Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

B) Επειδη εχουμε και δουλεια θα ξαναεπανελθω αργοτερα στο θεμα γιατιεχουμε πολλα να γραψουμε αλλα ακομη πιο πολλα να πουμε!!!!!Απλα δεν ειναι σωστο να αντιδικουμε μεταξυ μας αλλα να φωναζουμε για καποια πραγματα με ενα στομα μια φωνη,ισως ετσι αποκταει πιο δυναμισμο η φωνη μας!!!!! Αλλωστε ενα ρητο λεει,<το μωρο εαν δεν κλαψει,η μανα δεν του δινει να φαει> Που ξερετε ισως με τις πολλες και συνεχομενες φωνες που θα ακουνε αυτοι που μας κυβερνουνε, που ξερετε,ισως ξυπνησουν συντομα!!!!! B)

ΥΓ.Λαππα σε οτι εχω γραψει σε αυτο το τοπικ βαλε σε παρακαλω το ονοματεπωνυμο μου απο κατω!!!!! :angry:

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Θα διαφωνισω με τη συγκριση οτι ενώ έχει η Βουλγαρία δεν έχουμε εμείς που είμαστε χρόνια μπροστα τους... :angry:

Χιονοδρομικά οι βούλγαροι είναι μακράν μπροστά μας και πριν το Bansko.

kαι οπως ειπε και ο ΑΚ οταν οι Βουλγαροι είχαν αθλητες στο παγκόσμιο εμείς βγάζαμε 1 κακό αθλητη κάθε 5-10 χρόνια.

Μιλάμε για μια χώρα που ταλαιπωρηθηκε απο το κουμουνισμο αλλά είχε και έχει βιομηχανία κάτι που εμείς δεν είχαμε ούτε έχουμε αλλα σίγουρα ουτε και θα έχουμε!

Το Βανσκο είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, μέχρι και ο γαλατάς της περιοχής μου ξέρει αφου το ξέρουμε ακομα και εμείς ότι έγινε ξέπλυμα (και γίνεται ακόμα) χρήματος που είχε στα χέρια της ο δυνατός υπόκοσμος της Βουλγαρίας... ειναι τα υπερπολυτελη suv που έχουν στις βουλγάρικες πινακιδες ίδιους αριθμούς B)

Δύσκολο εως αδύνατο να φτιάξουμε ένα ίδιο γιατι δεν υπάρχει τόσο "καμμένη γη" οπως ήταν το Βανσκο πριν γινει αυτο το μπαμ αλλα είμαστε ήδη πανακριβοι και βασικότερο είναι οτι οι νομοι μας είναι τοσο πολυπλοκοι που δεν μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση και να περάσει στο ντουκου.

Για να καταλαβουμε καλύτερα η θυγατρική της Εθνικής τράπεζας προτίμησε να φτιάξει χιονοδρομικό στο Κozuf και όχι πχ να φτιάξει οποιοδήποτε χκ στην Ελλάδα.

Η μόνη μας λύση είναι τύπου Ακτωρα. μακάρι να έχει κέρδος (δε μπορώ να φανταστώ ακόμα πως θα το πετύχει χωρίς να ρίξουν και αλλο τις υπηρεσίες αλλα μακάρι να ξέρουν περισσότερα και να τους βγούν κιόλας.)

Αυτο το μπαλάκι τον ευθυνών το βλέπω παντού κ πάντα..

Βλέπε πυρκαγιές..Βλέπε δυστυχήματα..Κ όμως,όλα αυτά ξεχνιούνται πιο εύκολα από την κόντρα Λαζόπουλου - Καρβέλα κ την τσόντα του Ζαχόπουλου με πολιτικό ενδιαφέρον..Γιατι μας νοιάζει στην καθημερινότητα πιο πολύ να μάθουμε για τον Θέμο κ τον Μάκη κ να έχουμε να συζητάμε σαχλαμπούχλες..

Το ποιος φταίει είναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί,διοτι δυστυχως είναι πιο εύκολο να βρούμε ποιος δεν φταίει..

Το θέμα είναι να αναζητήσουμε λύσεις..Λύσεις εφικτές..Δηλαδή ή ωχαδερφιστές κ μοιρολάτρες ή αιθεροβάμωνες?

Η συζήτηση καταλήγει σε πολιτικού ενδιαφέροντος τόπικ όμως,οπότε ας προσπαθήσουμε να μιλάμε αμερόληπτα κ αντικειμενικά..

Κ πάλι,σαν σύλλογος τι μπορείτε να κάνετε?Νομίζω έγιναν ήδη αρκετές υπερβάσεις..

Μια διημερίδα έγινε,για την οποία αρκετοι κατέβαλλαν όλες τις προσπάθειες τους κ στο βάθος τίποτε δυστυχώς,όσο νωρίς κ αν είναι για να κρίνουμε..

Δεν νομίζω οτι μπορούμε να κάνουμε πολλά πάντως,χωρίς να στηρίζω ταυτόχρονα την αδρανοποίηση που αποπνέει αυτό..

Οπως η απαθεια ετσι κ η υπερβολη οδηγουν σε λαθος συμπερασματα κ πραξεις...

οι αποψεις μου για το Βansco αναφερονται σε (off topic) post μου σε αλλο topic ,k οποιος μπει στον κοπο να το διαβασει ισως κατανοησει οτι το bansco ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ.-

πολύ πρίν το μπάνσκο υπήρχε το Παμπόροβο το Βίτοσα το Μπόροβετς.Οι Βούλγαροι απο το 1977 που πήγα για πρώτη φορά εκεί ήταν τότε τουλάχιστον 20-30 χρόνια μπροστά απο εμάς σε επίπεδο χιονοδρομικών αλλά και σε επίπεδο χιονοδρόμων.

Τώρα μάλλον η διαφορά αυτή είναι ακόμα πιο χαοτική.

Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η πιπίλα με το ξέπλυμα χρήματος.Ε λοιπόν και αν ξεπλένουν που δεν το πιστέυω και τι έγινε;κάνουν κακό στην τσέπη μου;μάλλον οχι μαγκιά τους λοιπόν.

και τα ωραία λοιπόν τώρα έρχονται με το Κοζούφ σε πολύ κοντινή μας απόσταση.Σε 2-3 χρόνια που θα εχει τελειώσει και αυτό τότε να δείτε πως θα κλαίμε τη μοίρα μας.

Αλλά ειπαμε ο Σπηλιοτόπουλος και ο κάθε Σπηλιοτόπουλος κάθε φορά θα δίνουν μελοντικές υποσχέσεις για το χειμερινό τουρισμό.

Στάθη είμαι μαζί σου με τα χίλια............

9-2-05020.jpg

Το θέμα είναι ποσο ευκολα μπορουν να πεσουν τόσα λεφτα στην Ελλάδα.

εκει κολλάει το ξεπλυμα χρήματος και το ποσο ευκολα επεσαν στην Βουλγαρία.

Και ναι το μαυρο χρήμα κάνει κακό στη τσέπη σου σε τελική ανάλυση.

και επειδή δεν έχεις αυτο το φαινόμενο τόσο έντονα στην Ελλάδα ρώτα και τους Βουλγαρους αν η μαφία κάνει κακό στη τσέπη τους.

...Αν μου επιτρεπετε...

Εξαιρετικα συνθετη κουβεντα ξεκινησε...

...κουβεντα που θελει χρονο κ ευχερεια ανταλλαγης αποψεων κ που τουλαχιστον για μενα ειναι δυσκολο να γινει γραπτα μεσω φορουμ

με τεραστιες τοποθετησεις κ δυσκολια κατανοησης τους κ διευκρινησεις που χρειαζονται 2-3 post τουλαχιστον!

Και για να κλεισω το τελευταιο μου post για αυτο το θεμα αναφερω τα εξης:

Το Bansco ειναι εξαιρετικο,με δυσκολη προσβαση,τεραστια υποστηριξη απο τουριστικα γραφεια του εξωτερικου,(εχω διαφημηση σε ιταλικο περιοδικο του 2001!),και ειναι φτηνο,αν (και μονο με αυτη την προυποθεση) πας με πουλμαν απο πεμπτη μεχρι κυριακη,γιαυτο κ ειναι τιγκα στο φοιτηταριο...

Επισης μια ακομα επισημανση:χιονοδρομικο κεντρο ΔΕΝ ειναι 2 συρομενα και 3χιονοδιαδρομοι.Αν η Ελλαδα εχει 19 χιονοδρομικα εγω ειμαι ψηλος,ομορφος,με 6 pack κ θεληματικο πηγουνι...

Στο τελος,τελος προτιμω η χωρα μου να εχει σταθερη αναπτυξη κ παραλληλα να αναπτυσεται κ η χιονοδρομια παρα να υπαρχει μια 'οαση' πολιτισμου κ γυρω,γυρω χαλασματα κ πεινα...

Δεν γινεται να εχουμε ενα στολιδι στη κορφη κ λασπες πιο κατω...(αναφερομαι σχετικα σε αναλογο post στο topic "περιοδος iσχνων αγελαδων" του captain powder)

Εδώ πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και να κοπούνε διακοπές από το καλοκαίρι και να μπούνε Φλεβάρη…

Πάρα πολύ σημαντικό! και χαίρομαι που μεσα σε όλη αυτή τη συζήτηση το αναφέρεις!!

Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί θα μπορούσαν τα παιδιά να πάνε για σκι στα χ/κ αλλά κυρίως γιατί αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια στα ίδια τα παιδιά που "παλεύουν" μέσα σε μιά σχολική χρονιά! Μιλάω από προσωπική εμπειρία μιας και έχω αποφοιτήσει από γαλλικό σχολείο που εφάρμοζε το σύστημα Οκτώβριο και Φεβρουάριο 10 μέρες διακοπές..Η απλωμένες καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να φαίνονται ότι ξεκουράζουν αλλά τελικά βλάπτουν την συνοχή των μαθητών.Αντίθετα η διακεκομένες διακοπές μέσα στη χρονιά βοηθούν και ξεκουράζουν πραγματικά τα παιδιά χωρίς να τα αποβλακώνουν..

όσον αφορά τώρα τα ελληνικά χ/κ θεωρω (χωρις να επεκταθω) πως πρώτα πρέπει η χώρα να ολοκληρώσει τις υποδομές της που αφορούν την υγεία,μεταφορές,πρόνοια,οικονομία κτλ και μετά να κοιτάξουμε πρός ευρωπαϊκου τύπου χ/κ

Επίσης θεωρώ πώς ο αριθμός των χ/κ στην ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στην λογική, όπως εξάλλου συμβαίνει και με τις εφημερίδες μας τα αυτοκίνητά μας, τα σπίτια μας και άλλα πολλά.Δηλαδή λέω

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ Χ/Κ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ και να κινηθουμε προς την δημιουργία σε άλλα βουνα με πολύ καλύτερη χιονο-περίοδο (βλ προτάσεις ΜΙΚ σε άλλο τόπικ)

Δηλαδή να σταματήσει η εκμετάλευση (με την αρνητική έννοια) των βουνων μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα νομαρχων δημάρχων και άλλων παραγώντων που βάζουν από ένα συρρόμενο στην πλαγιά απέναντι από το δημαρχείο τους και νομίζουν πως αυτόματα έγιναν οι νέες Αλπεις!! :o;)

Να ξηλωθουν τα υπάρχοντα λίφτ στα χ/κ που προανέφερα στη θέση τους να εκμεταλλευτούν διαφορετικά το βουνο (βλ αγροτουρισμός) οι εκεί φορείς και να φτιάξουν σε άλλα μεγαλύτερα βουνα (βλ ξανα ΜΙΚ) και έτσι να αποκτήσουμε σοβαρά χ/κ

Και προσθεού να μην δίνονται τα χ/κ στον κάθε νομάρχη που το μόνο που θέλει είναι η ψήφος αλλά σε ανθρώπους που αγαπάνε και ξέρουν το βουνο!!

Αυτα προς το παρον

Φιλικα

Ορέστης

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Δεν έχετε καταλάβει γιατί δεν έχουμε καλά χιονοδρομικά;

Έχουμε καλούς δρόμους, φθηνά σουπερμάρκετ, καθαρή ατμόσφαιρα, καλές συγκοινωνίες κλπ

να μη συνεχίσω.

Είμαστε άθλιοι και ψηφίζουμε άθλιους και ανίκανους να κυβερνήσουν. Γι αυτό καταντήσαμε να είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη, στα πάντα, και στα χιονοδρομικά.

ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Παρόλο που η Ελβετία είναι πάμπλουτη χώρα, επίσης, είναι ΠΡΩΤΗ στην Ευρώπη σε ΑΥΞΗΣΗ της βιομηχανικής παραγωγής.

Board.jpg

:o Ειμαι καθετα αντιθετος απο τον Nickel και απο καποιους αλλους σχετικα με αυτα που γραφονται.

Ρε παιδια για να μην τρλαθω τελειως αποψε,πειτε μου σας παρακαλω πολυ,μπορουμε να φτιαξουμε,

αυτοκινητα,μηπως φορτηγα μηπως αεροπλανα ή βαπορια ή μηπως μπορουμε να φτιαξουμε καρφιτσες

ή μηπως μπορουμε να φτιαξουμε σπιρτα τα οποια και αυτα ακομα τα αγοραζουμε απο τους Τουρκους!!!!

Μπορουμε να φτιαξουμε τα παντα αλλα δεν μας αφηνουν εξωγενεις παραγοντες!!!!

Αρα τι μας μενει,αυτο που ξερουμε πολυ καλα να κανουμε απο τους καλοκαιρινους μηνες,γιατι κακα

τα ψεματα η βαρια μας βιομηχανια ειναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.Τι μου λετε τωρα εσεις για τους Βουλγαρους

οτι ειχαν αθληταραδες οτι ηταν χρονια μπροστα στην χιονοδρομια κλπ.

Απο τις χωρες που ειναι πλεον στις πρωτες θεσεις ξεπλημα χρηματος,μας αρεσει δεν μας αρεσει ειναι

η χωρα μας παιδια,παρτε το χαμπαρι.Λογω της ιδιοτητας μου επιτρεψτε μου να ξερω κατι παραπανω,αλλα

δεν ειναι αυτο το ζητουμενο αυτην την στιγμη!!!Εαν ξυπνησουν οι ανωτεροι και φυσικα με συνεχη

δικη μας ενοχληση και καταλαβουν επιτελους οτι μονο με το καλοκαιρι εισροη συναλαγματος δεν

γινετε και πρεπει να στραφουν και προς τον χειμωνα ισως κατι να καταφερουμε!!!!

Τα χκ ειναι ακριβως οπως οι δρομοι μας.Σχεδιαστηκαν ΤΟΤΕ για να καλυψουν αναγκες 1000 αυτοκινητων.

Τωρα που κυκλοφορουν 10000000 και με τοσα ατυχηματα αρχισαν να φτιαχνουν δρομους.

Τα χκ σχεδιαστηκαν ΤΟΤΕ για να κανουνε 1000 ατομα σε ολη την Ελλαδα.Τωρα κανουμε περιπου

100000(Μικ αν κανω λαθος διορθωσεμε) ε,δεν θα επρεπε να επεκταθουν και αυτα τα κακομοιρα,

ρωταω τωρα εγω?????

Απο ολα αυτα που τρωνε ολοι αυτοι που ειναι στην εξουσια το 1/10 να δινανε θα ειχαμε

3 bansko στην Ελλαδα!!!!!

Αυτα για τωρα,παω να κανω μπανιο την κορακλα μου!!!!!! ;)

The Daltons...jack

www.skimag.gr

... πας με πουλμαν απο πεμπτη μεχρι κυριακη,γιαυτο κ ειναι τιγκα στο φοιτηταριο...

Και αυθημερόν πας :o . Από Θεσ/νίκη όσο θες για Βασιλίτσα τόσο θες για Μπάνσκο. Θέμα σύγκρισης δε δεν τίθεται καν.

Leonp

Λεωνίδα η Ελβετία είναι άλλη κατάσταση, δεν την πείραξαν ποτέ για να μαζεύουν το ρευστό άπαντες. Ενδεικτικά, στο Βερολίνο σε ένα τετράγωνο είναι μαζεμένα το κοινοβούλιο, η καγκελαρία, η πύλη του Βραδεμβούργου, το μνημείο των εβραίων και η ελβετική πρεσβεία... όλες οι λοιπές πρεσβείες είναι αλλού... ;)

Η κατάσταση είναι χαοτική στη χώρα μας. Όπως είπε και ο Λεωνίδας δρόμοι, συγκοινωνίες, μόλυνση κλπ κλπ Η διαφθορά έξω μπορεί να αρχίζει λ.χ. από τα 500.000 ευρώ και άνω, εδώ ξεκινάει από τα 500 ευρώ. Ακόμα και ο περιπτεράς της γειτονιάς μας κάτι έχει λαμβάνειν. Ας ευχαριστηθούμε το ski/snb μας όπως μπορούμε εδώ, ας πηγαίνουμε που και που έξω να βλέπουμε τί γίνεται και εκεί και ας μην μας παίρνει από κάτω. Άλλωστε η ζωή είναι πολύ μικρή ας τη χαρούμε όσο μπορούμε, ας ζήσουμε τη στιγμή και του χρόνου έχει ο Θεός.

Μπορουμε να φτιαξουμε τα παντα αλλα δεν μας αφηνουν εξωγενεις παραγοντες!!!!

Δηλαδή ποιοί? :P

no friends on a powder day

'Επειδή κατα σύμπτωση ήμουν και εγώ στο μπάνσκο το πσκ που πέρασε και είδα τι ακριβώς "παίζει", θα συμφωνήσω με τον spyder, (τον οποίο δύστυχώς δεν κατάφερα να συναντήσω στο βουνό!!).

Είναι γεγονός ότι το βουνό δεν παίζεται από άποψη,υποδομής,λειτουργικότητας,πιστών,αναβατήρων κτλ.όμως δεν παύει να είναι μία όαση στην έρημο αφού αν διασχίσει κανείς το δρόμο από τον Προμαχώνα προς το Χιονοδρομικό θα φρίξει με αυτό που βλέπει(ίσως για αυτό και τα τουριστικά γραφεία επιλέγουν να περνούν τα πούλμαν από τα σύνορα νύχτα!!).

Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι το ανάποδο από αυτό που συμβαίνει στην Ψωροκώσταινά μας,για αυτό και ενώ έχουμε τουριστική υποδομή, δεν έχουμε χιονοδρομικά αντίστοιχου επιπέδου (value for money).

Επίσης οι επενδύσεις που έχουν γίνει εκεί θα μπορούσαν να γίνουν και εδώ αλλά κανεις δεν το κυνηγάει.

Για παράδειγμα μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται εκεί,αγοράζει ένα μεγάλο οικόπεδο,χτίζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με συγχρηματοδοτηση από την Ευρωπαική Ένωση (όπως μπορεί να γίνει και εδώ) και μέσα στο οικόπεδο αυτό φτιάχνει και καμμιά 50αριά διαμερισματάκια,τα πουλάει, και βγάζει όσα λεφτά έδωσε για να χτίσει το ξενοδοχείο.

Πάντως επειδή παρακολουθώ την πορεία του Συλλόγου τα τελευταία 3 χρόνια (παρόλο που δεν είμαι μέλος ακόμη),οφείλω να ομολογήσω ότι η "φωνή" του ακούγεται πιό δυνατά πλέον.

Μήπως αύτή η "φωνή" θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό πίεσης για περαιτέρω ανάπτυξη όλων των παραγόντων που αφορούν στο σκί στην Ελλάδα?

Φιλικά

Γιώργος

ski is talking to god!!

ΜΠΟΥΡΔΕΣ !!! Συνέχεια τα ίδια λέμε και κάθε χρονια βλαστημάμε !!! Αιντε όλοι τώρα στον νέο Παρνασσό με τα 30€ εισητηριο και το αυγό του 1960.... Παω εξωτερικό γιατι εδώ είναι όλοι λαμόγια. Πείτε μας τώρα πως κάποιοι βγάζουν απο την "έντιμη¨" δουλειά τους εκατομύρια € και για αυτή την χώρα κανείς δεν μπορεί να δαπανήσει ούτε ενα ευρουλινι για εμας τους πωρωμένους και "ψώνια" που θέλουμε να κάνουμε αυτό το σπόρ με τα σανίδια στα πόδια σε βουνα χιονισμένα. Μα καλά χάθηκε να πάμε σε καμμια καφετέρια και να οργανώσουμε καμμια λαμογιά ??? Με τι πράγματα ασχολούμαστε όλοι την ώρα!!! Μας λένε και αργόσχολους λεφτάδες ...

Νομίζω πως πέρα από αυτά που γράφηκαν με πολλά από τα οποία συμφωνώ, υπάρχουν και πιο αντικειμενικοί λόγοι.

Έχω την αίσθηση και διορθώστε με οι γνώστες, ότι δεν υπάρχει βουνό με τέτοια χαρακτηριστικά όπως το Pririn στην Ελλάδα.

