Nickel 76 Report post Posted March 18, 2008 Mε μόνη διαφορά τα γραφικά απο το μοντέλο 07/08 (το 08/09 αλλάζει ριζικά με μέση 92mm και υψος +3cm) Το ski σίγουρα δεν είναι ένα ευκολο "τουριστικό" αλλά έχει απαιτήσεις απο τον αναβάτη του. Όταν έχεις την ταχύτητα που δουλευει το υλικό προσφέρει απίστευτη σταθερότητα ,είναι ιδιαιτερα εύελικτο και η αλλαγή απο ακμή σε ακμή είναι απίστευτη για 88mm μέση ,αν όμως κινηθείς αργά δυστροπεί και είναι μόνο στη τεχνική του χιονοδρόμου να μπορέσει να κινηθεί σωστά και είναι ευκολο να εκθέσει τις ελλείψεις τεχνικής ενος μέσου σκιερ. Σχετικά βαρύ/οδοστρωτήρας ,αρκετά "σφιχτό" αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αποδοση του εντός πίστας να σε κάνει να νιώθεις οτι φοράς ένα πέδιλο GS με αργά transition ενώ παράλληλα μπορείς να κινηθείς στην πουδρα με μεσαίες στροφές λες και είσαι πάνω σε ράγες. Θα σε βγάλει άνετα απο δυσκολες συνθηκες με βαθυα χιονια Θα συγχωρέσει τα μικρά λαθάκια αλλα αν το παρακάνεις θα βρεθεις ανάσκελα εν ριπη οφθαλμου... To Video απο τι πουδρες του Φεβρουαρίου στον Παρνασσό. Το σκι λειτουργησε μια χαρά στα στενα περάσματα αναμεσα απο δέντρα,βράχια αλλά φώναζε για μεγαλύτερη ταχύτητα όλη μέρα. Εδώ σε δοκιμή στον Περικλή, (ήταν πολύ πιο ευκολο να καρβαρει στις κόκκινες του Βακχου ,του Οδυσσέα και του Ηρακλή σε αυτους τους ρυθμούς μιας και η κλίση βοηθούσε να συντηρείται η υψηλή ταχύτητα.) αλλά φαίνεται καθαρά ότι το σκι στρίβει καλά παντού! outlawcarving.wmv Το σκι προτείνεται για προχωρημένους χιονοδρόμους με εκτός πίστας ανησυχίες. Sidecut 124/88/111 Length 1.81 (ειναι αρκετά πιο ψηλό απο οποιοδηποτε άλλο 181 εχω βαλει διπλα ακομα και της Κ2,κατι αλλο έχουν μετρήσει δε μπορεί ) Radius 22m Η Κ2 το δίνει 70/30 εκτος/εντος αλλά το 30 εντός το αδικεί. Απο τα πολυ καλά all around σκι που έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα στο εντός κομμάτι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 18, 2008 Το πήρα την πρώτη μέρα στη La Grave, γιατί ήθελαν σέρβις τα δικά μου σκι και δεν είχα το χρόνο να τα φτιάξω μόνος στην Ελλάδα. Σε καλό μου βγήκε γιατί είχε να χιονίσει ένα μήνα και τα παγωμένα moguls ήταν το χαρακτηριστικό της πρώτης μέρας. Το σκι είναι βαρύ (σε 185cm το νοίκιασα), αλλά πολύ σταθερό με έμφαση στην απόσβεση και όχι στο δυναμικό rebound. Από advanced επίπεδο και πάνω το συνιστώ ανεπιφύλακτα, όπως και το καινούργιο fat της εταιρίας, το Coomba σε μνήμη του Doug Coomps... Μου φάνηκε πολύ γρήγορο από ακμή σε ακμή και κράταγε καλά, παρόλο το φτωχό σέρβις των ακμών του... Το μήκος προσωπικά μου φάνηκε πολύ καλό για μεγάλο βουνό και απροβλημάτιστο στα moguls. Μετά από την πρώτη κατάβαση το ξέχασα ότι είχα ένα "καινούργιο" σκι στα πόδια και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Γενικά το θεωρώ από τα πιο καλά all around ski που έχω κάνει και άνετα μπορεί να καλύψει το % του σκι που κάνει κάποιος εντός κι εκτός πίστας. Το βάρος τους είναι ένα θέμα, αλλά τα δικά μου σκι είναι βαρύτερα, επομένως δεν με προβλημάτισε. Τις άλλες μέρες έκανα με τα fat καθώς χιόνισε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted March 19, 2008 πολύ σταθερό με έμφαση στην απόσβεση και όχι στο δυναμικό rebound. Κλασσικό Κ2.Και τα PE την ίδια αίσθηση μου δίνουν αναλογικά.Σε σχέση με τα Karma μου φαίνονται ολίγον να "κοιμούνται",αλλά ευτυχώς κόβουν παραπάνω. Για το cap construction που έχουν (όπως και τα Coomba) τι έχετε να πείτε? Παρένθεση:Λούη πραγματικά τα δικά σου είναι ίσως τα βαρύτερα και από τα σκληρότερα που έτυχε να ζουμπήξω (στην κατηγορία τους). Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted March 19, 2008 Την μέρα λοιπόν που περιγράφει ο Nickel μου τα έδωσε να τα δοκιμάσω, αφού του λέω "τι να καρβάρει η παντόφλα στον Περικλή?" Μετά από σύντομες οδηγίες του Νickel, "πάρε καμιά 20αριά μέτρα ταχύτητα" και αφού δοκίμασα να carvάρω χωρίς (speed) και το δεξί πήγε περίπατο προς Οδυσσέα, από την στιγμή που είχες ταχύτητα το πέδιλο ήταν σιδηρόδρομος αν και αρκετά ψηλό για μένα. Σίγουρα ένα απαιτητικό πέδιλο on piste το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα δικά μου slalom πέδιλα σε ότι αφορά την ευκολία που σου δίνουν στις στροφές, δεν συνιστάται για γνωριμία κάποιου με το carve και σίγουρα απευθύνεται (όπως προείπατε) σε experts +. Γενικός αυτή η προσπάθεια φαντάζει για μένα περισσότερο με παιχνίδι και κάτι καινούργιο για να ξεφεύγω από την ρουτίνα Το συγκεκριμένο πέδιλο ήθελε προσπάθεια να το στρίψεις για να καρβάρει και αυτή είναι και η μαγεία του, αν και μετά από 3 καταβάσεις μου είχε "κρεμάσει" η γλώσσα. Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω και σε πουδρί αλλά από ότι φαίνεται αυτά του χρόνου που μάλλον θα το βαλω στα σχέδια αγοράς παρέα με τίποτα Duke ή κάτι ανάλογο και "φώκιες". Τι λέτε θα του πηγαίνουν? Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 19, 2008 Τι λέτε θα του πηγαίνουν? ναι Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 19, 2008 Cap γιατι προοριζονται για πουδριτσες επι το πλειστον και οχι Laminate που σου δίνουν πιο καλο rebound/δυναμικη στο εντος πιστας σλαλομ... mod technology για να γινει πιο προοδευτικο (αρα και προβλεψιμο) και εχει προσθεσει σχετικη ακαμψια στην "πλαγια" στρεβλωση...περιστροφη του φτυαριου... παντως καταλαβες τι θελω να πω υγ1.αν θελεις να δωσεις εμφαση στο κατεβασμα τότε βαλε ορειβατικη δεστρα,αν σε ενδιαφερει η διασχιση βουνου με τι ωρες τότε διαλεξε ενα πιο ελαφρυ. υγ2. τα Public Enemy δεν συγκρινονται με τα Outlaw, χονδρικα το πρωτο έχει δωσει εμφαση στην ευκολια και το άλλο στην ταχύτητα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Argentinos 0 Report post Posted March 20, 2008 βρε τι να λεμε τωρα...κ2 for the win:P πανο ακομα στο κραταω που δεν μου τα εφερες στο πηλιο για test Quote K2 ApAChE FoR ThE WiN ! εν τουτο ΠΟΥΔΡΑ! powered by: Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 20, 2008 Τα Outlaw έχουν αίσθηση σάντουιτς σκι... Τα Coomba είναι semicup και πιο ελαφρά σκι, σε αντιστοιχία με το μέγεθος τους. Ο λόγος είναι το κόστος κυρίως, καθώς ένα σκι laminate (σάντουιτς), είναι πιο δύσκολο στην κατασκευή του. Προτιμώ τα laminate, αλλά και ένα Coomba που έχει κλασική ουρά, δεν με χάλαγε σε 188cm. Ειδικά με μια Duke επάνω του... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 20, 2008 Νομίζω δεν θα χάλαγε κανέναν, ειδικά εάν έβρισκε τα χιόνια να τα ευχαριστηθεί πλήρως... Quote Share this post Link to post Share on other sites