MakisM 3,965 Report post Posted May 11, 2006 Τι να πω ρε παιδακι ου, παντα ετσι γινεται!!... Ξεκιναμε με ωραιες ιδεες και ονειρα, οργανωνομαστε, ξεκιναμε μια πορεια... Συμπέρασμα: Γκρεμίστε τα ιδανικά πρότυπα και αφεθείτε σε ό,τι έρχεται.... Και στο τελος πλακωνουν οι αναρχικοι και μας τα κανουν λαμπογυαλο.... Δε βαριεσαι...ο Moonsoda και ο Κωνσταντινος προλαβαν και πηραν το πτυχιο τους..καλα μεταπτυχιακα παιδια. Εσυ Θανο εισαι διαφορετικος... Ρε Γιωτα, εδω κοντεψαμε να σε ανακυρηξουμε την ιδανικη γυναικα του Snowclub...πως μας τα στραβωσες ετσι??? Θυμηθηκα μια συμβουλη απο τον πρωτο μου μανατζερ. Give them rope (Δωστους τρατο η ελευθερη μεταφραση...) Sooner or later they will hang themselves... Αργα η γρηγορα θα κρεμαστουν μονοι τους μ'αυτο! Μια απορια που μου εμεινε απο τη συζητηση επι του χρηματικου: α) Αν βγαζατε σημαντικα περισσοτερα απο το ταιρι σας θα τα βαζατε ολα σε κοινο λογαριασμο, μερος η θα θελατε χωριστους λογαριασμους; β) (Καλα, βγαινει σαν δυο αποριες ) Αν το ταιρι σας εβγαζε περισσοτερα θα θελατε να τα εβαζε σε κοινο/μερος/χωριστους; Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted May 11, 2006 Επειδή στην αρχή είναι όλα καλά και ανθιρά αλλά ποτέ δεν ξέρεις ακόμα και αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, που θα καταλήξει καλό είναι να υπάρχει ένας κοινός λογαριασμός για τις "κοινές" ανάγκες (μιλάμε για παντρεμένους, το ξεχνάμε όταν είναι απλά σχέση) αλλά ταυτόχρονα να έχει ο καθένας τον δικό του. Ούτως ή άλλως ο καθένας μας έχει τουλάχιστον έναν τραπεζικό λογαριασμό, αυτόν της μισθοδοσίας, δεν νομίζω ότι υπάρχει τρομερή διαφορά εάν τα χρήματα είναι σε έναν ή σε δύο λογαριασμούς, εάν το ζευγάρι επικοινωνεί μεταξύ του και τα βρίσκει και έτσι, σιγά τη διαφορά. Το ποιός παίρνει περισσότερα και εάν χρειάζεται να μπαίνουν τα χρήματα σε κοινό ταμείο, δεν με απασχολεί καθόλου. Να περνάμε καλά αυτό έχει σημασία. Και εδώ που τα λέμε μία γυναίκα σπανίως έχει πρόβλημα εάν ο φίλος/σύζυγός της βγάζει περισσότερα (εάν έχει τότε βλέπει τη σχέση ανταγωνιστικά και δεν είναι και τόσο καλό αυτό) συνήθως οι άντρες ενοχλούνται εάν οι κοπέλες/σύζυγοί τους βγάζουν περισσότερα χρήματα και εδώ φταίει πρώτον η φύση του άντρα να υπερέχει αλλά και η κοινωνία μας που του έχει προσδώσει αυτά τα χαρακτηριστικά. ναί, ναί βλέπω πολύ Τένια Μακρή! φιλικά Βούλα Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted May 11, 2006 Συνεχίζοντας τα δύο τελευταία μηνύματα (Μάκη και Βούλας)... Με τον γάμο «οι δύο έσονται εις σάρκαν μία». Ο ένας ζει για τον άλλο. Δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Ή υπάρχει οικογένεια ή όχι. Η οικογένεια είναι μία. Συνεπώς και το ταμείο και τα έξοδα και τα έσοδα. Και οι χαρές και οι λύπες. Ή τα μοιραζόμαστε όλα ή τίποτα. Εκτός εάν ο καθένας έχει κι άλλα στο μυαλό του και θέλει να κάνει τη ζωούλα του, οπότε εκεί ψάχνουμε αφορμές για διάφορα «κόλπα». Όποιος είναι συγκεντρωμένος στο σπίτι του δεν του φταίει τίποτα, νοιάζεται για την οικογένειά του, και αγωνίζεται για να περνάει καλά. Δεν ψάχνεται...τα ψαξίματα γαργαλάνε για άλλα πράγματα. Συνεπώς εάν δεν έχει κάποιος μυαλό για οικογένεια καλό είναι να μήν το επιχειρήσει. Η οικογένεια είναι ωραία και αξίζει να τη δημιουργήσει κάποιος όταν τα έχει βρεί με τον εαυτό του αλλά και με τον άνθρωπο, όχι μόνο που αγαπάει, αλλά και που θα γεράσει μαζί του και που θα περάσουν διάφορες καταστάσεις παρέα. π.χ. Δείτε εμένα πόσο ωραία περνάω με τη νόμιμη σύζυγό μου, την ανηψιά μου, τη βαφτιστήρα μου και δυο καλές κοπέλες που μου κάνουν φροντιστήριο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted May 11, 2006 Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Αλέξη μου, αλλά επειδή και έχω ακούσει και έχω δει διάφορα σε αγαπημένα ζευγάρια που όταν χώρισαν μείναμε όλοι με ανοιχτό το στόμα, καλό είναι, για μην βρεθεί ο ένας από τους δύο στο δρόμο κάποια στιγμή, να υπάρχει κοινό ταμείο αλλά και προσωπικό το οποίο θα ενισχύει το κοινό όταν αυτό χρειάζεται. Ποτέ βέβαια δεν ξεκινάς μία σοβαρή σχέση με τη λογική ότι μπορεί κάποια στιγμή να σου τη φέρει ο άλλος αλλά καλό θα ήταν κάποια πράγματα να έχουν μπει στη θέση τους πριν φτάσουν να κατεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted May 11, 2006 1...αλλά επειδή και έχω ακούσει και έχω δει διάφορα σε αγαπημένα ζευγάρια που όταν χώρισαν μείναμε όλοι με ανοιχτό το στόμα,2. Ποτέ βέβαια δεν ξεκινάς μία σοβαρή σχέση με τη λογική ότι μπορεί κάποια στιγμή να σου τη φέρει ο άλλος αλλά καλό θα ήταν κάποια πράγματα να έχουν μπει στη θέση τους πριν φτάσουν να κατεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας 1. Μένουμε με το στόμα ανοικτό διότι δε γνωρίζουμε τί συμβαίνει μέσα στο σπίτι του καθενός και πως συμπεριφέρεται ο/η τάδε. Εμείς απλά νομίζουμε οτι γνωρίζουμε πολλά και διάφορα. Όταν κλείνει η εξώπορτα το μέσα (η ουσία) με το έξω (τί φαίνεται) απέχει...2. Συνήθως όλοι μας προυπάρχουμε και πριν το γάμο. Συνεπώς το μεσοδιάστημα του έγγαμου βίου περιμένει κανείς για να φάει, να πιεί και να κάνει προίκα ; Όπως ζούσε πριν θα ζήσει και μετά. Απλά σήμερα τα ζευγάρια λαμβάνουν πολύ εύκολα την απόφαση και για γάμο και για διαζύγιο. Αλοίμονο βέβαια εάν υπάρχουν παιδάκια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jokey 126 Report post Posted May 11, 2006 Χρονικά δηλαδή μετά από πόσα χρόνια πρέπει να γίνεται ο γάμος Κυρ Αλέξη ? ( μιας και δεν γνώριζα πως είσαι παντρεμένος ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
tex 0 Report post Posted May 11, 2006 Εγω νομιζω οτι δυο ανεξαρτητοι ανθρωποι αποφασιζουν να ζησουν μαζι. Ρυθμιζουν το πως θα πληρωνουν τα εξοδα (δια του δυο η αναλογικα προς το εισοδημα) αλλα παραμενουν δυο ανεξαρτητοι ανθρωποι που καθε μερα επιβεβαιωνουν οτι θελουν να ειναι μαζι. Και τελικα αυτη ειναι βαρια δεσμευση, το πιο ευκολο ειναι να "δενεις το γαιδαρο σου" (ή τη γαιδούρα σου). tex Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 11, 2006 Ρε Γιωτα, εδω κοντεψαμε να σε ανακυρηξουμε την ιδανικη γυναικα του Snowclub...πως μας τα στραβωσες ετσι??? Δεν είναι φανερό ότι το έκανα επειδή δεν με ανακυρήξατε;;;; α) Αν βγαζατε σημαντικα περισσοτερα απο το ταιρι σας θα τα βαζατε ολα σε κοινο λογαριασμο, μερος η θα θελατε χωριστους λογαριασμους;β) (Καλα, βγαινει σαν δυο αποριες ) Αν το ταιρι σας εβγαζε περισσοτερα θα θελατε να τα εβαζε σε κοινο/μερος/χωριστους; Μου αρέσει πολύ η τοποθέτηση του Αλέξη, έτσι θα έπρεπε θεωρητικά να λειτουργεί το ζευγάρι που χτίζει οικογένεια...Αλλά βρίσκω πιό ρεαλιστική τη Vouli... Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τον Tex και επαυξάνω. Η πράξη αποδεικνύει ότι τα μακροχρόνια επιτυχημένα ζευγάρια διατηρούν έναν ικανό βαθμό αυτονομίας και ιδιωτικής ζωής ώστε η σχέση τους να τροφοδοτείται συνεχώς και να διατηρείται το ενδιαφέρον τους ζωντανό. Και αυτό θέλει χρήματα για τον καθένα που να τα ξοδεύει χωρίς έλεγχο ή έστω γνώση του άλλου. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνονται πονηρά..Αντίθετα, μπορεί να ετοιμάζει μία έκπληξη για τον άλλο, να θέλει να κάνει ένα πιό ακριβό δώρο στα παιδιά ή να φροντίσει παραπάνω την εμφάνισή του χωρίς ο άλλος να το ξέρει..Η γυναίκα κυρίως αλλά και ο άνδρας πρέπει να διατηρούν ένα βαθμό μυστηρίου για να παραμένουν επιθυμητοί από το σύντροφό τους μετά από χρόνια. Κανείς δεν εκτιμά ιδιαίτερα αυτό που θεωρεί δεδομένο... Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post Posted May 12, 2006 Λοιπον!!!θα συμφωνησω ακριβως με την Γιωτα οσο αφορα κυριως την τοποθετηση της προς τον Αλεξη και την Vouli. Τα πραγματα εχουν αλλαξει αρκετα και μπορει να ειναι το σωστο αυτο!!!αλλα γινεται ετσι την σημερον ημερα!!!???? οσο για τα χρηματα!!!εδω οι περισσοτερες οικογενειες (απο οτι λενε οι ερευνες) χρωστανε κλπ κλπ...πως λοιπον να εχουν δυνατοτητα αποταμιευσης!!! οπως ειπα πριν...οτι εχει να κανει με σχεσεις ανθρωπων ειναι τελειως αντικειμενικο!!!γιατι αλλα θελω εγω, αλλα εσυ, αλλα ο αλλος....και τελειος διαφορετικα αντιλαμβανομαστε την και οτιδιποτε στην καθημερινοτητα μας... Το θεμα ειναν αν παρεις την αποφαση γαμου...να εισαι οσο το δυνατον πιο σιγουρος οτι μπορεις να κανεις τις παραχωρησεις που χρειαζονται για να ερθει η αρμονια!!!!! μεγαλο θεμα θυξατε!!!!!οσα χρονια και να το συζητας ολο και κατι αλλο βγαινει!!διοτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη!!! Υ.Γ. Μακη ειδες ποιος ειναι το σωστοςπαιδι στηνοικογενεια ε??εγω και οχι ο αδερφος moonsoda!!! ο Αλλος εινα βανδαλος!!!) Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted May 12, 2006 Χρονικά δηλαδή μετά από πόσα χρόνια πρέπει να γίνεται ο γάμος Κυρ Αλέξη ? (μιας και δεν γνώριζα πως είσαι παντρεμένος) Θα προτιμούσα το Μπάρμπα-Αλέξη...και παντρεμένος δεν πρέπει να είμαι, απλά έτσι μου λένε.Νομίζω οτι μετά από 12-15 χρόνια σχέσης μπορεί κάποιος να το αποκαταστήσει το ταίρι του... Quote Share this post Link to post Share on other sites
thanos 2 Report post Posted May 12, 2006 καλα να μας καταστρεψεις θελεις? μονο μετα απο 15 χρονια!! βαλε κατι ακομα!!! Quote ViVa GrEeCe!!!! :) Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!! Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted May 12, 2006 Νομίζω οτι μετά από 12-15 χρόνια σχέσης μπορεί κάποιος να το αποκαταστήσει το ταίρι του... Δηλ. εγω που ειμαι στα σχεδον 11 εχω ακομη χρονο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonsoda 27 Report post Posted May 12, 2006 Αν περιμένω να αποκατασταθεί ο αδερφός μου.... ...και μέχρι να βρεθεί κατάλληλη που να πληρεί όλα τα παραπάνω.... δεν βλέπω προκοπή.. Quote Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ Share this post Link to post Share on other sites
