Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

Τι σκιέρ ειστε...

Recommended Posts

Έχω δικό μου εξοπλισμό.

Κάνω σκι εκτός πίστας και ορειβατικό(με σκοπό την κατάβαση και λιγότερο τις διασχίσεις βουνών).

Στην πίστα απλά περνάω για την επόμενη κατάβαση εκτός πίστας.

Στο εξωτερικό κάνω και λίγα bumps η λίγο carving(σε καλοστρωμένες πίστες με κλίση) αν δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον εκτός(σπάνιο).

Τα σκι με τα οποία κάνω είναι διάφορα mid fat και fat(από 84-101mm μέση),ανάλογα τις συνθήκες.

Φέτος θέλω να δοκιμάσω κάποια ελαφρά ορειβατικά(από 88mm και πάνω μέση),για να δώ αν με καλύπτουν στην κατάβαση και ίσως ένα καινούργιο ζευγάρι μπότες(δεν αλλάζω συχνά,αλλά 9 χρόνια είναι πολλά)...

Υ.Γ.:

Σε μια δύσκολη εποχή,όπου όλο και περισσότεροι το γυρνάνε στο snowboard.....ΝΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!!!!!!!! :D:D:P

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό,λόγω καθυστέρησης απόκρισης.

Σε Αμερική και Ευρώπη οι περισσότεροι νέοι κάνουν και πάλι σκι.Ένας λόγος είναι ότι οι παλιοί σνοουμπορντάδες

είναι μπαμπάδες πλέον και τα παιδιά τους θέλουν να κάνουν κάτι "διαφορετικό","επαναστατικό","τρέντυ",δηλαδή ΣΚΙ,χε χε. :P:P;)

Η αυτοκρατορία(των σκιέρ) αντεπιτίθεται... :P:D:D

Η μινι ερευνα που ηταν και ο λογος αυτου του θεματος ειναι για να δει ο συλλογος μερικα πραγματακια, οπως πχ που να ριξει το βαρος για τα demo ski που θα εχει, στα αγωνιστικα ή στα mid fat...

προσπαθειτε να μην "ξεμακρενεται" απο το θεμα :D

κανω σκι κυριως εντος αλλα βγαινω και λιγο εκτος.

Εχω ιδίοκτητο εξοπλισμό

Εκανα σκι τη χρονιά που περασε με salomon streetracer 6 (πισταρικο) και μαλλον θα συνεχισω να κάνω με αυτα αν και θέλω να δοκιμάσω φέτος και μερικα αλλα για πουδρες αλλα και πιστας πιο αγωνιστικα. Απο μποτες εχω τις salomon symbio 500 (πολυ μετριες που μου καθονται καλα) που θελω να αλλαξω φετος με καποιες Nordica ή Rossignol.

IT'S COMING AND IT'S COOL... KITEWING... SAIL IT...

Email: kitewing_gr@yahoo.gr

Εεεεμμμμ βασικά χρησιμοποιώ δικό μου εξοπλισμό,αλλά πολύ ευχαρίστως να δοκιμάσω και τον δικό σας B):P

- Λοιπόν,μόνο twintips (θα) έχει ο μπαξές για φέτος,της συνομοταξίας all-mountain από άποψη φάρδους/κατασκευής.Οπότε για περιπλανήσεις στα εκτός-πάγιος σκοπός-θα με πετύχετε με τα περσινά μου Volkl Karma (1.77) ,που τους έχω φορέσει τις Freeride,ένα κερωματάκι τους μένει τώρα κι είναι έτοιμα να φάνε ότι τους πετάξω...μπορεί κι εμένα.

- Για lift served καταστάσεις μέχρι στιγμής βολτάρω με atomic tweak,αν έβρισκα και πάλι τα Karma στο 1.69 θα τα αγόραζα,αλλά θα βολευόμουν και με κανα public enemy...(1.69 ή 1.74,με τάση προς το πρώτο,καθότι newbie) αν τα βρω σε καλή τιμή.

- Μπότες σταθερός στις Lange comp100 (τις έχω ερωτευτεί).

- Κατά τα άλλα τα ίδια τσοπανόρουχα που έχω 4 χρόνια... :lol::lol: ...και μέχρι να τα λιώσω.

υ.γ:Lyketsos είδα καλά....Armada!!!!! ;)B) Που τα βρήκες ρε θηρίο???

Ο Αλέξης Ιωάννου φέρνει τα αρμάδα Armada ο οποίος είναι και ο σπόνσοράς μου! Σίγουρα τον ξέρεις!

Μεταφράστηκε από Greeklish από την το Moderating team

Στα Ελληνικά είπαμε!!!!

Και διορθωθηκε απο το αλλο μισο του Moderating Team ;) Armada ειναι Ισπανικη λεξη... :lol:

Ο Αλέξης Ιωάννου φέρνει τα αρμάδα ο οποίος είναι και ο σπόνσοράς μου! Σίγουρα τον ξέρεις!

Μαζι με τον ΔημΠαπακ. = rezzzzpect :):lol:

Ιδιοκτητο schi-raum με όλα μου τα ορεινα υλικα.

Κανω 23 πλεον ετη σκι κ μερικα ακομη σπορ βουνου (τα τελευταια 15 περιπου συστηματικα, τα τελευταια 7 χειμωνα-καλοκαιρι, τα τελευταια 4 μεχρι εξαντλησεως των ελληνικων θερινων χιονο-υπολειμματων, τα τελευταια 2 σε αμμολοφους το καλοκαιρι κοκ…)

Με στόχο, τη συνεχη αναπτυξη της μικρής χιονοδρομικης μου ενασχολησης, παλευω αρκετες τεχνικες χιονοδρομιας (σκι), με συγκεντρωμενο ενδιαφερον σε τεχνικες short radius SL, carving (ολων των τυπων), moguls (μονο εξω), pow-skiing, steep-skiing, διασχισεις παλαιοτερα αλλα κ ‘καταβατικό’ ορειβατικο σκι (βλ. louis) και φυσικα το αγαπημετο μου telemark :lol: , ειδικα στα short swings κ σε off-piste. Αποφευγω σαν το διαολο, τo straight line skiing (χαμενη, βαρετη κ επικινδυνη για την αρτιμελεια μου προσπαθεια [μονο τα ποδια μου δεν εχω σπασει, οπότε χεζομαι :lol: ] – ας το κανουν οι pros στην Αλάσκα..) κ το GS στα ελληνικα βουνα. Όλα αυτά, με τα αναλογα πεδιλα-δεστρες-μποτες, ανα περίπτωση.

Με λενε Κωστή κ ειμαι καλα..νομιζω :lol:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Κυρ. Μοδεράτορα!!!!....τα armada δεν είναι greeklish όμως,μάρκα είναι,οπότε παραμένουν "armada".... :lol::D:lol::D:lol::P:lol::)

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Με λενε Κωστή κ ειμαι καλα..νομιζω :lol:
Κάποιος που κάνει σκι στην Ελλάδα τέλος Μαίου και μέσα Νοεμβρίου δεν είναι καλά. :lol:

Και ευτυχώς είναι μεταδοτικό!!!! :lol:

Freestyle ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΑ FOIL ΤΗΣ SALOMON K MΠΟΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΩ Κ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ JIBBING ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!

Luigi welcome. Δωσε περισσότερα στοιχεία για το Foil. Μπαίνει στα βαθιά. Σε τι υψος το εχεις, για΄τι το αλλα΄ζεις, δικο σου βαρος υψος και εμπειρία. Γενικα δώσε μας τα στοιχεία σου :lol:

Τα πεδιλά μου είναι τα salomon cross max 9Ρ και μπότες :P:lol::lol: εχμμμ.......γκουχ γκουχ.......... salomon x-wave 6...οι τελευταίες είναι αυτές που νομίζω με αποτρέπουν να εξελιχθώ κι αλλο, επίσης το άλλο μου λάθος στον εξοπλισμό είναι το υπερβολικό μήκος των πεδίλων 185 cm.... αν και λίγο off topic μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος το ρόλο που παίζει το μήκος του πέδιλου σε σχέση με το ύψος του.....pm me!!!...post-1418-1162645196_thumb.jpg

Μεταφράστηκε από Greeklish από την το Moderating team

Στα Ελληνικά είπαμε!!!!

Και διορθωθηκε απο το αλλο μισο του Moderating Team [/color] :D Armada ειναι Ισπανικη λεξη... :P [/color]

Εκτός θέματος, αλλά για να μην θεωρείτε την μοντετέτοια σας και ταμία σας τελείως άσχετη.... :lol: ..λίγο ξανθή είναι η κοπέλα, αλλά όχι πολύ βαριάς μορφής....

Τα έχω ξανακούσει τα Armada (ΜΙΑ φορά στη ζωή μου βέβαια... :D ), αλλά καθώς γράφουμε π.χ. Κόκα - κόλα, ποστ, τόπικ, τοστ, τεστ, κλπ, κλπ, και βαριέμαι να εναλλάσσω όλο ελληνικά - λατινικά στο PC μου...τα πήρε η μπάλα και τα καημένα τα αρμάδα... :D

Η moderating team προέρχεται από την ομάδα, δεν λέμε Η ΟΜΑΔΑ; ε, Η team, όχι επειδή το διόρθωσε Η μοντετέτοια.... :lol:

Φιλικά

Η μοντετέτοια σας.... :D

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Με μια γενική προσέγγιση "λένε" ότι,όσο μεγαλώνει το μήκος του πεδίλου αυξάνεται η σταθερότητα σε ταχύτητα.Αν το μήκος μικραίνει κερδίζεις σε ευελιξία + μικρότερο βάρος,swing weight (εφόσον συγκρίνουμε ίδιο μοντέλο).Αλλά αυτά πολύ γενικευμένα.Εξάλλου υπεισέρχονται πολύ ακόμα παράγοντες που διαμορφώνουν τη συνολική συμπεριφορά ενός πεδίλου,οπότε αν απομονώσεις μόνο το μήκος απλά βγάζεις αποσπασματικά συμπεράσματα.

Τώρα το μήκος σε σχέση με το ύψος του σκιέρ....πάλι πρέπει να λάβεις πολλούς ακόμα παράγοντες υπόψην.Αυτό που σου ρωτάνε συνήθως οι πωλητές είναι : πόσα κιλά είσαι -εξάγοντας λαθεμένα και πόσο δυνατός είναι κάποιος,τι επίπεδο είσαι και αν θα κάνεις εντός ή εκτός,άντε και τι στροφές γουστάρεις να κάνεις.Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα που μετράνε π.χ τι είδος σκι θες να κάνεις,το χιονοδρομικό πεδίο που θα κάνεις συνήθως κλπ κλπ.

Αν έχεις αμφιβολίες για το μήκος των πεδίλων σου,ίσως αν μας δώσεις μερικά infos για σένα -ύψος,βάρος,τι σκι γουστάρεις να κάνεις,σε τι χιόνια το κάνεις,σε τι terrain κλπ κλπ-να μπορούμε να κάνουμε κουβέντα,έστω θεωρητική,μιας και μόνο αν δεις κάποιον στην πράξη μπορείς να συζητήσεις ουσιαστικά.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Αν και ο zox επιασε ακριβως τα περισοτερα σημεια αφησε εξω ενα σημαντικο ,

την διαθεση για συνεργασια καθως και τον ""ξερολισμο"'' του Ελληνα που μερικες φορες ειναι ανεπερβλητο εμποδιο .

απο την μικρη μου εμπειρια αλλα απο την μεγαλη μου διαθεση και αγαπη για αυτο που κανω εχω καταληξει στο εξης :

οπως στη ζωη ο χρονος σου δειχνει το δρομο που θα ακολουθησεις ετσι και στην επιλογη του εξοπλισμου χωρις την δοκιμη και τον πειραματισμο ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ,οτι αυτο ηταν και η καλυτερη δυνατη επιλογη ... ο χρονος θα το δειξει ... (δεν ειναι αναγκη να περασουν χρονια αλλα ειναι αναγκαιο να εχεις καταβασεις και ωρες στα ποδια σου )

οσο για το 185 stanvraka απλα σου θυμιζω οτι η χιονοδρομια ακομη και σημερα ειδικα στο εξωτερικο δεν ψαχνει τα χαμηλα υψη παρα μονο στους αρχαριους και αυτο καθαρα για ψυχολογικους λογους .

το τελευταιο ζευγαρι που αγορασα το 2000 ηταν 1,93 τα δυο προηγουμενα 2,05 ειμαι 1,91 και 95 με 100 κ.

τα τελευταια χρονια ομως εχω φορεσει σκι μεχρι 1,60 και πραγματικα ηταν εξαιρετικα .

τα υλικα , οι ιδιαιτερες προτιμησεις , οι συνθηκες χιονιου, η κλιση της πλαγιας , η πιοτητα του χιονιου , η ικανοτητα του σκιερ , ο χρονος που αφιερωνεις ,η φυσικη κατασταση , η εξικοιωση με τις συνθηκες και πολλα αλλα ειναι αυτα που μετρανε στο να επιλεξεις εξοπλισμο .

πολλοι εδω μεσα ειδη εχουν δευτερα και τριτα ζευγαρια σκι αναλογα την περιπτωση.

Οi μονοι τροποι να βελτιωθει καποιος ειναι ειναι οι εξεις :

ski

ski

ski

ΠΕΡΙΚΛΗΣ SIRIOS36

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

1041849698lia8.th.jpg

παιδια φορεστε οτι πεδιλο σασ φενετε εσας ορεο και μην ακουτε τους αλλους....δεν θα φορανε αυτοι το πεδιλο σας!

Αν και ο zox επιασε ακριβως τα περισοτερα σημεια αφησε εξω ενα σημαντικο ,

την διαθεση για συνεργασια καθως και τον ""ξερολισμο"'' του Ελληνα που μερικες φορες ειναι ανεπερβλητο εμποδιο .

απο την μικρη μου εμπειρια αλλα απο την μεγαλη μου διαθεση και αγαπη για αυτο που κανω εχω καταληξει στο εξης :

οπως στη ζωη ο χρονος σου δειχνει το δρομο που θα ακολουθησεις ετσι και στην επιλογη του εξοπλισμου χωρις την δοκιμη και τον πειραματισμο ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ,οτι αυτο ηταν και η καλυτερη δυνατη επιλογη ... ο χρονος θα το δειξει ... (δεν ειναι αναγκη να περασουν χρονια αλλα ειναι αναγκαιο να εχεις καταβασεις και ωρες στα ποδια σου )

οσο για το 185 stanvraka απλα σου θυμιζω οτι η χιονοδρομια ακομη και σημερα ειδικα στο εξωτερικο δεν ψαχνει τα χαμηλα υψη παρα μονο στους αρχαριους και αυτο καθαρα για ψυχολογικους λογους .

το τελευταιο ζευγαρι που αγορασα το 2000 ηταν 1,93 τα δυο προηγουμενα 2,05 ειμαι 1,91 και 95 με 100 κ.

τα τελευταια χρονια ομως εχω φορεσει σκι μεχρι 1,60 και πραγματικα ηταν εξαιρετικα .

τα υλικα , οι ιδιαιτερες προτιμησεις , οι συνθηκες χιονιου, η κλιση της πλαγιας , η πιοτητα του χιονιου , η ικανοτητα του σκιερ , ο χρονος που αφιερωνεις ,η φυσικη κατασταση , η εξικοιωση με τις συνθηκες και πολλα αλλα ειναι αυτα που μετρανε στο να επιλεξεις εξοπλισμο .

πολλοι εδω μεσα ειδη εχουν δευτερα και τριτα ζευγαρια σκι αναλογα την περιπτωση.

Οi μονοι τροποι να βελτιωθει καποιος ειναι ειναι οι εξεις :

ski

ski

ski

ΠΕΡΙΚΛΗΣ SIRIOS36

Συμφωνώ εκτός από το τελευταίο...

Δεν αρκεί να κάνεις πολύ σκι για να βελτιωθείς,πρέπει να έχεις στόχο,θέληση για να ανεβαίνεις επίπεδο(α),τόλμη να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα,να μην φοβάσαι τις πτώσεις και κυρίως να κάνεις σκι παρέα με τα κατάλληλα άτομα,που σε φτιάχνουν και σε κάνουν να θέλεις να ξεπεράσεις τα όριά σου. 8)

Σκι συστηματικά μόνο τον τελευταίο χρόνο, με την πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια (πάνω από 10) και μέχρι πέρυσι όχι παραπάνω από τα δάκτυλα ποδιών και χεριών.

Μέχρι τώρα είχα δύο ζευγάρια πέδιλα, με το τελευταίο να είναι ένα dynastar της σειράς contact για τις διαδρομές μου εντός πίστας, μαζί με ένα ζευγάρι μπότες ροσσινιολ.

Πέρυσι έκανα τα πρώτα δειλά βήματα εκτός πίστας (και ήταν αρκετά τρομάρα μου), οπότε φέτος η αγορά έγινε ήδη και απόκτησα τα movement evolution με freeride δέστρες και με τις νέες μπότες (lange) να με περιμένουν.

Οσο περισσότερα χιλιόμετρα σκί έχεις στα πόδια σου τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι,είσαι πιο άνετος,έχεις καλύτερη φυσική κατάσταση,πηγαίνεις πιο γρήγορα κτλ κτλ.

Λοιπόν απο σκί εχω τα SALOMON 10,2V slalom 155cm τα οποία θα αντικατασταθούν φέτος

τα ROSSIGNOL 9G GS 185 cm τα οποία έχουν παλιώσει αρκετά και για αλλαγή και αυτά 8)

και καθώς επίσεις τα ROSSIGNOL SCRATCH 178 cm (μπορεί να τα γράφω και λάθος ) για εκτός πίστας τα οποία όμως ακόμα δεν με εχουν ικανοποιήσει αρκετά.

Κάνω ;)% σκί εντός πίστας με πολύ μεγάλη εκτίμηση στα σκληρά- παγωμένα χιόνια,και 20 % εκτός.

Αααα φέτος θέλω να δοκιμάσω και ορειβατικό,makalu ακούς;;; :DB);)

9-2-05020.jpg

SALOMON 10,2V slalom 155cm

φίλε mainalo

ή SALOMON 10T 3V 155 ή SALOMON 10T2V 175

γενικώς η σειρά 2V είναι για γιγαντιαίο .

φιλικά Περικλης

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

skier bluetooth.... κανω adapt όλους τους τυπους σκι.

Με δικό μου εξοπλισμό GS + carvικό Volki

terrain --> all terrain χωρίς κόσμο.

Status : Χειμώνας

Δεν θυμάμαι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω.Πάντως είναι τουλάχιστον 4 ετών.

9-2-05020.jpg