Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
porfirio

Scott

Recommended Posts

Έπεσε το μάτι μου τις προάλλες σε κάτι σκί τεστ, που εκτός των άλλων γράφανε και αρκετά κολακευτικά σχόλια για την εν λόγο εταιρεία.....www.scottusa.com

Ξέρουμε ποιος τα φέρνει στην Ελλάδα, μιλάω για τα σκί φυσικά, γιατί τα ποδηλατά της τα βρίσκεις παντού....

Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς κανά μοντελάκι τους να μας πεί εντυπώσεις......

Φιλικά

Σπύρος :D

ΥΓ: Αυτά τα PUNISHER είναι μούρλια....τουμπανιασμένο sidecut και μόλις 16 μέτρα ακτίνα στο 182......

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Νομιζω οτι τα φερνει το Best O δεν ειμαι σιγουρος ετσι

Παντως ρουχα εχει

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Ναι, το Β-Ο τα εχει! Αρκετα καλα πεδιλα Σπύρο, εχω οδηγησει τους 05' και 06' Αζτέκους (Αztec) κ ηταν υποδειγμα 50-50 πεδιλου!

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Καλές κριτικές παίρνουν τα άτιμα...

Ο Tilt έχει κάτι "αγελαδινά" Scott Aztec ....για περισσότερο info.

Kοίτα και το Mission,το ίδιο με το Punisher χωρίς το δεύτερο tip.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Τα mission γλυκοκοιτάζω και εγώ για φέτος αλλά με φοβίζει λίγο το φάρδος του στα μεγάλα μήκη,θα προτιμούσα κάτι σε 85mm.H απορία μου είναι εαν η "αδράνεια" του waist αντισταθμίζεται από το σχετικά γρήγορη γεωμετρία του και κάνει το πέδιλο πιό ανεκτό.Πέρυσι για παράδειγμα είχα δοκιμάσει για μια μέρα το Thunder της Movement,ένα 90άρι που με είχε κουράσει φοβερά.

Σε σκληρο χιονι/πιστα με waist πανω απο 85mm θα ταλαιπωρηθεις αδικα. Εκτος αν επιμενεις να

κανεις skidded στροφες (με σουρσιμο!). Σκεψου μονο ποσο πολυ πρεπει να γερνεις προκειμενου

να γωνιαζουν τα πεδιλα. Υπαρχει εκτενες αρθρο για την βιο-μηχανικη του θεματος στο SKI του

περασμενου Σεπτεμβριου.

Αρα, μιλαμε για ειδικες χρησεις σε αυτα τα σκι. Πασπαρτου (λιγο απο ολα) ειναι γυρω στα 80mm,

ιδανικα για τις Ελληνικες συνθηκες.

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Η μεγαλύτερη διαφορά στη συμπεριφορά μεταξύ ενός πεδίλου με 70 mm μέση και ένα άλλο με 90mm μέση για παράδειγμα εντοπίζεται στο edge to edge transfer,δηλαδή στη φάση μετάβασης μεταξύ εναλλασόμενων γωνιασμάτων.

- Με το φαρδύ πέδιλο ο χρόνος και ο κόπος μεγαλώνει και σε σχέση με το στενότερο νιώθεις συνήθως ότι υπακούει με "διαφορά φάσης".Οπότε αν θες να περνάς καρβαριστός πόρτες,κοίτα αλλού....

- Μοιραία μένοντας περισσότερη ώρα μη γωνιασμένος,αναπτύσεις μεγαλύτερη ταχύτητα κατά τη φάση της εναλλαγής σλάλομ.Οπότε σε περιπτώσεις που για την πορεία σου βασίζεσαι αποκλειστικά στις ακμές σου (π.χ παγωμένο το terrain),το παραπάνω γεγονός μπορεί να σου δώσει την αίσθηση του ανεξέλεγκτου.

- Τέλος τα εγγενή γεωμετρικά χαρακτηριστικά του -και με δεδομένη κατασκευή- του προσδίδουν μικρότερη στρεπτική ακαμψία.Αυτό και πάλι σε σκληρά terrain,όπου όλη η φόρτιση κατανέμεται στις ακμές,μπορεί να οδηγήσει σε στρέβλωση -> κατατίς να μειωθεί η γωνία επαφής ακμής/terrain -> μείωση του grip -> αίσθηση του ανεξέλεγκτου υψωμένη στο τετράγωνο.

Μόνο με βάση το τελευταίο και σε ιδιαίτερα σκληρά τερραιν μπορούμε να πούμε,ότι όντως τα φαρδιά πέδιλα θέλουν περισσότερο να γύρεις το σώμα,ώστε να λάβεις ίδια "ποσότητα" γωνιάσματος (με δεδομένη πάντα την κατασκευή).Σε πιο μαλακά τερραιν νομίζω ότι αυτό πέφτει κάτω από το όριο της πρακτικής αντίληψης, τουλάχιστον για τον recreational skier.

Πάντως στο θέμα του γωνιάσματος τα φαρδιά πέδιλα έχουν κι ένα εγγενές πλεονέκτημα λόγω γεωμετρίας. Όσο πιο φαρδύ είναι το πέδιλο τόσο περισσότερο μπορείς να γύρεις -> γωνιάσεις χωρίς να βρίσκουν τα πλαϊνά της μπότας στο terrain (στα αγωνιστικά θα πρόσθεταν plates για αυτό το σκοπό).

Από εκεί και πέρα αν ένα πιο έντονο sidecut + δυνατό rebound,μπορούν να "ζωντανάψουν" ένα φαρδύ πέδιλο.....χμμμμ αν και θα δήλωνα θετικός είναι κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα και νομίζω ότι μόνο ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ κανείς μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πάντως γενικά όσο φαρδαίνει το πέδιλο,σίγουρα τόσους συμβιβασμούς θα κάνεις εντός πίστας,ειδικά παγωμένης.Ας μην το εξετάζουμε όμως από αυτή τη σκοπιά,διότι χάνουμε την ουσία.Είναι σαν να συζητάμε αν θα πάρουμε ένα Range Rover για να περνάμε σφαίρα από τα στροφιλίκια μια πίστας.Κάποιος που θα πάρει φαρδύ πέδιλο,το κάνει διότι περνάει τον περισσότερο χρόνο του στα απάτητα και κατά κάποιο τρόπο "αναγκάζεται" να μπει στις πίστες για να προσεγγίσει τα λιφτ.Αρκετά χαρακτηρικά που δυσκολεύουν στα πατημένα κομμάτια τέτοια πέδιλα,στα απάτητα βοηθούν.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Να είσαι καλά βρε Στάθη με γλυτώνεις από το γράψιμο.

0015.gif

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα MISSION, και PUNISHER είναι το ιδιαίτερο μικρό radius....

Είναι και τα 2 στην κατηγορία freeride, μάλιστα λόγω του Twin tip το punisher λανσάρετε και σαν backcountry freestyle.....

Το sidecut παίζει ανάλογα με το ύψος αλλά γενικότερα κυμαίνεται σε 128/89/115, και η ακτίνα ανάλογα με το μοντέλο και το ύψος παίζει στα 15-16 μέτρα :)

Μου θυμίζει λίγο την ιστορία των Μetron, αλλά είπαμε εδώ συζητάμε για μία εντελώς διαφορετική κατηγορία....

Χαζεύοντας τα αντίστοιχα πέδιλα στις άλλες εταιρείες δεν βρήκα πουθενά κάτι παρόμοιο....

Τα αντίστοιχα freeride μοντέλα είχαν ακτίνα στροφής χαλαρά πάνω από 20-21 μέτρα και βάλε......

Τα δικά μου τα Movement Spark με sidecut 121/82/110 στο 173 έχουν radius 17 με 18 αν θυμάμαι καλά.....την στιγμή που το Punisher μου δίνει 16 στο 182......

Διαβάζοντας το post του zox αναρωτιέμαι τι το διαφορετικό θα έχουν αυτά τα μοντέλα από τα αντίστοιχα των άλλω εταιρειών ή και με τα δικά μου ακόμα.....Το edge to edge θα είναι πιο γρήγορο? Θα στρίβουν για πλάκα παρά το φάρδος τους?

Φιλικά

Σπύρος :)

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα MISSION, και PUNISHER είναι το ιδιαίτερο μικρό radius....

Χαζεύοντας τα αντίστοιχα πέδιλα στις άλλες εταιρείες δεν βρήκα πουθενά κάτι παρόμοιο....

Τα αντίστοιχα freeride μοντέλα είχαν ακτίνα στροφής χαλαρά πάνω από 20-21 μέτρα και βάλε......

Διαβάζοντας το post του zox αναρωτιέμαι τι το διαφορετικό θα έχουν αυτά τα μοντέλα από τα αντίστοιχα των άλλω εταιρειών ή και με τα δικά μου ακόμα.....Το edge to edge θα είναι πιο γρήγορο? Θα στρίβουν για πλάκα παρά το φάρδος τους?

H γαλλική ZAG (που κάπου διάβασα ότι κλείνει) έχει βγάλει μοντέλα αντίστοιχης φιλοσοφίας.

Κοιτάξτε και αυτά τα carbon διαμάντια τι απίστευτες διαστάσεις έχουν,ειδικά το μοντέλο minipowder.Μόνο τα αμερικανάκια βγάζουν τέτοια.Σίγουρα κοστίζουν περισσότερο ακόμα και από μια super-high class-VIP ετήσια στο ΧΚΠ.Πολύ θα ΄θελα να τα δω από κοντά,μήπως ξέρετε κανένα να τα έχει??? :blink:

WALLY SKI

Nαι ο Αλέξης Ιωάννου αντιπροσωπος της ZAG και της Armada! (εχει καταστημα στο Ν.Κοσμο - ειδα τα νεα μοντελα την περασμενη βδομαδα κ επαθα πουδρόπλακα!)

στειλε pm αν θελεις τηλεφωνα κτλ..ειναι φιλος κ ο ιδιος κ ο αδερφος του Αντρέας που ειναι συνεχεια Φτερολακκα με τα ZAG του (Καλλιοπη!) :blink:

δες κατω κατω http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=7567&st=40

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Οντως και κάποια μοντέλα από τα ZAG είναι στο ίδιο στυλ.....

Κωστή τα θυμάμαι τα παιδιά με τις "τάβλες" στα πόδια :P ....

Πρόπερσυ τα φοβήθηκα να τα κάνω τεστ ήταν και η πρώτη χρονιά των Movement μου οπότε και στην τουαλέτα με τα spark στα πόδια πήγαινα, πέρυσι που ήθελα να τα δοκιμάσω μας άλλαξε τα φώτα ο χειμώνας, φέτος πιστεύω να τα καταφέρω.....

Φιλικά

Σπύρος B)

Υγ: καθόλου άσχημα τα zag big, μακάρι να τα έχουν για τεστ B) .....