Firefly 0 Report post Posted May 12, 2006 11-15 χρόνια σχέσης για να σε αποκαταστήσει?! Δλδ αν θέλω να κάνω και παιδιά πρέπει να αρχίσω να ψάχνω άμεσα, ε?! Απαπαπα.... Quote Taste with your eyes Feel with your head And think with your heart... Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted May 12, 2006 Απαπαπα...Μανουέλα, για παιδιά μιλάμε, όχι για παπιά... Αν περιμένω να αποκατασταθεί ο αδερφός μου...Κώστα με την αδελφή μου έχουμε δώδεκα χρόνια διαφορά...ενυμφεύθη την Κυριακή...καλημέρα σας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted May 12, 2006 Γάμος άλλη ιστορία και αυτή! Άγχος, βιασύνη, παλαβομάρα ενίοτε και συχνότατα δυστυχώς έπειτα το χάος. Ήρεμα και χωρίς βιασύνη ελπίζω να αντιμετωπίισω το θέμα κάποτε. Μέχρι σήμερα πάντως γλίτωσα ουκ ολίγες φορές . Άλλωστε ο αγώνας λήγει στο 92' !! Φιλικά, KonstantinosV Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 12, 2006 Γάμος άλλη ιστορία και αυτή! Μέχρι σήμερα πάντως γλίτωσα ουκ ολίγες φορές Μάλλον οι κοπέλες γλιτώσανε τα 12 - 15 χρόνια σχέσης Μιλάτε κι εσείς οι άνδρες που η ζωή σας με το γάμο αλλάζει πολύ λιγότερο από ότι των γυναικών σήμερα!!! Και μή μου πεί κανείς ότι οι άνδρες μοιράζονται εξ' ίσου τα βάρη της οικογένειας, τις δουλειές, τη φροντίδα των παιδιών κλπ.... Για να προλάβω τα αντίστοιχα σχόλια...όχι δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια και δεν πιστεύω καθόλου στην εξίσωση άνδρα - γυναίκας...αντιθέτως....Απλά, το κόστος της εγκατάλειψης της χρυσής εργένικης ζωής είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες από ότι για τους άνδρες all other things being equal (δηλαδή μιλώντας για παρόμοιους χαρακτήρες ανθρώπων). Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted May 13, 2006 [Νομίζω οτι μετά από 12-15 χρόνια σχέσης μπορεί κάποιος να το αποκαταστήσει το ταίρι του... Καλά μετά από δώσεκα χρόνια σχέσης δεν παντρεύεσαι, απορείς πως κατάφερες να την κρατήσεις τόσα χρόνια χωρίς να βάλεις στεφάνι!!!! (προσωπική άποψη πάντα) Υ.Γ. Είχες ανύπαντρη αδερφή και δεν μας την είχες γνωρίσει τόσο καιρό και τώρα πρόλαβε άλλος!!! Φτου σου βρε Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted May 13, 2006 Φτου σου βρεΤί είχες φάει ρε αλήτη...κεφτεδάκια ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 13, 2006 Μάλλον οι κοπέλες γλιτώσανε τα 12 - 15 χρόνια σχέσης Μιλάτε κι εσείς οι άνδρες που η ζωή σας με το γάμο αλλάζει πολύ λιγότερο από ότι των γυναικών σήμερα!!! Και μή μου πεί κανείς ότι οι άνδρες μοιράζονται εξ' ίσου τα βάρη της οικογένειας, τις δουλειές, τη φροντίδα των παιδιών κλπ... Ναι, θα στο πω! Ξερω πολλους αντρες που εναλλασσουν ολες τις δουλειες εκτος απο τον θηλασμο...Στα πλαισια των κατα περιπτωση αναγκων, γιατι γινονται και καποιοι καταμερισμοι εργασιων (ποτε θα καρφωσουμε τα καδρα στον τοιχο αγαπη μου;...Θα φτιαξουμε εκεινο το ωραιο γλυκο;...Καλα...) Για να προλάβω τα αντίστοιχα σχόλια...όχι δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια και δεν πιστεύω καθόλου στην εξίσωση άνδρα - γυναίκας...αντιθέτως....Απλά, το κόστος της εγκατάλειψης της χρυσής εργένικης ζωής είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες από ότι για τους άνδρες all other things being equal (δηλαδή μιλώντας για παρόμοιους χαρακτήρες ανθρώπων)Τι κακο εχουν οι φεμινιστριες και η εξισωση των φυλλων; Και για ποια χρυση εργενικη ζωη μιλαμε; Του εργενη που μενει με τη μαμα του στη διπλανη κρεβατοκαμαρα (αντε στο απο κατω διαμερισμα..) η του εργενη που εχει δικο του διαμερισμα στην Αθηνα και η μαμα του μενει στην Αλεξανδρουπολη; Να εξομολογηθω και γω κατι, γι'αυτο ξεκινησα αυτο το thread, για να εξερευνησουμε τα στερεοτυπα που ο καθενας κουβαλαει μεσα του και να δουμε ποσα απο αυτα ειναι σκιες... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites