Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
selas

Τι Περιμένουμε??

Recommended Posts

Χιόνια στα ορεινά >1000μ φαίνεται να έχουμε από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (29-30/11)!!!!!!!Επισημαίνω οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά έχουμε κάτι να ελπίζουμε!!
Θέλω να ελπίζω, φοβάμαι όμως πολύ, δεν είμαι ελεύθερος (να χαρώ το χιόνι) :lol:

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Παράφραση του "Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος", ε;

(Κάτι μου λέει ότι το σκότωσα...)

Δεν πιστεύω τίποτα,Δεν φοβάμαι τίποτα,είμαι ελεύθερος ..(Ελπίζω καλύτερα..)

Πάντως ΤΑΝΤΕ ΕΦΙ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΙ.ΟΥΓΚ.

Τίποτα δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα για σοβαρά χιόνια στα βουνά μέχρι και τις πρώτες 5 μέρες του Δεκεμβρίου τουλάχιστον.Για την συνέχεια υπάρχει μια τάση ψύχρανσης της ατμόσφαιρας της Ευρώπης αλλά είναι νωρίς ακόμα και απλά το παρακολουθούμε..

Φυσιολογικά πάντως κυλάει ο καιρός στα πεδινα με μόνη παραφωνία την έλλειψη υετού.Τα Χ/Κ έχουν πρόβλημα ;) αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι!!

Μετεωρολογικός Σταθμός Επταπυργίου

Προγνώσεις καιρού Θεσσαλονίκης

https://users.auth.gr/~chparano/

Τίποτα δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα για σοβαρά χιόνια στα βουνά μέχρι και τις πρώτες 5 μέρες του Δεκεμβρίου τουλάχιστον.Για την συνέχεια υπάρχει μια τάση ψύχρανσης της ατμόσφαιρας της Ευρώπης αλλά είναι νωρίς ακόμα και απλά το παρακολουθούμε..

Φυσιολογικά πάντως κυλάει ο καιρός στα πεδινα με μόνη παραφωνία την έλλειψη υετού.Τα Χ/Κ έχουν πρόβλημα <_< αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι!!

Ν'ασαι καλα που μας ενημερωνεις.............(ακομα και οταν τα νεα δεν ειναι καλα) !!!

Πες μου ομως κατι ,τις προηγουμενες χρονιες ,(δεν χρειαζεται να πας πολυ πισω), τετοια εποχη ,τι καιρικες συνθηκες επικρατουσαν στα βουνα-χιονοδρομικα μας ? Ειχε ριξει το "πρωτο στρωμα" για να δεχθει τα επομενα με τον Δεκεμβρη, και να ανοιξουν????.(ποτε γινεται συνηθως???)

η μηπως (ειναι η ιδεα μου????) ,επειδη ο Νοεμβρης "μπηκε" καλα ,με κρυα και λιγα χιονια ,και γενικα ακουστηκε οτι θα ερθει σχετικα νωρις ο χειμωνας ,εχουμε (ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!) "παραφρονησει" και "δεν αντεχουμε αλλο την αναμονη.......

Σ ευχαριστώ φίλε κάνω οτι μπορώ..και κάποια λαθάκια μου τα συγχωρείτε εεεεε?? :P

Λοιπόν σε γενικές γραμμές τις προηγούμενες χρονιές ο Νοέμβριος πήγαινε καλα με βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της Βόρειας κυρίως χώρας.Σ αυτό ίσως μπορουν να βοηθήσουν σκιερ με καλή μνήμη <_< Το υπόστρωμα υπήρχε (15-20εκ) τετοια εποχή όσο θυμάμαι χωρίς βέβαια να ανοίγουν χιονοδρομικά.Έχουν όμως υπάρξει και λίγες χρονιές που έφτανε Ιανουάρος και δεν υπήρχε αρκετό χιόνι για σκι.Κάτι μου λέει οτι φέτος ναι μεν καθυστέρησε λίγο αλλά θα κάνει απότομα χιόνια μέσα στον Δεκέμβριο με οριακό σκι τα Χριστούγεννα!!!Οι θερμοκρασίες τώρα είναι ικανοποιητικές απλά υπάρχει έλλειψη υετού λόγω αντικυκλωνικών εμποδισμων πάνω από την Ευρώπη.

Εδώ κάτω δεν είχαμε χιονόπτωση πέρυσι τέτοια εποχή.

Σ ευχαριστώ φίλε κάνω οτι μπορώ..και κάποια λαθάκια μου τα συγχωρείτε εεεεε?? :P

Λοιπόν σε γενικές γραμμές τις προηγούμενες χρονιές ο Νοέμβριος πήγαινε καλα με βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της Βόρειας κυρίως χώρας.Σ αυτό ίσως μπορουν να βοηθήσουν σκιερ με καλή μνήμη <_< Το υπόστρωμα υπήρχε (15-20εκ) τετοια εποχή όσο θυμάμαι χωρίς βέβαια να ανοίγουν χιονοδρομικά.Έχουν όμως υπάρξει και λίγες χρονιές που έφτανε Ιανουάρος και δεν υπήρχε αρκετό χιόνι για σκι.Κάτι μου λέει οτι φέτος ναι μεν καθυστέρησε λίγο αλλά θα κάνει απότομα χιόνια μέσα στον Δεκέμβριο με οριακό σκι τα Χριστούγεννα!!!Οι θερμοκρασίες τώρα είναι ικανοποιητικές απλά υπάρχει έλλειψη υετού λόγω αντικυκλωνικών εμποδισμων πάνω από την Ευρώπη.

Παντως περσι που πηγαμε 3-5 πηγαδια στις 2/1 ,ειχε μεν καλο υποστρωμα ,αλλα τις ακριβως προηγουμενες

ημερες (πριν παμε) εκανε πιο υψηλες θερμοκρασιες και εβρεχε η το πολυ εριχνε χιονονερο...( και επειδη την νυχτα το παγωνε, την πρωτη μερα που πηγαμε για σκι ,ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ, τα παιδια που ειχα μαζι μου.......τα μαζευα απο εδω και απο εκει ,1 ωρα και να κατεβουμε τον Παραδεισσο ,μονο τετοιος δεν ηταν). Ο Παρνασσος και τα Καλαβρυτα ,δεν ειχαν ανοιξει ακομα απο οτι θυμαμαι.....

Mου φαίνεται μας χάλασε η περσινη χρονιά που άνοιξαν κάποια ΧΚ από Νοέμβρη και κακομάθαμε.Παραδοσιακά τα ΧΚ ανοιγαν προς τα Χριστουγεννα καθώς και να είχαν χιόνι για λιγο πιο νωρίς δε ρισκαραν να το κακοποιήσουν εν όψη ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ <_<

Μεγαλη αβεβαιοτητα για την επομενη εβδομαδα...Μπορει να βρεξει μπορει και να χιονισει....Μπορει να φυσηξει μπορει και να ηλιασει...Μπορει μπορει μπορει μπορει αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ

Παμε αυριο στο παρτυ να τα πιουμε για το GFS :D:D:D:D

Το πράγμα είναι απλό: ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει... :blink:

Φιλικά, KonstantinosV

Κωνσταντίνε, καλά τα ευφυολογήματα, αλλά δεν απαλύνουν τον πόνο μας! :rolleyes:

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

To παν ειναι να ηπιατε πολυ στο παρτυ.

Τοτε ολα ωραια δειχνουν.

Μα καλα αυτος ο ηλιος δε βαρεθηκε πια να βγαινει?? Πραγματικα με εχουν πιασει τα νευρα μου, καθε μερα σηκωνομαι να παω δουλεια και βλεπω ηλιους και ζεστες.Μου φενεται θα παρακαλεσω τιποτα Ινδιανους να χορεψουν το χορο του χιονιου μπας και δουμε ασπρη μερα

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!ΥΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!

Κι όμως μετά από τόσες μέρες (10 και σήμερα αν δεν κάνω λάθος)φαίνονται γενικευμένες βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα.Οι άνεμοι θα στραφούν από την Τετάρτη σε νοτιάδες ανεβάζοντας λίγο την θερμοκρασία και κυρίως τις ελάχιστες τιμές της.Από την Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής Ελλάδας πάνω περίπου από τα 1500μ ενώ την Παρασκευή θα χιονίσει σε όλες τις κορυφές των βουνών μας σε μεγάλα όμως υψόμετρα(πάνω από τα 1700μ βόρεια, 1900 κεντρικά και νότια.Κρύο δεν φαίνεται πουθενά μέχρι στιγμης..

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!ΥΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!

Κι όμως μετά από τόσες μέρες (10 και σήμερα αν δεν κάνω λάθος)φαίνονται γενικευμένες βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα.Οι άνεμοι θα στραφούν από την Τετάρτη σε νοτιάδες ανεβάζοντας λίγο την θερμοκρασία και κυρίως τις ελάχιστες τιμές της.Από την Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής Ελλάδας πάνω περίπου από τα 1500μ ενώ την Παρασκευή θα χιονίσει σε όλες τις κορυφές των βουνών μας σε μεγάλα όμως υψόμετρα(πάνω από τα 1700μ βόρεια, 1900 κεντρικά και νότια.Κρύο δεν φαίνεται πουθενά μέχρι στιγμης..

Περιοριζόμαστε σε κάτι ψίχουλα τελικά στην δυτική Πίνδο,δυτική Πελλοπόνησο και Κρήτη, την Παρασκευή, σε μαγάλα υψόμετρα.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Δευτέρα11 και Τρίτη 12/12 σε όλη τη χώρα.Βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, μικρής διάρκειας, θα σημειωθούν την Δευτέρα στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές και την Θράκη.Στο παιχνίδι για χιόνια θα είναι η Έυβοια, το Πήλιο, ο Όλυμπος και η Ροδόπη.Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ίσως και στην Πάρνηθα το βράδυ της Δευτέρας!Τα φαινόμενα θα είναι εξπρες με κάποια παραπάνω εμμονή στην Θράκη.Οι άνεμοι ΒΒΔ μέτριοι-ισχυροί στα δυτικά και κεντρικά τμήματα με εξασθένιση την Τρίτη, ΒΒΑ ισχυροί έως πολύ ισχυροί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη με εξασθένιση από την Τρίτη το βράδυ..

Αρχίζεις να συμμορφώνεσαι βλέπω...