Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
napa

Μαθηματα σκι μονο με 15 euro!!!

Recommended Posts

Επειδη πλησιαζει η πολυποθητη εκεινη ωρα της πρωτης μας βολτας με τα σκι για αυτον τον χειμωνα οσοι ενδιαφερονται για μαθηματα σκ/σνμπρντ ας ριξουν μια ματια στο παρακατω.. νομιζω ειναι καλη προσφορα..

"· Το ιδαίτερο μάθημα Ski ανέρχεται σε 15 ευρώ / ώρα

· Το ιδαίτερο μάθημα Snowboard ανέρχεται σε 20 ευρώ / ώρα

· Οι τιμές για ομαδικό μάθημα είναι διαφορετικές, για το λόγο αυτό επικοινωνήστε μαζί μας."

απο την εξης ιστοσελιδα: http://www.ana-drasi.gr/ski.htm

IT'S COMING AND IT'S COOL... KITEWING... SAIL IT...

Email: kitewing_gr@yahoo.gr

καλημερα καταρχην....ποιοι ειναι αυτοι ρε παιδια που κανουν και μαθηματα σκι? εγω πρωτη φορα τους ακουο και αν ημουν αρχαριος σιγουρα δεν θα τους εμπιστευομουν... :angry:;):P

Με ποιά λογική το μαθημα snowboard κοστιζει 5 ευρω παραπάνω απο το σκι?

no friends on a powder day

ααα φιλε odyseey δεν το ηξερες? το snowboard ειναι πιο cool απο το σκι αρα και πιο ακριβο..αχαχαχαχαχαχααχχαχαχααχ :P;):angry:^_^:P:P

σε λιγο θα μοιραζουν και καφε σε οποιον θελει μαθημα!!!!

15 ευρωωωωωωωωωω?? καλέ ή στο καιμακτσαλαν πέρυσι μας "έπιασαν" \ ή δεν πέφτει και πολύ δουλειά στη εν λόγω σχολή και προσελκύουν πελατεία!! :unsure:

bones heal , glory is FOREVER!

Σαβουριάζομαι και Μαθαίνω!!!

και εγω πρωτη φορα τους ακουω.

τα 15 ευρω ειναι καλη τιμη παντως.

Θεωρητικα ειναι καθηγητες φυσικης αγωγης με ειδικοτητα τη χιονοδρομια. (οχι οτι σημαινει και πολλα αυτο αλλα λεμε τωρα για το τυπικο)

Μαλλον εχουν λιγους δασκαλους για σανιδι και τον χρεωνουν παραπανω :unsure:

Δεν είναι καινουργιοι..ο Παλληκάρης ειναι παλιος στο χωρο της χιονοδρομιας!

Οσον αφορα τη σχεση ποιοτητας/τιμης των παρεχομενων υπηρεσιων (εκμαθηση ski/sb, ενοικιαση υλικων κτλ), ειναι αγνωστο..

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Θεωρητικα ειναι καθηγητες φυσικης αγωγης με ειδικοτητα τη χιονοδρομια. (οχι οτι σημαινει και πολλα αυτο αλλα λεμε τωρα για το τυπικο)
Επειδή το έχω συναντήσει πολύ συχνά αυτό, το να θεωρούν ότι ο καθηγητής φυσικής αγωγής είναι λάστιχο - χουντίνι και μπορεί να κάνει τα πάντα άψογα και όταν δεν τα κάνει τότε σημαίνει ότι δεν είναι καλός, θέλω να εξηγήσω κάτι:

Το να είσαι καθηγητής φυσικής αγωγής με οποιαδήποτε ειδικότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει εσύ να κάνεις τα πάντα τέλεια και να είσαι άσος στο σκι, στο μπάσκετ, στην ενόργανη κτλ, σημαίνει να μπορείς να διδάξεις στον άλλο και να του εξηγήσεις.