Μεγάλος ορεινός όγκος με πολλές κορυφές και πλαγιές σε μεγάλα υψόμετρα που σε συνδυασμό με την χιονοκάλυψη που είναι σε άλλο επίπεδο, δημιουργούν πολλές ομαλές περιοχές με ωφέλιμο vertical χιλιομέτρου και δίνουν στο χιονοδρομικό μελλοντικές δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης που δεν μπορεί να τις πιάσει, κατά την άποψη μου, Ελληνικό βουνό.

Αν δε μιλήσουμε για το Rila που βρίσκεται το Μπόροβετς….. είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Μια τεράστια οροσειρά και σε μήκος και σε ύψος. Έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα χιονοδρομικό που μπορεί πραγματικά να συγκριθεί με των Άλπεων.

Επειδή είναι και πιο κοντά στη Σόφια και στο Αεροδρόμιο, απορώ πως δεν δόθηκε εκεί το βάρος και δόθηκε στο Μπάνσκο.

Επειδή αναφέθηκε το όνομά θα ήθελα να κοινοποιηθεί η απάντησή μου.

Ύστερα από 4-5 χρόνων προσπάθειες κάποιον (και έχει δίκιο ο Κωστής να γράφει πως νιώθουν αυτοί) έφτασε η ώρα κάποια οράματά μας ή να γίνουν πραγματικότητα ή απλά να πάρουν αναβολή.

Η Ελληνική «μιζέρια» και αρνητικότητα που και σε αυτό το post βγαίνει σε όλο της το μεγαλείο είναι ο κύριως αντίπαλος μιας πραγματικότητας που μας φέρνει μπροστά σε κάτι το πάρα πολύ όμορφο, σωστό και δίκαιο για την Ελλάδα και το βουνό του Παρνασσού.

Και εγώ πριν 5 χρόνια φώναζα και έβριζα το χιονοδρομικό. Ποιόν έβριζα όμως? Το Δημόσιο? Τον Υπάλληλο? Τον Υπουργό? Όχι παιδιά εμένα τον ίδιο έβριζα τον Έλληνα φορολογούμενο που πλήρωνα τους φόρους μου και κάποιοι από αυτούς πήγαιναν στο (ζημιογόνο) χιονοδρομικό. Δεν ήξερα ότι έχει και άλλες πίστες με πολύ χιόνι πιο ψηλά δεν ήξερα ότι τα λιφτ είναι παρατημένα δεν ήξερα τίποτα. Σιγά σιγά όμως έμαθα κάποια πράγματα.

Ζημιογόνο? Κάντε μια σκέψη ότι δεν είχε γίνει ποτέ. Θέσεις εργασίας στην γύρω περιοχή πόσες θα ήταν? Η Αράχωβα πως θα ήταν? Οι βίλες? Κάντε τη σκέψη να κλείσει. Και μετά κάντε τη σκέψη να γίνει 50-70χλμ.

Δεν έχει χιόνι θα πείτε. Το επιχείρημα έχει καταριφθεί προ πολλού δεν χρειάζετε να επεκταθώ. Ραντεβού αύριο το πρωί στις Όμορφες Λάκκες να μετρήσουμε χιόνι. Πέρσι 7 Ιανουαρίου κάναμε σκι, πρόπερσι 15 Ιουνίου υπάρχει η φωτογραφία που τεκμηριώνει αν έχει χιόνι το βουνό.

Δεν υπάρχει χιονοδρομική παιδία θα πείτε. Με μια πόλη 5 εκατομυρίων κατοίκων στις 2 ώρες, 20 λεπτά από τους Δελφούς δεν χρειάζετε να υπάρξει,. Εάν γίνει σωστό χιονοδρομικό θα γίνει και η χιονοδρομική παιδία. Και πριν γίνει το χιονοδρομικό καμία χιονοδρομική παιδία δν υπήρχε κι ομως ένα Σάββατο του Φεβρουάρη με καλό καιρό όλοι εκεί είναι. Πόσοι είναι? 5000. Ένας στους χίλιους Αθηναίους. Σκεφτείτε αν αυτός είναι ο στόχος.

Τα προβλήματα πολλά τα οποίο τα έχουμε καταγράψει. Έχουν παραδωθεί και τα συμπεράσματα από το περσινό ερωτηματολόγιο και έχουν παραδωθεί καινούργια φετινά με εφαρομγή σε κάθε χιονοδρομικό στον σύλλογο. Οι λύσεις προφανείς και έχουν παραδωθεί στον σύλλογο.

Επίσης έχει παραδωθεί ερωτηματολόγιο επαγγελματιών που καταδεικνείει με ερωτησεις την σημασία του χιονοδρομικού, τον ανταποδωτικών οφειλών, του τεχνητού χιονιού και των διακοπών εβδομάδας. Aυτό είναι το σημαντικό.

Περιμένω ο σύλλογος και τα μέλη του να δουλέψουν πάνω σε αυτά. Πάντα ήμουν σίγουρος ότι εάν ο σύλλογος δώσει όραμα στα μέλη του, αλλά και στους επαγγελματίες και τους φορείς θα βρει πολλούς πρόθυμους να εργαστούν. Προς το παρών βλέπω ότι έχουν κρυφτεί, δεν έχουν καν δωθεί στα μέλη προς συζήτηση και λυπάμαι.

Ύστερα από 5 χρόνια προσπαθειών η ώρα έφτασε. Ο σύλλογος πρέπει λίγο να δουλέψει να δώσει στο Υπουργείο Τουρισμού και στην ιδιωτική πρωτοβουλία τα επιχειρήματα και την υποστήριξη για να περάσουν 3-4 απλά πραγματάκια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Και ο στόχος είναι ένας.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

Μπορεί να διαφωνείτε ότι μπορεί να γίνει. Ρωτήστε πριν βάλετε γελάκια και χλευάσετε αυτόν που γράφει ότι μπορεί να γίνει

Μπορεί να διαφωνείτε ότι ο Έλληνας και ο ξένος θα πηγαίνει εβδομάδα σε έναν Παρνασσό με 30 λιφτ, 70 χλμ πίστες και 5-7 αποσυπλεκόμενα. Πριν χλευάσετε σεβαστείτε αυτούς που το πιστεύουν.

Μπορεί να διαφωνείτε ότι μπορούν να βρεθούν τα χρήματα. Κάντε έναν υπολογισμό 1500 βίλες επί 200.000 ευρώ έκαστη και 4000 κλίνες στην περιοχή επί 100 ημέρες επί 40 ευρώ έκαστη.

Μπορεί να διαφωνείτε γενικά. Αφήστε αυτούς που έχουν όραμα να το προσπαθήσουν.

Για όσους το πιστεύουν η ώρα είναι τώρα. Η ώρα ήταν και πέρσι και το μόνο που έμεινε είναι κάποια παιδιά του συλλόγου να ξεροσταλιάζουν χάνοντας ώρες σκι να ρωτάνε χιονοδρόμους. Η προσπάθεια ξεχάτηκε κανένας δεν είχε όρεξη να δουλέψει. Και μετά?

Το μετά είναι τώρα. Ο σύλλογος τώρα μπορεί να βοηθήσει ή τώρα μπορεί να κοιμηθεί. Τώρα μπορεί να πει «ναι με λίγη δουλειά θα δώσουμε στην πολιτεία 5-10 επιχιρήματα να περάσει νόμους και να βάλει αυτά τα λιφτ»

Τώρα υπάρχουν τα λεφτά, τώρα θέλει το κράτος και τώρα υπάρχει και η ιδιωτική εταιρία που μπορεί να το κάνει.

Κάντε τα ερωτηματολόγια, μιλήστε με το Υπουργείο, μιλήστε με τον Άκτωρα, μιλήστε με τους Δημάρχους κοιτάξτε μπροστά. Γράψτε 2 κείμενα που να τεκμηριώνουν τη σημασία της επέκτασης και πιέστε σε κάθε κατεύθυνση. Στείλτε τα σε εφημερίδες περιοδικά κάντε ημερίδες

Όσοι είναι έτοιμοι να γράψουν «ποτέ δεν γίνονται αυτά άσχετε» ας το κρατήσουν λίγο μέσα τους και ας σεβαστούν αυτούς που το πιστεύουν. Είναι κάτι μόνο για καλό.

Εκτός εάν ο σύλλογος τώρα αποφασίσει ότι η δημιουργία των 50-70 χιλιομέτρων στον Παρνασσό δεν συνάδει με το καταστατικό του.

Η ώρα είναι τώρα αποφασίστε. Δουλειά για το χιονοδρομικό των ονείρων μας ή αρνητικότητα και «ειρωνικά σχόλια».

Προσωπικά ότι είχα να κάνω το έκανα. Τα παρέδωσα είναι έτοιμα για να γίνει η δουλειά. 2 κείμενα λείπουν το ένα από το ερωτηματολόγιο των επαγγελματιών και το δεύτερο ένα αφοπλιστικό κείμενο που θα πείθει τον καθένα ότι ο Παρνασσός ΜΠΟΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ και ΘΑ γίνει το καλύτερο χιονοδρομικό των Βαλκανίων με πελάτες εβδομάδας κάτι που θα δημιουργήσει πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας από οποιαδήποτε άλλη επένδυση που μπορεί να κάνει το Ελληνικό κράτος ή ένας ιδιώτης.

Εάν ο σύλλογος διαφωνεί με τα παραπάνω καμία αντίρηση ας τα πετάξει στα σκουπίδια ζητώντας συγνώμη από τα παιδιά που ρώταγαν πέρσι στη βάση του Ηρακλή.

Εάν ο σύλλογος συμφωνεί η ώρα έφτασε να δουλέψει.

Εάν εσείς διαφωνείτε πείτε απλά διαφωνώ. Μην βάλετε γελάκια ειρωνίες και μην γράψετε στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ χιονοδρομικό. Αφήστε το χρόνο να δείξει εάν έχουμε δίκιο όσοι πιστεύουμε τα παραπάνω ή άδικο.

Πάντως από ότι φαίνεται και το Υπουργιο Τουρισμου, και το Υπουργείο Γεωργίας, και το Υπουργίο Ανάπτυξης και ο ΑΚΤΩΡ πιστεύουν ότι έχουμε κάποιο δίκιο. Πολλοι θέλουν και ξέρουν πως ο Παρνασσός μπορεί να γίνει το χιονοδρομικό που ονειρευόμαστε. Στο χέρι μας είναι.

Μιχάλης Ζιώτης (ΜΙΚ)

Υ.Σ. Προσωπικά κουράστηκα να προσπαθώ να πείσω για το όραμα μου ανθρώπους που διαφωνούν χωρίς επιχειρήματα και βάζοντας τραγουδάκια με γελοιοποιούσαν συνέχεια. Βαρέθηκα. Η δουλειά όμως πρέπει να βγει και την δουλειά την έβγαλα. Το μπαλάκι είναι στον σύλλογο, στα μέλη του και στο πόσο όρεξη υπάρχει για δουλειά φέτος.

Δεν ξέρω να γράφω χωρίς υπερβολλές και αυτό οδηγεί στο να με χλευάζουν γελοιοποιόντας με οι πάντες ακόμα και οι καλύτεροί μου φίλοι. Βαρέθηκα να προσπαθώ να πείσω και ίσως δεν μπορώ να πείσω με τον τρόπο που γράφω.

Ο σύλλογος όμως έχει να αποφασίσει αν θα δουλέψει πάνω στο όραμα ή θα το παρατήσει. Και ο σύλλογος δεν είναι ούτε ΜΙΚ ούτε τσακωμοί στο forum ούτε πλάκα. Ο σύλλογος είναι πίεση για βελτίωση της Τουριστικής Χιονοδρομίας. Θα την δούμε?

Εγώ κάνω τις ενέργειές μου και τον κόπο προσωπικά από άλλο πόστο, αλλά σε κάθε περίπτωση μαζί με τον σύλλογο θα δουλέψω τον οποίο νομίζω κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αγαπάω.

Ραντεβού στη βάση του λιφτ για Τουμποράχη του χρόνου στις αρχές Δεκέμβρη.

[ Add to Buddies ]

Jump to folder: Inbox Sent Items [ Forward PM | Reply ]

:) Μολις πηρα το ανωτερω μηνυμα απο τον Μιχαλη(ΜΙΚ) στο οποιο εμενα προσωπικα με αφηνει με

ανοικτο το στομα για ολα αυτα που γραφει και ολα αυτα που εχει κανει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Και εχουμε και λεμε,να αναρτησει ο συλλογος ολες τις ενεργειες που εχουν γινει μεχρι τωρα

απο ολα τα ατομα που εχουν ασχοληθει με αυτο το θεμα και να συζητηθει απο ολους μας,οπως και να γραφτουν ολες οι απαντησεις!!!!!!

Θελω παρα μα παρα πολυ απλα Ελληνικα να ρωτησω το εξης,ειναι τοσο δυσκολο τελικα να συμφωνησουμε

επιτελους ολοι μας ασχετα με το αν θα καταφερουμε κατι απεναντι στους φορεις που ειναι αρμοδιοι,

ή δεν καταφερουμε.Εδω και τωρα να αρχιζουμε να πιεζουμε με μια φωνη ολοι μαζι σαν συλλογος,

και αν καταφερουμε κατι τοτε αυτο θα ειναι προς ωφελος ολων!!!!!!!Εαν δεν καταφερουμε κατι τοτε θα πουμε

οτι τουλαχιστον προσπαθησαμε!!!!!Εαν ομως δεν κανουμε καμμια κινηση που πιστευω οτι τωρα ειναι

η καταλληλοτερη στιγμη τοτε αργοτερα θα λεμε,ρε κοιταξτε τι χασαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας προσπαθησουμε ρε γμτ μου και οπου βγει ρε ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Διαβάζοντας το topic μια μέρα αργότερα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα όσα προβλήματα θίχτηκαν. Και βέβαια είμαστε δεκαετίες πίσω και βέβαια τα προβλήματα είναι πολλά. Κατά τη γνώμη μου μπορεί ο καιρός να είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χιονοδρομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα αλλά δεν είναι το μεγαλύτερο. Τα πρωτεία ανήκουν στην παντελή έλλειψη οργάνωσης, στρατηγικής και οράματος για το τι θέλουμε να κάνουμε και που θέλουμε να «πάμε» στο μέλλον .

19 «χιονοδρομικά» στην Ελλάδα ακούγεται πιο πολύ σαν ανέκδοτο όπως και 5,5 εκατομμύρια € επένδυση για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών προδιαγραφών ΧΚ. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και σοβαρός κεντρικός προγραμματισμός αντί για φιέστες και πιέσεις από κάθε ομάδα που προσβλέπει σε μεμονωμένο όφελος είτε αυτό είναι οικονομικό, πολιτικό, γοήτρου, ή απλή απόλαυση του αθλήματος. Σίγουρα σε έναν τέτοιο προγραμματισμό θα έπρεπε να προέχει το συνολικό μακροπρόθεσμο όφελος ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δυσαρεστηθούν βραχυπρόθεσμα ή ακόμη και μακροπρόθεσμα κάποιες ομάδες που σήμερα ασκούν πιέσεις. Σίγουρα δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για να προτείνει τον επανασχεδιασμό της τουριστικής και της χιονοδρομικής μας πολιτικής. Υπάρχουν γνώστες που μπορούν να το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά αναρωτιέμαι αν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Όλοι μας είμαστε καχύποπτοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες και αλλαγές αλλά κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα και σωστά.

Πλέον με την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού τα τελευταία χρόνια δεν διακυβεύεται μόνο το χιονοδρομική μέλλον το οποίο αφορά το σύλλογό μας αλλά το μέλλον μας γενικότερα. Έχοντας ζήσει τη στρεβλή τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων 30-40 χρόνων η οποία οδηγεί προς την απαξίωση του τουριστικού προϊόντος μας (τουλάχιστον στο μαζικό χαρακτήρα του θερινού τουρισμού με τα ελάχιστα έσοδα και τη μεγάλη εποχικότητα) βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Είναι μια ακόμα ευκαιρία σωστής ανάπτυξης την οποία καλό θα ήταν να μην «κάψουμε» για μια ακόμα φορά. Η μόνη «βιομηχανία» που έχουμε είναι ο τουρισμός (και η ναυτιλία) ο οποίος συμπαρασύρει χιλιάδες άλλους κλάδους. Γιατί να αφήνεται συνεχώς στην τύχη του και στις μεμονωμένες πρωτοβουλίες; Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί ο χειμερινός τουρισμός και η χιονοδρομία σαν μοχλός οργανωμένης ανάπτυξης δωδεκάμηνου τουρισμού;

Προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταγωνιστούμε τις Άλπεις και ενδεχομένως ούτε τα υπόλοιπα Βαλκάνια στο χιονοδρομικό τουρισμό. Θα μπορούσαμε ίσως να συνδυάσουμε τη χιονοδρομία με τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού ώστε να εμπλουτίσουμε το προϊόν που πουλάμε σαν χώρα τόσο στον εγχώριο όσο και στον αλλοδαπό τουρίστα. Κάποιος που θέλει να «λιώσει» στο σκι δεν θα επιλέξει σε καμία περίπτωση την Ελλάδα. Ακόμα και αν είναι Έλληνας. Θα μπορούσε όμως να την επιλέξει κάποιος που θέλει να συνδυάσει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσφέρει. Πολιτισμό, ιστορία, φαγητό, διασκέδαση, φύση, τεράστια ποικιλία τοπίων, δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες κοντά στη φύση κλπ. Τα περισσότερα υποτιμημένα και λάθος ή πολύ λίγο προβεβλημένα από εμάς τους ίδιους. Σε πόσους από εμάς δεν έχει τύχει σε συνομιλία με ξένους να μείνουν με ανοικτό στόμα όταν μαθαίνουν ότι και ψηλά δασωμένα βουνά έχουμε, αλλά και χιόνια και χιονοδρομία, καθώς επίσης και αρχαία ερείπια πέρα των κλασσικών αλλά και όμορφα χωριά χωρίς επιγραφές νέον και μαζικό τουρισμό και τόσα άλλα. Αυτή τη διαφορετικότητα είναι διατεθειμένος ο ξένος τουρίστας να πληρώσει και μάλιστα ακριβά. Δεν αναφέρομαι στον τουρίστα των 20€ την ημέρα – αυτόν θα έπρεπε από μόνοι μας να τον αποθαρρύνουμε να μας επισκεφτεί και όχι να τον επιζητούμε. Σε ό,τι αφορά στον Έλληνα τουρίστα και χιονοδρόμο φοβάμαι ότι όλοι μας σκεφτόμαστε και πράττουμε πιο πολύ συναισθηματικά και λιγότερα λογικά. Συγχωρήστε με αν αυτός ο χαρακτηρισμός ακούγεται βαρύς και δεν σας βρίσκει σύμφωνους. Όμως για πιο λόγο μια ημέρα χιονοδρομίας μάς κοστίζει (στο νότο τουλάχιστον) κατ’ ελάχιστο 60-70€ το άτομο χωρίς διαμονή, με απαράδεκτης ποιότητας υπηρεσίες (από τις ουρές στους αναβατήρες, μέχρι την ταλαιπωρία στην ταβέρνα που θα φάμε και τη ρώσικη ρουλέτα στο δρόμο της επιστροφής) και όμως εξακολουθούμε να την αποζητάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα;

Το αν υπάρχουν εναλλακτικές είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να αλλάξει συνήθειες. Θίγω όμως το θέμα γιατί μια μεγάλη μερίδα ελλήνων χιονοδρόμων και τουριστών γενικότερα έχει αρχίσει να αλλάζει συνήθειες και να βλέπει με γλυκό μάτι τους ξένους προορισμούς των Βαλκανίων και των Άλπεων. Έχει αναφερθεί πολλές φορές και σίγουρα η τάση είναι προς τα εκεί ειδικά μετά τις υποδομές που δημιουργούν οι γείτονες μας. Ακόμα και για τους κεντροευρωπαϊκούς προορισμούς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι πολλές φορές είναι φθηνότερο (ή τουλάχιστον όχι ακριβότερο) για κάποιον να στερηθεί τα χιονοδρομικές εξορμήσεις μερικών Σαββατοκύριακων και να κλείσει πακέτο μιας εβδομάδας για κάποιον τέτοιον προορισμό. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της χιονοδρομίας δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος σύγκρισης. Σε ότι αφορά όμως στη γενικότερη απόλαυση τα πράγματα είναι καλύτερα για την Ελλάδα. Μια ματιά στα σχόλια της εκδρομής μας στο La Plagne μάλλον δείχνει προς τα εκεί.

Πιστεύω ότι σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε σαν σύλλογος. Όλοι μας θέλουμε να δούμε νέες επενδύσεις και να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Λόγω όμως της γεωγραφικής και κλιματολογικής ιδιαιτερότητας της Ελλάδας σαν χιονοδρομικό προορισμό νομίζω ότι προτεραιότητα έχει να δούμε το πρόβλημα πιο σφαιρικά και να προβάλλουμε και να πιέσουμε στην αναβάθμιση όλου του πακέτου, αυτού δηλαδή που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει αντί να παραμείνουμε σε απλή παράθεση απόψεων και πίεση για το πλήθος των νέων αναβατήρων που χρειάζονται. Βεβαίως χρειάζονται και αυτοί και μάλιστα άμεσα αλλά χωρίς καμιά άλλη δράση πάλι τα ίδια παράπονα θα έχουμε για το επίπεδο και τις τιμές των υπηρεσιών που αγοράζουμε στα χιονοδρομικά μας αλλά και γύρω από αυτά.

Θα μπορούσαμε ίσως να συνδυάσουμε τη χιονοδρομία με τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού ώστε να εμπλουτίσουμε το προϊόν που πουλάμε σαν χώρα τόσο στον εγχώριο όσο και στον αλλοδαπό τουρίστα. Κάποιος που θέλει να «λιώσει» στο σκι δεν θα επιλέξει σε καμία περίπτωση την Ελλάδα. Ακόμα και αν είναι Έλληνας. Θα μπορούσε όμως να την επιλέξει κάποιος που θέλει να συνδυάσει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που προσφέρει. Πολιτισμό, ιστορία, φαγητό, διασκέδαση, φύση, τεράστια ποικιλία τοπίων, δυνατότητες για αθλητικές δραστηριότητες κοντά στη φύση κλπ.

Νομίζω πως σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε για έναν απλό λόγο:

Είναι σίγουρο πως ακόμα και ο παρνασσός (που μετά και από τα τελευταία ευχάριστα νέα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος :) ) έχει ένα όριο ως προς την επεκτασιμότητά του σε σχέση με τα βουνα της κεντρικής Ευρώπης (σε σχέση με των υπόλοιπων βαλκανίων όμως ΟΧΙ)..ΑΛΛΑ θεωρω πως εάν συνδυαστεί με άλλες μορφές χειμερινού τουρισμού όπως επίσης και με τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους (βλ Δελφούς) μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό προορισμό-δελεαρ για τον ευρωπαίο τουρίστα που σκέφτεται να πάει στη Βουλγαρια η κάπου αλλού.

Δηλαδη θέλω να πω πως πρέπει να κοιτάξουμε τι είδους χιονοδρόμους-τουρίστες θέλουμε να προσελκήσουμε!!

Θέλουμε τον χιονοδρόμο-τουρίστα που προγραμματίζει διακοπές για να λιώσει στο σκι και οποίος φυσικό και λογικό είναι να κοιτάξει δίχως ενδοιασμούς τις Αλπεις με τα 200+ χλμ πίστες??

Η' θέλουμε τον χιονοδρόμο-τουρίστα που θέλει να συνδυάσει το σκι με άλλες δραστηριότητες στο βουνο και γενικότερα τη φύση της περιοχής κοντά στο κάθε χ/κ.???

Διότι τα βουνά μας (να με συγχωρέσουν οι ειδικοί επι του συγκεκριμένου θέματος που μπαίνω στα χωράφια τους B) ) ,όπως το βλέπω εγώ μέσα από τις εκδρομές, που έχω κάνει σε αυτά, είναι σχετικά ήπια σε μορφολογία σε σχέση με αυτά των Άλπεων έτσι είναι ΙΔΑΝΙΚΑ για να συνδυάσουν διάφορες δραστηριότητες τον χειμώνα!!!

Για σκεφτήτε πόσα τέτοια μέρη έχουμε?? και πόσα είναι ήδη δίπλα σε υπάρχοντα χ/κ??

Εγώ απλά λέω :

1)Ναι στα νέα λιφτ για την επέκταση των χ/κ μας στις μη αξιοποιημένες πανέμορφες πλαγιές αυτών!

2)Ναι στο ξήλωμα των διάσπαρτα φυτευμένων μικρών λιφτ (στα χ/κ-συμφερόντων του ένος και δύο λιφτ)

3)Ναι στη δημιουργία αλλού μεγάλυτερων χ/κ σε βουνα με καλύτερη χιονοκάλυψη και

4)Ναι στην ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!! (βλ και αγροτουρισμό)

Θέλουμε να κτίσουμε τεράστια ξενοδοχεία στα βουνά μας όπως κάναμε σε διάφορα νησιά μας Η' θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθηκες και εγκαταστάσεις για ήπιο χειμερινό τουρισμό που να συνδυάζει το σκι το χίονι τη φύση την πεζοπορία το ποτάμι την λίμνη κτλ ??

Θέλουμε να γεμίσουμε τα βουνά μας Αράχωβες Η' θέλουμε να δημιουργήυμε μέρη που να βρίσκονται σε αρμονία με το γύρω του φυσικό περιβάλλον (ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Πλανητέρο κάποια χλμ από το χ/κ Καλαβρύτων στο δρόμο προς Τρίπολη για όσους το ξέρουν) ??

Υπάρχουν βουνα (και γω δεν είμαι ο ειδικός για να το επιβεβαιώσω αυτό απλά κοιτάξτε παλία ποστ εδώ μέσα) που μπορουν να συνδυάσουν το 1 το 3 και το 4 παραπάνω και να αναδείξουν τόπους απίστευτου κάλλους στους οποίους το σκι δεν θα είναι η μόνη δραστηριότητα αλλά κομμάτι ενός σφαιρικόυ προγράμματος γυρω από το βουνό και το τοπίο της περιοχής (με τα στοιχεία των παλιότερων πολιτισμών που λές και από την γέννηση του ήξεραν πως να δημιουργούν οικοδομήματα σε αρμονία με τη φύση και το φυσικό περιβάλλον..)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Μιλάμε για μια χώρα που ταλαιπωρηθηκε απο το κουμουνισμο αλλά είχε και έχει βιομηχανία κάτι που εμείς δεν είχαμε ούτε έχουμε αλλα σίγουρα ουτε και θα έχουμε!

Δύσκολο εως αδύνατο να φτιάξουμε ένα ίδιο γιατι δεν υπάρχει τόσο "καμμένη γη" οπως ήταν το Βανσκο πριν γινει αυτο το μπαμ αλλα είμαστε ήδη πανακριβοι και βασικότερο είναι οτι οι νομοι μας είναι τοσο πολυπλοκοι που δεν μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση και να περάσει στο ντουκου.

Μεν, αι θινκ γιου χαβ α ποιντ :)

Νομίζω ότι αν κάποιος αναλύσει σε βάθος τους δύο "επιφανιακούς" λόγους που ανέφερε ο Πάνος θα πάρει και την πλήρη απάντηση στο ερώτημα γιατί εκει και όχι εδω.

Η βαριά βιομηχανία που έχει η Βουλγαρία (και δεν έχουμε εμείς) δεν παίζει ρόλο στα χιονοδρομικά.

Υπάρχει κι εδώ ΤΖΑΜΠΑ χώρος για δημιουργία οικισμών. Πριν το χιονοδρομικό στο Καϊμακτσαλάν, ο Άγιος Αθανάσιος ήταν εγκαταλελειμμένο χωριό (γι αυτό υπήρχε και πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας). Υπάρχουν όμως άφθονες περιοχές για τη δημιουργία νέων οικισμών, με ελάχιστο κόστος γης.

Αυτό που λείπει εδώ είναι η πολιτική ηγεσία. Γιατί δεν υπάρχει intercity να σε ανεβάζει φθηνά, γρήγορα, οικολογικά, από την Αθήνα στο Παρνασσό; Από το Μόναχο μπορείς να πάρεις το intercity και να πας πχ στο St. Anton.

Εδώ συμβαίνει το αντίθετο - (επί Λιάνη) στη Φλώρινα είχε καταργηθεί το τρένο (δεν έφτιαχναν τις γραμμές για μερικά χρόνια) όταν πήρε νέα λεωφορεία το ΚΤΕΛ Φλώρινας.

Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς ανοίγει το Κόζουφ (115 χλμ) και βολευτήκαμε από χιονοδρομικό. Δυστυχώς οι Αθηναίοι είναι μακριά από τα σύνορα και πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν αεροπλάνο.

Board.jpg

Μολις πηρα το ανωτερω μηνυμα απο τον Μιχαλη(ΜΙΚ) στο οποιο εμενα προσωπικα με αφηνει με

ανοικτο το στομα για ολα αυτα που γραφει και ολα αυτα που εχει κανει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Και εχουμε και λεμε,να αναρτησει ο συλλογος ολες τις ενεργειες που εχουν γινει μεχρι τωρα

απο ολα τα ατομα που εχουν ασχοληθει με αυτο το θεμα και να συζητηθει απο ολους μας,οπως και να γραφτουν ολες οι απαντησεις!!!!!!

Θελω παρα μα παρα πολυ απλα Ελληνικα να ρωτησω το εξης,ειναι τοσο δυσκολο τελικα να συμφωνησουμε

επιτελους ολοι μας ασχετα με το αν θα καταφερουμε κατι απεναντι στους φορεις που ειναι αρμοδιοι,

ή δεν καταφερουμε.Εδω και τωρα να αρχιζουμε να πιεζουμε με μια φωνη ολοι μαζι σαν συλλογος,

και αν καταφερουμε κατι τοτε αυτο θα ειναι προς ωφελος ολων!!!!!!!Εαν δεν καταφερουμε κατι τοτε θα πουμε

οτι τουλαχιστον προσπαθησαμε!!!!!Εαν ομως δεν κανουμε καμμια κινηση που πιστευω οτι τωρα ειναι

η καταλληλοτερη στιγμη τοτε αργοτερα θα λεμε,ρε κοιταξτε τι χασαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας προσπαθησουμε ρε γμτ μου και οπου βγει ρε ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!

Στάθη, με λίγα λόγια:

Δήλωσε συμμετοχή στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας. Θα δεις τί έχει νόημα και τί όχι από αυτά που γράφονται κατά καιρούς, και αφού έχεις όρεξη και χρόνο θα βοηθήσεις να γραφούν καλύτερα οι τοποθετήσεις του συλλόγου. Αλήθεια τις έχεις διαβάσει; Απορώ.. γιατί με αυτά που γράφεις είναι σαν να μην τις έχεις διαβάσει. Να ρωτήσω αν ξέρεις πού βρίσκονται αναρτημένες σε δημόσια θέα ή αν έχεις διαβάσει τις ανακοινώσεις, επίσης σε δημόσια θέα, για τις διάφορες συναντήσεις του συλλόγου με τους αρμοδίους, υπουργούς κλπ, την διημερίδα στο Σέλι;

Ξύπνησες σήμερα και σου ήρθε οτι ο σύλλογος δεν κάνει βήματα; Θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, είναι αλήθεια, αλλά προφανώς χρειάζεται και περισσότερα ΕΝΕΡΓΑ μέλη.

Αφού λοιπόν δείχνεις οτι έχεις ενέργεια και χρόνο, έλα να χορέψεις μαζί μας :-)

Για αρχή διάβασε αυτό και βρες πού χρίζει βελτίωσης.

Πριν απο ένα μήνα είχα γραψει στο forum για την επίσκεψη του κ. Σπηλιοτόπουλου στον Παρνασσό και για τα όσα ειπώθηκαν στην ταβέρνα «Παναγιώτα». Μάλιστα είχα πει οτι είναι η μοναδική φορά που ένιωσα ό,τι κάτι καλό αρχίζει να διαγράφεται στον ορίζοντα. Να λοιπόν η επιβεβαίωση, τα 14.000 στρέμματα και η επέκταση του χκ με νέους σύγχρονους αναβατήρες. Ολα αυτά πιστεύω ό,τι είναι θετικά και ας σταματήσουμε την γρίνια!

Επίσης ο υπουργός το είπε και δημόσια αλλά και σε κατ' ιδίαν συνομιλία μαζί μου, ότι ο Παρνασσός δεν είναι παρά μόνον η αρχή και ό,τι θα ακολουθήσουν θετικές εξελίξεις και σε άλλα μεγάλα χκ της χώρας.

Συμπέρασμα το σχέδιο των 5 χκ για ανάπτυξη που εμείς έχουμε εδώ και χρόνια προτείνει αρχίζει να υλοποιείται, γεγονώς που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Από δω και πέρα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όποτε χρειάζεται θα κάνουμε την επέμβασή μας. Ήδη έχουμε ζητήσει επίσημα συνάντηση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο και εφόσον καταφέρουμε να τον δούμε ασφαλώς θα έχουμε να του πούμε πολλά.

Οπως και νάχει νομίζω οτι μετά από πολλά χρόνια αδράνειας αν μη τι άλλο είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό ασφαλώς οφείλεται και στον νέο (και ηλικιακά εννοώ) υπουργό τουριστικής ανάπτυξης.

Επίσης ο υπουργός το είπε και δημόσια αλλά και σε κατ' ιδίαν συνομιλία μαζί μου, ότι ο Παρνασσός δεν είναι παρά μόνον η αρχή και ό,τι θα ακολουθήσουν θετικές εξελίξεις και σε άλλα μεγάλα χκ της χώρας.

..αυτο ακριβως μου ειπε κ εμενα το σαββατο το βραδυ μετα το νυχτερινο, που ειχα την ευκαιρια να μιλησουμε για την επικοινωνια του ΧΚΠ κ γενικοτερα για την ελληνικη πραγματικοτητα! B)

..εχει πορωθει με το σκι κ ειναι ΜΟΝΟ θετικό αυτο! :D

(εμενα ο τρόμος μου ειναι, τι θα απογινει, ΑΝ αυριο το πρωι, παρει αλλο υπουργείο?!...μπρρ..κακές σκεψεις.. :rolleyes: )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Είναι ωραίο να βλέπει τον υπουργό να σκιάρει μαζί σου στις πίστες, ακριβώς γιατί ξέρεις ότι καταλαβαίνει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ελλείψεις των χιονοδρομικών μας.

Make Parnassos Great Again!

εμενα ο τρόμος μου ειναι, τι θα απογινει, ΑΝ αυριο το πρωι, παρει αλλο υπουργείο?!...μπρρ..κακές σκεψεις..
Αυτό φοβάμαι και εγω, γιατί κάθε δυο χρόνια οι υπουργοί τουρισμού αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Πάντως γίνονται πολύ καλές προσπάθειες, μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

9-2-05020.jpg