Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
porfirio

Ελεύθερη πτώση / BASE jump: MΠΑΜΠΑ ΠΕΦΤΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Εγω στο skydiving εχω το sabre 1(του 1996),ουτε αυτο ειναι ελλειπτικο,μπορεις να ανοιξεις με 10 line twist και αυτο να πεταει ευθεια!

Οτι καλυτερο αν θες να δωσεις λιγα λεφτα και να εχεις ενα wingsuit canopy:-)

Oι διαφορες αναμεσα σε μικρες και μεγαλες wingsuit ειναι τεραστιες,οσο μεγαλωνεις σε επιφανεια εχεις χαμηλοτερες καθετες ταχυτητες,μεγαλυτερες οριζοντιες,καλυτερο glide ratio κτλ αλλα πρεπει να αφιερωσεις πολυ δουλεια για να ανεβεις σε πολυ μεγαλη επιφανεια(skydiving almata) αλλιως θα καταληξεις να παλευεις μεσα σε μια τεραστια στολη χωρις αποτελεσμα και θα κανεις την ζωη σου πολυ δύσκολη και καθε αλμα περιπετεια:-)

Aυτα για το skydiving οσο αφορα το base ειναι πολυ λαθος να πας γρηγορα σε μεγαλη στολη για πολλους λογους,θελεις καποιες base seasons για να χτισεις εμπειρια σε διαφορα πραγματα.

Χρησιμοποιω εδω και αρκετο καιρο το flysight,ειναι ενα gps που σε βοηθαει απιστευτα και σου δινει πολλες πληροφοριες για το αλμα(skydiving,base),στο αλμα απο τον Παρνασσο(απο το 8 sec και μετα) εχω οριζοντια ταχυτητα απο 115 μεχρι 122 km/h max,καθετη ταχυτητα απο 96 max κατεβαινω 73 km\h kai glide ratio απο 1 μεχρι 1,63(σημαινει οτι για καθε ενα μετρο που πεφτεις πας 1,6 μπροστα) και διενυσα μια αποσταση 710 μετρων απο το exit point.

Με ενα μεγαλο wingsuit(AURA) απλα δεν υπαρχει συγκριση,η καθετη ταχυτητα μπορει να πεσει στα 50 ,οριζοντια πανω απο 200 glide ratio 3+ κτλ

Ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Δημητρης

Sabre 1, all time classic πανί το πρώτο Zero Porosity εάν δεν κάνω λάθος και τρομερή επιτυχία της Perfomance Design, όπως και το Sabre 2 άλλωστε. Χιλιάδες skydivers ανά τον κόσμο πηδάνε με αυτό το πανάκι. Να υποθέσω ότι του έχεις αλλάξει και slider για πιο μαλακά ανοίγματα , γιατί ήταν λίγο απότομο σε αυτόν τον τομέα. Βασικά ήμουνα στο τσακ να παραγγείλω ένα Sabre 1 170 αλλά ο πωλητής ήταν λίγο μ@λ@κας και δεν ήθελα να ρισκάρω να του στείλω χρήματα, ενώ το παλικάρι με το silhouette ξηγήθηκε σπαθί)))).

Πάντως οι διαφορές στους αριθμούς είναι όντως τεράστιες ανάμεσα στα διάφορα είδη wingsuites. Πάντως μία beginners ακούγεται αρκετά δελεαστική για skydiving άλματα πάντα. Αλήθεια τι επίπεδο πρέπει να είσαι στο skydiving για να αρχίσεις σιγά σιγά τα πρώτα αλματάκια με wingsuit?

Προσωπικά έχω το πτυχίο Β της FFP ( Federation Francaise de Parachutisme) που είναι το αντίστοιχο του Β της USPA ( νομίζω). Να υποθέσω ότι χρειάζεται τουλάχιστον 150 άλματα ή πρέπει να έχεις καβαλήσει τα 200 + ?

Blue Skies

Σπύρος

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Στην αρχη τα ανοιγματα ηταν πολυ σκληρα αλλα μετα εφτιαξα καποια πραγματα και βελτιωθηκε πολυ(δεν αλλαξα slider),ανοιγω σε max glide και ρολαρω πολυ την μυτη.

Θελει σχεδον παντου να εχεις 200+ αλματα αλλα ο αριθμος διαφερει για τον καθε skydiver,αλλοι ειναι ετοιμοι στα 200 αλλοι ποτε:-)

• Like 1

To απίστευτο πραγματοποιήθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συγχαρητήρια Luke Aikins. Ο ασύλληπτος αυτός τύπος των 18.000 αλμάτων πραγματοποίησε άλμα ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ και προσγειώθηκε σε ένα τεράστιο δίχτυ!!!!!!!!!!!! Τα λόγια περιττεύουν !!!!
Απολαύστε:

http://www.youtube.com/watch?v=g8j0YFzmqWc

Και είπαμε στο δικό μας άθλημα " ground is the limit" :thumbup:

• Like 2

Νομιζω με κάποιες μικρό κινήσεις του σώματος κατά τη διάρκεια της πτώσης και βέβαια με άγιο πρώτης κατηγορίας αν όχι τον ευαγγελιστή Λουκά...