Το ότι κάποιος ξέρει απίστευτα καλό σκι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να το διδάξει κιόλας.

Καλός δάσκαλος για μένα είναι αυτός που έχει μεγάλο ασκησιολόγιο, μεταδοτικότητα και φαντασία.

Όταν ο εμπειρικός σου δείχνει μία άσκηση - κίνηση σου πάει δεν σου πάει και παλέβει να σε μάθει να την κάνεις χωρίς να έχει εναλλακτικές, τότε όσο καλό σκι και να ξέρει, δεν είναι καλός στο να σου διδάξει.

Οι καθηγητές φυσικής αγωγής, μπορούν να σου "σπάσουν" την άσκηση σε 5 κομμάτια και να την μάθεις χωρίς να το καταλάβεις ή να βρουν αυτή που σου ταιριάζει.

Έχει να κάνει σίγουρα με το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου και εάν έμαθες όλα όσα σου δίδαξανε στη σχολή αλλά και έψαξες και για κάτι παραπάνω.

Οπότε το πτυχίο δεν είναι μόνο τυπικό!

Πάντα οι δάσκαλοι του snowboard πληρώνονταν περισσότερο από αυτούς για ski. Πρώτον γιατί ήταν λιγότεροι και εάν έβρισκες έναν καλό τον κράταγες με νύχια και με δόντια, δεύτερον στην ειδικοτητα χιονοδρομίας κάνεις από 3 εώς 1 μόνο μάθημα snowboard οπότε και δεν μπορείς να διδάξεις και τρίτον οι snowboarder θεωρούνται όπως είπε και ο lyketsos πιο cool, άρα....

Je veux devenir calife a la place du calife

Vouli

μπορεις να μας δωσεις πληροφοριες τι παρακολουθει ενα φοιτητης Τεφαα με ειδικοτητα χιονοδρομια?

Ποσα πρακτικα μαθηματα κανει και που κ.α?

Άσχετο ; σχετικό ; πέστε μου εσείς..

Με μια φίλη μου πριν χρόνια, καθηγήτρια φυσικής αγωγής είχαμε πάει για μπάνιο.

Η κοπέλλα ήταν από βουνό και μέχρι να πάει στη σχολή δεν ήξερε κολύμπι.

Στη σχολή, όπως μου είπε, έπρεπε να μάθει και έμαθε υποχρεωτικά.

Πέφτουμε λοιπόν στο νερό και κολυμπούσε ελεύθερο μια χαρά..

Η πλάκα είναι ότι δε μπορούσε να μείνει ακίνητη γιατί βούλιαζε..

Διακρίνω μία ειρωνεία αλλά την προσπερνάω...

πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις....δεν είναι όλοι τέλειοι, επίσης είναι φύση αδύνατον να είσαι άψογος σε όλα τα αθλήματα που παρακολουθείς στη σχολή, υποχρεωτικά και μη.Ακόμη το πόσο καλός θα γίνεις εξαρτάται και από σένα, πόσο διαβάζεις και ασχολείσε με αυτό που διάλεξες.

Πάνο, τα πρακτικά μαθήματα στο βουνό εξαρτώνται από την διάρκεια του χιονιού, αλλά η ειδηκότητα κάνει και ξηρά προπόνηση και να σου πω την αλήθεια την βρίσκω και πιο δύσκολη. Και μαθαίνουμε πολλές ασκήσεις και παραλλαγές αυτών. Το μάθημα δεν είναι απλή επίδειξη από τον καθηγητή, για να έρθουμε σε θέση V κάναμε δίαφορες ασκησούλες, σπάγαμε την κίνηση, δεν εξεταζόμασταν μόνο στο πόσο καλά το κάνουμε εμείς αλλά και στο αν μπορούμε να το διδάξουμε.

