Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
KonstantinosV

GPS - Navigators

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ένα, αλλά σχετικά με την χρήση του στον δρόμο δεν έχω ιδέα αντίθετα με τη ναυτική χρήση για την οποία έχω ίδια εμπειρία. Μήπως κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιο μηχάνημα? Υπάρχει κάποιο που είναι καλύτερο από άλλο? Ποιό πρέπει να προτιμήσω? Τί ισχύει με τα λειτουργικά τους συστήματα?Ευχαριστώ! :huh:

Έχει τις εξής επιλογές επιγραμματικά:

Α) GPS σταθερό στο αυτοκίνητο με μεγάλη οθόνη. Θέλει εγκατάσταση απο κάποιον έμπειρο και στοιχίζει αρκετά. Η μεγάλη οθόνη είναι βολικότατη ενώ αν αποφασίσεις να "επενδύσεις" αρκετά χρήματα μπορείς να έχει και dvd playback δυνατότητες.

Β) PDA με ενσωματωμένη κεαία GPS. Ξεκινάνε απο τα 250€ (Mio P350). Θετικό ότι μπορείς να τα έχεις και πάνω σου (πεζοπορία) καθώς και ότι κυκλοφορούν στο internet "σπασμένοι" χάρτες. Αρνητικό το μικρό μέγεθος της οθόνης αλλά πρακτικά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα κατά το navigation. Χρησιμοποιώ τέτοιο GPS εδώ και δύο χρόνια (το δικό μου είναι και κινητό τηλέφωνο αλλά ανεβαίνει σε κόστος) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (κάποια μικρά κολληματάκια στο λειτουργικό που απαιτούν επανεκκίνηση είναι αναμενόμενα).

Γ) PDA και ξεχωριστή κεραία. Πλέον δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να ασχοληθείς καθώς μπλέκεις με επιπλέον καλώδια, φορτιστές κτλ. Οι ενσωματωμένες κεραίες που έχουν τα Β είναι εξίσου καλές.

Δ) Έχουν βγεί κάποιες συσκευές απο διάφορες εταιρείες που έχουν μια σχετικά μεγάλη touchscreen και περασμένους χάρτες. Το λειτουργικό σύστημα δεν είναι τόσο ανοιχτό όσο στα pda και αυτό σημαίνει ότι ίσως είναι λίγο πιο εύχρηστα αλλά μάλλον ξεχνάς "σπασίματα" και λοιπά κόλπα.

Ρίξε μια ματιά σε Mio, είναι αρκετά καλά και έχει μεγάλη γκάμα (Mio Website).

Για ελληνικούς χάρτες θα πρότεινα το πακέτο της NGI (NGI)

Για ότι απορία εδώ είμαστε :huh:

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Νίκο σε ευχαριστώ! Προσανατολίζομαι μαλλον σε pda με εσωτερική κεραία για τους λόγους που ανέφερες. Τώρα λοιπόν αρχίζει το ψάξιμο! :huh:

Λαππα μπες και μιλα του παιδιου !!!

εγω εχω το Loox 520 με Destinator 6 και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος!!

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Όπως είπα και παραπάνω, έχω το Mio A701 με Destinator 6. Το pda είναι και κινητό τηλέφωνο και εδώ και ένα χρόνο που το έχω με έχει βολέψει απίστευτα. Το έχω χρησιμοποιήσει Ελλάδα (λίγο) αλλά και Ευρώπη (Ανκόνα-Γερμανία αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους στις Γερμανία-Αυστρία-Γαλλία) χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο αρνητικό είναι η λίγο πιο μικρή απο τον μέσο όρο οθόνη αλλά καθότι και κινητό τηλέφωνο, έπρεπε να είναι πιο "μαζεμένο" απο τα pda.

Ρίξε και μια ματιά στα Forum του My Phone. Θα βρείς ειδική κατηγορία για gps/pda και θα διαβάσεις πολλές γνώμες χρηστών τέτοιων συσκευών.

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

Εγώ πάλι, από το MIO A701 δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. B)

Ως πλοηγός είναι "καλό" (καλύτερο από το MIO 168 που είχα πριν), αν και τρώει και αυτό τα κολληματάκια του Τώρα τελευταία μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι αργεί χαρακτηριστικά να επαναυπολογίσει διαδρομή, οπότε μάλλον θέλει ένα hard reset για να έρθει στα ίσια του. Ίσως φταίει το Destinator 6, ή η πλατφόρμα των windows mobile.

Ως productivity tool είναι επαρκές. Χρησιμοποιώ κυρίως το λογιστικό φύλλο (excel) για να κρατώ τα απουσιολόγια και τις βαθμολογίες των μαθητών (και τα προσωπικά δεδομένα των 17+ μαθητριών :D ) και η συσκευή είναι reasonably γρήγορη. Επίσης η ικανότητα να μου δείξει με μια ματιά το πρόγραμμα μου για όλη την εβδομάδα στο today screen (με κάποιο επιπλέον πρόγραμμα το όνομα του οποίου μου διαφεύγει) με έχει βολέψει πολύ.

Ως ξυπνητήρι ήταν πολύ κακό (φταίνε και πάλι τα windows mobile), μέχρι που εγκατέστησα το PT travel alarm.

Ως music player είναι κακό. Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ μέτρια και η αυτονομία απλώς αστεία (φταίνε και πάλι τα windows mobile)

Ως τηλέφωνο, είναι τρισάθλιο (φταίνε για μια ακόμα φορά τα windows mobile). Είναι αδύνατο να βρεις κάποια επαφή με το ένα χέρι ενώ οδηγείς. Η ένταση της ανοιχτής συνομιλίας είναι τόσο χαμηλή που είναι σαν να μην υπάρχει. Επίσης, πολλές φορές αρνείται πεισματικά να στείλει την συνομιλία στο bluetooth. Πολλές φορές μετά από το τέλος μιας συνομιλίας ανακαλύπτω ότι για κάποιο λόγο που μόνο αυτό γνωρίζει μου στέλνει όλους τους ήχους, και του πλοηγού, στο bluetooth. :P

Προσωπικά προσανατολίζομαι στην αγορά ενός άλλου τηλεφώνου (μάλλον το iPhone μόλις έρθει) και ενός PNA με μεγαλύτερη οθόνη για πλοηγό.

Make Parnassos Great Again!

Ως ξυπνητήρι ήταν πολύ κακό (φταίνε και πάλι τα windows mobile), μέχρι που εγκατέστησα το PT travel alarm.

Ρε Χρηστο... B) Εσφαξες τον κοκορα;; :P

Το ξυπνητηρι εκανε Κικιρικουου!... :D :D

Φιλικα

ΜακηςΜ

Εγώ πάλι, από το MIO A701 δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. B)

Ως πλοηγός είναι "καλό" (καλύτερο από το MIO 168 που είχα πριν), αν και τρώει και αυτό τα κολληματάκια του Τώρα τελευταία μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι αργεί χαρακτηριστικά να επαναυπολογίσει διαδρομή, οπότε μάλλον θέλει ένα hard reset για να έρθει στα ίσια του. Ίσως φταίει το Destinator 6, ή η πλατφόρμα των windows mobile.

Ως productivity tool είναι επαρκές. Χρησιμοποιώ κυρίως το λογιστικό φύλλο (excel) για να κρατώ τα απουσιολόγια και τις βαθμολογίες των μαθητών (και τα προσωπικά δεδομένα των 17+ μαθητριών :D ) και η συσκευή είναι reasonably γρήγορη. Επίσης η ικανότητα να μου δείξει με μια ματιά το πρόγραμμα μου για όλη την εβδομάδα στο today screen (με κάποιο επιπλέον πρόγραμμα το όνομα του οποίου μου διαφεύγει) με έχει βολέψει πολύ.

Ως music player είναι κακό. Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ μέτρια και η αυτονομία απλώς αστεία (φταίνε και πάλι τα windows mobile)

Ως τηλέφωνο, είναι τρισάθλιο (φταίνε για μια ακόμα φορά τα windows mobile). Είναι αδύνατο να βρεις κάποια επαφή με το ένα χέρι ενώ οδηγείς. Η ένταση της ανοιχτής συνομιλίας είναι τόσο χαμηλή που είναι σαν να μην υπάρχει. Επίσης, πολλές φορές αρνείται πεισματικά να στείλει την συνομιλία στο bluetooth. Πολλές φορές μετά από το τέλος μιας συνομιλίας ανακαλύπτω ότι για κάποιο λόγο που μόνο αυτό γνωρίζει μου στέλνει όλους τους ήχους, και του πλοηγού, στο bluetooth. :P

Προσωπικά προσανατολίζομαι στην αγορά ενός άλλου τηλεφώνου (μάλλον το iPhone μόλις έρθει) και ενός PNA με μεγαλύτερη οθόνη για πλοηγό.

Ποιό firmware έχεις? Εκτός απο το official R65 που έχει βγάλει η Mio, διάφορα "πειραγμένα-βελτιστοποιημένα" απο τρίτους που διορθώνουν πολλά απο τα προβλήματα που αναφέρεις (ειδικά με το Bluetooth). Προσωπικά, το media player το θεωρώ αρκετό (για Mp3, σε video έχει όντως πρόβλημα) ενώ για την μπαταρία έχοντας επιλέξει το Auto CPU Performance είμαι σχετικά ικανοποιημένος (2 μέρες περίπου). Σίγουρα η συσκευή δεν είναι κορυφαία σε κάποιον επιμέρους τομέα αλλά το γεγονός ότι ενσωματώνει τόσες λειτουργίες είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Στην λειτουργία του κινητού εκτός απο την αρχική καθυστέρηση στην ομιλία (απο τη στιγμή που πατάς αποδοχή κλήσης μέχρι να έρθει η φωνή μεσολαβούν 1-2 δευτερόλεπτα) δεν έχω κάποιο παράπονο. Η δυσχηρηστία οφείλεται κυρίως στην touch screen αλλά δεν νομίζω να γινόταν και αλλιώς.

Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι πλέον μπορείς να το αγοράσεις με επιδότηση απο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

Ρε Χρηστο... :D Εσφαξες τον κοκορα;; B)

Το ξυπνητηρι εκανε Κικιρικουου cock-a-doodle-doo!... :D :o

Φιλικα

ΜακηςΜ

Δεν έφτασε το αρνί το Πάσχα και προκειμένου να εκτεθούμε στους καλεσμένους...καταλαβαίνεις! :P

Make Parnassos Great Again!