drbalm 13 Report post Posted February 25, 2007 Καλησπέρα, σας διαβάζω αρκετό καιρό και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα δίλημα που έχω. Ασχολούμαι με το σκι τα τελευταία 2 χρόνια. Έμαθα μόνος μου να τσουλάω και έχω φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, στις μπλε πίστες(πχ αριστερά της καρέκλας στο καιμάκ) πηγαίνω άνετα με σωστό carving και σε σημεία με μεγαλύτερη κλίση πλαγιολισθαίνω και λίγο για να φρενάρω. Εχθές ανακάλυψα και την μαγεία του να κάνεις σκι σε χιόνι απάτητο! 2 ώρες ήμουν εκτός πίστας και μπορώ να πω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Στο ζητούμενο τώρα, μόνος δεν ξέρω εάν μπορώ να βελτιωθώ άλλο. Είμαι στο σημείο που χρεάζομαι έναν δάσκαλο για να ανέβω ένα level ή χρειάζομαι ώρες στο βουνό και η εξοικοίωση με μεγαλύτερες κλίσεις θα έρθει μόνη της? Quote Share this post Link to post Share on other sites
master29 0 Report post Posted February 26, 2007 Νομίζω ότι οι περισσότεροι σκιερ που βρίσκονται σε κάποιο μεσαίο επίπεδο, χρειάζονται κάποια μαθήματα. Ο δάσκαλος παρατηρεί διορθώνει λάθη που αναπόφευκτα υπάρχουν, και βοηθάει να ανέβουμε επίπεδο πιό γρήγορα. Απλά πρέπει να ψάξεις να βρείς κάποιον "καλό" δάσκαλο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted February 26, 2007 Οπωσδήποτε να πάρεις δάσκαλο. Το 99% αυτών που ξεκινούν αυτοδίδακτοι έχουν μάθει λάθος πράγματα και όσο περισσότερο το καθυστερείς, τόσο πιο δύσκολα θα είναι να "ξεχάσεις" τα λάθη και να υιοθετήσεις τα σωστά. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted February 27, 2007 ποσο στοιχιζει περιπου η διδασκαλια? Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted February 27, 2007 ποσο στοιχιζει περιπου η διδασκαλια?Την περσινή χρονιά πλήρωνα 30 ευρώ την ώρα (ιδιαίτερο) στην Βασιλίτσα και 40 ευρώ Καλάβρυτα. Φέτος έχω κάνει μαθήματα αλλά δεν θυμάμαι αν έχει αυξηθεί. Μου είχε κάνει εντύπωση η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 ΧΚ και μου είχε πει ο δάσκαλος ότι οι τιμές είναι fixed από τον σύλλογο των δασκάλων (ή κάτι τέτοιο) και οτι Ο Παρνασσός, τα Καλάβρυτα και άλλα 2 ΧΚ που δεν θυμάμαι τώρα είναι πιο ακριβά ενώ τα υπόλοιπα (μέσα σε αυτά και η Βασιλίτσα) πιο φθηνά. Πάντως η συμβουλή μου είναι αν μπορείς να κάνεις τα μαθήματα καθημερινές και όχι ΣΚ διότι τρως την περισσότερη ώρα στα lift αντί να κάνεις μάθημα. Αν όμως μπορείς μόνο ΣΚ κλείσε τότε το μάθημα την 1η ώρα λειτουργίας του ΧΚ που δεν έχει μαζευτεί ακόμα όλος ο κόσμος. Φιλικά, Εύα Quote Share this post Link to post Share on other sites