Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
pcbill

Κώδικας DaviSki

Recommended Posts

Γεια σας,

Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο forum (και φαντάζομαι όχι και τελευταίο, αν και με τον καιρό που κάνει...).

Λοιπόν, δεν είμαι έμπειρος σκιερ και οι επισκέψεις μου στο χιονοδρομικό του Παρνασσού είναι λιγότερες από 10 και αυτές επειδή ανέβαινα με εκδρομές του πανεπιστημίου μου.

Συνεπώς, αναζητώ στο forum οτιδήποτε πληροφορία υπάρχει σχετικά με τεχνικές, εξοπλισμό κλπ.

Ίσως ένας από τους λόγους που δεν είχα ασχοληθεί με το άθλημα είναι το γεγονός ότι δεν είχα δικό μου εξοπλισμό, όπως επίσης και η αποκρουστική ποιότητα του εξοπλισμού που ενοικιάζαμε μαζικά όταν ανεβαίναμε στο βουνό. Πως να πετύχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για εσένα όταν συνωστίζονται 50 άτομα σε ένα μαγαζί? Εννοείται τότε πως ούτε σωστό εξοπλισμό θα πάρεις, ούτε θα ρυθμιστεί σωστά στα μέτρα σου και συνεπώς ούτε θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς το χιόνι...

Φέτος απ'ότι καταλαβαίνω είναι καλή περίοδος για αγορά εξοπλισμού και γι' αυτό το λόγο κοιτάζω εταιρίες για να καταλήξω στα απαραίτητα. Βάζοντας λοιπόν ως στοιχεία τα intermediate και 184cm για ύψος καταλήγω στα Head C220I, C240I (τα 177cm είναι σωστά?) και για μπότες τις EZ-ON 2 9.5 H.P. Heatfit.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εαν υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ των 2 μοντέλων, εαν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο και φυσικά από που μπορώ να τα αγοράσω...

Μόνο έτσι θα μπορέσω να λύσω το μυστήριο του χαμένου σκιέρ...

Καλώς σας βρήκα,

-Β-

Ένας ακόμα Bill στη παρέα και μάλιστα πρωϊνός πρωϊνός! Μα... 6:54 :P;) Στο όνειρό σου το έβλεπες? :wub:

Καλωσήρθες στη παρέα μας, σύντομα θα κολλήσεις κι εσύ το μικρόβιο του forum! Οι παλαιώτεροι σύντομα θα σε ρωτήσουν να μας πεις περισσότερα για σένα οπότε..προτρέχω.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό για τον οποίον ρωτάς, η γνώμη μου είναι η εξής: (Βλέπεις κι εγώ φέτος αξιώθηκα να αγοράσω καινούριο εξοπλισμό - μετά από 10+ χρόνια!! - αν και κάνω πολλά χρόνια σκι και σε καλό επίπεδο)

Στη κατηγορία που κοιτάς υπάρχουν ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ πέδιλα! Όλες οι μάρκες πλέον έχουν κάτι αξιόλογο. Αυτό που έχει πολλές φορές ουσιαστική διαφορά είναι η τιμή τους. Οπότε, πάρε σβάρνα τα μαγαζιά στην Αράχωβα και στο Λιβάδι, ρώτα, δες, σύγκρινε και ενδεχομένως αποφάσισε! Μια άλλη τακτική (καλή όπως και να το κάνουμε) είναι να δοκιμάσεις πέδιλα πριν την αγορά. Απλά, δεν θεωρώ ότι η μεταξύ τους διαφορά είναι τόσο μεγάλη ώστε να την καταλάβεις πέρα από το τι έχεις συνηθίσει περισσότερο μέχρι τώρα. Αυτο που έχει όμως σημασία είναι να "μετρήσεις" αντικειμενικά το επίπεδό σου και να αποφασίσεις τι θες περισσότερο στο σκι (χαλαρό τουριστικό, τεχνικό, πατημένο - απάτητο κλπ)

Αυτα από μένα και καλωσήρθες και πάλι...

Mε 10 φορές σκι μάλλον οι απαιτήσεις είναι να μάθει σκι όσο πιο καλά μπορεί.

Υπάρχουν καταστήματα που νοικίαζουν καινούριο εξοπλισμό.

Skimarket Κ.Μαντζιος Ναουσα

SkiBill Kαλάβρυτα

Εν Λευκώ Λιβάδι Παρνασσού

Θα σε βοηθήσουν σίγουρα να βρεις ενα πεδιλο στα μέτρα σου.

Pcbill καλώς ήρθες στο φόρουμ και στην παρέα μας :P Είσαι από Αθήνα / Θεσ/κη;

Σου απάντησαν παραπάνω πιό ειδικοί από εμένα σχετικά με το ερώτημά σου. Πιστεύω ότι είναι καλή εποχή τώρα για να εξοπλιστείς με ότι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις και τεχνικά σκι, πέρα από το να τσουλάς....καλή τύχη στις αγορές σου λοιπόν! Θα βρείς πολλές ευκαιρίες ;)

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!

Από Αθήνα είμαι και η αγορά θα γίνει από κάποιο μαγαζί της Αθήνας μιας και όταν μπαίνει ένα "μπουλούκι" κόσμος σε μαγαζί για να ενοικιάσει εξοπλισμό (όταν πάμε με τα πούλμαν), λογικό είναι ένας πωλητής να μην έχει τον χρόνο να απαντά σε κάθε μου ερώτηση.

Όσον αφορά το επίπεδό μου, πιστεύω ότι βάζοντας το "intermediate" (2/5 στο site της head) καλύπτομαι απόλυτα, έχοντας λίγη τεχνική κατάρτηση και χωρίς να χρειάζεται να αλλάξω τον εξοπλισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα (αγοράζοντας δηλαδή κάτι σε basic επίπεδο 1/5).

Τέλος, όσον αφορά το είδος του σκι, είναι πολύ απλή η απάντηση. Κάτι για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας όταν τυχαίνει να ανεβαίνουμε στο βουνό. Κάποιος ο οποίος δεν ανεβαίνει συχνά, αποζητά περισσότερο την ασφάλεια και λιγότερο την ταχύτητα, μιας και δεν θέλει να τελειώσουν γρήγορα οι εικόνες που βλέπει τριγύρω του... 8)

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!

Από Αθήνα είμαι και η αγορά θα γίνει από κάποιο μαγαζί της Αθήνας μιας και όταν μπαίνει ένα "μπουλούκι" κόσμος σε μαγαζί για να ενοικιάσει εξοπλισμό (όταν πάμε με τα πούλμαν), λογικό είναι ένας πωλητής να μην έχει τον χρόνο να απαντά σε κάθε μου ερώτηση.

Όσον αφορά το επίπεδό μου, πιστεύω ότι βάζοντας το "intermediate" (2/5 στο site της head) καλύπτομαι απόλυτα, έχοντας λίγη τεχνική κατάρτηση και χωρίς να χρειάζεται να αλλάξω τον εξοπλισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα (αγοράζοντας δηλαδή κάτι σε basic επίπεδο 1/5).

Τέλος, όσον αφορά το είδος του σκι, είναι πολύ απλή η απάντηση. Κάτι για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας όταν τυχαίνει να ανεβαίνουμε στο βουνό. Κάποιος ο οποίος δεν ανεβαίνει συχνά, αποζητά περισσότερο την ασφάλεια και λιγότερο την ταχύτητα, μιας και δεν θέλει να τελειώσουν γρήγορα οι εικόνες που βλέπει τριγύρω του...

pcbill, καλωσορισες και απο μένα, αν και εγώ καινούργιος είμαι στο forum μα παλιός στο άθλημα.

Ρίξε μια ματιά στο www.TRESPASS.GR εκεί υπάρχει ο Μανώλης, αυθεντία στο είδος (όχι οτι δεν υπάρχουν και άλλοι) που θα σε κατατοπίσει πλήρως.

Υ.Γ.Εχει και τσάι με πολλές γεύσεις. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

και μπισκοτάκια έχει, την αλήθεια να την πούμε Mitsara! :wacko:

Καλή σου αρχή pcbill, - αλήθεια το pcbill προέρχεται από τις "εργατοώρες" του bill στο pc???? :o

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Που ξέρεις ότι έχει και μπισκοτάκια,πρώτον και 2ον και άσχετο,το BOOZER πού τονίζεται;Στο BOO ή στο ZER;

και μπισκοτάκια έχει, την αλήθεια να την πούμε Mitsara! :P

Καλή σου αρχή pcbill, - αλήθεια το pcbill προέρχεται από τις "εργατοώρες" του bill στο pc???? :D

Σωστά και ακούγεται ωραία ;-)

Που ξέρεις ότι έχει και μπισκοτάκια,πρώτον και 2ον και άσχετο,το BOOZER πού τονίζεται;Στο BOO ή στο ZER;

έχει, έχει... στο Boo τονίζεται, κατά το πότης οινοπνευματωδών στην αγγλική... :P

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

...στο Boo τονίζεται, κατά το πότης οινοπνευματωδών στην αγγλική... :lol:

Και αν τονιζόταν στο ZER... Τι θα σήμαινε???

Και αν τονιζόταν στο ZER... Τι θα σήμαινε???

Το ίδιο αλλά στη γαλλική......BOOZΈR...Mα δεν ακούγεται ωραία με γαλλική πγοφογά;

κάλως ήρθες pcbill

μα.. γιατί αυτή η εμμονή που διακρίνω με τα head? μήπως είναι η μόνη μάρκα που έχεις δοκιμάσει? λόγω ενοικιάσεων?

υπάρχουν πολλά καλά στην αγορά! λίγο ψάξιμο θέλει μόνο :)

ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό

πληροφορίες μόνο με pm