batsav 0 Report post Posted March 18, 2008 Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Έχω μερικές απορίες και θα παρακαλούσα να με διαφωτίσετε σχετικά. Μου έχει μπει να ασχοληθώ με το cross country. Αν δεν κάνω λάθος έχει και διαφορετικές ονομασίες το ίδιο είδος; Επειδή όμως, εδώ στα Βόρεια τα Χ.Κ. (σε δύο ρώτησα για την ακρίβεια) δεν διαθέτουν αυτό τον τύπο πεδίλων, προσανατολίζομαι στην αγορά τους. Στο Γερμανικό site βρήκα ένα σωρό τέτοια. Επειδή όμως δεν γνωρίζω γερμανικά και πολλές από τις σελίδες του είναι αποκλειστικά στα γερμανικά, εξηγήστε μου σας παρακαλώ πολύ: 1) Τι διαφορές έχουν οι κατηγορίες wax και no wax (γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι μεγάλη). 2) Τι βασικές διαφορές έχουν τα μοντέλα και τι να προσέξω; 3) Το telemark τι είναι; Υποθέτω δεν έχει καμμία σχέση με το γνωστό telemarketing που είναι η χαρά του τεμπέλη τηλεορασάκια καταναλωτή. Αυτά το ολίγα προς το παρόν. Φιλικά, Ρένα Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 18, 2008 Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Έχω μερικές απορίες και θα παρακαλούσα να με διαφωτίσετε σχετικά. Μου έχει μπει να ασχοληθώ με το cross country. Αν δεν κάνω λάθος έχει και διαφορετικές ονομασίες το ίδιο είδος; Επειδή όμως, εδώ στα Βόρεια τα Χ.Κ. (σε δύο ρώτησα για την ακρίβεια) δεν διαθέτουν αυτό τον τύπο πεδίλων, προσανατολίζομαι στην αγορά τους. Στο Γερμανικό site βρήκα ένα σωρό τέτοια. Επειδή όμως δεν γνωρίζω γερμανικά και πολλές από τις σελίδες του είναι αποκλειστικά στα γερμανικά, εξηγήστε μου σας παρακαλώ πολύ: 1) Τι διαφορές έχουν οι κατηγορίες wax και no wax (γιατί η διαφορά στην τιμή τους είναι μεγάλη). 2) Τι βασικές διαφορές έχουν τα μοντέλα και τι να προσέξω; 3) Το telemark τι είναι; Υποθέτω δεν έχει καμμία σχέση με το γνωστό telemarketing που είναι η χαρά του τεμπέλη τηλεορασάκια καταναλωτή. Αυτά το ολίγα προς το παρόν. Φιλικά, Ρένα 1) No wax θελεις. Τα wax ειναι για πολυ προχωρημενους 2) Θα τα πουμε, εξαρταται απο τι μοντελα κοιτας 3) Το Telemark ειναι για πολυ προχωρημενους και χρειαζεται α) Πολυ καλη φυσικη κατασταση, β) Εμπειρια στο XC γ) Διαφορετικα σκι δ) καποιον Χριστιανο που να ξερει να το κανει και να θελει και να μπορει να σε μαθει... Θα τα πουμε απο τηλεφωνου Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 18, 2008 3) Το Telemark ειναι για πολυ προχωρημενους και χρειαζεται α) Πολυ καλη φυσικη κατασταση, β) Εμπειρια στο XC γ) Διαφορετικα σκι δ) καποιον Χριστιανο που να ξερει να το κανει και να θελει και να μπορει να σε μαθει... Το Telemark είναι εντελώς διαφορετική τεχνική που απαιτεί πάρα πολύ δυνατά γόνατα. Ο μόνος από εδώ μέσα που κάνει συστηματικά είναι ο Κωατής (Makalu), αλλά βέβαια αυτός είναι εντελώς άσχετος από χιονοδρομία γενικότερα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted December 4, 2008 (edited) Φέτος δε με βλέπω να κάνω σκι (αλπικό), λόγω του ότι το γόνατο δεν έχει επανέλθει ακόμη εντελώς και σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη ατροφία των γειτονικών μυών , είναι επικύνδυνο να γίνει ξανά ζημιά. Έτσι λέω να ασχοληθώ με το cross country( μου δίνει την εντύπωση πως είναι πιό ασφαλές γιά τα γόνατα. Είναι ?) , αφού στο βουνό θα ανεβαίνω έτσι κι αλλιώς. Απ' ότι ξέρω στο βαρκό στο Παρνασσό κάνουν κάποιοι cross country. Σκέφτομαι και την περιφεριακή στη Φτερόλακκα και το δρόμο δίπλα από την 7. Ξέρει κανείς τι εξοπλισμό πρέπει να παραγγείλω ? Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά και που μπορώ να βρώ κάποια άρθρα γιά την πρώτη επαφή με το σπορ. Οποιος ξέρει ας βοηθήσει , γιατί δεν έχω ιδέα από cross country. Ευχαριστώ. Edited December 4, 2008 by Captain Powder Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 4, 2008 Καπετανιε καλως σε δεχτηκαμε πισω!!... Ξερω κατι λιγα, στειλε μου το τηλεφωνο σου με ΡΜ και τι ωρα μπορουμε να τα πουμε αυριο, γιατι τωρα πνιγομαι... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Evan 0 Report post Posted December 5, 2008 Άν και δεν με ενδιαφέρει το cross country, μετά από αναζήτηση στο youtube, πήρε το μάτι μου αυτό.... Φαντάζομαι δεν εννοείτε κάτι τέτοιο...έτσι? Υ.Γ:Έχουμε την υποδομή στην Ελλάδα για cross country skiing; Φιλικά, Evan Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 5, 2008 Υπαρχουν δρόμοι αντοχής για cross country (lang lauf) στα περισσότερα ΧΚ αλλά μην φανταστείς για μεγάλες αποστάσεις. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 5, 2008 Αυτα που ειναι κοντα στο δικο σου το χωριο... Το κοντινοτερο που ξερω απο Αθηνα ειναι το Πηλιο . Ο Παρνασσος ολο κατι λεει, αλλα δεν εχω δει. Ειχα ακουσει για Φτερολακκα μερια. Βεβαια για μια απλη διασχιση. δεν χρειαζεσαι πιστα... μια παρεα χρειαζεσαι ωστε να εναλλασσονται οι trailblazers... Εχω ακουσει οτι καποιοι κανουν στον Παρνασσο στη θεση Βαρκο, αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει τιποτα οργανωμενο (groomed trails...) Τελευταια φορα που εκανα αξιολογο XC ηταν περσι στην Οιτη στο Καταφυγιο του Bear . Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted December 5, 2008 Nομίζω, Μακη οτι το αξιολογότερο trail το εχουν τα Πηγάδια, αλλά και πάλι δεν ειμαι σιγουρος. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 5, 2008 Ενα τριημερο Καθαρας Δευτερας που ειχα παει Σελι βρηκα κατι σημαδια, αλλα εκανε πολυυυ κρυο και ηταν ολα παγωμενα. Με πλαστικες ακμες και λεπια απο κατω...XC γιοκ Εφαγα τα μουτρα μου.... Στο Πηλιο εκανα 5 χλμ με δανεικα πεδιλα απο το Συλλογο του Βολου (να'ναι καλα τα παιδια, μας τα αφησαν ολο το ΣΚ, απλως γιατι τα ζητησαμε, ουτε η μανα μας δεν μας ηξερε στο Βολο... ). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites