δηλ, η αιτία να βρίσκεται σε άλλο σημείο και να το νιώθεις αλλού. Σκέψου ότι θρέφει, το μόσχευμα, ο μηνίσκος (το πιθανότερο, κάτι σου έκαναν και σε αυτόν), οι ιστοί του δέρματος γύρω από τις ουλές, ο τένοντας από όπου σου πήραν το μόσχευμα, κλπ. Θα περάσουν μόνες τους αυτές οι ενοχλήσεις με τον καιρό. 2) Το άλλο σου πόδι απέχει εξίσου; Μήν βιάζεσαι, στην περίπτωσή μου το πόδι μου βελτιωνόταν, έστω κι ελάχιστα, ακόμη κι 1 - 1.5 χρόνια από την επέμβαση! Περαστικά σου Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
fostiras 0 Report post Posted August 16, 2009 καλησπερα θα ηθελα να μου πεις ποσο πηγε στο ιατρικο η ενχειρηση του χιαστου και αν πηγες με ιδωτικη ασφαλεια???και αν ναι ποια? γιατι θα κανω ιδιωτικη καλου κακου και απλα κοιταζω οπωσδηποτε να ειναι συμβεβλημενη με το ιατρικο λογω και (γονατου) και να καλυπτει 100/100 για τον φωστηρα.. δεν είχα ιδιωτική ασφάλεια και πήγε γύρω στα 11χιλ€ (!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
fostiras 0 Report post Posted August 16, 2009 1) Μή δίνεις σημασία σε πονάκια κι ενοχλήσεις οπουδήποτε στο χειρουργημένο πόδι. Όλη η περιοχή είναι ταλαιπωρημένη - μαχαίρι μπήκε - μπορεί να υπάρχουν κι ανακλαστικοί πόνοι, δηλ, η αιτία να βρίσκεται σε άλλο σημείο και να το νιώθεις αλλού. Σκέψου ότι θρέφει, το μόσχευμα, ο μηνίσκος (το πιθανότερο, κάτι σου έκαναν και σε αυτόν), οι ιστοί του δέρματος γύρω από τις ουλές, ο τένοντας από όπου σου πήραν το μόσχευμα, κλπ. Θα περάσουν μόνες τους αυτές οι ενοχλήσεις με τον καιρό. 2) Το άλλο σου πόδι απέχει εξίσου; Μήν βιάζεσαι, στην περίπτωσή μου το πόδι μου βελτιωνόταν, έστω κι ελάχιστα, ακόμη κι 1 - 1.5 χρόνια από την επέμβαση! Περαστικά σου 1)Σωστά,αυτά είναι πονάκια,απλώς είχα μια μικρή αμφιβολία! 2)Το χειρουργημένο πόδι απέχει 1cm με τη βοήθεια του χεριού απ' το γλουτό,ενώ το αριστερό με τη βοήθεια του χεριού αγγίζει. Ευχαριστώ πολύ!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
tonybros 0 Report post Posted August 16, 2009 καλησπερα. εχει τυχει σε καποιον απο σας να νιωθει το γονατο σαν να "μαγκωνει" ; Μου εχει συμβει 4-5 φορες πανω σε καποια κινηση να το νιωθω σαν να εχει μαγκωσει σε καποιο σημειο (για πολυ λιγο ενα χιλιοστο της κινησης μονο) ακομα και μεσα στην θαλασσα πχ. Ο γιατρος μου λεει οτι αυτα τα συμπτωματα συμβαινουν γιατι η αρθρωση δεν εχει αποκατασταθει πληρως (εχουν περασει 7 εβδομαδες απο την εγχειρηση πχσ, μηνισκος, χονδροπλαστικη). Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 17, 2009 Η αγκύλωση είναι μέσα στα πλαίσια της επέμβασης του γόνατος. Υπομονή έχεις χρόνο μπροστά σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 17, 2009 καλησπερα. εχει τυχει σε καποιον απο σας να νιωθει το γονατο σαν να "μαγκωνει" ; Μου εχει συμβει 4-5 φορες πανω σε καποια κινηση να το νιωθω σαν να εχει μαγκωσει σε καποιο σημειο (για πολυ λιγο ενα χιλιοστο της κινησης μονο) ακομα και μεσα στην θαλασσα πχ. Πάντως ακόμη και σήμερα, 3 χρόνια μετά την επέμβαση και θεωρώντας ότι έχω πολύ καλή εξέλιξη αφού δεν με προβληματίζει το πόδι μου πουθενά, ούτε το προσέχω σε τίποτα (βασικά το τσακίζω σε προπονήσεις όχι πολύ καλές για τα γόνατα γενικώς....), καμμιά φορά, μπορεί να νιώθω το πόδι μου λίγο "μαγκωμένο" ή πιό μουδιασμένο από ότι το άλλο αν πχ κάθομαι πολλή ώρα και σηκωθώ. Επίσης, αν το έχω κουράσει πολύ, το νιώθω λίγο βαρύ...μάλλον μαζεύει λίγο υγρό η άρθρωση - εξωτερικά δεν φαίνεται τίποτα, αλλά νιώθω ότι δεν είναι πολύ υγιές. Δεν νομίζω ότι ενοχλεί ο χιαστός, αλλά το γεγονός ότι το γόνατο έχει γίνει πιό ευαίσθητο σε χονδροπάθεια που την είχα κι από πριν όταν κούραζα τα γόνατά μου. Το χειρουργημένο γόνατο όμως ενοχλείται πολύ πιό εύκολα! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 17, 2009 να ρωτησω τον χονδρο πως τον εξεταζουμε??τι εξετασεις ζηταμε να κανουμε στο νοσοκομειο???εγκυκλοπεδικα!και τι εξεταση προτεινεται να κανουμε στο ποδι μας σε ετησια βαση για να προλαβουμε καμια ανυποψιαστη υποτροπια να το πω του ευρυτερου συνολου(ποδιου)???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted August 17, 2009 1) Οι παθήσεις του χόνδρου εξετάζονται κλινικά κι αξιολογούνται σε σχέση με τη συμπτωματολογία που υπάρχει, πχ τα γόνατα φαίνονται πρησμένα, ίσως ερυθρά, ο γιατρός καταλαβαίνει ότι έχουν υγρό, υπάρχει πόνος, κλπ... 2) Γενικά, η μαγνητική εξέταση σου δείχνει τα πάντα, αλλά είναι πανάκριβη και δεν συνιστάται αν δεν υπάρχουν σαφή συμπτώματα κι ενδείξεις για κάποιο πρόβλημα. Άν έχεις λόγους να φαβάσαι ότι έχεις κάποια ζημιά, πρώτα θα επισκεφτείς έναν ορθοπεδικό κι εκείνος θα αξιολογήσει αν χρειάζεται να κάνεις κάποια εξέταση. Τα γόνατα, δεν είναι από τις περιοχές / συστήματα του σώματος που χρειάζονται προληπτική εξέταση! Αν έχεις κάτι, πονάς, οπότε, πας στο γιατρό επί τούτου!!! Λέγοντας τα παραπάνω, αν έχεις υποστεί κάποιο χειρουργείο, καλό είναι ανά 1-2 χρόνια, να κάνεις καμμιά επίσκεψη στο γιατρό σου να σε αξιολογήσει...Στην περίπτωσή μου, στους 6 μήνες έκανα μία κανονική ακτινογραφία, 1 χρόνο μετά μία μαγνητική και πάλι μετά κανένα εξάμηνο πάλι μιά ακτινογραφία. Επίσης, με έχει ξαναδεί ο γιατρός μου 1-2 φορές και μου κάνει το lahman τεστ που εξετάζει τη σταθερότητα του γονάτου. http://www.google.gr/search?hl=el&q=la...s&oq=lahman Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted August 17, 2009 ευχαριστω Γιοτα! Σημερα στεναχωρηθηκα γιατι ακουσα ενα ατυχες περιστατικο για τον γιατρο μου...ακουσα κατι οχι καλα λογια για τον γιατρο μου στα πανεπιστημιακο,δηλαδη ηρθε ενας κυριος και μας ελεγε οτι υπηρχαν υπολλοιματα μεσα στον μυνισκο του αν καταλαβα απτην μαγνητικη μετα το χειρουργειο και του εδειξε οτι ειχε βγαλει κατι τριχες μεσα στο χωρο που κουνιουνται τα κοκκαλα...τωρα τι να πω ,περασε και απτο ιατρικο ειδε τον αλλο γνωστο γιατρο και του το διαγνωσε στα καπακια,τελικα καταληξε να κανει χειρουργειο ξανα στο ποδι καποια στιγμη στο μηνα... κατι αλλο που καταλαβα σημερα ειναι οτι για να ασφαλιστουμε σε ιδιωτικη ασφαλιστικη δεν γινεται ολοκληροι αλλα εκτος του ποδιου που εχουμε κτυπησει!!!!μονο με κομπινα και να μην αναγραφεται πουθενα οτι εχεις κανει αθροσκοπηση και τετοια ,ο νοων νοειτο..παντως εκει που ηθελα να ειμαι νομιμος με αναγκαζουν να παρανομησω γιατι θελω να ασφαλιστω...αθανατη ελλαδα!!!εχει κανει κανεις ασφαλεια μετα το χειρουργειο ζωης!!!ολοκληρος?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 18, 2009 Η μητέρα μου τα Χριστούγεννα έπεσε χτύπησε το γόνατο,την πήγα στο νοσοκομείο δεν της βρήκαν τίποτα.Μετά από λίγο καιρό και ενώ πονούσε,την ξαναπήγα,της είπε ο γιατρός ότι ήθελε αλλαγή άρθρωσης.Έκανε και μαγνητική,όντως είχε κάποια προβλήματα.Τελικά πριν 1 μήνα μπήκε στο χειρουργείο για την αλλαγή.Επάνω στην εγχείρηση ο γιατρός είδε ότι το γόνατο ήταν σπασμένο...Δεν φαινόταν ούτε στην απλή ακτινογραφία ούτε στην Μαγνητική.Οι πόνοι βέβαια όλο αυτό το διάστημα ήταν ανυπόφοροι,αλλά όλοι της έλεγαν ότι είναι λόγω της φθοράς των οστών και κάτι τέτοια...Της έφτιαξαν το γόνατο και ήδη τώρα περπατάει σχεδόν άνετα.Και δεν είναι μικρή σε ηλικία. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted August 19, 2009 της είπε ο γιατρός ότι ήθελε αλλαγή άρθρωσης. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 19, 2009 (edited) Ολική αρθροπλαστική λέγεται.Βάζουν ένα συνθετικό κομμάτι από πολυπροπυλένιο αντικαθιστώντας τη φθαρμένη άρθρωση.Τελικά δε χρειάστηκε να γίνει αυτό αφού μόλις άνοιξαν το γόνατο είδαν ότι ήταν σπασμένο,και δεν είχε φθορές που θα επέβαλλαν αλλαγή άρθρωσης. http://www.orthopaedic-patras.gr/index.php...atid=19:popular Edited August 19, 2009 by Sp Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites