Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Τόσο μου είχε βγει και μένα περίπου με αρκετή άνεση και πολυτέλεια μια και έμενα στην Cortina d' ampezzo που είναι και το πιο κοσμοπολίτικο μέρος στους Δολομίτες και αμιγώς Ιταλικό...

Α ρε κοσμοπολίτη batu ... :lol:

χοντρικά από 700 μέχρι 850 το άτομο με αυτοκίνητο.

Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή λύση για την επόμενη εκδρομή του συλλόγου,ειδικά αν γίνει τον επόμενο γενάρη

Γιατί φθηνά είναι μέχρι από 700€ μέχρι 850€/άτομο ?

Αν σκεφτείς ότι στις εκδρομές του συλλόγου μας έφυγε τον καθένα κοντά στο 1000αρικο, τότε είναι φθηνά. Τα παιδιά μιλάνε για όλα τους τα έξοδα. Τοσα περίπου μου έφυγαν κι εμένα στην Cortina, που είναι το ακριβότερο μέρος στους Δολομίτες, γι' αυτο εξάλου το ανέφερα κι όχι για να με δουλέψει ο Κωνσταντινος :lol:

Υ.Γ. Τωρα θυμήθηκα ποιος ειχε πει ότι οι ιταλικές αλπεις τέτοια εποχή δεν εχουν χιόνι... :lol:

Ημερομηνίες 14/04/2007 – 21/04/2007

Επτά (7) διανυκτερεύσεις

Διαμερίσματα Pierre et Vavances – Avoriaz

Τύπος/Αριθμός δωματίων Διαμερίσματα 25-35τμ. για 4 άτομα

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Milano - Αθήνα με Aegean Airlines

Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο Linate (Milano)

Ski pass 6 ημερών

Διατροφή Δεν περιλαμβάνεται

Κόστος κατ’ άτομο : € 755. (minimum 25 άτομα)

An αναλογιστεις Αλεξη οτι το δικο μας διαμερισμα ηταν 55τμ, ελπιζω να ειδες ποσο ski in-ski out ηταν και στη τιμη που αναφερει ο Θωμας (ο Θωμας εκανε σκι και με οδηγο γι αυτο γρα φει 850Ε, ηταν πολυ λιγοτερα για τους υπολοιπους)ειναι και ολα τα φαγητα (και τρωγαμε πολυ), νομιζω οτι ειναι παμφθηνα....

Αλλα το θεμα του ποστ ειναι για την ομορφια και το υπεροχο σκι που σου προσφερει η περιοχη, και ας μεινουμε εκει :lol:

Τελικα οντως λιγα πληρωσαμε...αν δεν πινεις και δεν εχεις και γυναικα τελικα την βγαζεις ζαχαρη!!!!!!(ετοιμες οι γυναικες να με λυντσαρετε?ελα Giota ξεκινα πρωτη)

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Η Arabba αν και φαίνεται ως το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο (1.800μ) είναι μάλλον αρκετά δυσκολότερη σε προσέγγιση με αυτοκίνητο από Ancona σε σχέση με Selva Gardena.

Μου κάνει εντύπωση ότι με βάση τον χάρτη ναι μεν υπάρχουν ικανοποιητικά υψόμετρα, όμως υπάρχουν και αρκετές πίστες κάτω των 2.000 μέτρων και λόγω του φετινού χειμώνα θα περίμενα πολλά προβλήματα στο χιόνι.

Έχω δε την αίσθηση ότι συνήθως λίγο βορειότερα (Αυστρία) το χιόνι είναι περισσότερο. Τα Χριστούγεννα, περνώντας από την περιοχή προς Αυστρία (ό,τι φαινόταν από τον αυτοκινητόδρομο), ήταν σκέτο ψυχοπλάκωμα.

Ειδικά στην Selva, όπου το υψόμετρο είναι γύρω στα 1.500, δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή την εποχή χιόνι.

Σε γενικές γραμμές τι χιόνι συναντήσατε και πόσο δίκιο μπορεί να έχω στα "ψυχολογικά προβλήματα μου" με την ποσότητα χιονιού της περιοχής;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Τελικα οντως λιγα πληρωσαμε...αν δεν πινεις και δεν εχεις και γυναικα τελικα την βγαζεις ζαχαρη!!!!!!(ετοιμες οι γυναικες να με λυντσαρετε?ελα Giota ξεκινα πρωτη)

Ποιά είναι καλέ η Giota? :lol: Εγώ πάντως συμφωνώ...γιαυτό εγώ έχω μόνον άνδρες....εσύ γιατί έχεις γυναίκα δεν καταλαβαίνω..... :lol::lol::lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Η Arabba αν και φαίνεται ως το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο (1.800μ)

Σε γενικές γραμμές τι χιόνι συναντήσατε και πόσο δίκιο μπορεί να έχω στα "ψυχολογικά προβλήματα μου" με την ποσότητα χιονιού της περιοχής;

H Αραββα ειναι στα 1602μ, και η selva στα 1568μ. Τετοια εποχη φιλε mil, ηταν σιγουρο οτι θα ειχε χιονι, για εναν πολυ απλο λογο. Εχουν ριξει παρα πολυ τεχνητο ολη την χρονια( σε κατι δρομακια που σε γυρνουσανε με τα σκι μεσα στο χωριο της selva πρεπει να ειχε 50 εκ τεχνητο, γιατι σχεδον χρειαζοσουν σκαλοπατι για να κετεβεις απο το χιονομονοπατι στο σπιτι σου), που και καθολου φυσικο να μην υπαρχει, οι πιστες θα ειναι φουλ. Οποτε τετοια εποχη σε ενδειαφερει οχι ποσο χιονι θα βρεις-γιατι σιγουρα θα βρεις, ειδικα σε τετοια χκ που ειναι αρκετα ψηλα, ενα περιπου :D% των πιστων ειναι πανω απο τα 1800-1900μ- αλλα η ποιοτητα του χιονιου γιατι μπορει να πετυχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Εμεις λοιπον ειμασταν τυχεροι γιατι ειχε ριξει 50εκ μια εβδομαδα πριν παμε, και 10εκ την μερα που φτασαμε. το χιονι εντος πιστας ηταν τρομερης ποιοτητας και μονο προς το τελος της εβδομαδας που ημασταν σουπιαζε στο τελος της ημερας στα χαμηλα των πιστων με νοτιο προσανατολισμο. Εκτως πιστας το χιονι ειχε γενικα κατσει, εκτως απο τις βορινες πλαγιες πανω απο τα 2000μ που βρισκαμε πουδρα... Βεβαια την μερα που φευγαμε τους ξαναεριξε πολυ χιονι, οποτε και μεχρι να κλεισουν (10/4 τα πιο πολλα λιφτ της περιοχης) πρεπει να ειναι μια χαρα. Παντως μην ξεχνας οτι ο δρομος που περασες πηγαινοντας αυστρια ειναι χαμηλα, το Bolzano αν δεν κανω λαθος ειναι λιγο πανω απο τα 300μ.

Αν σκεφτείς ότι στις εκδρομές του συλλόγου μας έφυγε τον καθένα κοντά στο 1000αρικο, τότε είναι φθηνά

An αναλογιστεις Αλεξη

Γρηγόρη δεν χρειάζεται να αναλογιστώ για κάτι...ξέρω πολύ καλά και τί γράφω και τί ψάχνω.

Θέλω μόνο να εφιστήσω την προσοχή όσων ενδιαφέρονται για τις εκδρομές του συλλόγου, να μή βιάζονται να τις χαρακτηρίζουν ακριβές εκ των προτέρων.

Πάντως στην περιοχή, αν και δεν έχω πάει, αρκετές φορές την έχω ... ζηλέψει.

Τώρα για τήν ετήσια εκδρομή του συλλόγου, το προτεινόμενο πακέτο δεν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει. Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω. Και δυστυχώς δεν νομίζω ότι είμαστε τόσοι πολλοί ώστε να κάνουμε 2-3 εκδρομές τον χρόνο με 40+ ατομα.

Πάντως για την περιοχή, αν η μετακίνηση γίνει με καράβι+λεωφορείο (ίσως ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης), το κοστολόγιο μάλλον θα συμπιεστεί. Επίσης αν η διαμονή είναι σε 2-3 κοντινές πανσιόν, αντί για 1 μεγάλο ξενοδοχείο, επίσης το κοστολόγιο θα συμπιεστεί.

Επειδή όμως εγώ δεν πάω, αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσον αυτοί που πάνε θα επέλεγαν τα παραπάνω για 200€ λιγότερο.

Για εμένα πάντως αυτή η περιοχή και το Zermatt αποτελούν τους Νο1 προορισμούς από τα μέρη που δεν έχω πάει.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Γρηγόρη δεν χρειάζεται να αναλογιστώ για κάτι...ξέρω πολύ καλά και τί γράφω και τί ψάχνω.

Θέλω μόνο να εφιστήσω την προσοχή όσων ενδιαφέρονται για τις εκδρομές του συλλόγου, να μή βιάζονται να τις χαρακτηρίζουν ακριβές εκ των προτέρων

Εμένα γιατί με έκανες quote?

Ο χαρακτηρισμός των πιστών στις άλπεις γίνεται με τα ίδια κριτήρια που γίνεται και εδώ? Π.χ οι κόκκινες πίστες τους είναι πάνω κάτω όπως η κρέμαση στο καιμάκ? Ποια περιοχή στους δολομίτες προτείνεται για αρχαριομέτριους σκιέρ? Από τα skimap η val gardena φαίνεται κυρίως "κόκκινη" ενώ η alta badia η ποιο "μπλε" από όλες.