Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Snowflake

La Plagne 2008

Recommended Posts

a και οι Γάλλοι είναι για τα μπάζα στο apres

Σημασία δεν έχει το "apres" αλλά το "pendant" :lol:

Και λίγα για τους Γάλλους, εντάξει??? :)

..Και λίγα για τους Γάλλους, εντάξει??? <_<

:D μαζί σου :lol: (ειδικα στα χειμερινα ζόρικα sports!)

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Λοιποοοον... επιστρέψαμε <_<

Το la plagne ειναι με διαφορά το μεγαλυτερο απο τα βουνά που επισκεφτήκαμε εως ΄τωρα σαν σύλλογος. Το τεραίν σχεδόν ατελείωτο και οι συνδέσεις τα λιφτ και οι πιστες αμέτρητα. Σε εμένα που γουστάρω το touring στις πιστες μου φάνηκε σαν παράδεισος. Εκεί που τελειωνε μια πιστα αρχιζε ένα άλλο λιφτ και εκεί που τελειωνε το λιφτ αρχιζε μια νέα περιοχή προς εξερεύνηση. Μετά απο 6 γεμάτες μέρες σκι ακόμη και την τελευταία μερα έβλεπα κομμάτια του βουνού που δεν είχα πάει. Τα απατητα ατελείωτα, δεν τα δοκίμασα αλλά οσοι μπήκαν μεσα σ αυτά εμειναν με ανοιχτό το στόμα. Το βουνό γενικά με αποζημίωσε και ήταν μεγαλυτερο απ οτι περίμενα, μια και εχω ξαναπάει σε ΧΚ με δηλωμένα περισσότερα απο 220 χλμ. πίστες αλλά δεν είχαν τόσο μεγάλο τεραίν. Η καλυτερη πλευρά του βουνου νομιζω ειναι του Champagny με κοκκινες και μάυρες απο την βορεινή πλευρά του και μεγάλες καρβοπιστες απο τη νότια.

Το πατημα των πιστών στα περισσότερα σημεία ήταν πόλυ καλό και αφηναν παρα πολυ απάτητο σε μεγάλα κομμάτια του βουνού. Το κακό ηταν η πολυκοσμία, κατι μόνιμο στις πίστες που ουσιαστικά δεν σε αφηναν να τρέξεις στα κεντρικά κομμάτια, οπότε η πλευρά του champagny και του montchavin ήταν μονοδρομοι αν ήθελες να τρέξεις και λιγο. Η αληθεια ειναι οτι δεν είδαμε ιδιαίτερα καλους σκιέρ και αυτο ήταν ίσως αποδειξη του οτι δεν μπορείς να κάνεις και ιδιαίτερα αθλητικό σκι σε αυτό το βουνό. Μερικοι που πήγαν στο Les Arcs είπαν οτι εκεί είχε μερικους καλους σκιέρ. Αυτη η πολυκοσμία με χάλασε αρκετά και γι αυτο και μόνο το λόγο δεν θα ξαναπήγαινα σε αυτο το βουνό. Τα κτιρια που λενε τα παιδιά ειναι οντως τερατα μέσα στο λευκό, κατι 10οροφα στη μέση του βουνού σου καταστρέφουν τον ορίζοντα αλλά στα αλλα χωριά, belle plagne, bellecote κ.α. η κατασταση ήταν καλυτερη και τα κτίρια πιο περιποιημένα.

Γενικά ομως κάναμε πολυ σκι ακόμη και στις μέρες με ομιχλη και βροχή που για πολλους ήταν απαγορευτικό αρκετοί απο τα μέλη κάναμε ολη τη μέρα σκι ή ουίσκι στο legend cafe οπου αφήσαμε την υπογραφή μας :D Ο ποιο συχνός πελάτης τους, ο Νικελ, εχει πλέον την φωτογραφία του στο παλμαρέ του legend cafe :D .

Απο apres χαλια μην πω καμια άλλη λέξη. Μομολα τα γαλλακια (μονο αντρικός πληθυσμός, γυναίκα ουτε για δείγμα και οτι δείγμα υπήρχε ήταν αστο καλυτερα). Το μοναδικό μπαράκι ήταν μεγάλο ξενέρωμα, ευτυχώς κάναν ένα βράδυ λαιβ και κουνηθήκαμε λιγο αν και πάνω στο κέφι κλεισαν το μαγαζί στις 1,30!!! παρα πολυ ωραία :lol:

Η αγορά του la plagne είναι περιορισμένη και δεν αγόρασα τίποτα, ενα μπλουζάκι μονο και ένα pin ετσι για σουβενίρ. Οι τιμές τους ειναι φωτιά και ειδικά στην Ελβετία με επιασαν τα νευρα με την ακρίβεια, ρε ουστ.

Η εκπληξη ήταν τα μέλη που παρουσίασαν μεγάλη εξέλιξη στο σκι τους. Εχω μερικά βιντεάκια απο τα παιδιά και αρκετά πρέπει να έχει μαζέψει ο Ηλίας. Νομιζω οτι πλέον ο συλλογος μπορεί να περηφανεύεται για το επίπεδο των μελών του στο σκί...και στο ουίσκι.

Το ξενοδοχείο ήταν πολυ καλό με ωραία δωμάτια και ωραία θέα. Το φαγητο παλυ καλό με μικρές εξαιρέσεις και το μπαρ με το animation καθε βράδυ ακολουθουσε την παράδοση του υπόλοιπου χωριου στο ξενέρωμα.μπλιαχ.

Την καλυτερη μουσική την άκουσα στα 3000 στο καρεκλάκι του παγετώνα οπου ο 50χρονος και βάλε λιφτιέρης ακουγε μουσικές ανεβασμένες (πως την γλυτώσαμε ρε Νικελ σε αυτο το καρεκλάκι, ο Θεός μας φύλαξε...ουφ). Τα λιφτ ειναι παλαιολιθικα με εξαίρεση τα δυο κεντρικά τελεσιέζ και την 8θέσια αποσυμπλεκώμενη, αλλά καλοδιατηρημένα και κανουν την δουλειά τους. Μερικά ομως χρήζουν αμεσης αλλαγής.

Η οργάνωση της εκδρομής ήταν πολυ καλη, χωρίς εκπληξεις. Το μεγάλο της μειονέκτημα ήταν η πτησεις ανταπόκρισης που μας ταλαιπωρησαν και στο πηγαινε και στο έλα, αλλα τελος καλο ολα καλά και μάλιστα και χωρίς κανένα τραυματισμό. :D

Λοιποοοον... επιστρέψαμε
Ρε μεγάλε, εσύ πώς σε λένε...σε ρώτησε κανείς αν επιστρέψατε ;

σου ζήτησε κανείς αναφορά ;

σου είπε κανείς οτι θέλουμε να μάθουμε πώς περάσατε ;

ενδιαφέρουν κανέναν όλα αυτά που γράφεις ;

άλλη δουλειά δεν είχες πρωί πρωί ;

προσωπικά εκείνο που μου έμεινε, είναι η ταλαιπωρία από τις πτήσεις...πολύ λυπάμαι...κρίμα ρε γμτ...ταλαιπωρηθήκατε ε ; πολύ κρίμα...μήν ξαναπάτε.

...και μάλιστα και χωρίς κανένα τραυματισμό. <_<

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό μιας που αυτό που αγαπάμε είναι λίγο επικίνδυνο. Και του χρόνου με υγεία παιδιά.

Καλώς ήρθατε παιδιά!

thanx batu για την περιγραφή, μάλλον περάσατε αρκετά καλά και το χαρήκατε όσο έπρεπε!

Περιμένουμε πως και πως φώτος και βίντεο από την Γαλλία.

Εδώ μεγάλη πίκρα.. <_<

λοιπόν ελπίζω να φέρατε λίγο χιονάκι και για μας, για να ανέβουμε λιγάκι να τσουλήσουμε.

Φιλικά

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

To terrain :Dpost-9-1200305437_thumb.jpg

Να ειστε καλα (κ φρόνιμοι :lol: ) να πατε κ του χρονου σε τετοια κ καλυτερα μερη! <_<

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Εντυπώσεις από τις πρώτες μου Άλπεις:

1) Η ποιότητα του χιονιού που πετύχαμε ήταν παραπλήσια με αυτή που κάνουμε στην Ελλάδα. Κάποιες μέρες (και σε κάποια υψόμετρα) είχαμε πολύ καλό χιόνι, κάποιες βαρύ, κάποιες πάγο. (6/10)

2) Το χωριό μας ήταν αδιάφορο αισθητικά, αλλά υπήρχαν άλλα (βλ. Belle Plagne) που ήταν ωραία. Είναι εντυπωσιακό πάντως να περνάς μέσα από ολόκληρα χωριά με τα σκι. (8/10)

3) Η χιονοδρομική αγορά τους δεν με εντυπωσίασε. Είχαν αρκετά μαγαζιά, αλλά δεν είχαν την ποικιλία που περίμενα. Μπότες και ιμάντα για τα σκι δεν βρήκα. Βρήκα όμως κράνος. (6/10)

3) Το χιονοδρομικό πεδίο ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ, έστω και χωρίς το Vanoiz Express. Ακόμα και μια εβδομάδα επιπλέον να είχαμε, πάλι δεν νομίζω να το ανακαλύπταμε όλο. Υπήρχαν κλίσεις για όλα τα γούστα, εντός και εκτός. (9/10)

4) Τα λιφτ ήταν όλα χωρίς καλύπτρα (τα λεφτά μου πίσω :lol: ), αλλά τα περισσότερα γρήγορα 4απλά, και 6απλά αποσυμπλεκόμενα. Είχαν επίσης αρκετές τηλεκαμπίνες (cult αυτή του παγετώνα). Ουρές υπήρχαν μεγάλες, αλλά δεν περίμενες πάνω από 2 λεπτά (εξαίρεση η τηλεκαμπίνα του Bellecote που σταματούσε κάθε 3 & λίγο και δεν παλευόταν). Το 8απλό τους ήταν το πιο γρήγορο λιφτ που έχω ανέβει ποτέ. (7/10)

5) Η διασκέδαση ήταν ανύπαρκτη. Το Plagne Centre μάλλον παρακμιακό και τα τεράστια Φαραωνικά κτίρια απομεινάρια άλλων εποχών (βλ. Ολυμπιακούς της Albertville) και νοοτροπιών. (4/10)

6) Το ξενοδοχείο μας το βρήκα πολύ καλό -ο ορισμός του ski in, ski out- και καθαρό. Το πρωινό τους πάρα πολύ δυνατό σε πολύ όμορφη αίθουσα. Τα γεύματα ήταν γενικά καλά, έως καταπληκτικά, εκτός από την τελευταία μέρα όταν χρειάστηκε να χτυπήσω αρκετές φορές το φαγητό μου μέχρι να το πείσω να πεθάνει για να το φάω. Ευτυχώς που διάλεξα μοσχάρι. Φαντάζομαι ότι όσοι διάλεξαν τον καρχαρία είχαν μεγαλύτερα προβλήματα. Τα γλυκά τους και τα παγωτά τους ήταν θεσπέσια. ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στα entrecote τους, τα οποία τίμησα ιδιαιτέρως σε διαφορετικό Challet κάθε φορά! (8/10)

7) Η παρέα ήταν απίστευτη. Όπως πάντα τα παιδιά ήταν πρόθυμα να "μεταλαμπαδεύσουν" τις γνώσεις τους στους υπόλοιπους. Κέφι, όρεξη για βελτίωση, πλάκες τρελές και φοβερή διάθεση. Δεν ήμασταν μεμονωμένοι χιονοδρόμοι, αλλά μια τεράστια παρέα φίλοι που κατέβαιναν το βουνό. Είναι ωραίο να κάνεις σκι και snowboard με το snowclub! (10/10)

<_ clue annecy.>

Τι θα θυμάμαι από την εκδρομή:

Το τοπίο από τον παγετώνα, το ασύλληπτο σκι της Πέμπτης (μακράν ότι απολαυστικότερο έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου ντυμένος :D ), την κλίμακα του χιονοδρομικού, τα φιλέτα στα challet, την απίστευτη Ανσί, την λαχτάρα της Ελένης στο αεροδρόμιο ( :D ) το σλογκαν του LaPlagne (Powder to the people!), την απίστευτη ατάκα του Ιπποκράτη στον Free όταν έπεσε πάνω του με την σανίδα (...δεν φταις εσύ αγόρι μου...το άθλημα σου φταίει! :D:D:D ), την αεροσυνοδό στην πτήση από την Ζυρίχη, την ζεστή παρέα με φίλους που βλέπω συνεχώς και άλλους που δυστυχώς βλέπω μόνο στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Μια υπέροχη εβδομάδα γεμάτη σκι και ωραίες στιγμές τελείωσε... και δεν θέλω να το πιστέψω.

Make Parnassos Great Again!

Εντυπώσεις από τις πρώτες μου Άλπεις
Κύριε Τάδε, κρατήστε τις εντυπώσεις σας...δε μας ενδιαφέρουν. Μήν απασχολείτε το forum με πληροφορίες ανούσιες. Κι εσείς και οι υπόλοιποι συμμορφωθείτε τελικά με το καλό...

...την αεροσυνοδό στην πτήση από την Ζυρίχη
Aπ' όσα έγραψες κρατάω μόνο αυτό.....φωτογραφίες έβγαλες βρε ελεεινέ σκιέρ, άντε ανέβασέ τες τώρα <_<

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Καλημέρα κι απο μένα. Θέλω αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και ξεχωριστά τον καθένα που συμβάλατε ώστε να περάσω μια καταπληκτική εβδομάδα. Χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα καλύτερα τους περισσότερους κι ελπίζω αυτή η εκδρομή να ήταν απλά η αρχή... Όσο για το τι θυμάμαι εγω... δεν θα αναφερθώ στην τοποθεσία κλπ για να μην επαναλαμβανόμαστε.. αλλά σε ανθρώπους κ καταστάσεις.

Καταρχήν δίνω το σκήπτρο της εκδρομής στον ενα κ μοναδικό Τίμο,που ειλικρινά μας διασκέδασε απίστευτα πολύ με τις ατάκες του ( Τίμο θα πάμε μπουζούκια??????? :blink::P ). Αξέχαστος παίχτης του ΤΑΒΟΟ ο μεσιέ Λάππας (ΟΟΟΟΟΟΚΚΚΚ!!!) και τρελός γυναικοκατακτητής. Τις ευχαριστίες μου στον δάσκαλο Άρη για την υπομονή του που έφερε επιτελουσ αποτελέσματα κ μπορώ να λέω με υπερηφάνεια οτι ΞΕΡΩ SNOWBOARD πλέον. Το θρυλικό δωμάτιο 525 που αποτελούσε το καπνιστήριο του γκρουπ ( Μικ για σενα το λέω αυτό)!! Το Στάθη για τις φοβερές σκηνοθετικές του ικανότητες,ελπίζοντας και στην εχεμύθειά του B):P,τον κύριο Shefrench για το αστείρευτο γέλιο που ρίξαμε τοσες μερες...και πολλά πολλά άλλα που οι φωτό θα τα περιγράφουν πολύ καλύτερα από μενα και θα θυμίζουν αυτή την πανέμορφη εβδομάδα... :P:)

so,how much you think you can drink??