Από θεωρεία κάνουμε διάφορα, από το πως είναι το πέδιλο για κάθε άθλημα, πως να γίνουμε κριτές σε αγώνες, πως να φτιάξουμε πρόγραμμα προπόνησης και προετοιμασίας για αγώνες, βιομηχανική ανάλυση σε διάφορες κινήσεις, ιστορικά στοιχεία, κανονισμούς κ.α

αυτά, περιληπτικά πάντα

Η αντιπαράθεση παιδιά, μου θυμίζει αυτή που υπάρχει μονίμως μεταξύ μουσικολόγων (μουσικοφιλολόγων δηλαδή) και μουσικών της καθημερινής εφαρμογής. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τί εννοώ!

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Διακρίνω μία ειρωνεία αλλά την προσπερνάω...
Αν εννοείς εμένα δεν υπάρχει καμμιά ειρωνεία vouli. Το αντίθετο, όσον αφορά τα ΤΕΦΑΑ των Αθηνών τουλάχιστον που απ όσο ήξερα γινόταν πολύ καλή δουλειά και από πολύ αξιόλογους ανθρώπους.

Αυτό που έγραψα έχει το νόημα ότι όση δουλειά και να γίνει είναι δύσκολο να ξεπεραστεί η φύση του ανθρώπου και τα μέχρι τότε βιώματα του.

Το «πρόβλημα» είναι ότι πολλοί από τους φοιτητές δεν παίρνουν ειδικότητα σ αυτό που ξέρουν και αγαπούν αλλά σε κάτι άσχετο για λόγους «μούρης» ή επειδή νομίζουν ότι αυτό επαγγελματικά θα «πουλήσει» καλύτερα. Επίσης παίζει και η ελληνική πρακτική τι είναι ευκολότερο και θα ξεπετάξουμε πιο γρήγορα ή ποιος καθηγητής είναι βολικός ή γνωστός κλπ

Ελπίζω οι σχολές να βάζουν στην επιλογή της ειδικότητας κριτήρια και περιορισμούς τι ταιριάζει και σε τι είναι καλός ο καθένας και τα παραπάνω που έγραψα να είναι οι εξαιρέσεις..

το δικο μου μηνυμα ισως διαβαζεται λιγο ειρωνικο αλλα προς θεου καμια σχεση.

ειλικρινα ενδιαφερομαι να μαθω.

Χαίρεται . . . αντε και καλή σαιζόν κτλ κτλ κτλ :D

Πρώτον το ότι παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα σκι 15 ευρό είναι σαφώς κάτι το πρωτάκουστο , ούτε στην Ουγκάντα δεν βρίσκεις τέτοια τιμή και είναι λογικό στην Ελλάδα όταν ακούμε τέτοιες τιμές να μπαίνουμε σε υποψίες. . . α, ναι ε; Στην Ελλάδα όλο ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ από την μια οι τιμές σε κάποια από τις γνωστές σχολές μας φαίνονται απλησίαστες και αρχίζουμε τα καντήλια και από την άλλη όταν παρουσιάζεται κάποια εταιρία εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες στην φύση για παράδειγμα ,που προσφέρει οικονομικά πακέτα πάλι γκρινιάζομε γιατί μας φαίνεται περίεργο ότι μπορούμε με πραγματικά λίγα χρήματα να απολαύσουμε αυτό που αγαπάμε . Είναι φανερό από την περιήγηση στο site πως η εν λόγω εταιρία έχει άλλη φιλοσοφία και σε ότι αφορά το σκι όχι μεμονωμένα. Αυτό που συναντάμε συνήθως στα χιονοδρομικά και στις σχολές είναι καλύτερο επειδή ο κοσμάκης τα στάζει . . . Έτσι είναι ο Έλληνας , ζώο !

Δεύτερον για τους καθηγητές φυσικής αγωγής δυο λογάκια. Πάλι το θέμα άπτεται της νοοτροπίας και δε της ελληνικής. Συνήθως ο Έλληνας όταν καταπιάνεται με ένα θέμα έξω από το γνωστικό του χώρο θεωρεί τον εαυτό του το ίδιο ειδήμων αναφορικά με αυτό που ίσως για μια ζωή να ασχολήθηκε . Ναι ναι . . . δυστυχώς οι ελληνάρες δεν έχουν ΙΔΕΑ τι θα πει φυσική αγωγή σε πρώτη φάση και τι περιλαμβάνει ως γνωστικός χώρος . . . . Χμ . . . για να καταλάβουν εν τέλει τι θα πει θα πρέπει να έχουν σοβαρά επιθυμήσει να ασχοληθούν έστω και με τον πιο υποτυπώδη τρόπο , γιατί ξέρουμε τους σημερινούς γρήγορους κοινωνικούς ρυθμούς, με μια φυσική δραστηριότητα . . . α κάτσε να δεις, όπως είναι η χιονοδρομία για παράδειγμα ! :D

P.s. για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και ειδικότερα των επιμέρους ειδικοτήτων (του ΤΕΦΑΑ ) μπορούν να κάνουν σχετική έρευνα στο site του καποδιστρίου πεν/μιου και για την ειδικότητα να απευθυνθούν στο τμήμα . . . . γιατι έλεος μέσα σε ένα thread δεν μπορεί να αναλυθεί ΟΥΤΕ πια είναι η κατάρτιση ενός καθηγητή φυσικής αγωγής , πόσο μάλλον να κριθεί από άτομα που δεν σχετίζονται με τον χώρο και ΟΥΤΕ μπορεί να αναλυθεί το χρονοδιάγραμμα του τέταρτου έτους μιας ειδικότητας . . . :D

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Χρήστο μου θέλεις να πείς οτι το πολύ καλό σκί που ξέρεις το έμαθες απο τα ΤΕΦΑΑ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ΤΕΦΑΑ είναι οτι άνθρωποι που δεν βάλει σκι στα πόδια τους ποτέ στήν ζωή τους αποφασίζουν στο τέταρτο έτος να πάρουν ειδηκότητα στο σκι ε και τοτε πέφτουν τα πολλά γέλια.Και νομίζω οτι τα έχεις δει και εσύ πολές φορές.

Επίσεις πεσε μου σε παρακαλώ με ποιά κριτίρια παίρνει κάποιος αυτό το πολυπόθητο πτυχίο της ειδικότητας του σκί απο τα ΤΕΦΑΑ;

Εκτός θέματος αυτό,έχω καιρό να σε δω πρέπει να πιούμε κανα καφεδάκι :D

9-2-05020.jpg

. . . Έτσι είναι ο Έλληνας , ζώο !

Παρακαλεισθε, σεβομενοι τους κανονισμους του φορουμ να μη χρησιμοποιητε εκφρασεις που μπορουν να θεωρηθουν προσβλητικες η υβριστικες.

The Moderating Team

Τα ζωα στην προκειμενη δεν εφταιξαν σε τιποτε... :D

Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι κάποιοι "άγνωστοι" κάνουν μαθήματα αρκετά φτηνότερα; Δεν ξέρω αν έχουν πιστοποίηση (το τυπικό μέρος), όμως ακόμα και αν κάποιος έχει πιστοποίηση, άρα και το "νομικό δικαίωμα" να παραδώσει μαθήματα σκι, δεν σημαίνει ότι σου μαθαίνει σκι. Και αυτό ισχύει για όλες τις σχολές σκι. Και αν η συγκεκριμένη σχολή σκι είναι κατάλληλη, θα γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορεί να είναι και καλύτερη από τις υπάρχουσες. Άλλωστε όταν κάποιος καινούριος επαγγελματίας θέλει να διεισδύσει σε μία αγορά κάνει και κάποιες προσφορές.

Οι σχολές σκι που υπάρχουν στα ΧΚ, πληρώνουν συνήθως πολλά λεφτά (αν όχι υπερβολικά) για να "νοικιάσουν" τα λίγα τετραγωνικά χιονιού για να παραδώσουν μαθήματα. Και επειδή οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι ακατάλληλες, η εκμάθηση είναι προβληματικότατη, αλλά και πανάκριβη για να βγει το ενοίκιο. Στην ουσία κοροϊδεύουν τον μαθητή και εκμεταλλεύονται κάποιους γονείς που δεν γνωρίζουν τα περί χιονιού και στέλνουν τα παιδιά τους με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα μάθουν σκι, πληρώνοντας αδρότατα φυσικά.

Τώρα κάποιος τρίτος σίγουρα δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες εκτάσεις, όμως δικαιούται να παραδίδει μαθήματα σκι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βουνό (και δεν μιλάω για φορολογικά-αποδείξεις, κλπ);

Τώρα αν εγώ προσπαθήσω να διδάξω κάποιον αρχάριο, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρω καλύτερα από πολλούς "επαγγελματίες δασκάλους" από αυτούς που παραδίδουν μαθήματα στο βουνό, είτε λόγω γνώσεων (πολλοί δάσκαλοι δεν ξέρουν που πάνε τα 4), είτε λόγω συνθηκών (δεν με ενδιαφέρει να μαντρώσω έναν αρχάριο σε έναν κλειστό χώρο για 1 εβδομάδα για να τον αρμέξω κανονικότατα και να ανεβαίνει με τα πόδια 20 μέτρα ισώματος και να με πληρώνει τα κέρατα του). Όπως φυσικά κάποιος με την ανάλογη υποδομή και γνώσεις, θα μετέδιδε καλύτερα από εμένα τα απαρραίτητα και θα μπορούσε να μου κάνει και εμένα μάθημα για το επίπεδο μου.

Τελικά για να συνοψίσουμε, η οποιαδήποτε σχολή σκι, θα πρέπει να έχει τις τυπικές πιστοποιήσεις που απαιτούνται που υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν τον πελάτη για την ποιότητα υπηρεσιών που θα λάβει. Την ποιότητα των υπηρεσιών την κρίνεις με την πάροδο του χρόνου, μετά από δοκιμή και είναι βιαστικό να κρίνεις κάτι που δεν το έχεις δει. Το δικαίωμα να παραδίδει κάποιος μαθήματα επί πληρωμή στο βουνό, είναι κάτι που φαντάζομαι ότι δικαιούται ο καθ'ένας να κάνει. Τέλος θεωρητικά, οι υπηρεσίες πρέπει να προσφέρονται νομίμως (φορολογικά-έδρα, αποδείξεις, κλπ). Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα, μας κάνει πάντα καχύποπτους, γιατί πολλές φορές κάτι που έχει πιστοποίηση είναι χειρότερο από κάτι που δεν την έχει.

Ακόμα όμως και με αυτά τα "νέα φτηνά μαθήματα", το κόστος για κάποιον άσχετο με το χιόνι να μάθει σκι, είναι δυσβάσταχτο. Έξω, με 140-150€, κάνεις 6 ημέρες από 4 ώρες κάθε ημέρα σκι σε γκρουπάκι, και τελικά ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ. Και δυστυχώς έχω πολλά παραδείγματα σε γνωστούς μου που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Το αν κάποιος θα εδραιωθεί σε αυτό που επιλέγει να κάνει , οτιδήποτε και αν είναι αυτό , μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Δεν θα αναλωθώ , γιατί είναι αδύνατο , να αναλύσω ποιες είναι οι διαφορές εμπειρικών και μεθοδολογικά καταρτισμένων ατόμων , αρκεί όμως να πω πως οι ανάγκες της ελληνικής χιονοδρομίας και δε της τουριστικής (τι μου θυμίζει αυτό; :blink: ) καθορίζουν και την τυπική παραχώρηση μέσα από το τμήμα του ΤΕΦΑΑ σε φοιτητές να παρακολουθήσουν την ειδικότητα (προηγείται ως μάθημα επιλογής στα πρώτα τρία έτη ) που ναι μεν δεν ασχολήθηκαν εκτενώς με την χιονοδρομία σε αθλητικό επίπεδο, αλλά είχαν κάθε λόγο να αγαπήσουν το βουνό.

Για να μπορέσει να γίνει κατανοητό ότι ναι ένας καθηγητής φυσικής αγωγής που "δεν ξέρει σκι" ΜΠΟΡΕΙ να διδάξει, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή από τον κόσμο η ΓΕΝΙΚΗ κατάρτιση που δέχεται όχι μόνο από την ειδικότητα αλλά από όλο το χρόνο φοίτησης του στο πεν/μιο.

. . Γιώργο πίστεψε με υπήρχαν πολλοί χιονοδρόμοι αρχάριοι και συμφοιτητές μου που μου έβαζαν τα γυαλιά σε ότι αφορά απόψεις μεθοδολογίας και παρατηρούσαν καλύτερα τις κινητικές ιδιαιτερότητες ακόμα και αθλητών. (ένα μόνο παράδειγμα είναι αυτό ) Δεν έχει σχέση η προσωπική ικανότητα . . . οι τραχανοπλαγιάδες όμως που κυκλοφορούν ενίοτε σε συλλόγους και σχολές που ούτε καν την ΓΓΑ δεν παρακολούθησαν ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ! Άσε που είναι ΧΑΡΟΙ κανονικοί . .τους ξέρεις ! :D

Πλησιάζει ο καιρός όχι μόνο για καφέ . . . ετοίμασε κει τη κατάσταση . . . :P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα άλλα βουνά αλλά στο Φαλακρό είναι πολύ εύκολο για μένα να κλείσω μάθημα με 15 ευρώ το 45λεπτο...

olimpiadb_1905.jpg

olimpiadb_1905.jpg.9013c398d60fc49f8757583c8c1b6ccd.jpg

Πλησιάζει ο καιρός όχι μόνο για καφέ . . . ετοίμασε κει τη κατάσταση . . . :blink:

Η κατάσταση είναι έτοιμη.Ασε που φέτος θα παίζει και ορειβατικό σκι για κατάβαση Οστρακίνας κτλ... :D:P:P

9-2-05020.jpg

Η κατάσταση είναι έτοιμη.Ασε που φέτος θα παίζει και ορειβατικό σκι για κατάβαση Οστρακίνας κτλ... :blink::D:P

..πριν τη μασα για να ανοιξει η ορεξη, ή μετα για χωνεψη; :P

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

..πριν τη μασα για να ανοιξει η ορεξη, ή μετα για χωνεψη; :blink:

Πάντα πρίν τη μάσα για να έχουμε δικαιολογία για τα μετά :D

Ααα και να έχεις υπόψιν σου περιμένω και εσένα για αυτή την κατάβαση.

9-2-05020.jpg

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη από Nickel και Atho που διάβασα με λάθος τρόπο όσα έγραψαν και τα θεώρησα ειρωνικά, απλά έχω αντιμετωπίσει μία τεράστια προκατάληψη για τους γυμναστές που δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται. Και μην αρχίσει κανείς να λέει ότι είναι χαζοί και τα συναφή, έχω γνωρίσει στα 5 χρόνια που ήμουν φοιτήτρια (και σε όσα χρόνια ζω) εξίσου χαζούς ανθρώπους που έχουν σπουδάσει διάφορα άλλα πράγματα.

Αυτή ήταν μία μικρή παρένθεση.

Στο θέμα μας:

η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ο χρόνος να γίνει κάποιος τέλειος βγαίνοντας από οποιαδήποτε σχολή. Το πανεπιστήμιο σου μαθαίνει βασικά πράγματα, τρόπο σκέψης και ψαξίματος από εκεί και πέρα τις λεπτομέρειες ουσιαστικά τις μαθαίνεις στην πράξη και είναι στο χέρι σου το πόσο καλός θα γίνεις.

Στο ΤΕΦΑΑ τα 3 πρώτα χρόνια κάνεις λίγο από όλα τα αθλήματα, μπόλικη διδακτική, μπόλικη ψυχολογία και γενικά θεωρία. Χώρια τα μαθήματα επιλογής, κυρίως αθλήματα, εκεί ανήκει και το σκι, στις επιλογές, εάν δεν το πάρεις επιλογή δεν το παίρνεις και ειδικότητα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα το χιόνι δεν κρατάει πολύ οπότε δεν έχουμε και την δυνατότητα μέσα σε μία σαιζόν να γίνουμε τόσο καλοί όσο οι άλλες χώρες με μεγαλύτερη περιόδο χιόνωσης αλλά και γνώσεις στο αντικείμενο.

Προσωπικά το σκι το πήρα ειδικότητα γιατί μου άρεσε, μου πήρε περισσότερο χρόνο (όπως και κάθε άθλημα) για να το μάθω από ότι στους περισσότερους συμφοιτητές μου, το προσπάθησα και έφτασα σε ένα σημείο καλό για το χρόνο που έκανα σκι, έκανα διπλάσια προσπαθεια μόνη όμως, όσο δεν είχαμε μάθημα με την ειδικότητα ανέβαινα μόνη μου στο βουνό και έκανα τις ασκήσεις ξανά και ξανά. Βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι δούλευα ταυτόχρονα σε σχολή και ο Οικονόμου μας ανέβαζε στο βουνό και μας έκανε έξτρα μαθήματα.

Είχαμε προπόνηση ξηράς που ήταν πιο δύσκολη - τουλάχιστον για μένα - από αυτή στο χιόνι.

Σίγουρα δεν μπορώ να γίνω προπονήτρια για αθλητή, για το πρόσθετο γεγονός ότι τα έχω παρατήσει, υπάρχουν παιδιά όμως που δουλεύουν πάνω σε όσα έχουν μάθει, έχουν φύγει εξωτερικό για μεταπτυχιακά και μπορούν να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Μην μου πείτε ότι έχουν το ίδιο επίπεδο με τους πρακτικούς!!!

Εγώ μπορεί να μην κάνω το τέλειο σκι αλλά μπορώ να διακρίνω και να διορθώσω τα λάθη κάποιου, ένας πρακτικός αυτο το μαθαίνει μετά από χρόνια εμπειρίας και σε περίπτωση που γουστάρει το σκι και την εκπαίδευση, εγώ το μαθαίνω σε ελάχιστο χρόνο συγκριτικά και μπορώ με δυό κινήσεις να γίνω πιο αποτελεσματική σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Μπορώ να διακρίνω τον σωματότυπο κάποιου και να θέσω ανάλογη άσκηση, μπορώ να καταλάβω τη λειτουργία του σώματος, των μυών κτλ. Μπορώ να εξηγήσω καλύτερα το πως και γιατί γίνεται μία άσκηση.

Δεν λέω πως είμαστε θεοί, αλλά έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στους εμπειρικούς τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καθώς λίγοι είναι εκείνοι που ασχολήθηκαν και το έψαξαν λίγο παραπέρα.

Αυτά

και για την ιστορία τα έξοδα της ειδικότητας τα αναλαμβάνουμε μόνοι μας εξοπλισμό και ρουχισμό, ετήσια κάρτα (σε καλύτερη τιμή αλλά είναι έξοδα), μεταφορικά και διαμονή, διατροφή χωρίς εκπτώσεις!!! Στην Αράχωβα!!!! δηλαδή οι περισσότεροι από εμάς είχαν δύο σπίτια να πληρώνουν, ένα στην Αθήνα και ένα στην Αράχωβα!!!! Αυτό είναι εκπαιδευτικό σύστημα και δωρεάν παιδεία!!!!

• Like 1