Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Mitsaras

Μουσική

Recommended Posts

Ακούμε τα πάντα, α ρκεί να είναι καλά.Αλλωστε στο thread θα βρεις απο μπουζούκια μέχρι όπερα.Αλλά αφού σου αρέσει αυτό το είδος για α΄κου ΑΥΤΟ.Eίναι απο τα αγαπημένα μου.

Λοιπόν , και α φορά κυρίως τους μεγαλύτερους σ ε ηλικία.Μια απο τις καλύτερες αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση.Προβαλλόταν και στην Ελλάδα πριν καμιά δεκαετία νομίζω απο τ ον (τότε) SKAI .Τίτλος της Crime Story και πρωταγωνιστής ο Dennis Farina Που ήταν και αληθινός μπάτσος πριν γίνει ηθοποιός.Καταπληκτική ανάπλαση της εποχής των 60''s , πολύ ωραίες ερμηνείες και κυρίως καταπληκτικά τραγούδια (όπως αυτά που α κούγονταν και στην άλλη πολύ ωραία αστυνομική σ ειρά Miami Vice).καλύτερο όλων το Runaway του αλησμόνητου Del Shannon. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

Ωπα!ξέχασα.Το έχει τραγουδήσει και ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Για να συνεχίσουμε λίγο με 60's και 70's , να και η DREAM TEAM της εποχής.Ο ένας καλύτερος απο τ ον άλλο!

Horace Walpole

καλα ρε που τους βρισκεις; μηπως εισαι και εσυ αυτης της εποχης; :lol::lol::lol:

DALTONS POW ROBBERY.....

Οχι, αυτοί ε ίναι πιο κανούργιοι :P

Και θα βάλω και κάτι για τον Panpanou που είμαστε και της ίδιας ηλικίας (περίπου) και τ ης γαλλικής σχολής :ΑΥΤΟ

Horace Walpole

Kαι κάτι για την σημερινή ημέρα μνήμης :o

Τη μέρα αυτή που διάλεξα

εδώ μπροστά σας να σταθώ

τραγούδια και μισόλογα

στο φως να καταθέσω

Πώς πήρα τέτοια απόφαση

δεν ξέρω αν θ' αντέξω

η μέρα αυτή θυμίζει μακελειό

Νοέμβρης ήταν η χρονιά

κι εδώ γινόταν του χαμού

εγώ ήμουν δεκαεννιά

κι αυτή εβδομηντατρία

Και να που ερωτεύτηκα

κάποια χρονολογία

κι ο έρωτας κρατάει για καιρό

Μα έχει ο καιρός γυρίσματα

μεγάλωσε κι αυτή κι εγώ

μεγάλωσαν κι οι φίλοι μου

εκεί γύρω στα σαράντα

Στα κόμματα γαντζώθηκαν

κι εγώ δεν ξέρω τι να πω

και άλλοι στο σπιτάκι τους για πάντα

Η απόσταση μας έσωσε

μα οι θύμησες πληγώνουν

και λέμε σαν βρισκόμαστε

τα ίδια και τα ίδια

Μα νιώθω σαν μικρό παιδί

που πάλι το μαλώσανε

και φεύγω σε μια άγονη επαρχία

Κοιτάζω πάλι πίσω μου

δυο γιους απόκτησα κι εγώ

δεκαεφτά Νοέμβρηδες

μου βάρυναν την πλάτη

Σημαίες και γαρύφαλλα

εμπόριο κι απάτη

και λόγοι επισήμων στο κενό

Κρατάω το στόμα μου κλειστό

τα χείλη μου ματώσανε

κι αυτοί που μας προδώσανε

ανέραστοι να μείνουν

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε

αυτό έχω μόνο να τους πω

τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν

Horace Walpole

+1000 kostakiskal

Πιο "καθαρό" και σκληρό τραγούδι δεν υπάρχει για την περίσταση. Ο Τσακνής στο ζενίθ του (δε γράφονται εύκολα αυτά και αν δεν είχε πικραθεί δε θα μπορούσε να το γράψει). Χτες που το ραδιόφωνο έπαιζε όλη μέρα αριστουργήματα (άραγε μόνο μια φορά το χρόνο μπορούμε να ακούμε θεοδωράκη, χατζηδάκη, λοΐζο κτλ από το ραδιόφωνο;;:angry: σκεφτόμουν πως αν δεν υπάρχουν οι πραγματικές συνθήκες σοβαρά τραγούδια δε γράφονται. Χρειάζεται κίνητρο και σήμερα σπάνια το βρίσκει κανείς αυτό μέσα του...

Δυστυχώς απ'οτι φαίνεται τα τελευταία χρόνια η έμπνευση στην Ελλάδα έχει στερέψει.

Τα αριστουργήματα που λες pies ήταν συγκερασμός πολλών παραγόντων :αισθητικής , πολιτικής, ταλέντου και ''περιρρέουσας'' ατμόσφαιρας.Το ''αξιον εστι'' π.χ. ήταν μια ευτυχής και μοναδική συγκυρία ενος μεγάλου συνθέτη (θεοδωράκης), ενος ακόμα πιο μεγάλου ποιητή (ελύτης) και ενος αξεπέραστου ερμηνευτή (μπιθικότσης) καθώς και ενος μεγάλου ηθοποιού (Κατράκης).Το συγκεκριμένο timing που βρέθηκαν όλοι αυτοί μαζί ήταν μοναδικό και δ εν θα μπορέσει ποτέ να επαναληφθεί.Και όσες προσπάθειες έγιναν μετα απο α υτό ήταν μεν πολύ καλές (είτε με Μητσιά-Φέρτη, Νταλάρα κλπ) αλλά το masterpiece ήταν και παραμένει ενα και αξεπέραστο!

Αλλά μια και είναι επίκαιρος λόγω των ημερών ο Λοίζος, ακούστε και ενα απο τα

τραγούδια που έχουν γραφτεί για τα μάτια ever!

Horace Walpole

σημερα 23/11 παιζουν οι puressence αθηνα στο gagarin και αυριο θεσσαλονικη στον μυλο.ticket 25 euro εγω θα παω θεσσαλονικη και σας τους προτεινω

K2 ApAChE FoR ThE WiN !

εν τουτο ΠΟΥΔΡΑ!

ApacheRecon08.jpg

powered by:linux_inside1.jpg

Λοιπόν επειδή βλέπω πολύ ησυχία στο thread(δεν βάζει και τίποτα ο Panpanou :wub: ) ακούστε ενα κομμάτι σε δ ύο κετελέσεις :η μια απο τον

του και μια
.Ποιος το λέει καλύτερα;μάλλον ο δικός μας :)

Horace Walpole

Ti έγινε ρε παιδιά;αρχίσανε τα χιόνια και ξεχάσατε τις μουσικές :o

Επειδή απόψε και οι ε΄πόμενες ημέρες απαιτούν κάτι ατμοσφαιρικό, ακούστε το υπέροχο ΠΑΡΕΛΘΟΝ,

αλλά και τ ο υπέροχο

της ροκ.

Horace Walpole

Το καλό με τους Radiohead είναι ότι μεγαλώνουν μαζί σου... Από το street spirit του 1995 μέχρι το Reckoner του 2007...

Άντε και 25 ιουνίου τους βλέπουμε στο Victoria Park! :P

white fluffy stuff

Κανείς με techno-house/deep/progressive house ρε παιδιά??

What the hec, μόνο εγώ ακούω μουσική (που σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου) που είναι αρμόζουσα "για το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μόνο?" ?

ΥΓ: Έχω πιάσει τον εαυτό μου κανά 2 φορές να αποροφούμαι από την μουσική με επακόλουθο :

i) σούπα

ii) όχι μάξιμουν προσοχή στην πίστα όταν υπάρχει και άλλος κόσμος (δεν άκουγα,δεν έβλεπα κτλ κτλ).

Έκτοτε ακούω μουσική μόνο κατά την διάρκεια μεταφοράς είτε όταν κάνω κατεβασιές στα βαλκάνια με τεράστιες πίστες και ανύρπακτο κόσμο....Για το καλό των υπολοίπων δηλαδή...

ΥΓ: Δείγμα μουσικής μισού ημισφαιρίου :

Dave Seaman)

Αστο φιλε.... Μουσική κενη συναισθήματος δεν ειναι μουσική... Ασε που εχω δει πολλους γνωστους και φιλους να τους καιγεται το δεξι και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ανεπανόρθωτα, ακουγοντας τετοιου ειδους μουσική σε parties με την συνοδεία βεβαια των αρμοζώντων "συνοδευτικών" με αυτη τη μουσική. Αστο καλύτερα...!

Φιλικά Νίκος

Κανείς με techno-house/deep/progressive house ρε παιδιά??

What the hec, μόνο εγώ ακούω μουσική (που σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου) που είναι αρμόζουσα "για το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μόνο?" ?

ΥΓ: Έχω πιάσει τον εαυτό μου κανά 2 φορές να αποροφούμαι από την μουσική με επακόλουθο :

i) σούπα

ii) όχι μάξιμουν προσοχή στην πίστα όταν υπάρχει και άλλος κόσμος (δεν άκουγα,δεν έβλεπα κτλ κτλ).

Έκτοτε ακούω μουσική μόνο κατά την διάρκεια μεταφοράς είτε όταν κάνω κατεβασιές στα βαλκάνια με τεράστιες πίστες και ανύρπακτο κόσμο....Για το καλό των υπολοίπων δηλαδή...

ΥΓ: Δείγμα μουσικής μισού ημισφαιρίου :

Dave Seaman)

Αψογος ο Ayger.. :D Επιτελους και κατι αξιολογο..

Ακομη για τους λατρεις της Tribal Techno αξιζει κανεις να ακουσει το Royal Drums..Απο τις δυνατες συλλογες

Επισης progressive Tribal..

Και κατι απο Τυαιστω :ohttp://www.youtube.com/watch?v=ZUNXOb7CaD4

Υ.Σ. Φιλε Νικο η μουσικη και ο τροπος που μας επηρεαζει ποικιλει απο ατομο σε ατομο.

Προσωπικα ακουω χορευτικη μουσικη τετοιου ειδους απο την δεκαετια του ':o που αρχισε να εμφανιζεται η House σαν Acid αργοτερα σαν Techno και τωρα με νεες μορφες.Παντα με εκστασιαζε οπως και τωρα και δεν εχω παρει ποτε αυτα που υποννοεις για να ερθω σε φαση.Και ποτε για παραδειγμα δεν μπορεσα να ακουσω Rock χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν σε ολα τα ειδη μουσικης αξιολογες δουλειες

Αστο φιλε.... Μουσική κενη συναισθήματος δεν ειναι μουσική... Ασε που εχω δει πολλους γνωστους και φιλους να τους καιγεται το δεξι και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ανεπανόρθωτα, ακουγοντας τετοιου ειδους μουσική σε parties με την συνοδεία βεβαια των αρμοζώντων "συνοδευτικών" με αυτη τη μουσική. Αστο καλύτερα...!

Φιλικά Νίκος

Το να αρέσει σε κάποιον/οιους αυτό το είδος μουσικής,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αδυναμία και στα "συνοδευτικά" κιόλας...Έτερον εκάτερον.Μην τα μπερδεύουμε και τα ισοπεδώνουμε όλα.

Άκρως φιλικά,

@YgEr

Εισαι μήπως ¨μανα ρειβερ¨? :D

Ειναι πολυ ασχημο μια ολοκληρη μουσική σκηνή να την συνδέουμε με ναρκωτικά, αλλά αυτο που θα πρεπει να ξέρεις είναι οτι όλα τα μουσικά ρεύματα είχαν και τα ναρκωτικά τους. Παρε να διαβάσεις την έκδοση του rolling stone για την ιστορία της μουσικής ή την ποπ ροκ και σοουλ εγκυκλοπαίδεια, μου διαφεύγουν οι εκδότες, και θα δεις πως ειναι αμεσα συνδεδεμένα τα ναρκωτικά σε ολες τα μουσικά ρευματα. Οι ρεμπετες δηλαδή δεν χρησιμοποιούσαν ναρκωτικά, και τώρα γιναν των σαλονιών και των εντέχνων? Ακομα και το νεο κύμα ειχε τα ναρκωτικά του. Ασε τη ροκ και τα συναφή και μη μιλησουμε τι κυκλοφορεί στα σκυλάδικα. Οποτε ειναι αδικο μια μουσική να τη συνδέουμε με τα ναρκωτικά, ολες έχουν και μια γεύση απο αυτά.

Τωρα το κενου συναισθήματος ειναι σχεδόν αστείο. Καμια μουσική δεν στερείτε συναισθήματος. Ολες οι μουσικές γράφονται με κινητρο το συναίσθημα. /Το οτι μια μουσική προορίζεται για χορό, αυτό δεν την κάνει κενή συναισθήματος. Δουλευα και συνεχίζω να κάνω μερικά gig σαν dj παράλληλα με τη δουλειά μου. Για αρκετά χρόνια ήταν η μοναδική μου πηγή εσόδων. Εζησα μουσικά και τα :oς και τα 90ς και λιγο απο την δεκαετία που διανύουμε. Δεν περιμένω κάποιον που έρχεται απο τα 60ς να καταλάβει τη μουσική της δικιάς μου δεκαετίας, οπως και εγώ ισως δυσκολεύομαι να καταλαβω τη δικιά του ή των παιδιών μου. Το κενό συναισθήματος και μονο για το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι ουσιαστικά προσβολή για μια ολόκληρη μουσική γενιά. Ξερω ότι έίναι πολυ δύσκολο να αντιληφθεί ένας ανθρωπος μια ολοκληρη μουσική σκηνή που δεν την έχει ζήσει. Φυσικά μένει και κρίνει καποια σκορπια ακουσματα ή δεχεται το παράπονο της μάνας ρειβερ στο παράθυρο με τον Χατζηνικολάου που κλαίγεται οτι χάνει το παιδί της λογο του οτι ακουει ρειβ. Μα ειναι αστείο.

Σημερα υπάρχει μια νέα έκρηξη στο χώρο της ηλεκρονικής μουσικής, την οποια κατάφεραν στην χωρα μας να την καπελώσουν οι αρχες, δηθεν για σχεση της με ναρκωτικά και υπόκοσμο. Κατάφεραν να βάλουν τους νέους στο κανάλι των σκυλάδικων το οποίο έχει τα δικά του ναρκωτικά. Εσυ αν ξέρεις καποιους που κάηκαν τα μυαλά τους στο ρειβαδικα, αλλους τοσους και περισσοτερους ξερω απο τα σκυλάδικα και απο τα ροκάδικα.

Αυτο που μπορεί να κάνει κάποιος ειναι να ακουσει τις μουσικές μιας σκηνής και μετά να αποφασίσει αν του κάνει κλικ ή απλά δεν του αρέσει. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν αρκετά είδη, έχω μια αξιολογη συλλογή βινυλίων, 8-track, cd, ακόμη και μπομπίνων απο ηχογραφήσεις, και μεταξύ αυτών υπάρχουν και μερικά διαμάντια της χορευτικής και ηλεκτρονικής σκηνής.

Φίλε ayger δεν είσαι μόνος, μεταξύ άλλων ειδών ακούω και αυτή τη μουσική, ενίοτε κατεβαίνοντας άδεια πίστα. Αυτός που προτιμώ ιδιαίτερα είναι ο sasha. Υπάρχουν μεγάλα ονόματα σε αυτό το είδος όπως ο oakenfold, seaman, petetong, aphex twin klp.

Άκουσέ το όλο http://www.youtube.com/watch?v=62OIk6u0-oQ :o και κατέβα μαζί του μια πίστα. Θα νιώσεις ότι πετάς :D

Η ηλεκτρονική μουσική είναι καταπληκτική και δεν είναι μόνο οι dj, υπάρχουν εξαιρετικοί συνθέτες όπως ο sasha.

Ακούω από κλασική και bocelli μέχρι jazz και ηλεκτρονική. Ακούω ότι μου δημιουργεί συναίσθημα... φτερούγισμα. Ποτέ δεν διοχέτευσα στον οργανισμό μου τίποτα άλλο ακούγοντας αυτή τη μουσική. Από μόνη της μου έδινε αυτό που ήθελα. Ενίοτε βέβαια κρασάκι ή μπύρα :o

Άκουσέ το όλο http://www.youtube.com/watch?v=62OIk6u0-oQ :o και κατέβα μαζί του μια πίστα. Θα νιώσεις ότι πετάς :D

Καβαντζώθηκε στην συλλογή για νυχτερινή κατάβαση, όπου και όποτε γίνει αυτή.Πολύ ωραίο κομμάτι..Minimal μεν, τα σπάει δε! Επιπροσθέτως, Herman Cattaneo, Deep Dish (τα πρώτα του) , Nick Warren, John Digweed, Danny Howells, James Zabiela από τους λίαν "εμπορικούς",όσοι δε, έχετε ευρυζωνικές γραμμές και shoutcast μέσω winamp, προτείνω ανεπιφύλακτα DIGITALLY IMPORTED (διάφορα sessions) και XTC από λονδίνο.

Cheerz!

Σαφώς και δεν υπονοώ οτι οποιος ακούει ηλεκτρονική μουσική έχει απαραίτητα αδυναμία και στα "συνοδευτικά" της και αν αφήνεται από το προηγούμενο μου ποστ να εννοηθεί κάτι τέτοιο, κάνω σαφές οτι δεν πιστεύω πως ισχύει αυτό.

Γνωρίζω αρκετά καλα οτι πολλά μουσικά ρευματα είχαν και εχουν τα ναρκωτικά τους, πολλών απο των οποίων ρευμάτων μαλιστα είμαι και φαν, αλλα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητησει ότι η ηλεκτρονική μουσική ΔΕΝ εχει ναρκω-ρεύμα, ανθρώπους δηλαδή που ακούνε αυτη τη μουσική εκστασιασμένοι απο τις κατάλληλες ουσίες, πολλοί απο τους οποίους δε, μάλλον δε θα τους αρεσε η συγκεκριμένη μουσική χωρίς τα συνοδευτικά.

Πιστεύω και θα ξαναπώ πως η τέκνο και η εξέλιξή της δεν εκπέμπουν συναίσθημα (τουλάχιστον σε εμένα) και το μονο που μου προκαλούν είναι ζαλάδα.

Οσον αφορά τα σκυλάδικα τώρα, θα έλεγα πως τα ναρκωτικα περισσότερο σχετίζονται με το λαιφ στάιλ πολλών που πηγαίνουν σε αυτά παρά με τα ίδια τα σκυλάδικα ως μουσική. :P:D

Φιλικά Νίκος

Άκυρο το σχόλιό σου φίλε μου τελείως γιατι οι πρώτοι διδάξαντες στην πρ3ζ4 ήταν αυτοι που γράφανε μουσικάρες με τρελλο συναίσθημα. Μη μακρυγορούμε, απλά δες τη φάτσα του Hendrix στο Woodstock και θα καταλάβεις. Μη κρίνεις τη μουσική απο αυτους που την παράγουν αλλα ουτε απο το κοινό που την ακούει. Κρίνε τη απο το τι συναίσθημα προκαλέι σε εσένα οταν την ακούς!

no friends on a powder day

Άκυρο το σχόλιό σου φίλε μου τελείως γιατι οι πρώτοι διδάξαντες στην πρ3ζ4 ήταν αυτοι που γράφανε μουσικάρες με τρελλο συναίσθημα. Μη μακρυγορούμε, απλά δες τη φάτσα του Hendrix στο Woodstock και θα καταλάβεις. Μη κρίνεις τη μουσική απο αυτους που την παράγουν αλλα ουτε απο το κοινό που την ακούει. Κρίνε τη απο το τι συναίσθημα προκαλέι σε εσένα οταν την ακούς!

Συμφωνώ με το πρώτο σου σχόλιο αλλά θα σε συμβούλευα όταν βγάζεις συμπεράσματα να το επεξεργάζεσαι λιγο περισσότερο πριν δώσεις τις συμβουλές σου γιατί στην προκειμένη περίπτωση το συμπέρασμα που έβγαλες για το πως κρίνω την μουσική είναι παντελώς άκυρο...

Υ.Γ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η αλήθεια ειναι οτι το επεξεργάστηκα κάτω απο 3 δευτερόλεπτα. Συγγνωμη αν υπέπεσα σε σφάλμα.

Αν θες απλά την αγνοείς τη συμβουλή μου!

no friends on a powder day