....εγώ πάντως ενα εχω να πώ ΧΑΛΙΑ :blink: ο τόνος δικός σας :P

post-617-1200323530_thumb.jpg

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

...την αεροσυνοδό στην πτήση από την Ζυρίχη.......
Aπ' όσα έγραψες κρατάω μόνο αυτό.....φωτογραφίες έβγαλες΄βρε ελεεινέ σκιέρ, άντε ανέβασέ τες τώρα
Άσε Σπύρο μου, μόνο λόγια!!! Συμπαθέστατη η κοπέλα (είχε βέβαια χοντρές γάμπες και σίγουρα κακό χαρακτήρα.... :P:P:) ), είχε ξελιγωθεί η ανδρική ομήγυρις να κοιτάει, αλλά εγώ που τους πρότεινα ένα σωρό σενάρια αποτελεσματικής προσέγγισης, τίποτα, καμμία διάθεση για δράση! :blink:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Κύριε Τάδε, κρατήστε τις εντυπώσεις σας...δε μας ενδιαφέρουν. Μήν απασχολείτε το forum με πληροφορίες ανούσιες. Κι εσείς και οι υπόλοιποι συμμορφωθείτε τελικά με το καλό...

προεδρε βαρα τους στο ψαχνο καλα κανεις

δεν αντεχω να διαβαζω αλλο

εφεραν τις καλες εντυπωσεις τους και μπραβο τους

ΧΙΟΝΙ ΕΦΕΡΑΝ?????????να δω τι θα κανουν απο δω και περα :blink::P

DALTONS POW ROBBERY.....

προεδρε βαρα τους στο ψαχνο καλα κανεις

δεν αντεχω να διαβαζω αλλο

Επιτέλους...και δεύτερος λογικός άνθρωπος εδώ μέσα...μετά από μένα

....χμμμ ο πρώτος ποιος είναι???????? :blink:;)

Χρήστο, μίλησε κανείς ;

Guest afrodite

Αστε τα παιδια να εκτονωθουν..καποτε θα ηρεμησουν που θα παει (αφου θα μας εχουν κανει τα νευρα τσιτα)...Και να παρει ηθελα να ερθω στη συναντηση μεθαυριο και το σκεφτομαι...Δε ξερω αν θα αντεξω να ακουσω live τις εντυπωσεις τους :blink: Εχω κοψει το καπνισμα (ενα λουκι ) να ακουσω και αυτα (δευτερο λουκι?) θα χρειαστω στο τελος ψυχολογο (το λεω ευγενικα)

Και οσο για τη τελευταια φωτογραφια...και ο παρνασσος (αμα θελει) ετσι ειναι ;) (ετσι θα θελα να ειναι ?)

Χρήστο, μίλησε κανείς ;

......ναιιιιιι δεν σας ακούωωωωω πάρτε το 000000000 :blink:

Αφροδίτη ναι οταν τράβαγα την φωτογραφία αυτό σκεφτόμουν τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, να τελικά τι ήταν Ο Παρνασσός!!!!!!!!! ;):wub:

Guest afrodite

Αφροδίτη ναι οταν τράβαγα την φωτογραφία αυτό σκεφτόμουν τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, να τελικά τι ήταν Ο Παρνασσός!!!!!!!!! :blink:;)

Ειδες το photoshop τι καλη δουλεια κανει???? :wub:

Θαυματα, μέχρι και τον πρόεδρο χωρίς μαλλιά θα δούμε :blink:;)

καλώς μας ήρθατε στα πάτρια εδάφη!! Διαβάζω , διαβάζω και ζηλεύω τα μάλα που δεν ήμουν εκεί!! ειδικά εκείνη η φωτό με την πουδρίτσα.. κλαψ!!Θα αντέξω να πάω στη συνάντηση την Πέμπτη??οεο??

bones heal , glory is FOREVER!

Σαβουριάζομαι και Μαθαίνω!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...