Τον λένε Λουκά (Luke) βλέπεις...

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Το Σαββατο πού μας πέρασε ανεβηκα γιά δύο αλματακια στήν Κοπαιδα:-):-)

Έιχε λιγο συννεφιά αλλά αυτό δέν μας πτόησε καθόλου αφού έτσι κι'αλλιώς όλα κάτω πάνε:-):-)

Προπονησουλα στόν αέρα λοιπόν προσπαθώντας να πλησιασω τον φιλο μου τον Σωτήρη ο οποίος φέρει και την καμερα στό κράνος:-)

Κάποια στιγμή πιάστηκαμε χέρι με χέρι, η αλλιώς όπως λέω εγω " Τσαμικο style":-):-)

Το δεύτερο αλμα είχε ακόμη περισσότερο χαβαλε, μιας και βηκαμε ψιλοχιονισμενοι από το σύννεφο:-):-):-)

Blue skies,

Σπύρος:-)

• Like 8

Το παρα πεντε με το ελευθερο αλμα απο το σημειο που ανοιγει το αλεξιπτωτο και μετα φανταζομαι πως απαιτει τις ιδιες γνωσεις ή λαθος κανω.Θα μπορουσε κανεις να πει χωρις να χρειαστει να ανοιχθει αλλο θρεντ μερικα κοινα σημεια ή να αποκωδικοποιησει τα χαρακτηριστικα των δυο σπορ οσων αφορα την πτηση και τις απαιτησεις της σε γνωση μεταξυ των δυο?

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Αν και δεν είμαι παραπεντας φαντάζομαι πως ναι. Απλά τα δικά μας πανιά μόνο κάτω σε πάνε, έχει δεν έχει θερμικά.

Κάτι σαν τα πανιά του speedflying ένα πράμα. Απλά ανάλογα με τον σχεδιασμό και φυσικά με το μέγεθος κάποια σε πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα στο έδαφος από κάποια άλλα και θέλουν ιδιαίτερες ικανότητες στον χειρισμό τους ιδίως στην προσγείωση γιατί μπορείς να χτυπήσεις πολύ άσχημα (μέχρι θανάτου). Βέβαια το δικό μου πανί δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία,

μπορεί να είναι γρηγορούτσικο αλλά είναι ιδανικό για τα κιλά μου και ιδίως για το επίπεδό μου. Αρκετή αδρεναλίνη τρώω κατα την διάρκεια του άλματος δεν μου χρειάζεται κι'αλλη ))).

Με τα πανιά του παραπέντε μπορείς να μείνεις ώρες στον αέρα πραγματοποιώντας όμορφες πτήσεις πολλών χλμ.

Το δικό μας πανί χρησιμεύει απλά να πατήσεις την γή με ασφάλεια μετά το άλμα. Το ύψος ασφαλείας που ανοίγουμε είναι τα 1000 μέτρα ή 3300 πόδια περίπου. Προσωπικά εγώ κάνω κίνηση να ανοίξω στα 4000 πόδια, και συνήθως στα 5000 πόδια έχω σταματήσει την οποιαδήποτε άσκηση στον αέρα και τα μάτια μου είναι κολλημένα στο αλτίμετρο.

Φιλικά

Σπύρος

• Like 1

Το παρα πεντε με το ελευθερο αλμα απο το σημειο που ανοιγει το αλεξιπτωτο και μετα φανταζομαι πως απαιτει τις ιδιες γνωσεις ή λαθος κανω.Θα μπορουσε κανεις να πει χωρις να χρειαστει να ανοιχθει αλλο θρεντ μερικα κοινα σημεια ή να αποκωδικοποιησει τα χαρακτηριστικα των δυο σπορ οσων αφορα την πτηση και τις απαιτησεις της σε γνωση μεταξυ των δυο?

Το παραπέντε πετάει και πάει μακρυά, όλος ο σχεδιασμός του είναι σε πάει όσο πιο μπροστά μπορεί και όσο πιο λίγο κάτω μπορεί. Φυσικά δεν έχει σχεδιαστεί να ανοίγει από συσκευασμένο και ειδικότερα αν πάει να ανοίξει με τα χλμ που μαζεύουν τα ελευθέρας ίσως και να μην αντέξει.

Αν και σήμερα από το παραπέντε μέχρι το ελευθέρας έχουν εξελιχθεί 30 είδη κάπου ανάμεσα με σημεία από το ένα και το άλλο αν δεις πχ στο thread του speedflying το πανί που πετάω εκεί είναι πολύ κοντά στης ελευθέρας.

Το ελευθέρας πετάει αλλά είναι φτιαγμένο να σε πάει κάτω ότι καιρό και αν έχει και κυρίως να ανοίξει σύντομα και πάντα από κλειστό και να αντέξει.

Όσον αφορά τις γνώσεις, όσοι κάνουν και τα δύο μου έχουν πει...να φοβάσαι αυτόν που ξέρει skydiving και ήρθε για παραπέντε. Μαθαίνεις από την αρχή το νέο σπορ που κάνεις υποχρεωτικά. Νομίζει ότι ξέρει και δεν ξέρει. Πιστεύω το ίδιο θα πουν και για μένα αν πάω για ελεύθερη. Αν πάω και πω ότι ξέρω speedflying το ίδιο πάλι θα πουν αλλά σίγουρα μπορώ να το προσγειώσω καλύτερα από τον αρχάριο που δεν έχει κάνει καμία άλλη προσγειωση στη ζωή του. Ίσως λίγο καλύτερα να το προσγειώσει και ένας πιλότος παραπέντε όπως και ένας ελευθέρας μάλλον θα προσγειώσει λίγο καλύτερα την πρώτη φορά ένα παραπέντε. Εκεί τελειώνει η ομοιότητα που ρωτάς.

Να απαντήσω με άλλο τρόπο, τις ίδιες γνώσεις απαιτούν με ειδικεύσεις όμως αλλά αν δεν εκπαιδευτείς ειδικά σε αυτές τις ειδικεύσεις θα διαπιστώσεις στην καλύτερη με σπασμένα κόκκαλά πως οι μικρές διαφορές έχουν σημασία. πχ στο πρώτο μάθημα speedflying ο δάσκαλος ξεκίνησε με τη φράση "όσοι ξέρετε παραπέντε ξεχάστε ότι το ξέρετε σας ικετεύω".

Από την άλλη το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιες πιθανότητες ο Σπύρος να επιζήσει αν τον βάλεις χωρίς καμία εκπαίδευση σε ένα πανί παραπέντε και το ίδιο και εγώ αν με βάλεις σε ένα πανί ελευθέρας :shuriken:

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

.............Όσον αφορά τις γνώσεις, όσοι κάνουν και τα δύο μου έχουν πει...να φοβάσαι αυτόν που ξέρει skydiving και ήρθε για παραπέντε....... το ίδιο θα πουν και για μένα αν πάω για ελεύθερη............... Αν πάω και πω ότι ξέρω speedflying το ίδιο πάλι θα πουν αλλά σίγουρα μπορώ να το προσγειώσω καλύτερα από τον αρχάριο........ Ίσως λίγο καλύτερα να το προσγειώσει και ένας πιλότος παραπέντε όπως και ένας ελευθέρας μάλλον θα προσγειώσει λίγο καλύτερα την πρώτη φορά ένα παραπέντε...................

Να απαντήσω με άλλο τρόπο, τις ίδιες γνώσεις απαιτούν με ειδικεύσεις όμως αλλά αν δεν εκπαιδευτείς ........ στο πρωτο μαθημα speedflying ο δάσκαλος ξεκίνησε με τη φράση "όσοι ξέρετε παραπέντε ξεχάστε ότι το ξέρετε σας ικετεύω"...........

Μιχαλη εδωσες πολυ ωραια ,να καταλαβουμε τις διαφορες και τις ομοιοτητες στις γνωσεις για των διαφορων ειδων πτησεων .

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Από την άλλη το πιο πιθανό είναι να έχει κάποιες πιθανότητες ο Σπύρος να επιζήσει αν τον βάλεις χωρίς καμία εκπαίδευση σε ένα πανί παραπέντε και το ίδιο και εγώ αν με βάλεις σε ένα πανί ελευθέρας :shuriken:

Μια χαρούλα τα εξήγησε ο Μιχάλης. Απλά ΜΙΚ με την μεγάλη εμπειρία που έχεις από το παραπέντε και κυρίως από το διαολεμένο το speedflying ο χειρισμός ενός πανιού ελευθέρας θα σου είναι απλά ένας υγιεινός περίπατος, φυσικά μιλάω πάντα για μαθητικά πανιά άντε και λίγο πιο μικρά))).....

Επίσης να προσθέσω ότι με την τεράστια προβολή και ανάπτυξη που έχει τα τελευταία χρόνια το BASE jump έχουν βγει και πανιά με χαρακτηριστικά που είναι ειδικά για αυτήν την δουλειά, όπως στιγμιαίο ξερό άνοιγμα.

Εάν ανοίξω τέτοιο πανί με 200+ που πέφτουμε απλά θα με σακατέψει .....

Φιλικά

Σπύρος

Ήθελα και εγω να ανεβω το Σαββατο γιά σκι αλλά δέν τα κατάφερα!:-)

Νταξ, δέν μπορω να πω ότι βαρέθηκα κι'όλας :-):-):-)

Τρελό 3 way fun jump με δύο πολύ καλούς φίλους:-):-)

• Like 5

Όπως τα μανιτάρια, που όλα τρώγονται, απλά μερικά μόνο μια φορά...

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Τάδε έφη mil...

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Συζητουσα με ενα γιατρο (χειρουργο) προχθες και μου ελεγε οτι καποιος πελατηςΔιαμαρτυρηθηκε φωναχτα για την αμοιβη του αναισθησιολογου, λεγοντας:

Μα τι κανει? Γυριζει τη στροφιγγα και παω για υπνο. Μετα καθεται!

...και ο αναισθησιολογος:

Δεν χρεωνω $500 για να κοιμηθεις... αλλα για να ξυπνησεις μετα!... :shysterical::shysterical::shysterical:

• Like 4