Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
zeto

Διλημμα για πέδιλο μετά τον τραυματισμό

Recommended Posts

Μετα απο την Ριξη Χιαστου που υπέστησα πριν 1,5 χρονο και δεδομενου οτι δεν υπαρχει και η καλυτερη φυσικη κατασταση θελω να μου προτεινετε πεδιλα πολυ πιο μαλακα απο τα atomic sl9 se 160 που διαθετω.

Κατι αλλο που με απασχολει ειναι αν πρεπει να νεα πεδιλα να ειναι 150-155 δηλαδη αρκετα πιο κοντα γιατι περσυ που προσπαθησα μια φορα τα πεδιλα μου εστριβα με δυσκολια και το γονατο ζοριζοταν....

Εχω υποψιν K2,ι Atomic τα metron 9, και Stochl καποια μοντελα που ειχα τεσταρει.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ"

Επειδη ημουν στη θεση σου περσυ δοκιμασα τα AMC 76 και τα Κ2 4 κομαντσι πιο πολυ με βολεψανε τα.fischer

εξαρταται και το σκι που κανεις ετσι

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

εγω σου προτεινω καλυτερα να κανεις πολυ γυμναστικη να δυναμωσεις το ποδι σου αρκετα και αφου εχεις την ψυχολογια να ξαναξεκινησεις το σκι.....

απο τα πεδιλα οτι και να παρεις το ιδιο ειναι(και τα σκι σου ειναι πολυ καλα).....

απλα ψυχολογια θελει......

Σα να μη πέρασε μια μέρα θα νιώθεις Γιώργο μετα τη πρώτη κατεβασιά.

Σα να μη πέρασε μια μέρα θα νιώθεις Γιώργο μετα τη πρώτη κατεβασιά.

Αυτο ειναι αληθεια :D:D

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Ευχαριστώ ολους για τα ενθαρυντικά λογια απλα μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Την περσυνη χρονια εκανα σκι 2 φορες και παρατηρησα υστερα απο αρκετες κατεβασιες οτι το ποδι μου ζοριζοταν πολυ λογω σκληροτητας SL9(πιθανοτατα) αλλα και στις στροφες τα πεδιλα με δυσκολευαν σε σημειο που η δεν θα μπορουσα να καρβαρω σε αποτομη πλαγια....

Να διευκρινισω οτι τα πεδιλα μου ειναι 160 δλδ 9 ποντους κατω απο το υψος μου,οσο για το επιπεδο σκι νομιζω πως αυτο αντιστοιχει σε εναν καλο σκιερ.

(λιγο καλυτερο απο του Nickel δλδ!) :rolleyes:

Ήμουν και είμαι στην θέση σου και κατέληξα στα AMC 76 τα οποία με βόλεψαν πολύ και με βοήθησαν να κάνω πολύ περισσότερη ώρα σκι προτού τα γόνατα βγάλουν φωτιές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, η σχετική συζήτηση που με βοήθησε να καταλήξω:

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=6384&hl=

Σαν παρατήρηση υστερούν λίγο στο πολύ παγωμένο χιόνι και στην αντοχή των ακμών τους οι οποίες παραμορφώνονται μάλλον εύκολα από πέτρες κλπ.

Είναι σεσημασμένος χρόνια μην με παρεξηγήσετε άχρηστος είναι

ΠΑΡΕ ΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ..πέδιλα θα σου δώσω εγώ δωρεάν

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ακόμα καλύτερα ξεκίνησε φέτος το snowboard :wub:

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Γνωριζει κανεις ποια η διαφορα του atomic metron 9 kai metron 9.2 ????????

http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp...nfrage=metron+9

Γνωριζει κανεις ποια η διαφορα του atomic metron 9 kai metron 9.2 ????????

http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp...nfrage=metron+9

Τα metron 9 που αρχικά και γω ήθελα να πάρω, τα δοκίμασα δύο φορές πέρισυ και μου φάνηκαν πολύ βαριά, σκληρά και χωρίς καλή απόσβεση. Επιπλέον επειδή έχουν μικρή ακτίνα, οι στροφές όταν καρβάρεις είναι πολύ κοφτές και απότομες και κατ’ επέκταση δυνάμεις στιγμιαία πολύ μεγάλες. Επειδή ακόμη έχουν και μεγάλο πλάτος και λόγω σκληρότητας δεν παραμορφώνονται, τα γόνατα φορτίζονται και από ροπές επειδή η δύναμη εφαρμόζει αρκετά μακριά από τον άξονα του ποδιού.

Προσωπικά τα metron 9 δεν μου ταίριαξαν αλλά αυτό είναι υποκειμενικό, όσον αφορά την άνεση όμως, δεν είναι από τα καλύτερα και αυτό δεν είναι υποκειμενικό.

Με παραξενεύει αυτό που γράφεις. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι το 9άρι είναι αρκετά μαλακό πεδιλάκι.

Να κρατησεις την εντυπωση σου γιατι ειναι σωστη!Ειδικα ο Γιωργος που εχει τα sl9 θα καταλαβει την διαφορα αμεσως και νομιζω θα τον βολεψουν λογω του προβληματος του.

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Πηγαίνοντας να συνεχίσω την κουβέντα, πρόσεξα διαβάζοντας ξανά, ότι ο zeto στο πρώτο post έχει γράψει ότι τα metron 9 τα έχει (μάλλον) τεστάρει, οπότε η γνώμη μου δεν χρειαζότανε αφού έχει ο ίδιος άποψη.

Για να τα θεωρεί μάλιστα ως πιθανά για αγορά άρα είναι πιο ξεκούραστα γι’ αυτόν από τα sl9.

Τα metron 9 δεν τα εχω τεσταρει, αντιθετως οτι γνωριζω το εχω μαθει απο το φορουμ,

πραγματι το οτι η ακτινα ειναι μικρη δεν ειναι τοσο καλο....διοτι οι αποτομες στροφικες κινησεις ειναι οτι χειροτερο πλεον για το αδυνατισμενο γονατο μου αλλα νομιζω οτι θα ειναι αρκετα πιο μαλακο σε σχεση με τα SL9, προς το παρον ειμαι αναμεσα στην ηλεκτρονικη αγορα τους απο το conrad για τα 9.2 που ειναι πιο μαλακα απο τα 9 αρια αποτι μου ειπαν η στην αγορα τους απο την εγχωρια αγορα.

μπροστα στο sl9 το metron 9 και το 10 ειναι αρκετά πιο μαλακά.

Ζέτο , λαππίζεις. το 9.2 είναι ειδική έκδοση μιας και νομιζω δεν υπάρχει στο καταλογο της atomic

Τα metron 9 τα δοκίμασα στο bansko δυο φορές. Το sl9 δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πέρυσι δοκίμασα αρκετά μοντέλα αυτής της κατηγορίας που θεωρούνται σχετικά σκληρά και έχω μέτρο σύγκρισης.

Τα metron τα νοίκιασα από το σταθμό της γόνδολας. Την μία φορά το ζευγάρι ήταν κόκκινο και την άλλη μπλε. Το ένα έγραφε 9 με λατινικούς αριθμούς και το άλλο δεν έγραφε τίποτε και μου είπαν ότι είναι το 9. Για να λέτε όλοι ότι είναι τόσο μαλακό υποψιάζομαι μήπως κάτι τρέχει με τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Αύριο που θα ξαναπάω θα ρίξω μια ματιά από περιέργεια.

Εχω δει τα Fischer AMC 76 Titan + FS11 RF2 (2007)

και απο τις συμβουλες ακουω οτι ειναι καλα, εχετε καποια αποψη αν ειναι εξισου καλη αγορα με τα metron 9 ?

Παρατηρω οτι ανηκουν στην ιδια κατηγορια, και εχουν περιπου ιδια χαρακτηριστικα, ποια ειναι η γνωμη σας?

τσεκαρε τις ακτίνες στροφής για να δείς οτι σαφώς δεν είναι τις ιδιας φιλοσοφίας πέδιλα.

Σίγουρα δεν στριβουν τοσο ευκολα τα amc76 απο τα metron9

Kρατα τα sl9

Κάποια σχόλια ...

Μετα απο την Ριξη Χιαστου που υπέστησα πριν 1,5 χρονο και δεδομενου οτι δεν υπαρχει και η καλυτερη φυσικη κατασταση θελω να μου προτεινετε πεδιλα (...)

Λοιπον με το που διάβασα το παραπάνω υπογραμισμένο πήγα να σκίσω τα ρούχα μου. Γιατί ; Γιατί έρχεσαι απο ρίξη χιαστού, δεν έχεις προσέξει την φυσική σου κατάσταση , εικάζω οτι έχεις λουφάρει απο την αποθεραπεία σου (λόγω δουλειών ή οτιδηποτε δεν ξέρω ) κτλ και άλλα τέτοια. Και έχεις το "θράσος" να θες να καλύψεις τα παραπάνω κενά με την αλλαγή στον εξοπλισμό σου; Περιμένεις δηλαδή με μαλακότερα πέδιλα και στην φάση που μας περιγράφεις να μειώσεις τις πιαθανότητες σε μια ενδεχόμενη υποτροπή ;

Ευχαριστώ ολους για τα ενθαρυντικά λογια απλα μαλλον δεν το εθεσα σωστα. Την περσυνη χρονια εκανα σκι 2 φορες και παρατηρησα υστερα (..)

2 Φορές πήγες για σκι ; Πρέπει να μου κάνεις πλάκα έτσι; Καλε ρε ζέτο τι περιμένεις με δυο φορές στο βουνό να δεις μετα απο τραυματισμό συνδιασμένη με αποχή; Να μην σε ενοχλεί το γονατό σου;

Απλώς κάνω κάποια σχόλια σε θεωρητικό πλαίσιο έτσι; Προς θεού δεν θέλω να σε αποθαρύνω κτλ , το αντίθετο μάλιστα , αλλά θα σου συνιστούσα να μην σε πολυαπασχολούν τα πεδιλα κτλ αλλά να δώσεις βάρος και συνεση στο σκι που θα κάνεις ότνα θα αναίβεις στο βουνό. Ελπίζω μέχρι τότε και απο παρελθόντα χρόνο ήδη να ασχολέισαι και με άλλες δραστηριότητες ή σπορ , παραμφερή ή για ενοχλήσεις στο γονατό σου που εχεις να συμβουλευεσαι τον φυσιοθεραπευτή σου.. Αν δεν το έχεις κάνει , ξέκινα ΤΩΡΑ και όταν αναίβεις πάνω συγκράτησε την αδρεναλίνη σου ...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Το Σάββατο βρήκα τα μπλε πέδιλα metron που είχα νοικιάσει πέρυσι.

Έγραφαν επάνω IX το οποίο αν το διαβάσεις από την άλλη πλευρά είναι ΧΙ.

Αυτά πάντως σε σχέση με τα AMC 76 είναι πιο σκληρά και κουραστικά και κυρίως αντιδρούν πιο απότομα όταν τα γωνιάσεις αφού έχουν μικρότερη ακτίνα, με συνέπεια να δέχεσαι στα γόνατα μεγαλύτερες δυνάμεις.

Ενημέρωση για bansko εδώ:

&gopid=102791entry102791'>http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...91entry102791

Mr Fidelio νομιζω οτι παρεκτρεπεσαι λιγο και μιλας λες και ειμαστε επαγγελματιες αθλητες του σκι,

για να ξεκαθαρισουμε την κατασταση και για να μπορουμε να συνενοουμαστε, εκανα χειρουργιο μαρτιο και μετα απο μερικους μηνες μπηκα φανταρος οποτε η αποκατασταση εμεινε εντελως πισω σε σχεση με εναν φυσιολογικο ανθρωπο που θα πηγαινε για πολλους μηνες γυμναστηρια πισινες κλπ. Τον χειμωνα λοιπον που εφτασε του 2007 που οπως ειδες μονο χειμωνας δεν ηταν..... κατορθωσα να ανεβω 2 φορες και να τσουλησω τοσο με τα sl9 οσο και με ενα πεδιλακι απο στοκλ απο παππο περιπου 150υψος το οποιο μου φανηκε πολυ καλο αλλα ελαχιστα πιο κοντο αποτι θα ηθελα για αγορα....το ερωτημα μου δεν ειναι αν θα κρατησω τα sl9, το θεμα ειναι αν μπορω περα απο αυτα που διαθετω να προμηθευτω εναν εξοπλισμο πιο κοντο απο το 160 που εχω, με radious μεταξυ 11-15 και να μην κουραζει τοσο τα ποδαρακια μου οπως το αγωνιστικο της atomic.....σιγουρα κατανοεις οτι εχω ξεκινησει γυμναστηριο αλλα υπαρχει ακομα μια σκεψη στο πισω μερος του μυαλου μας για κατι πιο ανοδυνο το οποιο θα μου δωσει ξεκουραστο και πιο χαλαρο σκι....σε σχεση με το επιθετικο που εκανα...

Ναι έτσι μίλησα λες και είμαστε αθλητές του σκι , μόνο που ένας αθλητής του σκι έχει πιο καλές βάσεις για να αμελεί πχ την αθλητική του ρουτίνα στην αποκατάσταση και μάλιστα αυτή δύναται να συντελείται πιο γρήγορα . Εμείς που δεν είμαστε αθλητές αν τραυματιστούμε χρειαζόμαστε περισσότερη πειθαρχία , δυστυχώς. . .

Ωστόσο έτσι όπως τοποθέτησε σε αυτό το ποστ , ναι έχεις δίκιο και την ψάχνεις για μαλακότερο πέδιλο . Αλλά από την αρχή του τοπικ άλλα λένε τα συμφραζόμενα παρόλο που βλέπω ότι στην ουσία έπεσα μέσα για την φυσιοθεραπεία σου. Το καλό για τον τραυματισμό σου και αν κατάλαβα καλά είναι ότι είσαι νέος σε ηλικία.

Καλά πέρα από το γεγονός ότι με μαλακότερο πέδιλο θα κάνεις καλύτερο σκι ουτως ή άλλως , τραυματισμένος ή όχι , για μένα και σε θεωρητικό πλαίσιο όπως σου είπα και πριν , αυτό δεν καθιστά εμπόδιο σε μια υποτροπή με βάση την ελειπή φυσική κατάσταση/αποκατάσταση και αυτό το λέω γιατί οι δυνάμεις πίεσης του σώματος πάνω στο σκι σου , δεν μειώνονται αναλογικά με την σκληρότητα των σκι σου , όσο με τον τρόπο που κάνεις σκι με βάση την κινητική σου κατάσταση.

Εννοείται οτι σου εύχομαι το καλύτερο σχετικά με τον τραυματισμό σου όπως επίσης και για μια καλή σαιζον.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff