panpanou 335 Report post Posted October 20, 2007 αριστούργημα Κωστάκη .... 80 Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α ..... (λοιπόν κάθε πρωί που θα ξυπνάς θα μας βάζεις και μιά επιλογή σου από κλασσική .... πάντως άμα αλλάξεις δουλειά, γίνεσαι άνετα εξαιρετικός παραγωγός στο ραδιόφωνο ..... ) (μπας και απαλλαγούμε από τα χιλιάδες τσουτσέκια που τυραννούν τα αυτιά μας ..... ) Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 20, 2007 O Οτι πείτε Αλλά προς το παρόν και επειδή φεύγω για weekend στον καμμένο Ταύγετο, θα σας βάλω κάτι ατμοσφαιρικό για τα βροχερά βράδια που έρχονται. και καλό σαβατοκύριακο to everybody 80 Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted October 20, 2007 Μπορεί να μείνει κανείς ασυγκίνητος ακούγοντας αυτό το άσμα. ΄Αν έχετε χρόνο ακούστε το όλο αξίζουν οι εναλλαγές Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 20, 2007 Fidelio, ανευ παρεξηγήσεως , αλλά δεν μου πολυάρεσε ο τύπος.Δηλαδή δεν το θεωρώ και πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος έτσι.Απλως έχει ενα σχετικό ταλέντο στα κρουστά και μετριότατη τεχνική σ την κιθάρα. κατάφερε βέβαια να συνδυάσει και τα δύο. ..χαχα , μα το είπα οτι θα εκτεθω/ουμε. Θαυμάσιο το βιντεο (..)Suite No. 1 !!!!!!! Ο Andy Mackee είναι το μεγαλύτερο τελέντο και ένας θαυμασιος συνθετης του fingerstyling ! είναι μια σχετικά διαπερατή σχολη , όχι όμως αδιάφορη. θεωρώ ολιγον υποπτη την κριτική σου για μετριότατη τεχνική , ή είσαι εκκεντρικός μουσικός ή εξαίσιος και αλαζονικος κιθαρίστας ! 80 Να πουμε κάπου οτι ο Mckee εδω είναι νέος ακόμα, προτείνω να ακούσεις τις δουλειές του αν σου αρέσει η κιθάρα. Μέντορας και πολύ καλος του φίλος είναι ο Don Ross : επίσης a fingerstyling freak Antoine Dufour : Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 20, 2007 Αγαπητέ fidelio με παρεξήγησες Είπα απλώς οτι δεν μου άρεσε ο τύπος και η μουσική του.Και βέβαια δεν έχει καμμία σχέση με τους άλλους δύο που αναφέρεις.Οι τύποι την κάνουν πολύ καλύτερα την δουλειά τους απο τον πρώτο.Εχουν μελωδία, τεχνική , ακολουθία , ρυθμό κλπ που ο πρώτος δεν έχει και πολύ.Αν σου αρέσει αυτό το στυλ πάντως, θα σου έλεγα να ψάξεις και λίγο jazz μπάσο, που ακολουθούν παρεμφερείς τεχνικές (fingerpicking και κοπάνημα σκάφους οργάνου). Τώρα, εντελώς τυχαία βρήκα ενα απίστευτο βίντεο : τι συμβαίνει οταν ενα ιερό τέρας της τζαζ και ενα ιερό τέρας της κλασσικής συναντιώνται.Ο τζαζίστας γίνεται κλασσικός και ο κλασσικός τζαζίστας!Ο πρώτος είναι παγκοσμίως γνωστός και δεν χρειάζεται συστάσεις(και παίζει και με το μοναδικό Strandivarius)..Ο δεύτερος (τζαζίστας) θα αναλυθεί σε επόμενο κεφάλαιο(για να καταλάβετε καλύετρα το μουσικό του μέγεθος δείτε τον και ΕΔΩ).Konstantine, ήμουν και εγω παλιά knopflerακιας.Και πολύ φανατικός.Εχουμε μάλιστα και την ίδια ΚΙΘΑΡΑ .Με τ ην οποία θα παίξουμε με τον panpanou (πάνω που θα το ξέχναγα panpanou, ΑΥΤΟ για σένα, θα σου αρέσει). Πάντως το ωραίο με αυτό το thread είναι οτι περάσαμε όλα τα είδη μουσικής.Μόνο με τον Τερλέγκα δεν α σχοληθήκαμε ακόμα. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 20, 2007 φωνές, είναι η απέλπιδα απόπειρα ενος πουροκερ να τραγουδήσει κλασσική άρια ρε τον ξεφτίλα ..... δεν το πιστεύω .... μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι ....!!!! (και χειροκροτούν τα χαϊβάνια από κάτω .....) είδες τι κάνουν τα γεράματα ??? γιαυτό ό,τι παίξουμε τώρα ..... Κωστάκηηηηηηηηη !!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 20, 2007 Τον κύριο τον προτιμώ εδώ, ακόμα και πουρό εξακολουθεί να έχει μαγεία και να αποδεικνύει πως οι floyd δεν ήταν Waters. Ας αλλάξω ελαφρώς στίγμα και ας αποκαλύψω την μαγεία του σκατζοχειρόδεντρου............. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 21, 2007 Good stuff for the Porcupine Tree and the whole rede...fotski , dark that maybe nevertheless filled with hopefulness , not easily seen .So: blackfield http://www.youtube.com/watch?v=DrIqp4vBgP8 madrugada , δείγμα απο Majesty archive and again http://www.youtube.com/watch?v=v5aNNVdYbFo Ok lets get serious ...anathema- are you there και για το τέλος , αν και δεν υπάρχει το κλιπ στο youtube Wither/Ascend - άρρηκτα συνδεδεμένο με τον γνωστό διακαή πόθο της αναζήτησης και στο . . . riding ! "one day my ashes will return to earthly slumber spread far and wide across the desert and the sea until then i will live each day in awe and wonder look forward to each sunrise " ps kostakiskal να μια πρόταση δική μου για quatro τσέλο ...προσοχή γιατί μπορεί να φανεί αιρετικό : and the list goes on .... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 21, 2007 Τον κύριο τον προτιμώ εδώ, ακόμα και πουρό εξακολουθεί να έχει μαγεία άσε Φώτη μου, το πουρό είναι πουρό ..... και γίνεσαι ΓΕΛΟΙΟΣ όταν δεν συμβαδίζεις με την ηλικία σου και με τις βιολογικές σου αντοχές .... όρα Rolling Stones που χοροπηδάνε στην σκηνή και από κάτω χοροπηδάνε τα ΚΑΠΗ .... και έξω περιμένουν τα ασθενοφόρα .... με πιάνει θλίψη - (άμα δείτε ότι πάω να γίνω έτσι, σπρώξτε με από καμμιά κορφούλα .... ) θεωρώ πιο τίμια την παραδοχή της ήττας και την έξοδο με το κεφάλι ψηλά ...... και μου ήρθε από κει που δεν το περίμενα ...... "... πόνεσα τον εαυτό μου σήμερα για να δω ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ συγκεντρώνομαι στον πόνο το μόνο πράγμα που είναι αλήθεια .... τι έχω απογίνει καλέ μου φίλε ...." Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted October 21, 2007 kiwι ειναι πουλια που δε μπορουν να πετάξουν, γι'αυτο καρφωσε τα δέντρα έτσι ώστε για μια φορά στη ζωή του να νιώσει ότι πετάει. Πολύ συγκινητικό Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 21, 2007 άσε Φώτη μου, το πουρό είναι πουρό ..... και γίνεσαι ΓΕΛΟΙΟΣ όταν δεν συμβαδίζεις με την ηλικία σου και με τις βιολογικές σου αντοχές .... όρα Rolling Stones που χοροπηδάνε στην σκηνή και από κάτω χοροπηδάνε τα ΚΑΠΗ .... και έξω περιμένουν τα ασθενοφόρα .... με πιάνει θλίψη - (άμα δείτε ότι πάω να γίνω έτσι, σπρώξτε με από καμμιά κορφούλα .... ) θεωρώ πιο τίμια την παραδοχή της ήττας και την έξοδο με το κεφάλι ψηλά ...... και μου ήρθε από κει που δεν το περίμενα ...... "... πόνεσα τον εαυτό μου σήμερα για να δω ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ συγκεντρώνομαι στον πόνο το μόνο πράγμα που είναι αλήθεια .... τι έχω απογίνει καλέ μου φίλε ...." Η δημιουργία και η εκτέλεση μουσικής δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, απλά επηρεάζονται από αυτή. Το ύφος των rolling stones της δεκαετίας 60-70 δεν μπορεί φυσικά να αποδοθεί από τους ίδιους το 2007, το ύφος όμως των floyd, όπως και των προσωπικών δίσκων του Γκιλμουρ μπορούν και αποδεικνύεται και στον τελευταίο του δίσκο ο οποίος είναι εξαιρετικός (κυκλοφορία 2006), η συγκεκριμένη απλά εκτέλεση είναι μια κακή προσπάθεια. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα τραγουδοποιών που βελτιώθηκαν με τα χρόνια και σε "προχωρημένη(" ηλικία βγάλανε και παίξανε διαμάντια (rush, robert plant, pink floyd) . Για μένα δεν χρειάζεται να υπάρξει παραδοχή, διότι δεν υπάρχει πουθενά καμία ήττα. Όσο για το hurt είναι μια πολύ καλή διασκευή από τον Cash λίγο πριν πεθάνει, το αυθεντικό είναι το ίδιο καλό (ή καλύτερο, γούστα είναι αυτά) διότι απλά ο τραγουδοποιός (Trent Reznor) αντιλαμβάνεται τον στοίχο βιωματικά (Nine inch nails). Blackfield, Archive, Madrugada, Anathema, όλοι αγαπημένοι.............. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 21, 2007 Johny Cash,Pink floyd, ωραία πράγματα!καλά πάμε θα έλεγα. Κοιτάξτε τώρα σ ε ΑΥΤΟ το πολύ ενδιαφέρον βίντεο πως ενω η φύση (ο θέος άραγε; ) είναι πολύ σκληρός με ορισμένους ανθρώπους, τους χαρίζει παράλληλα και ενα αστείρευτο και μεγάλο ταλέντο.παρεπιπτόντως ο τυπάκος ήταν απο τ ους μεγάλους γκουρού της τζαζ όπως και οι άλλοι δύο που παίζουν μαζί του (ιδιαίτερα ο Gadd είναι αξεπέραστος, δείτε τον και στην συνέχεια αυτής της ιστορικής συναυλίας).Απίστευτοι μουσικοί! Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 21, 2007 εγω ακουω οτι παιζει το ραδιο και γενικα οτι κατσει δεν εχω ιδιαιτερες προτιμησεις Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 21, 2007 Η δημιουργία και η εκτέλεση μουσικής δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, απλά επηρεάζονται από αυτή. .... χμμμμ το ίδιο πράγμα λέμε .... Το ύφος των rolling stones .... το ύφος των floyd .... το ύφος μιας μουσικής, νομίζω Φώτη μου ΔΕΝ είναι ποτέ το ίδιο ..... για να στο πω διαφορετικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει στ' αλήθεια ύφος ..... το ύφος αλλάζει ανάλογα με την αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο μια δεδομένη στιγμή .... μάλλον ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΓΟΥΜΕ ένα ύφος σε μια μουσική, μιά συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας ...... ήταν διαφορετικό το άκουσμα σου των Pink Floyd στα 18 σου, διαφορετικό σήμερα στα 30 τόσα σου, και θα είναι διαφορετικό αύριο στα 50 σου .... ήταν διαφορετικό το ύφος της μουσικής του Verdi όταν έγραφε το χορωδιακό των σκλάβων, στον Ναμπούκο, στην Ιταλία του 1840, και διαφορετικό σήμερα για μένα που το ακούω στην λυρική το 2007 ..... ΔΕΝ υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ μουσική .... υπάρχει η αντίληψη μιάς μουσικής (perception που λένε οι φράγκοι) που συγκεράζει και άλλες προσλαμβάνουσες στην ζωή μας ...... Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα τραγουδοποιών που βελτιώθηκαν με τα χρόνια και σε "προχωρημένη(" ηλικία βγάλανε και παίξανε διαμάντια (rush, robert plant, pink floyd) τι εννοείς βελτιώθηκαν; βελτιώθηκαν σε τι ; αυτό που νομίζω είναι ότι δεν μπορεί ο ροκάς Jagger (μεγαλώσαμε μαζί .... μ' αυτόν τον μάπα) να μιλάει και να γράφει τώρα τραγούδια για την αλλαγή του κόσμου ή για τον έρωτα και την λαχτάρα του ...... δεν μπορεί να γράφει στίχους του στύλ " Ι saw her in the reception - a glass of wine in her hand .... " (που έγραφε τότε....) δεν μπορεί να μιλάει για την προσμονή του φλερτ, και την ανατρεπτικότητα του έρωτα ....... και ακόμα χειρότερα να χτυπιέται σαν τα 18άρικα στην σκηνή ..... ούτε ο δικός σου ο Gilmour νομιμοποιείται να πειραματίζεται μπροστά στο κοινό έτσι όπως είδαμε ..... να τραγουδάει άριες από όπερες ... να το κάνει σπίτι του μόνος του μπροστά στον καθρέφτη του .... όταν είσαι στα χρόνια αυτά ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το βουλώνεις και να ασχολείσαι με αυτά που προσδοκούν οι άλλοι από σένα .... να υποστηρίξεις το δικό σου έργο, την δική σου άποψη και να δώσεις ΠΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ..... οι πειραματισμοί, οι δοκιμές, ο έρωτας, η ανατροπή, η επανάσταση, ... είναι Φώτη μου προνόμια των νέων .... και νέος είσαι όταν είσαι νέος .... όχι όταν κάνεις τον αρνησίγερω ...... Όσο για το hurt είναι μια πολύ καλή διασκευή από τον Cash λίγο πριν πεθάνει, το αυθεντικό είναι το ίδιο καλό (ή καλύτερο, γούστα είναι αυτά) διότι απλά ο τραγουδοποιός (Trent Reznor) αντιλαμβάνεται τον στίχο βιωματικά (Nine inch nails). μόνο βιωματικά δεν αντιλαμβάνεται ο τραγουδοποιός/δημιουργός Reznor το τραγούδι του ..... μάλλον δεν το αντιλαμβανεται και καθόλου .... αν κάποιος το βίωσε, αυτός ήταν ο Johnny Cash .......... Για μένα δεν χρειάζεται να υπάρξει παραδοχή, διότι δεν υπάρχει πουθενά καμία ήττα σε κατανοώ απόλυτα. Είσαι νέος και υγιέστατος (και σου εύχομαι να μείνεις για πάντα !!!) η ήττα από τον ΧΡΟΝΟ, είναι ακόμη μακρινό μέλλον για σένα .... Blackfield, Archive, Madrugada, Anathema, όλοι αγαπημένοι.............. και για μένα όλοι αγαπημένοι ..... και χαίρομαι που εσύ μού έμαθες τους αγαπημένους μου Blackfield.. και πιο πολύ χαίρομαι που κάνουμε, έστω και διαδικτυακά τέτοιες κουβέντες ...... μαθαίνω συνέχεια και μου αρέσει ... !!!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted October 21, 2007 Andy Mckee είναι το ονομά του κοιτάξτε τον λίγο ...και απολαυστε τον Drifting !! ΔΕΝ ΠΑΙ ΖΕ ΤΑΙ !!!!! ο τύπος Ευχαριστούμε για το link. Πάρε και έναν master του chicken picking. Θα το εκτιμήσεις (ps δείτε το ως το τέλος, έχει Zeppelin medley!) Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted October 21, 2007 JUST TO BEST RADIO 92.6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 22, 2007 Καλημέρα σε όλους! Πάρτε και κάτι να βάλετε στα mp3 σας την ώρα που καρβάρετε μετα .Πάντως αυτή η εβδομάδα θα είναι τζαζίστικη. και κάτι άλλο απο τ ον αγαπημένο μου. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted October 22, 2007 Καλημέρα σε όλους! Πάρτε και κάτι να βάλετε στα mp3 σας την ώρα που καρβάρετε μετα .Πάντως αυτή η εβδομάδα θα είναι τζαζίστικη. και κάτι άλλο απο τ ον αγαπημένο μου. Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 22, 2007 Πάντως, για να συμπληρώσω τον panpanou, πολλοί καλλιτέχνες είτε στο όνομα του κέρδους είτε στο όνομα της μωροφιλοδοξίας και ε πειδή τ υχαίνει να κάνουν και μεγάλες πωλήσεις, θεωρούν οτι μπορούν να αποδώσουν σε όλα τα είδη μουσικής.Κλασσικό παράδειγμα απο ελλάδα , ο νταλάρας (εξ ου και η περίφημη ατάκα του Πανούση ''αυτός είναι ενας δίσκος που δ εν συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας'').Και ο Gilmour επιεικώς γελοιοποιείται προσπαθώντας να τραγουδήσει κάτι που ούτε την φωνή έχει, ούτε τις γνώσεις.Εγω π.χ. που παίζω λίγη κιθαρίτσα, πως θα ήτανε να πάω να ερμηνεύσω bach στο τσέλο;θα γελάγανε μαζί μου και τα αντίδια.Απλώς επειδή αυτόν τον λένε Gilmour , δεν γελάνε (εμφανώς) μαζί τ ου.Για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε το ίδιο κομμάτι απο εναν απο τ ους μεγαλύτερους τενόρους που γεννήθηκαν ποτέ, τ ον Beniamino Gigli.(απίστευτη ηχογράφηση απο γραμμόφωνο!) καθώς και απο τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ όλων. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 22, 2007 Συγνώμη που θα ρίξω το επίπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή ακούω , και σκέφτομαι τι ωραία θα ήταν να ήμουν στο βουνό ακούγοντας αυτό το τραγούδι, αντί να είμαι σπίτι και να διορθώνω διαγωνίσματα Χαζούλικο βιντεάκι, αλλά ωραίο μωρό, μου έφτιαξε την διάθεση! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted October 22, 2007 Για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε το ίδιο κομμάτι απο εναν απο τ ους μεγαλύτερους τενόρους που γεννήθηκαν ποτέ, τ ον Beniamino GigliΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! πάρα πολύ συγκινητικό .... το τραγούδι είναι για την φωνή ότι είναι ο χορός για τα βήματα ... Κωστάκη για ακόμη μια φορά μας έστειλες .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 22, 2007 Nαι, αλλά ξεχάσαμε το Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 22, 2007 kostakiskall yo yo ma ή κάνω λάθος ? niiice ! και επειδή με "πάς" ανατολή μεριά : Tan Dun kai yo yo ma http://www.youtube.com/watch?v=XfwClbcSTos shigeru Umebayashi http://www.youtube.com/watch?v=5h13aC7dVUY ps Ευχαρίστως να ποστάρω ΤΙ θα έβαζα ενώ κατεβαίνω , αλλά αυτή την στιγμή θα ξεπερναγε κάθε είδους "κακοδοξία" επιφυλάσσομαι για αργότερα όμως . . . Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 22, 2007 ακυρον... υπάρχει τρελο LAG μονο σε μένα; ή και σε σας; Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted October 22, 2007 Οντως Yo Yo Ma!Πάρα πολύ καλός.και μάλιστα σε ενα κομμάτι παραδοσιακό που απαιτεί και λατίν ιδιοσυγκρασία.Αν και το κομμάτι το έβαλα ως φόρο τ ιμής στον πολύ μεγάλο Astor Piazzolla. Για απόψε ακούστε κάτι ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ απο τα 's .Είναι η μουσική που στην ουσία μεγάλωσα και πέρναγα ατελείωτες ώρες παίζοντας (νοητά βέβαια ) τα κομμάτια αυτά μπροστά σ τον καθρέφτη. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites