Lili 80 Report post Posted March 11, 2007 I 'll think about it... tomorrow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 11, 2007 Ρωσίδες μήπως ????? Και τί να τις κάνω δηλαδή εγώ τις Ρωσίδες;;;; Τσ, τσ....Αυτοί οι άνδρες μόνον τον εαυτό τους σκέφτονται συνέχεια...Αντί να σκέφτονται πώς θα ικανοποιήσουν εμάς....Από αυτούς ξεκινάνε όλα τα προβλήματα αλυσίδα....το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, μειωμένη αντωνιστικότητα, περικοπές κόστους κρατικού προϋπολογισμού, έλλειψη πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, φαινόμενο θερμοκηπίου, έλλειψη χιονιού.... Δεν παίζετε κανένα ταβλάκι λέω εγώ;;;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 12, 2007 Ο καιρός άστατος, ξάνοιξε μετά τις 14:30. Απλά για τον Ιάσωνα το βάζω που ήταν σίγουρος ότι δεν θα άνοιγε ο καιρός. Τώρα αυτό το thread είναι ενημέρωση χιονοδρομικού? Tέλος πάντων... Σήμερα σκι σε 10 και 14 με καλό τσιμέντο εκτός πίστας και σκληροκαρβαριστό μετά σουπιαστικό εντος. Το βουνό υπέφερε από τη βροχή τουλάχιστον δεν έχασε χιόνι μάλλον έβαλε και μάλλον θα έχει τσιμέντο που λιώνει δύσκολα για καιρό. Η 14 πλήρης σε χιόνι. Α ναι δεν είχε πάνω από 20 χιλιόμετρα στην κορφή της 14 12.00 η ώρα που ξεκινήσαμε το σκι. Κλειστά λόγο αέρα τα Κελλάρια Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted March 12, 2007 Για εσας τους σκιερς που εχετε 2 μαδερια αρα συνολικα 4 μαχαιρια δεν εχετε προβλημα σε οποιαδηποτε ποιοτητα χιονιου. Και σκληρο να ειναι το χιονι, ολοι οι καλοι θα πανε καρβαριστοι. Το προβλημα ειναι με εμας που ενώ ναι μεν οι καλοι μπορουν να κανουν στροφες στο παγωμενο πατημενο, η καρδια μας ποναει από το κλακ κλακ που νιωθεις στις πατουσες σου. Την προηγουμενη βδομαδα το ευχαριστηθηκα πολυ απλα γιατι η πιστα ηταν σωστα πατημενη. Αλλα αυτο δεν ισχυει για την πλεοψηφια των snpowboarders και αρκετά ταλαιπωρηθηκαν τα πελματα μου. Και το μαλακο ανοιξιατικο ελαφρα σουπε κραταει για 2 αντε 3 ωρες. Αρα τσαμπα κοπος... Μαλλον πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι τελος για φετος εκτος κι αν εχουμε ενα θαυμα Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 12, 2007 Ρώτησα υπαλλήλους του χ/κ για το χρονικό της τελευταίας κακοκαιρίας.Σάββατο βράδυ,λοιπόν,άρχισε να ρίχνει μπιφτέκια.Όλα έδειχναν ότι με τον τρέχοντα ρυθμό θα απολαμβάναμε τουλάχιστον 40 πόντους φρέσκου χιονιού την επομένη.Όμως από ένα σημείο κι ύστερα το γύρισε σε βροχή ή χιονόνερο τέλοσπάντων,το οποίο έπεφτε και "νερούλιαζε" την πρώτερη χιονόστρωση.Αποτέλεσμα ήταν να κρουσταλιάσει το ανώτερο στρώμα του χιονιού και να παρουσιαστεί η σημερινή τσιμεντόκρουστα.Στα δέντρα της Φτερόλακας ακόμα σήμερα φαίνεται το ιστορικό του Σαββατόβραδου,με τα φυλλώματά τους ασπρισμένα και κρουσταλιασμένα. Τελικός απολογισμός....το βουνό στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν,δηλαδή πίστες,δεν έχασε χιόνι.Στα ψηλά μπορώ να πω ότι έβαλε κάποια λίγα ποντάκια,έστω και τσιμεντομένο.Στα χαμηλά όμως,π.χ στο επίπεδο των πάρκινγκ 1750,παίζει και να το έφαγε. Μετά από κάποιες αναστολές λόγω αέρα,τελικά δόθηκαν 7,10,14 στη Φτερόλακα. Η 6 παγάκι...προσέχτε ότι στα λούκια έχει προστεθεί τσιμέντο....εεεμμ χιόνι ... ...κι η 14 υ.γ: Παναγιώτη ούτε εμένα μου αρέσει ο πάγος και τον αποφεύγω.Με κουράζει (κραδασμοί),δεν αφήνει περιθώριο για παιχνίδι,πρέπει όλη την ώρα να προσέχεις το grip σου,αν πέσεις πονάει παραπάνω.Ωστόσο για κάποιους αποτελεί ένα είδος πρόκλησης για την τελειοποίηση της τεχνικής τους.Όσοι διαθέτουν αγωνιστικά,καλολιμαρισμένα πέδιλα + καλή τεχνική + γερά πόδια όντως μπορούν να καρβάρουν 1-2 ώρες νωρίτερα από τους άλλους.Αντίστοιχα εγώ βρίσκω πρόκληση και απόλαυση τα απάτητα χωράφια από τις 12 και μετά και θα με ικανοποιούσε παραπάνω αν τα λιφτ έκλειναν έστω στις 15.00....κι αν μπορούσα θα έμενα κι άλλο.Αυτή η βδομάδα του Μάρτη θα κυμανθεί σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και κάτι μου λέει ότι το σούπιασμα δεν θα είναι τόσο έντονο,ώστε να ενοχλεί ακόμα και τις προχωρημένες ώρες. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
sakisbanskos 2 Report post Posted March 12, 2007 Μια χαρα φαινεται στις φοτο ο Παρνασσος.........μακαρι να κρατησει μεχρι τελη του μηνος να ρεφαρουν επαγγελματιες και χιονοδρομοι....αλλωστε πλεον παιζει "μονος¨" του μιας και στο σνοουρεπορτ γραφει πως τα καλαβρυτα ανεστειλλαν την λειτουργια τους ελλειψει χιονιου........... Quote ORDEM E PROGRESSO Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 13, 2007 Σήμερα είχε ανοιξιάτικο ξεφάντωμα στον Παρνασσό...από τα καλύτερα ever!!!! Ιδού η Καλλιόπη... ...μια χαρά φαίνεται Τελικά όμως πήγα από Κελλάρια μεριά... Η θερμοκρασία κανονική για την εποχή επιτέλους.Ο δρόμος ούτε γλίστρες,ούτε τίποτα.Έφτασα γύρω στις 10 παρά.Αρχικά λειτουργούσαν Βάκχος,Τηλέμαχος,Αίολος,Περικλής...μετά έδωσαν και τον Ηρακλή...ευτυχώς,διότι το εισητήριο ήταν κανονικό. Το χιόνι στις πίστες όλως περιέργως καρβαριστό από το πρωί.Περίμενα πολύ πιο παγωμένες καταστάσεις,δεδομένης και της αραιής έστω νέφωσης.Βασικά οι πίστες του Περικλή και Αίολου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο καρβολαχταριστές,τέλεια στρωμμένες κι όσοι είχαν τα κατάλληλα πιστάρικα πέδιλα και την τεχνική χάραζαν την πίστα από το πρωί.Βασικά δεν ξέρω κι εγώ πως προέκυψαν τέτοιες τέλειες συνθήκες.Ίσως αυτά τα 3 ποντάκια φρέσκου χιονιού του Σαββατόβραδου να έκαναν το θαύμα τους.Άλλωστε κατά τόπους στα Κελλάρια συναντούσα φιλέτα φρέσκου χιονιού (κάτω από Βάκχο π.χ),παρασυρμένα και κορνιζαρισμένα ελαφρώς από τον χθεσινό αέρα.Με αυτά ασχολήθηκα τις πρώτες ώρες και μετά βουρ στις πίστες,που μέχρι και τα Public Enemy καρβάρανε μια χαρά... ,ενώ έβγαινε και πολύ switch παιχνίδι. Μόλις μπήκε μπρος κι ο Ηρακλής χάθηκε η μπάλα...non stop skiing.Στην κόκκινη του Ηρακλή πλέον έχουν βγει πέτρες στο κάτω μέρος της...αλλά περνάς άνετα ενδιάμεσα με λίγη προσοχή και παράλληλο.Το χιόνι αποδείχθηκε ζούπερ κι εκεί.Η αποκάλυψη όμως ήταν το απάτητο κάτω από τους πυλώνες...η έννοια του ανοιξιάτικου.Από πάνω είχε σχηματιστεί σε κάποια σημεία crispy snow και από κάτω κρυβόταν υπερ-γρήγορο χιόνι κάτι σαν ελαφριά,αεράτη κρέμα σαντιγύ (!!!!!),θυμίζοντάς μου ότι το Σαββατόβραδο όντως έπεσε φρέκο χιόνι στα ψηλά του Παρνασσού.Πουθενά δεν κόλλησα,πουθενά δεν σκάλωσαν τα πέδιλα,πουθενά δεν ένιωσα τα πόδια μου να στρεσσάρονται.Καμία σχέση με τα βαριά χιόνια με την παχιά παγοκρούστα που σε εγκλωβίζει,καμία σχέση με σούπα,καμία σχέση με οτιδήποτε έχω συνατήσει φέτος.Έκανα απίστευτο σκι και έλαβα μια αίσθηση που μόνο με powder το ανταλλάσω.Με τέτοιο χιόνι κάνεις ότι θες γρήγορα και εύκολα.Τα πάντα έβγαίναν...κι ήταν όλο δικό μου!!!μπουχαχαχαχα .Από πέτρες no problem...όσες φαίνονται απλά τις αποφεύγεις,σκόπελους δεν συνάντησα!!!!Την γλύτωσαν τα πεδιλάκια μου σήμερα.Τέτοιο χιόνι θα βγάλει κι ο Βάκχος σε δύο βδομάδες...μέχρι τότε Ηρακλάρα!!!! Προς το τέλος της ημέρας ο καιρός είχε βαρύνει κάμποσο με ομιχλή να έχει καθησει στο τερματικό του Ηρακλή.Μαυρίλα ερχόταν από Γκιώνα μεριά,ας ελπίσουμε όλοι σε ένα φρεσκάρισμα!!! υ.γ 1:Η σούπα σήμερα δεν έκανε την εμφανισή της ή έστω πουθενά δεν ενόχλησε κανένα από όσους ρώτησα !!!! Όμως τα λιφτ έκλεισαν στις 14.00. ΚΡΙΜΑ,διότι οι συνθήκες του χιονιού ειδικά σήμερα σίγουρα επέτρεπαν ασφαλές τσούλιμα για μια ωρίτσα ακόμα.Καταννοώ να κλέινει νωρίτερα το χ/κ σε σουπομέρες,μέρες που βγάζουμε την μπέμπελη,αλλά μέρες σαν τη σημερινή,όπου η θερμοκρασία ήταν normal,υπήρχε νέφωση που συντηρούσε μια χαρά το χιόνι και το πλήθος των χιονοδρόμων δεν ήταν τόσο μεγάλο,ώστε να αλέθεται επικίνδυνα το χιόνι στα χαμηλά,το κλέισιμο στις 14.00 με χάλασε όπως και αρκετούς ακόμα,που στερήθηκαν 1 ώρα υπέροχου ανοιξιάτικου. υ.γ 2 και σημαντικότερο:Σήμερα παρατήρησα ότι το ρατράκ του Πάππου άλλαξε αγκυροβόλι.Το καλύτερο όμως ήταν ότι διέκρινα "ρατρακιές" εκτός χ/κ... ...φρέσκιες "ρατρακιές" προς τα "ωραία" τα μέρη ...ξέρετε ορισμένοι....darka darka καταστάσεις. Τι λέτε τον ψήνουμε να μας πάει καμιά βόλτα...έχει τρελό χιόνι από πίσω σας λέω!!!! Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 13, 2007 Ζοχ οχι σε αυτό το μηνυμα, θα ανοιξουμε καινουριο εαν ειναι. ποιοι αλλοι ηταν επάνω σήμερα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 13, 2007 Αυριο θα ειναι κανενας απανω???? Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 228 Report post Posted March 13, 2007 Φίλε korn,αν ανέβεις αύριο επάνω,ρίξε μία ενημέρωση για τον νεοηρακλειώτη Mitsara γιατί σκοπεύω για το σάββατο,μπορεί και την Παρασκευή και θάθελα να είχα μία γνώμη. Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 13, 2007 εγινε Μητσαρα no problem............. Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 13, 2007 Λαππας και ΜακηςΜ θα ειμαστε απανω...οταν ξυπνησουμε 80 Ακουμε στο 8/20 Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 13, 2007 Και τη ωρα ξυπνατε δηλ??????? Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 13, 2007 Δεν ξερω...Τιθορεα θα φτασουμε κατα τις 0100...Θα αποφασισουμε τι ωρα θα βαλουμε το ξυπνητηρι αναλογα με την προσδοκια παγου. Δεν φανταζομαι να φτασουμε αργοτερα απο τις 0900-0930. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted March 13, 2007 ρε παιδια το ΧΚΠ που χαθηκε? γιατι δεν εχουμε επισημη ενημερωση? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 14, 2007 Kαλομάθαμε ε? Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί μπορεί να μη βγαίνει ανακοίνωση στο internet από τα 2000μ υψόμετρο. ας πούμε ότι ήταν αναγκαίο ένα ρεπό εν αναμονή, το ΣΚ έρχεται με σούπερ συνθήκες για σκί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted March 14, 2007 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??? Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 14, 2007 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??? 90% moi, Λιάνα, Μιχάλης Μοτζ, Γιάννης Ντούμας Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted March 14, 2007 ...Ο καιρός άστατος, ξάνοιξε μετά τις 14:30... Απλά για τον Ιάσωνα το βάζω που ήταν σίγουρος ότι δεν θα άνοιγε ο καιρός... Κάποιος τα μπέρδεψες, εσύ έλεγες λιακάδα - εγώ έλεγα ούτε με σφαίρες λιακάδα. Αν όντως είχε λιακάδα πάω πάσο..(που δεν είχε γιατί ρώτησα). δε φτάνει που έχασες, με συγκοφαντείς και από πάνω, ουστ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 14, 2007 Παρνασσός Κελλάρια 1750 , Τετάρτη 14 /03/2007 , ώρα 13.00 Παγωνιά το πρωί , βοριάς μέτριος , λίγο φρέσκο χιονάκι σε ανεμοσουράκια στις πίστες , συννεφιά με ήλιο. Το βοριαδάκι δυσκόλεψε αλλά τελικά δεν απαγόρεψε στην Αφροδίτη να λειτουργήσει και κατ’επέκταση στον άξονα Αίολο-Περικλή -Τηλέμαχο-Βάκχο. Η Φτερόλακα δούλεψε πιο «αναίσθητη» στον αέρα και με τους 4 αναβατήρες , ώσπου ένας snowborder «κατάφερε» να εκτροχιάσει το Τκ 10. (τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας) http://www.snowreport.gr/parnassos/index2.html Κατά τα άλλα Δρόμοι –πάρκιγκ καθαρά , παγωμένα το πρωί αλλά με το αλάτισμα «συνήλθαν» , πίστες καλοπατημένες . Λειτουργίας αναβατήρων από 07.30 έως 14.30. Λίγος κόσμος απόλαυσε σήμερα το φρεσκοασπρισμένο ΧΚΠ. Για τις επόμενες μέρες μέχρι Δευτέρα προβλέπονται, Βοριαδάκια, λιακάδα – συννεφιά, χαμηλές θερμοκρασίες , καλοδιατηρημένες πίστες. Καλή σας διασκέδαση! Συνθήκες κελλάρια 1950 http://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/ Συνθήκες Φτερόλακα (live) http://www.snowreport.gr/snowcam/live/ Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 14, 2007 Λάππας και ΜακηςΜ απο το μετωπο μεταφερουν: Τσουχτερο Κρυο επρεπε να νιωθεις πολυ extreme για να παρεις τον Βακχο, Αέρακι στα όρια του Τυφωνα . ψηλα στο βουνο το συννεφο δε σου αφηνε περιθωρια να ψαχτεις για το φρεσκο χιονι ,ορατοτης μηδεν, κατα καιρους εκανε καποια ανοιγματα και οσο προλαβαιναν ετρεχαν. Το χιονι στο κεντρικο bowl των Κελλαριων αριστο, το πασπαλισμα φαινεται οτι εκανε καλη δουλεια και το φιλμακι που στρωθηκε στη πιστα ειναι γρηγορο και οτι καλυτερο για τεστ αντοχης στις ακμες. Περασαν αυτοι καλα και εμεις χειροτερα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 14, 2007 Ξεχασες να γραψεις επισης οτι ηταν ο ΖΟΧ εγω και η Ευα Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 14, 2007 Εσενα σε ειδαμε... Τον Σταθη και την Ευα, εκτος απο το σαλε, μονο τον κουρνιαχτο τους... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 14, 2007 Γιατί 7.30 -14.30 το ωράριο κι όχι π.χ 8.00 με 15.00 έστω για αυτή την βδομάδα,που οι συνθήκες χιονιου μάλλον το επιτρέπουν.Επίσης είναι πιο εξυπηρετικό για την πελατεία,ενώ τις καθημερινές πλέον ο κόσμος δεν είναι και τόσος πολύς,ώστε να "αλέθονται" υπερβολικά οι πίστες.. Έστω ένα λιφτάκι εκ των Ηρακλή-Βάκχου να μένει ανοιχτό λίγο παραπάνω,διότι το χιόνι παραμένει άπαιχτο και πιο μετά τις 14.30...pleaaaaaase Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted March 14, 2007 Γιατί 7.30 -14.30 το ωράριο κι όχι π.χ 8.00 με 15.00 ...Έστω ένα λιφτάκι εκ των Ηρακλή-Βάκχου να μένει ανοιχτό λίγο παραπάνω,διότι το χιόνι παραμένει άπαιχτο και πιο μετά τις 14.30...pleaaaaaase Σταθη με ολο το θαρος μη γινεσε γκρινιαρης ,και απολαυσε αυτο που τοσοι δεν μπορουν να απολαυσουν. ουτως η αλλως η μερα μεγαλωσε αρκετα (ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ) απο τις 14:00 και μετα αν ο καιρος στο επιτρεπει υπαρχουν και τα ΑΝΩ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΚΕΙΘΕ ΚΕΛΑΡΙΑ.... Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites