Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted April 11, 2006 Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο πέδιλο; Αν ήθελε να το αγοράσει ένας σκιέρ ύψους 1,67 , βάρους 72 κιλών και μετρίου επιπέδου που όμως έχει αρχίσει να του αρέσει να βγαίνει και εκτός πίστας και ψάχνει ένα πέδιλο που να πάει «καλά» παντού, θα του το προτείνατε; Αν, ναι σε τι ύψος, 1.62, ή 1,52; Disclaimer: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα από το snowclub είναι συμπτωματική. Ερωτήσεις κάνουμε για να περνάει η ώρα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 11, 2006 Στο 1.62 και γενικά ότι άλλο κοιτάξεις να 'ναι πάνω από 1.60 σε μήκος και mid-fat...διότι για απάτητο μιλάμε,όπου η ταχύτητα,η σταθερότητα και η επιπλευσιμότητα είναι φίλοι σου και ένα πέδιλο κάπως πιο μακρύ-φαρδύ θα σε βοηθήσει.Εξάλλου παίζεις πλέον σε two quiver ski ,οπότε οι προτεραιότητες αλλάζουν. Τα metron θα μπορούσε να είναι ένα μπαστάρδεμα freeride-slalom caver.Τι καταφέρνει τώρα...ας σου απαντήσουν καταρχήν όσοι τα έχουν ,απλά έχω ακουστά ότι συμπεριφέρονται σαν οδοστρωρτήρες με ότι καλό/κακό συνεπάγεται.Πάντως σίγουρα παίζει στις υποψηφιότητές σου Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
giorgosL 0 Report post Posted April 11, 2006 Καλο θα ηταν αν αποφασισεις να τα παρεις Χρηστο να παρεις τα φετινα απο στοκ και να μην περιμενεις τα καινουρια που θα βγουν γιατι δεν ειναι και τα πιο φθηνα σκι (...γυρω στα 800-850 ευρω ειχαν φετος καινουρια...). Αλλα βεβαια αυτο το πιθανοτερο ειναι οτι θα το ξερεις ηδη! Quote "Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education." B.R. Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted April 11, 2006 Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο πέδιλο; Αν ήθελε να το αγοράσει ένας σκιέρ ύψους 1,67 , βάρους 72 κιλών και μετρίου επιπέδου που όμως έχει αρχίσει να του αρέσει να βγαίνει και εκτός πίστας και ψάχνει ένα πέδιλο που να πάει «καλά» παντού, θα του το προτείνατε; Αν, ναι σε τι ύψος, 1.62, ή 1,52; Disclaimer: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα από το snowclub είναι συμπτωματική. Ερωτήσεις κάνουμε για να περνάει η ώρα. Αφού αυτός ο "σκιέρ"που λές είναι μετρίου επιπέδου τότε τα 11άρια είναι λίγο too much , καλύτερα να προτιμήσει τα 9άρια Τώρα εάν θέλεις να τα πάρεις για σένα (λέω τώρα εγώ ) που είσαι μακράν άνω του μετρίου τότε τα 11άρια είναι μια χαρά, και φυσικά θα τα πάρεις στο 162..... Ξέχνα οτιδήποτε κάτω απο 160 για την χρήση που τα θέλεις....... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted April 11, 2006 Νομίζω ότι τα 11άρια είναι πολύ σκληρά πέδιλα. Θα πρέπει να είσαι διαρκώς σε ένταση. Και ίσως αν δεν πιεστούν στα ψηλά όριά τους να μην αποδίδουν κιόλας. Πάντως η συγκεκριμένη σειρά αν και δεν την δοκίμασα πρέπει να είναι πολύ αξιόλογη allmountain σειρά. Φιλικά, Konstantinos Quote Share this post Link to post Share on other sites
pro-rad 0 Report post Posted April 12, 2006 ΝΑ ΔΟKΙΜΑΣΕΙ MOVEMENT!!! Quote www.LINESKIS.com Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted April 14, 2006 ειμαι ήδη κάτοχος (ευτυχισμένος) των Μ9.Μπορώ να πω οτι είναι ενα πάρα πολύ καλό πέδιλο, αλλα εαν κρίνω απο τα 9αρια το 11 πρέπει να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ πέδιλο.Οσο για το μήκος θα πρέπει να ανατρέξεις στο metron index στο σαιτ της Atomic που έχει τον συγκεκριμένο κατάλογο μηκών.Λαμβάνει υπ'οψιν το βάρος του σκιερ, το πόσο προχωρημένος είναι και με τι ταχύτητα του αρέσει να πηγαίνει.Εγω τα πήρα σε 164.κατα συνέπεια εσύ Χρήστο θα πρέπει να πάρεις πιο κοντό.Πάντως με τα δεδομένα τα δικά σου, βγαίνει 162 σύμφωνα με το metron index.Και ναι, είναι οδοστρωτήρες!Πιστεύω πάντως οτι το απόλυτο πέδιλο για τουριστικό σκι, πρέπει να είναι το 10αρι. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted May 7, 2006 ειμαι ήδη κάτοχος (ευτυχισμένος) των Μ9.Μπορώ να πω οτι είναι ενα πάρα πολύ καλό πέδιλο, αλλα εαν κρίνω απο τα 9αρια το 11 πρέπει να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ πέδιλο.Οσο για το μήκος θα πρέπει να ανατρέξεις στο metron index στο σαιτ της Atomic που έχει τον συγκεκριμένο κατάλογο μηκών.Λαμβάνει υπ'οψιν το βάρος του σκιερ, το πόσο προχωρημένος είναι και με τι ταχύτητα του αρέσει να πηγαίνει.Εγω τα πήρα σε 164.κατα συνέπεια εσύ Χρήστο θα πρέπει να πάρεις πιο κοντό.Πάντως με τα δεδομένα τα δικά σου, βγαίνει 162 σύμφωνα με το metron index.Και ναι, είναι οδοστρωτήρες!Πιστεύω πάντως οτι το απόλυτο πέδιλο για τουριστικό σκι, πρέπει να είναι το 10αρι. Έχω τα metron 11 χωρίς να είμαι κανένας σκιέρ επιδόσεων θα έλεγα ότι με βοήθησαν να βελτιώσω την τεχνική μου αλλά και να βγω εκτός πίστας και τα 9 είναι σίγουρα πολύ καλά και πιο μαλακά, αλλά πιστεύω ότι τα 11 μπορείς να τα κρατήσεις περισσότερο και έχουν να σου δώσουν στην τεχνική Είναι αργά αλλά του χρόνου μπορούμε να συναντηθούμε και να τα δοκιμάσει Συμφωνώ απόλυτα με τον kostakiskal για το index γιατί δίνει βάση στο βάρος και στο επίπεδο σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted May 7, 2006 Ευχαριστώ πολύ! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kiamosg 1 Report post Posted May 24, 2006 Έχω τα metron 11 χωρίς να είμαι κανένας σκιέρ επιδόσεων θα έλεγα ότι με βοήθησαν να βελτιώσω την τεχνική μου αλλά και να βγω εκτός πίστας και τα 9 είναι σίγουρα πολύ καλά και πιο μαλακά, αλλά πιστεύω ότι τα 11 μπορείς να τα κρατήσεις περισσότερο και έχουν να σου δώσουν στην τεχνική Είναι αργά αλλά του χρόνου μπορούμε να συναντηθούμε και να τα δοκιμάσει Συμφωνώ απόλυτα με τον kostakiskal για το index γιατί δίνει βάση στο βάρος και στο επίπεδο σου. Αν δεν ξεχάσεις κανα ποδαρακι στο ενδιαμεσο...μεχρι να μπορεσεις να τα πας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nek70 5 Report post Posted June 4, 2006 Αν δεν ξεχάσεις κανα ποδαρακι στο ενδιαμεσο...μεχρι να μπορεσεις να τα πας... Eγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα από την αρχή! αμέσως τα πήγα πολύ καλά τα προηγούμενα που είχα ήταν τα Κ2 S-COMP Quote Share this post Link to post Share on other sites